6reacties

TON wil het anders doen


Helmond is 1 van de 19 gemeenten waar Trots Op Nederland meedoet aan de verkiezingen. De kring Helmond richt zich daarbij op 4 trefwoorden: veilig, ondernemend, mobiel en zorg. Politiek analist en bestuurslid René Vetjens motiveert de drijfveren van TON kort maar krachtig: "We zijn begonnen uit onvrede over de bestaande politiek, ook lokaal. Wij vinden dat Helmond het geld verbrast aan de verkeerde dingen of op de verkeerde manier."
Als voorbeeld noemt hij de school in Brandevoort die dankzij de nabij gelegen hoogspanningsleidingen niet gebruikt kan worden. "Dan moet voor ik geloof 1,1 miljoen euro een noodvoorziening gebouwd worden." Een ander voorbeeld vindt hij de opknapbeurt van de Luchtbrug en het aanleggen van Buitenom door de Itterestraat: "Wij denken dat een rondweg en een echte ruit om Helmond een meer structurele oplossing is dan geld stoppen in alweer een opknapbeurt van de Traverse. Wij willen graag wat verder vooruit kijken dan nu gebeurt."
Daarbij benadrukt Vetjens dat zijn partij beter wil communiceren met de burger. "Ze noemen ons populisten maar die term is uitgevonden door mensen die niet populair zijn. Wij willen serieus naar de burger luisteren, wetend dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken. Maar dan moet je ook goede beslissingen nemen en die vervolgens beter uitleggen en onderbouwen."
Niet geheel verrassend, is TON ook voor krachtiger blauw op straat en respect voor Nederlandse waarden en normen. "Aan criminaliteit kun je ook lokaal wat doen. Bijvoorbeeld door prioriteit te geven aan serieuze delicten in plaats van aan kleine overtredingen. We moeten de slachtoffers weer centraal stellen en niet de dader. Ook vinden wij het te gek voor woorden dat een kleine groep mensen Nederland domineert. Daar moet je paal en perk aan stellen. Je past je aan of er is in Nederland geen plaats voor je."
Andere opvallende punten uit het programma van TON Helmond zijn:
• Een (nieuw) theater met voldoende capaciteit en een buitenzwembad.
• Sociaal maatschappelijk werk door werklozen met behoud van uitkering.
• Gratis openbaar vervoer, ook voor Dierdonk en Brandevoort.
• Op doordeweekse dagen voor kort parkeren de parkeerschijf invoeren.
• Voorlichting tegen verslavingen geven op scholen en in wijkcentra.
En, desgevraagd: Helmond Sport hoort niet midden in een woonwijk. "Dat stadion moet weg van De Braak. Berkendonk kan dan best een hele goede locatie zijn."
Opvallend is dat de website van TON ook een webwinkel heeft waar petjes, shirts en andere zaken te koop zijn. "Dat past wel in onze inzet om het anders te doen. We willen daarmee de aandacht trekken en onze ideeën uitdragen maar vooral ook het supportersgevoel van onze leden versterken en daardoor de saamhorigheid vergroten."
Het bestuur van TON Helmond bestaat uit oprichter Jan van Aert (ex-LPF), Maurice Martinali, Mario Neijts en René Vetjens. Aan de lijst voor de verkiezingen wordt nog gesleuteld. Lijsttrekker Jan van Aert heeft eerder laten weten dat hij denkt een zetel of 3 à 4 in Helmond te kunnen halen.

Raadsverkiezingen
6 reacties
Reageer

"Wij willen serieus naar de burger luisteren, wetend dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken"

bedoel je dan niet " We willen serieus leusteren naar schreeuwlelijkerds-die-niets-anders-doen-dan-klagen, wetend dat je het niet naar hun zin kunt maken, maar die stemmen tikken lekker aan"

nieuwe bezems vegen schoon wat er nu ??zit?? doet ook alleen maar z,n zkkk vullen

Ik vind het nog niet zo'n verkeerde club als ik het hier zo lees.

TON ?????????????????????
Wie zit er nog te wachten op weer een zooitje politici die menen het buskruit te hebben uitgevonden.Helmond wordt al vele jaren slecht bestuurt dus geen behoefte aan nog meer slechte bestuurders.

Ik reageer graag op de laatste reactie. Nee de SP daar heeft Helmond wat aan zeg !! Ze lullen maar en fietsen wat rond en verder doen ze niets..

volgens mij staat er ook dat Helmond al jaren slecht bestuurd wordt dus daar bedoel ik de al bestaande politieke partijen mee.En of ik SP -er ben,god verhoede het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: