40reacties

Q&A: illegale bokswedstrijden in Weverspark


Michael Rieter van Helder Helmond stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W over de illegale bokspartijen in het Weverspark gisteravond. Wat begon als een potje kickboksen, eindigde volgens enkele buurtbewoners als een ‘soort van vechtsportevenement’ met ruim honderd toeschouwers. De beelden daarvan werd op diverse platforms verspreid zoals Facebook en Dumpert.
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Helder Helmond is met stomheid geslagen vanwege de illegale bokspartijen gisteravond maandag 15 juni in het Weverspark. En dan met name dat er totaal niet gehandhaafd is. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er zijn geen boetes uitgeschreven. Er schijnt alleen gesproken te zijn om de zaak niet te laten escaleren.
Helder Helmond heeft daardoor het nadrukkelijke idee dat men niet heeft durven handhaven. En dat vinden wij een zeer kwalijke zaak. Dit is meten met twee maten. Daar waar de horeca streng wordt gecontroleerd. En de vele verenigingen van contactsporten al vanaf maart niet binnen kunnen sporten en pas heel misschien weer per 1 september aan de slag mogen. En hier in de open lucht, totaal in strijd met de anderhalve meter eisen, wordt een officiële kickbokswedstrijd gehouden; mét bokshandschoenen, mét een officiële scheidsrechter. Het moet niet gekker worden!
Helder Helmond heeft daarom de volgende vragen:

  1. Waarom is er gisteravond niet officieel gehandhaafd met boetes en aanhoudingen?
  2. Bent u alsnog m.b.v. de vele camerabeelden bereid om alsnog de overtreders te gaan aanhouden en te gaan beboeten?
  3. Bent u het met ons eens dat wij dit niet aan de stad kunnen uitleggen dat dit wordt getolereerd?
  4. Bent u bereid om de mobiele camera hier weer te plaatsen?
Q&A
40 reacties
Reageer

Stomheid geslagen....

Da is een demonstratie (sport) en dan mag het 👍😅 kijk maar naar de Dam

De politie schijt dertig kleuren stront hier. Als het lekker gemakkelijk is handhaven ze wel, maar als ze ook maar denken dat ze tegenstand kunnen krijgen, niet thuis dan.

Marja Konings

Blij dat er nog een partij wakker is in Helmond!

Ach ja Helder Helmond, kijk eens naar de supermarkt of in de stad daar loopt iedereen ook door en langs elkaar heen.
Waar ik me meer druk om maak, het leek wel een enclave van een stadje in Marokko of Turkije.
Hoever kunnen we zinken.
Het is niet meer te handhaven.

@Twanneman op dinsdag 16 juni 2020 om 19:57:

Dus beter niet aankaarten zoals Helder Helmond nu doet?
Of hoe moet ik je nou begrijpen?

Laat die jong toch ze kenne beter en potje boksen met handschoenen aan als wat anders doen daar in amsterdam daar moette kamervragen over komen nie van en partijtje waar mis net 40 man kwam kijke

Ja juist, het is ook vanmorgen op tv geweest bij WNL. Ik vind het schandalig dat hier niet tegenop getreden is, maar ze zullen het niet gedurfd hebben. Waar ze het wel durfden, dat was op koningsdag bij de pannehoeve, daar kwamen zangers om onze oudjes een hart onder de riem te steken. Er zaten wat oudjes buiten die in de pannehoeve wonen ( waaronder mijn moeder,en ik was er ook ) en daar stonden ze wel, om te kijken of ze een van onze oudjes op konden schrijven. Schandalig 😡

Wat bizar dit straatvechten, keihard aanpakken dit tuig 👮‍♂️👮🏼

Burgemeester is Hoofd Politie. Daar moet je beginnen, maar ja, zij is CDA 😂😂😂

John van Neerven

Ze deden niks verkeerds liever al alles vernielen is sport in de buitenlucht

Buiten loop je geen besmetting op!

Willem Hegeman

@Ferdi Kweens op dinsdag 16 juni 2020 om 19:47:

Wat een vondst van woorden: heerlijk! Michael Rieter is blijkbaar weer 'on top of his game'. ;-)

politie is er niet als het nodig is, kiezen liever voor het makkelijke....zoals snelheidscontrole,s.
En het levert tuurlijk niets op voor de staatskas zo,n gevecht uit elkaar halen.
Binnenstad is net de gaza strook.

echte hellemonder

Wel mooi verwoord... ze zijn met stomheid geslagen😂😂😂
Laat lekker gaan

Dit heeft niks met sport te maken, dit heeft met gezag te maken.
En het totale gebrek hieraan.
Grenzen gaan nog verder verlegd worden, en uiteindelijk gaat je samenleving eraan.

Iets voor unibet. Kunne we inzetten is goed voor de economie

Stop deze hele poppenkast waar we mee bezig zijn gewoon. We zijn in een circus beland

Lotte van Dijk

@Eddie op dinsdag 16 juni 2020 om 21:06:

Precies! Die tweede golf komt er dus gewoon aan in Helmond, eerst die slachter, nu dit. Akelig als dat gebeurt.
Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van onze burgemeester. Wat een ondankbare taak heeft zij eigenlijk. Een paar agenten treden niet op, zij is vervolgens de pineut want zo hebben we het in Nederland geregeld.

Was gwn sport moment voor jongeren omdat boksscholen gesloten zijn. Niet overdrijven.

Bilal Sayilir

Gewoon alles weer naar het normaal,verder geen vragen aan b&w,maar andere belangrijk vraagstukken oplossen.

Will Klumpers

wat een kwakzalleverij

Hennie Pennings

heeft toch al gesprek gehad met de organisator samen met hoofd van de politie . heeft denk ik aai over zijn bol gehad en Blanksma heeft der vingertje geheven en gezegd FOEI niet meer doen !!

“De jongeren zijn zelf ook erg geschrokken van de aandacht die het heeft gekregen”, legt Yahia uit. “Wat begon als een onschuldige sparpartij is door de kracht van sociale media compleet uit de hand gelopen.” Er werden foto’s en video’s van de bijeenkomst gedeeld op verschillende kanalen, waardoor er alleen nog maar meer jongeren naar het park kwamen.

Dit was toch al de tweede avond onschuldig "sparren"? Erg Politiek correct antwoord van Yahia bij het ditisonzewijk, LEV bericht. Geef social media maar de schuld. Al spelen er wel tijdje wat grotere problemen in de omgeving dan avondje boksen.

Het was intimiderend om te zien voor de buurt bewoners. Ze waren onder de indruk van hoe de vechters aan gejaagd werden door de toeschouwen.
Ze zijn boos omdat het ruim anderhalf uur duurde voor er ingegrepen werd.

Dit gaat veel te ver. Ook jongeren moeten zich aan de regels houden. Het kan wel allemaal geen verkeerde bedoeling zijn geweest. Maar toch ze zijn hier veel te ver gaan.

Maar de gemeente heeft hier niet goed haar werk gedaan. Het zou goed zijn dat de organisatoren alsnog beboet worden.

Groet
Buurtbewoner

Het hele jaar janken dat ze iedereen lastig vallen in de heistraat en in de stad
En nu ze elkaar bezig houden in een parkje is het nog niet goed. Laat die jongens toch dit was gewoon een groepje gezonde gasten die zich een keer lekker uit hebben geleeft beter op deze manier dan zoals in amerika dat ze onschuldige mensen dood teroriseren

Helder Helmond met stomheid geslagen 😂😂😂

Stelletjes zeikers ..kijk op het dam 2 weken later geen nieuwe besmetting...in buitenlucht kan je het niet oplopen is een feit

Och laat ze toch lekker man!!! Ik vind het dat ze het netjes hebben georganiseerd
Helder helmond zal wel klagen waarom er geen geld was gevraagd voor dit evenement voor in de gemeente kas😜😜😁😁

Henry Cortenbach

ik vind wel dat de boksers een mondkapje om moeten,dit is tenminste een echte boksring in de bokswereld is het een vierkante mat,en jongens waar was de bel?

De jeugd mag ook helemaal niks meer as lief met de arme over elkaar zitte hele dag......laat toch doen joh

Corrie van Esch

Dat bokspartijtje is het probleem helemaal niet ... leven en laten leven !!! Er gebeuren dingen in en rondom het park die wel de aandacht verdienen, en ik hoop dan ook dat ze per direct de camera's terug hangen , misschien dat ze dan bij de gemeente helmond eens wakker worden wat hier werkelijk en dagelijks gebeurt en daar moet op aangepakt worden !!! En nee dat red je niet met 2 politie agentjes !!!

Hahahhahahhahahahhahahahahahahahahahahahahhaahhahaha terwijl ze zeggen door de demonstreren was de Corona weg gebleven 🤣🤣🤣1000 mensen geen 1,5 meter hutsje mutsje tegen elkaar geen besmettingen dus maar een box partijtje hoo maar 😂😂 wat is het nu..??

@Laura op dinsdag 16 juni 2020 om 23:20:

Dat is wel logisch denk ik. Even opgezocht, Jasper Ragetlie is de voorzitter van ditisonzewijk en ik meen ook van de fusie Omroep Helmond en ditisonzewijk en daarbij ook de directeur van de de LEVgroep. LEV is de grootste subsidiekrijger van de gemeente en ditisonzewijk zit in dat LEV-gebouw voor niks. Dus mag die Mohammed Yahia (goede vent hoor) zich daar uitgebreid vrijpleiten vermoed ik:

Jongerenwerker M’hamed Yahia van de Levgroep werd door een collega opgeroepen om naar de vechtpartij te gaan. Daar hielp hij mee om de jongeren aan te spreken en uit elkaar te halen. Yahia: “De jongeren zijn zelf ook erg geschrokken van de aandacht die het heeft gekregen”, legt Yahia uit. “Wat begon als een onschuldige sparpartij is door de kracht van sociale media compleet uit de hand gelopen.” Er werden foto’s en video’s van de bijeenkomst gedeeld op verschillende kanalen, waardoor er alleen nog maar meer jongeren naar het park kwamen.
De jongerenwerkers gaan volgens Yahia de wijken in om jongeren er op attent te maken dat dit echt niet kan. “Ik heb met meerdere sportscholen gesproken en die zeggen ook dat dit echt niet de bedoeling is. Vechten doe je in de ring en niet buiten op straat”, vertelt Yahia. “We hebben al eerder video’s gemaakt om onze boodschap aan jongeren over te dragen. Dat de coronamaatregelen geen grapje zijn en dat we ons daar ook echt aan moeten houden.”

👊

Piet de Wilde

Nog méér watten onder leggen...totale ondermijning van gedragsregels/gezag !
De jongerenwerkers moeten toch echt na gaan denken over een andere aanpak, dit bewijst dat de huidige aanpak flink tekort schiet.

Ik ben Jeffrey Alt, als ik handhaver was in Helmond dat zou ik lik op stuk beleid voren.
Corona regels moeten gehandhaafd worden.
Zeker geen meldingen zogenaamd gehad pffff laf bekken.

Tja waar waren die handhavers toch. Ik zal u dat vertellen.
Het beleid in de gemeente Helmond is namelijk zo ingericht dat als het om "nieuwe Helmonders" gaat er niet wordt gehandhaafd,
Er zijn tal van voorbeelden, van het blokkeren van de stoep met goederen door winkeliers en het niet instellen van een parkeertarief in de Heistraat, terwijl je in de Molenstraat wel moet betalen.
Maar goed, de gemeente Helmond is bang om te handhaven behalve als er op de markt 3 mensen te dicht op elkaar staan, dan sluiten ze de weekmarkt. Terwijl het op hetzelfde moment in Heistraat veel drukker was.
De "nieuwe Helmonders" weten dat en worden daardoor met de dag brutaler. Hopelijk lopen ze niet tegen de verkeerde familie aan. Dan kunnen zeker de slachtofferrol uithangen

Hoezo je mag toch buiten sporten? 😂 laat ze toch lekker. Kunnen beter dit doen dan de rest vernielen uit verveling. Ze mogen al niks meer met die Corona vervelen zich kapot. Ik zeg lekker laten gaan 💪🏼

Chantal Sleegers

Was toch leuk om te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: