10reacties

De opbrengst van het Stadsgesprek

De eerste maanden van 2015 stonden in het teken van het Stadsgesprek over de bezuinigingen. Alle inwoners van Helmond zijn uitgenodigd om mee te praten over de bezuinigingen op de thema’s cultuur, wijkaccommodaties en openbare ruimte. Fysiek via het Stadsgesprek op 28 januari in Westwijzer, of digitaal via De weblog van Helmond.

Als college hebben wij dit traject als zeer positief ervaren: een prettige manier van samenwerken met onze inwoners. Zowel bij het gesprek in Westwijzer als via de Weblog hebben we veel positieve, en natuurlijk ook wel minder positieve reacties van de deelnemers ontvangen. Het resultaat mag er zijn: we hebben nieuwe ideeën voor de uitvoering van de bezuinigingen op de thema’s gekregen, we hebben gehoord wat men per thema belangrijk vindt en naar welke scenario’s de voorkeur van de deelnemers uitgaat. Natuurlijk geeft dat geen volledig beeld van de mening van álle Helmonders; daarvan zijn wij ons zeker bewust. Maar het geeft wel degelijk richting en nieuwe inzichten.

Heel graag presenteren wij u dan ook de opbrengst van het Stadsgesprek (pdf). U vindt in het verslag een samenvatting van het Stadsgesprek op 28 januari in Westwijzer terug, en ook van de reacties die hier op De Weblog van Helmond zijn binnengekomen. De ideeën zijn zoveel mogelijk geordend binnen één van de thema’s wijkaccommodaties, cultuur of beheer openbare ruimte. Bovendien vindt u per thema terug hoe het college van B en W de input heeft meegenomen in de Voorjaarsnota, die op 23 april wordt aangeboden aan de gemeenteraad.
Het verslag is ook in papieren versie beschikbaar. Wilt u een exemplaar ontvangen? Stuurt u dan even een mailtje naar [email protected] of haal een exemplaar af bij de balie van het Stadskantoor, Weg op den Heuvel 35.

Namens het college van B en W wil ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit Stadsgesprek nogmaals heel hartelijk bedanken.

.
.
.
.
.
.
Paul Smeulders
wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken