Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Op 6 plekken vinden er werkzaamheden plaats aan fietspaden. De verouderde paden worden vernieuwd, zodat er weer veiliger en comfortabel(er) op gefietst kan worden.
Op alle locaties moet het werk voor het einde van het jaar klaar zijn. Die planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer (vorst, sneeuw of veel regen) kan het werk langer duren.
Vanaf komende maandag wordt er gewerkt aan het fietspad naast de  Kanaaldijk Noordwest, tussen het Verliefd Laantje en de gemeentegrens met Laarbeek. Dit is het fietspad ter hoogte van de golfbaan. Bij dit deel van het fietspad wordt het asfalt verwijderd en vervangen door beton omdat er bij dit fietspad veel riet groeit. Dat riet is zo sterk dat het door het asfalt heen komt. Het aan te leggen beton is sterker waardoor het riet het fietspad niet meer kan beschadigen. De werkzaamheden duren tot zaterdag 20 december.
Vanaf maandag 1 december wordt er ook gewerkt aan het fietspad bij de Kanaaldijk Noordoost, tussen Bosselaan en het Janus Meulendijkspad (‘Koeienpad’). Dit is de fietsverbinding aan de andere kant van het kanaal, bij sluis 7. Het fietspad verkeert in slechte staat en krijgt daarom nieuw, rood asfalt.
Tijdens de werkzaamheden zijn allebei de fietsroutes in beide richtingen afgesloten. Vooral bij de Kanaaldijk Noordwest is het van belang dat fietsers van dit fietspad af blijven, omdat het beton enkele dagen moet uitharden. Bewoners die aan dit fietspad wonen, mogen er ook niet met de auto over. Fietsers worden omgeleid via het fietspad naast de Aarle-Rixtelseweg. Via die route kunnen zij van Helmond naar Aarle Rixtel en Beek en Donk en andersom.
Bij de Wethouder van Wellaan worden de fiets- en voetpaden aan beide kanten van de weg opnieuw bestraat, ter hoogte van het Hortensiapark. Gedurende de werkzaamheden zijn de voet- en fietspaden afgesloten en worden voetgangers en fietsers omgeleid via de andere kant van het Hortensiapark (Hortensialaan).
Ook bij de Julianalaan worden het fietspad en voetpad opnieuw bestraat. Dit gebeurt tussen Willemstraat en de Kanaaldijk, aan de zijde van de oneven huisnummers. Het fietspad tussen Schubertlaan en Julianalaan wordt geasfalteerd en het voetpad ernaast wordt ook opnieuw bestraat. De werkzaamheden zijn maandag al gestart.
Vlakbij de rotonde bij Mierlo-Hout ligt een parallelweg naast de Heeklaan. Deze parallelweg wordt ingericht als fietsstraat. Auto’s mogen daar wel komen, maar ze zijn te gast en moeten hun snelheid en weggedrag aanpassen aan fietsers. Het gaat om het stuk tussen de Dolfijnlaan en Snoekstraat. De weg wordt versmald en er geldt straks eenrichtingsverkeer. Bij de kruising met de Steurstraat wordt een drempel aangelegd. De fietsstraat krijgt rood asfalt. De werkzaamheden zijn ook hier maandag gestart.
Het fietspad bij de Rijpelbergseweg in de Rijpelberg wordt opnieuw geasfalteerd. Het naastgelegen voetpad wordt van nieuwe tegels voorzien. Ook wordt de openbare verlichting langs het fietspad verplaatst naar de overkant en komen er extra lichtmasten bij. Het betreft het gedeelte tussen de aansluiting Weg door de Rijpel, dichtbij het Broederbos, tot Scheerderhof 57. De werkzaamheden starten vandaag. Na ongeveer 4 weken moet het werk klaar zijn.
Jaarlijks hebben 75.000 fietsers in Nederland te maken met een fietsongeval. Naar schatting van de Fietsersbond dit jaar heeft een derde, 25.000, daarvan, te maken met gebrekkige of onduidelijke infrastructuur. Ook bij ernstiger ongevallen, botsingen met autoverkeer, speelt gebrekkig onderhoud soms een rol, omdat fietsers teveel op het wegdek moeten letten.

3 reacties:

Whoop whoop, eindelijk het fietspand Rijpelbergseweg op de schop. Is nu levensgevaarlijk met al die gaten die de werkzaamheden aan de stadsverwarming hebben achtergelaten. Vooral nu je de gaten niet ziet door al het gevallen blad. FIJN! verheug me nu al op een hobbelvrij fietspad! 🙂

Beantwoorden

Complimenten voor de gemeente, een melding doen helpt dus wel.

Beantwoorden

Aan de fietspaden van de Wethouder van Wellaan wordt al twee weken gewerkt. Wellicht is de wateroverlast uit onderstaand item daardoor ontstaan.
https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/wateroverlast-op-kruising-in-helmond-oost-video-en-fotos/

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *