7reacties

Peters: Vakantietijd… komkommertijd!?

Column Ron Peters CDAIn de zomermaanden staat het politieke bedrijf in Helmond stil, het Eindhovensdagblad schrijft achtergrond verhalen die op een terras onder het genot van een pilsje heel goed te lezen zijn. Het college van B&W is met vakantie en de leden van de gemeenteraad zijn te zien bij de opening van het Kasteelplein, de ronde van Stiphout of zijn de politiek arena echt even ontvlucht. Het is immers vakantietijd en dus komkommertijd.
Mooi niet dus! We hebben een probleem met de kraan van Slits, ineens moeten we de seizoenskaarten van Helmond Sport gaan aanvragen en de verhoudingen met onze Poolse zusterstad staan onder druk. Tjonge, wat een nieuws en dan zijn er bijna geen Helmonders die het kunnen lezen omdat de stad is uitgestorven. De kaarten van Helmond Sport die betaalde het CDA al en dat zullen we ook tijdens het komende seizoen blijven doen. Van die kaarten maakt onze fractie trouwens goed gebruik, een van ons is bijna iedere thuiswedstrijd wel te vinden op de tribune. Die Kraan van Slits da’s een heel apart verhaal, goed dat het college trouwens geschakeld heeft en dat wellicht de weg naar overleg weer open is. De komende weken zullen uitwijzen wat het allemaal gaat opleveren. Wat ik wel een probleem vind is het nieuws over de verhoudingen tussen Helmond en de zusterstad Zielona Gora.
De 4 Helmondse Ambassadeurs (zeg maar commissie buitenland) mogen zich op 3 september gaan buigen over een aantal zaken en daar is Zielona Gora er een van. Nu ben ik één van die ambassadeurs en ik mag me dus gaan voorbereiden op de vraag moeten we doorgaan met de jumelage of moet het stoppen of wellicht anders. Wat ik wel weet is dat het Helmonds Slavisch Koor op het punt staat naar Polen te vertrekken voor de wijnfeesten en daarvoor van de gemeente Helmond geen subsidie heeft gekregen. Waarom dat is zal ik eens navragen tijdens de vergadering. Stof genoeg om op een wijnberg aan de Mosel eens goed over na te denken. Dat ga ik dan ook doen en hoop in september weer helemaal fris aan het nieuwe politiek seizoen te kunnen beginnen. Vakantietijd……………komkommertijd, het is maar hoe je het bekijkt.
Voor wie nog met vakantie gaan, een fijne tijd gewenst.

Ron Peters
Raadslid
CDA