22reacties

Meepraten over vluchtelingen in Helmond

In Nederland worden vluchtelingen opgevangen. Ook de gemeente Helmond is gevraagd hieraan een bijdrage te leveren. Op donderdag 7 april zijn er 5 stadsgesprekken. Inwoners zijn die avond van harte welkom mee te denken over hoe we de noodopvang van vluchtelingen en huisvesting van statushouders het beste kunnen organiseren. Hoe de Helmonders daarover het beste geïnformeerd kunnen worden en wat we zelf kunnen betekenen bij de opvang en integratie van die vluchtelingen.
Die gesprekken vinden tegelijkertijd plaats op 5 verschillende zaaltjes in de stad:

• Zalencentrum ‘De Geseldonk’ (Cederhoutstraat 44)
• Openbare Basisschool ‘De Lindt’ (Sprengersstraat 1)
• Ontmoetingscentrum ‘De Kamenij’ (Jeroen Boschstraat 19)
• Wijkcentrum ‘De Brem’ (Rijpelplein 1)
• Wijkhuis Brede School ‘De Fonkel’ (Prins Karelstraat 131)
Mits aangemeld, ben je vanaf 19.15 uur welkom. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 en duren tot 21.15 uur. Niet elke Helmonder zal daarbij aanwezig willen of kunnen zijn. Daarom is er op de weblog natuurlijk ook de mogelijkheid daarover iets te vinden. De onderwerpen die hier worden besproken, zijn precies hetzelfde als daar:

  • Hoe kunnen we de integratie van vluchtelingen het beste vormgeven?
  • Hoe waarborgen we onze (gevoelens van) veiligheid en leefbaarheid?
  • Hoe moet rondom een eventuele noodopvang van vluchtelingen en rondom de huisvesting van statushouders met omwonenden én inwoners van de gemeente worden gecommuniceerd?
  • Wat kun jijzelf betekenen en doen voor de opvang en integratie van vluchtelingen?

Zowel daar als hier wordt niet gesproken over het ‘wel of niet’ opvangen of huisvesten van vluchtelingen in Europa, Nederland of Helmond. Hier verwijderen we reacties daarover. Die beslissing is immers aan de politiek en daarover praten/typen is zinloos. Wel kun je meedenken en -praten over de invulling van deze opvang of huisvesting in Helmond. Graag zelfs.
In die 5 zaaltjes zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig. Denk hierbij aan een afvaardiging van Vluchtelingenwerk, statushouders, wijkraden, wijkagenten, leden van het Platform Sociale Cohesie, raadsleden, wethouders en medewerkers van de gemeente Helmond. Maar het zijn de Helmonders die daar het  woord mogen voeren, aldus de gemeente in haar persbericht. Wie op 7 april op 1 van de 5 locaties wil meepraten, moet zich uiterlijk dinsdag 5 april aanmelden via [email protected] of telefoonnummer 14 0492. Daarbij moet je je naam, telefoonnummer en adres doorgeven plus de gewenste locatie.
Ter verduidelijking voor nieuwe reageerders: op de weblog is aanmelden en/of inloggen of iets dergelijks niet nodig. Dit met emoties beladen weblogonderwerp is niet georganiseerd door de gemeente maar door de weblog zelf. Dus hou het netjes! Veel van de daar aanwezigen lezen hier namelijk mee. 🙂

In de reacties staan updates.