2reacties

VVD-kandidaten bij Provinciale Staten

Als tweede het duo dat ook aanwezig was bij de bijeenkomst van de 9 kandidaten die zich in de provincie voor Helmond willen gaan inzetten. Deze 2 vertegenwoordigers van de VVD zijn kandidaten bij de Provinciale Statenverkiezingen volgende week woensdag.
Hieronder hetgeen Rick en Theo die avond in Boscotondo op papier hebben gezet.
Peter Warmerdam maakte de bijgaande foto’s.

Rick Koolen, nummer 29 op de VVD-lijst, schreef:

Met mijn 22 jaar breekt voor mij een volgende levensfase aan. Met een bijna afgeronde opleiding bestuurskunde ga ik vanaf komende zomer de arbeidsmarkt op.
Tijdens mijn opleiding heb ik me weleens afgevraagd of de kennis en kunde die ik aangeleerd krijg wel matched met de vraag op de arbeidsmarkt. Ik hoor deze signalen van meer van mijn leeftijdsgenoten. Juist hierom zou ik graag zien dat de provincie zich meer inzet om de arbeidsmarkt aan te laten sluiten bij het onderwijs en vice versa.
In mijn volgende levensjaar wil ik ook graag op zoek naar een eigen huis. Dit is voor veel jongeren en starters momenteel een moeilijke opgave. Ik wil dat de provincie zich actiever gaat bemoeien om de woningopgave voor jongeren en starters te vereenvoudigen.
De jongeren hebben de toekomst, de toekomst dat zijn wij!

Theo Manders, nummer 41 op de VVD-lijst, schreef:

Het is voor een stad als Helmond (onderdeel van Brainport, één van de snelst groeiende regio’s van Europa) belangrijk dat de VVD-politici uit Helmond vertegenwoordigd worden in de provinciale politiek. Via de provincie kunnen de belangen van onze mooie stad worden behartigd.
Zo wil de VVD met “vliegende brigades van gespecialiseerde ambtenaren” de woningbouw gaan versnellen. Onze prioriteit ligt bij het bouwen van betaalbare woningen voor jongeren en ouderen in de binnensteden. Maar om aan de groeiende vraag aan grondgebonden woningen te voldoen, is de bouw van woningen aan de rand van steden voor ons bespreekbaar.
Met betrekking tot de energietransitie kiest de VVD voor innovatieve oplossingen. Zo willen wij het mogelijk maken dat bedrijven energie-overschotten aan elkaar kunnen gaan leveren. En om Helmond bereikbaar te houden, kunnen we niet zonder een robuuste oplossing voor de N279.