2reacties

Niessen: laatste bijdrage

Column van Ellen Niessen van de VVD Helmond

Afgelopen week is in de raadsvergadering de Beleidsnota Verblijfsrecreatie behandeld. Voor de VVD een nota van groot belang. Het aanbod van verblijfsrecreatie is namelijk al jarenlang ondermaats en uit onderzoek van jaren terug is al gebleken dat een groot deel van de Helmonders de stad uittrekken om elders te recreëren. Voor mensen van buiten Helmond die de stad aan doen is er bovendien een tekort aan overnachtingfaciliteiten.
Dit is betreurenswaardig omdat we hiermee kansen voor met name ook lager opgeleiden op de arbeidsmarkt laten liggen. Want met name de toeristische sector biedt mogelijkheden in het aanbod van laaggeschoold werk en daar is voor een grote groep Helmonders die bijvoorbeeld deel uitmaken van het granieten bestand, vraag naar.
Maar ook voor de middenstand is verblijfsrecreatie aantrekkelijk gezien zij eveneens kunnen profiteren van de toeristen die hier hun geld spenderen.
De VVD wil dan ook dat ons leisurebeleid waaronder de verblijfsrecreatie op voortvarende wijze wordt opgepakt.
Dit mede ingegeven door de ontwikkelingen die zich bij de omliggende gemeenten voordoen en daarmee op concurrentiegebied een factor van betekenis zijn.
Het zou eeuwig zondig zijn als Helmond in de nabije toekomst de boot zou missen omdat wij te lang hebben gewacht met de uitvoering van beleid waar al zoveel jaren over gepraat wordt maar waar nog veel te weinig aan gedaan is.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle reacties die ik in de afgelopen tijd op mijn bijdragen heb mogen ontvangen. Graag wil ook ik zoals een groot aantal van mijn voorgangers ruimte maken voor nieuwe columnisten zodat vanuit meerdere politieke invalshoeken de weblog plaats kan bieden aan de verschillende partijen.

Ellen Niessen
Raadslid
VVD