3reacties

Q&A: Communiceert de gemeente nog goed?

Namens D66 stelde Noureddine Zarroy schriftelijke vragen aan B&W over communicatieproblemen van de gemeente met externe organisaties en stichtingen na de vele gemeentelijke personeelswisselingen in een korte periode.
Hieronder zijn 2 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook in zijn geheel in de reacties.

In het kader van de reorganisatie heeft de gemeente een enorme taak om interne zaken goed te organiseren en in goede banen te leiden. Daarbij moet ze met vele zaken rekening houden, voorop met de mensen binnen haar organisatie. Daarnaast is het zaak dat haar partnerschap met vele organisaties en stichtingen op niveau gecontinueerd blijven.
Voor D66 staan te allen tijde het personeel en de verschillende partners in Helmond centraal. Sinds enige tijd bereiken ons verschillende signalen over de onzekerheid die deze partners hebben rondom de communicatie vanuit de gemeente. Daarbij wordt veelal aangegeven dat er in de laatste periode nauwelijks helderheid is over de aanspreekpunten binnen de gemeente. In een korte periode zouden vele personele verschuivingen binnen de organisatie plaats hebben gevonden. Na de overdracht van de taken blijkt dat afspraken met externen veelal niet of niet volledig nagekomen worden. Dit lijdt tot het stagneren van de uitvoering van taken, waardoor er soms frustraties ontstaan.
De fractie van D66 heeft daarom de volgende vragen:

  1. Heeft het college, net zoals D66, deze signalen ook opgevangen? Zo ja, wat is er tot op dit moment mee gedaan? Zo nee, is het college op basis van deze signalen voornemens dit probleem te onderzoeken en indien nodig aan te pakken?
  2. Heeft het college nagedacht over het voorkomen van deze communicatieproblemen? Zo ja, welke oplossingen heeft ze hiervoor? Zo nee, op welke termijn pakt het college dit alsnog op?

In de reacties hieronder een update.