9reacties

Wat heeft Helmond aan de provincie?

In de aanloop naar de Brabantse Statenverkiezingen woensdag 2 maart geven de 3 Helmondse lijsttrekkers 4 keer hun mening over Helmondse aspecten. Hieronder hun antwoorden (in de maximaal 140 woorden die zij daarvoor kregen) op de eerste vraag:
Jullie zijn 3 Helmondse lijsttrekkers die een functie bij de provincie Noord-Brabant ambiëren. Maar wat heeft Helmond aan de provincie?

Annegien Wijnands PvdA Noord-Brabant

Annegien Wijnands (PvdA):
"Helmond is een belangrijke stad in Brabant. Zo heeft de provincie, met de PvdA in de coalitie, sinds 2007 meer dan 60 miljoen euro geïnvesteerd in meer dan 20 projecten in Helmond, waaronder de kanaalzone, de cacaofabriek en de automotivecampus. Daarnaast is de provincie ook verantwoordelijk voor het ruimtelijk beleid. Besluiten over bedrijventerreinen (BZOB bos en Diesdonk) en wegenaanleg (de verbreding van N279) worden in Den Bosch genomen. De provincie doet er dus toe! Als u stemt op de PvdA op 2 maart dan stemt u op:

  • doorgaan met investeren in belangrijke projecten in Helmond
  • een actieve provincie, die investeert in de regionale economie en arbeidsmarktbeleid
  • verbreding van de N279 in overleg met de bewoners van de betrokken wijken en oog voor de kwetsbare natuur
  • ruimte voor recreatie in het buitengebied en geen nieuwe megastallen."

Paul Smeulders GroenLinks Noord-Brabant

Paul Smeulders (GroenLinks):
"Ik ben trots op mijn eigen Helmond! De afgelopen jaren zijn er in de stad mooie dingen gebeurt, ondermeer met geld van de provincie. Denk aan de ondertunneling van het spoor bij het station die er gaat komen. Daarnaast speelt de provincie een belangrijke rol in het groen houden van de buitengebieden van Helmond. Ruimte voor groen! GroenLinks is daarom tegen nieuwe bedrijventerreinen op Diesdonk of op de Brouwhuissche Heide. De plannen om een nieuwe woonwijk te bouwen in 't Goor gaan de prullenbak in.
GroenLinks pleit al jaren voor aansluiting van Helmond op het Nachtnet van de NS. Ook in de Staten ga ik me hier keihard voor inzetten. Zo kan iedereen in Helmond blijven wonen, maar toch genieten van de mooie dingen die elders gebeuren."

Ruud van Heugten CDA Noord-Brabant

Ruud van Heugten (CDA):
"De goede samenwerking met de provincie heeft Helmond veel opgeleverd.
In het openbaar vervoersnetwerk BrabantStad is samen met de 4 andere grote steden veel geïnvesteerd. Daar heeft Helmond bijvoorbeeld station Brandevoort aan te danken, en straks de nieuwe stationsomgeving. In de toekomst komt er zo wellicht een HSL vanaf Eindhoven naar Duitsland. Verder zijn er de Groene Campus en de Automotive Campus gekomen. In de verdere innovaties en kennisontwikkeling wordt door de provincie geïnvesteerd. De provincie behartigt de Helmondse belangen (en subsidies) richting Den Haag en Brussel. Verder draagt de provincie bij aan behoud van erfgoed zoals Sluis 7 en de Cacaofabriek. Wellicht komen in de toekomst oude Vlisco- of andere fabrieksgebouwen in aanmerking voor een nieuwe toekomst. Ook in het opknappen van oude bedrijventerreinen heeft de provincie een belangrijke rol. Tenslotte stimuleert de provincie woningen voor starters en zelfbouwers."