14reacties

Ibiza-sferen vanmiddag in het Havenpark

Flower Powersfeer vanmiddag in het zonovergoten Havenpark. Veel Helmonders, hippies en een uitgelaten sfeer. Even waan je je in de jaren 60 en je hoeft er niet eens voor over de landsgrens. Het Ibiza Festival is immers in het Burgemeester Geukerspark. Het eerste evenement in dit park, zo laat organisator Geert Blenckers van Helmond City Events de weblog weten. Hij vindt het de ideale plek in Helmond voor dit evenement.

Sinds 2016 was er bij De Cacaofabriek namelijk een Ibiza Markt. Waarom de naam Ibiza Festival? “Ibiza staat voor 3 pijlers, namelijk feesten, rust en hippiesfeer. Ibiza is niet alleen een plek, het is ook een levenswijze”, aldus Geert. Het is dit jaar het enige tweedaagse Ibiza-gebeuren in Nederland. Op andere plekken is het slechts 1 dag.
Waar die 3 pijlers bij elkaar komen is bij Kelsey and the Universe. Je kent haar mogelijk van het Muziekcafé toen Blenckers er nog de scepter zwaaide. Zij stond er achter de bar, haar bijbaantje toen ze op de Knip zat.
Kelsey brengt echte luisterliedjes, sommige hebben wat weg van de liedjes van Maaike Ouboter bekend van Dat ik je mis.
Ze wisselt Oosterse muziek af met songs die je (wellicht zullen) ontroeren, zowel Nederlandstalige nummers als in het Engels. Geert Blenckers wilde haar op zijn festival. 

Op hetzelfde podium trad Collin Hoeve op. Die zou je kunnen kennen van The Voice of Holland en Holland’s Got Talent. Deze beroepsmuzikant zingt ballads van onder meer van Joni Mitchell, maar is ook in voor een swingend nummer. Helaas komen er slechts een handjevol Helmonders kijken, niet het aantal toeschouwers waar deze Nijmegenaar wel recht op had. Het zal aan het tijdstip (rond 13.30 uur in de middag) liggen. Tegen de tijd dat Kelsey optrad waren er beduidend meer muzikale bezoekers.

Jeanette Hendriks van de winkel Tiendas Diferentes in het Centrum staat er met een kraampje. Zij stond in het verleden ook op de Ibiza Markt bij De Cacaofabriek maar de happening vandaag vindt ze nog mooier dan diens voorgangers. Het is nog vroeg in de middag en Jeanette vindt de opkomst dan al groot.
Bianca Verrijt een paar uur later daarentegen had nog veel meer mensen verwacht. Bianca, die op Suytkade woont, vindt het leuk om mensen te ontmoeten en sfeer te proeven. Ze houdt van de hippiekleding die voorbij ziet komen. Haar stiefdochter en vriendin Ideley Melaan houdt ook van de sfeer en wil het festival volgend jaar beslist weer komen bezoeken.

Er zijn ook workshops zoals meditatie onder begeleiding van klankschalen. Deze workshop wordt gegeven door Lisanne van den Heuvel van Restorative Sound Therapy. Je komt tot rust onder het genot van klankschalen. Je let op je ademhaling en laat alles om je heen gewoon gebeuren. Het is de eerste keer dat ze het in de buitenlucht doet en dat bevalt haar goed.

Maar de vrouw met de ware Flower Power is toch wel Kelsey. Vele toehoorders kregen na het optreden van haar nog een knuffel. 

Vandaag nog tot 00.00 uur, morgen dag 2 van het Ibiza Festival. 

DvdR maakte van boven de video en de 2 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.