Buiten is het 19 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.650 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Vrijdag ging de website van Belangengroep Vinkelaan e.o. online. Deze belangengroep is opgericht dóór en vóór de bewoners en andere belanghebbenden in het gebied tussen de Helmondselaan/Vinkelaan e.o. en Uiverlaan/Fazantstraat in Helmond Noord dat waarschijnlijk ingrijpend gaat veranderen. De gemeente ontwikkelt daartoe met oa Woonpartners een meerjarenplan dat voorziet in afbraak en nieuwbouw van woningen. De nieuwe website moet gaan dienen als informatiebron en wordt regelmatig geüpdatet. Het is géén platform om discussies te voeren, dat kan via de reacties hier op de weblog (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig).
Het doel van de belangengroep is door bundeling van belangen en informatie overzicht te krijgen en te houden op de plannen én daar waar mogelijk mee te denken en mee te beslissen. De groep verzamelt informatie, geeft die door en zorgt via plenaire bijeenkomsten en vergaderingen voor afstemming. Een ieder die op 1 of andere manier betrokken is bij de plannen kan in de belangengroep meedoen.
Binnenkort wordt een eerste informatieve bijeenkomst gehouden. Wethouder Gaby van den Waardenburg is daarbij uitgenodigd een toelichting te geven op de inspraak- en samenwerkingsmogelijkheden die de gemeente bij dit project gaat bieden.

8 reacties:

Laat me raden: Worden er huizen afgebroken en hoge blokken flats neergezet?

Beantwoorden

Voetbalveldje gaat weg zeker en daar komen een rij flats.

Beantwoorden

Beste buurtbewoners, meteen ontstaan er allemaal aannames over flats en het verdwijnen van groen. Het is echt de bedoeling van de Gemeente en Woonpartners om samen met de buurtbewoners te komen tot een mooi nieuw plan waarop we straks allemaal trots op kunnen zijn. Zoals het artikel al aangeeft is de Wethouder bereid om samen met Woonpartners een eerste informatief gesprek aan te gaan met de belangengroep. Heb je een mening, wens of vragen, sluit je dan aan bij de belangengroep! Je wordt dan op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor bijeenkomsten rondom onze buurt. Voor nu liggen en nog geen concrete plannen op tafel dus alle opties zijn nog open. Dus nogmaals een oproep aan de buurt; sluit je aan!!!

Beantwoorden

die flats zijn ook niet meer van deze tijd .Fazantstraat / vinkenlaan
dus slopen vind ik goed ..maar bij Fazantstraat veel grond komt vrij .geen koop huizen bouwen dan ..maar huur huizen .en wat Appartementen
ook ouderen vinden de omg fijn om te wonen..
zelfs ik wil graag wonen in de omg ..maar je moet in geschreven staan als woningzoekende ..wat moeizaam verloopt ..inschrijf duur of loting ..geef mij de oude site maar terug 25,00 per woningbouw .dit werkt nooit ..de wachtlijst is te lang .voor je aan de beurt bent ..ik wil van mijn dure Appartement af
het liefst straks na Nieuwbouw Vondellaan: na 2 jaar ..waar ik mij heb aangemeld ..maar eerst gaan anderen bewoners voor .snap ik ..Fazantstraat en omg .. tegen die tijd ben ik ook 60 jaar

Beantwoorden

Beste Edwin, ik stel voor dat u even een briefje in de brievenbus doet met uw gegevens op Uiverlaan 43 waarmee u zich aanmeldt voor de belangengroep. U kunt dan meedenken en praten en wordt op de hoogte gehouden.

Beantwoorden

Update: de Belangengroep Vinkelaan e.o. heeft informeel bericht gekregen dat wethouder Gaby van den Waardenburg een toelichting komt geven over de mogelijkheden tot samenwerking/inspraak in het project.

De belangengroep heeft het college in een tweede brief gevraagd om faciliteiten.
Deze brief is te vinden onder: https://belangengroepvinkelaan.nl/?page_id=59

Meer informatie staat op de website: http://www.belangengroepvinkelaan.nl

Beantwoorden
Belangengroep Vinkelaan

@Belangengroep Vinkelaan op zondag 19 mei 2019 om 18:57:

Is er al iets bekend over die informatiebijeenkomst? Ik hoorde al dat er veel gesloopt en gebouwd gaat worden.

Beantwoorden

Update:
Het is even stil geweest, maar achter de schermen van de Belangengroep
Vinkelaan e.o. gebeurt veel:

Het college van burgemeester en wethouders heeft nog niet formeel
gereageerd op onze brieven van 29 april en 17 mei. Wethouder Gaby van
den Waardenburg heeft wel een antwoord gestuurd. Zie onze site. In deze brief stelt ze voor en petit comité de voorlichtingsbijeenkomst, waar wij om hebben gevraagd, voor te bereiden. Wij gaan graag op dit voorstel in en hebben al vast wat data doorgegeven. We wachten nog op een reactie.

Wij hebben inmiddels besloten toch zelf vast een
voorlichtingsbijeenkomst te organiseren en wel op 3 juli, 19.30 uur,
locatie Het Valkennest (Valkstraat) – Bethlehemkerk. Deze vergadering
zal helemaal in het teken staan van een aantal praktische- en wettelijke
zaken die van belang zijn zoals rechten van huurders, ervaringen met
inspraak/regelingen en verkeer/veiligheid. Mogelijk dat er dan vanuit de
gemeente Helmond ook informatie is over het voorlichtingstraject. De
agenda/punten komen binnenkort.

Woonpartners heeft de bewoners van de flats op het Adelaarplein en de
Fazantstraat een brief gestuurd waarin de intenties globaal worden
uitgelegd. Via de Huurders Belangen Vereniging Woonpartners
(te vergelijken met de ondernemingsraad van de huurders) is de
woningcorporatie herinnerd aan de afspraak dat ALLE inwoners in de
omgeving een soortgelijke brief zouden krijgen. Dit om onrust en
onduidelijkheid in de wijk te voorkomen. Woonpartners heeft toegezegd
alsnog op korte termijn voor deze brief te zorgen.

Omdat niet alle inwoners in de omgeving weten van het bestaan van de Belangengroep Vinkelaan e.o. zijn deze week huis- aan huis informatiebrieven bezorgd.

Beantwoorden
Belangengroep Vinkelaan e.o.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *