2reacties

Drugspand 12 maanden dicht

Gisteren liet burgemeester Elly Blanksma een bedrijfspand aan de Rooseindsestraat sluiten. Het pand blijft voor 12 maanden gesloten. In het pand trof de politie harddrugs en stoffen voor de synthetische drugsproductie aan. De sluiting maakt een einde aan deze verboden situatie.
De politie stelde op 17 oktober een onderzoek in bij het bedrijfspand en trof er 89 gram cocaïne aan. Daarnaast werd ook een grote hoeveelheid grondstoffen en hardware voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

 De politie rapporteerde haar bevindingen aan Blanksma die op basis van de feiten en omstandigheden besloot tot de tijdelijke sluiting. Er bleken namelijk geen bijzondere omstandigheden om af te zien van haar besluit.
Zoals meestal eindigde de gemeente ook vanochtend het betreffende persbericht met:

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.