6reacties

Verouden: Veel te doen in Helmond!

De zomervakantie is ook in Helmond weer begonnen. Velen trekken erop uit, velen blijven thuis, en velen komen naar Helmond (en omgeving) om hun vakantie hier te vieren. Wij Helmonders vinden allerhande dingen maar heel gewoon, maar Helmond heeft ook in vakantietijd heel veel te bieden.
Omdat ook de politiek op dit moment met zomerreces is, wijd ik mijn column ditmaal graag aan een stukje Helmondpromotie!
Want wat dacht u van de Zomerweken (pdf) van de LEVgroep? De diverse kindervakantieweken die georganiseerd worden; deze week al in Brandevoort de laatste weken van de vakantie in veel andere wijken.

Natuurlijk hebben we ook nog de kasteeltuinconcerten, en zeg nou zelf, die doen zeker niet onder voor een concert in een ver vakantie-oord, met het kasteel als prachtige achtergrond!
Datzelfde kasteel, dat in de winter wordt omgetoverd tot residentie van Sinterklaas met zijn zwarte Pieten, is ook in de zomer het domein van kinderen, met de kasteelbelevenissen.
Verder natuurlijk het gemeentemuseum in de Boscotondohal, met de dierenspeurtocht, en de expositie Krachtwerken en er is nog veel meer! Kortom, van alles om een dagje Helmond te doen!
Persoonlijk wil ik ook nog extra ‘reclame’ maken voor de Carat-concerten, elke zondag vanaf 12.00u in de Warande met volgende week, 26 juli, een wel heel speciaal optreden.
Eerst treden het Eindhovens seniorenorkest en daarna the senior jazzmen op, en vanaf 14.00u het Hong Kong Youth Symphonic Orchestra and Choir. Een 140-tal jonge Chinese musici die op het Carat-paviljoen hun kunnen laten horen. Het is hun enige optreden in Nederland, dus best iets om trots op te zijn! Ik nodig u dan ook allen van harte uit om naar dit optreden te komen en te genieten van de prachtige klassieke klanken van dit Chinese orkest, in een geweldige omgeving, de Warande!
En natuurlijk is er nog véél meer te doen, zwemmen en zonnen bij Berkendonk, de concerten op het Lambertushof, het Rondje Helmond fietsen en dan onderweg iets lekkers Peelpeuzelen, midgetgolf, het EDAHmuseum, het Jan Vissermuseum en de Gaviolizaal en zelfs dan heb ik nog niet alles genoemd. Kortom, er valt van alles te beleven in Helmond.
Ik ben er trots op!
Ik wens u een fijne vakantie, geniet er van!

Raadslid Henriëtte Verouden
Fractie Verouden-van Lierop