2reacties

Trio uit Amsterdam e.o. aangehouden

Maandagavond werden 3 mannen op de Bakelsedijk in de Binnenstad opgepakt door de politie. Dat lieten meerdere ooggetuigen aan de weblog weten. Navraag bij de politie leerde dat (zoals de tipgevers al dachten) het trio werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Het betreft 2 Amsterdammers van 27 en 39 jaar en een 39-jarige inwoner van Rijsenhout (een dorp in de provincie Noord-Holland). Zij werden op verzoek van de Amsterdamse politie in een lopend onderzoek aangehouden door agenten in burger van de Landelijke Eenheid. 

De 3 Hollanders reden in een personenauto die rond 20.15 uur op de Bakelsedijk (ter hoogte van de Hindestraat) werd klemgereden door 2 burgervoertuigen van de politie. De inzittenden werden aangehouden. Geüniformeerde agenten van de politie eenheid Oost-Brabant werden ter ondersteuning opgeroepen en kwamen ter plaatse.
Onder toeziend oog van veel omstanders werd het voertuig ruim een uur van voor naar achteren uiterst grondig onderzocht. Zowat alles wat erin lag, werd eruit gehaald en geïnspecteerd. Of er iets strafbaars werd aangetroffen, werd niet bekend gemaakt. Toen de agenten in burger dat onderzoek hadden afgerond, werd de auto afgesleept door een takelwagen. 
Inmiddels zijn de 3 mannen in vrijheid gesteld. Maar ze blijven wel verdachten, zo liet de politiewoordvoerder vanmiddag weten.