2reacties

Ugur Ozdemir: Helmond Leeft!

Ik zeg “Helmond Leeft!” En dat is zo. Het is maar hoe je er naar kijkt en zelfs hoe je er naar wilt kijken.
Ik las laatst in het Brabants Dagblad een interview met een Helmondse juriste, Rianne Letschert.
Voor haar werk bracht ze vaak een bezoek aan Rwanda. Ze zag daar duidelijke verschillen met Nederland. Een belangrijk contrast is dat we in Nederland het glas al snel half leeg zien, terwijl ze in Rwanda een glas dat bijna op is nog als een half vol glas zien. Mensen leven in hoop.

Zo kijk ik ook naar Helmond. Het glas is een “vol half vol glas”. Helmond Leeft!, volop. Wij hebben een prachtig Artimond, Jazz in Catstown en zo nog wat mooie evenementen achter de rug.
Vorige week hield de Heistraat zijn derde braderie. Kleurrijk en cultuurrijk. Van het begin tot het einde van de Heistraat. De royale mix van kleuren, geuren en culturen is zeker ook een rijkdom van Helmond.
Het leuke is dat er met de zomerperiode voor de boeg, nog heel wat gaan volgen. Denk maar eens aan de kasteeltuinconcerten.

Ook Culturele Hoofdstad 2018 speelt een grote rol in en rondom Helmond.
Dat is een gigantische kans. Ik herhaal: een GIGANTISCHE kans voor Helmond.
Ik hoor her en der dat het Helmond 10 miljoen gaat kosten. In ben van mening, dat het feit dat Helmond mee doet, mee mag doen en mee kan doen, op zich al een flinke winst is. Dit is in mijn ogen een ‘boost’ die Helmond anders zelfs niet in tientallen jaren zou kunnen realiseren.
Ik ben blij dat Helmond deze kans heeft gepakt.

Maar er gebeurt meer in Helmond. Robert van den Broek, een Helmondse regisseur, heeft ‘Alles over niets’ in Helmond opgenomen. Het is een pracht van een film, op nationaal en internationaal niveau. Met een première in Helmond, maar ook een première in Amsterdam Tuschinski in een volle zaal met bekende Nederlanders en met Helmonders en Helmondse locaties prominent op de aftiteling.

Helmond Leeft! Ook in deze moeilijke tijden bruist Helmond volop.
Ik geloof in Helmond.
Ik geloof in Helmonders.
Ik geloof in kansen.
Ik geloof in onze bestuurders.
Ik geloof in onze burgemeester.
Ik geloof in de Heistraat.
Ik geloof in de Oranje buurt.
Ik geloof in Culturele Hoofdstad 2018 Eindhoven.
Ik geloof in mooie morgens.
Ik geloof zonder enige twijfel dat Helmond volop leeft.

Ugur Ozdemir