5reacties

Sandra Stijkel van Senioren 2013 naar VVD

Vandaag heeft Sandra Stijkel bekend gemaakt dat zij de raadsfractie van Senioren 2013 verlaat en een overstap maakt naar de VVD-fractie. Senioren 2013 wordt daardoor een eenmansfractie.
De fractie van de VVD kreeg 5 zetels na de raadsverkiezingen in 2014 en stijgt nu dus naar 6.
Sandra Stijkel zag bij Senioren 2013 te weinig toekomstperspectief. “Ik stond zelf mede aan de wieg van deze partij en heb mij daar met hart en ziel voor ingezet. Maar ik merkte dat de basis onder de partij te smal werd, ook door het vertrek van een groot aantal leden. Het gaat mij uiteindelijk om de idealen waar ik me hard voor wil maken en ik denk dat de komende tijd beter vanuit de VVD-fractie te kunnen doen. Het partijprogramma van de VVD komt op veel punten overeen met dat van Senioren 2013, dus de keuze was snel gemaakt.”

VVD-fractievoorzitter Cor van der Burgt is blij met de uitbreiding. “Vooral omdat we er met Sandra Stijkel een sterk raadslid bij krijgen met een scherp profiel. Daar wordt onze fractie sterker van.”
Vanuit de VVD-fractie wil Sandra Stijkel zich niet alleen hard maken voor specifiek de ouderen, maar ook aandacht blijven vragen voor de veiligheid in onze stad. “Vooral de veiligheid rondom basisscholen was voor mij de afgelopen tijd een belangrijk speerpunt. En daar blijf ik ook vanuit mijn nieuwe partij op hameren!”