Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

“We kijken eigenlijk bijna nergens meer van op. Er wordt van alles gestolen wat los en vast zit. Maar rolstoelen… dat is toch wel heel opmerkelijk.” Dat liet de politie vanmiddag weten naar aanleiding van de diefstal van tientallen rolstoelen.
Die rolstoelen werden vorig jaar in de maanden mei en juni gestolen bij een bedrijf dat gevestigd is aan de Lage Dijk op het Helmondse industrieterrein. Een maand later werden er bij een heler bijna 30 rolstoelen in beslag genomen door de politie.
Komende maandag worden in Bureau Brabant beelden getoond van de 2 daders waarnaar de politie op zoek is. Vanaf 17.00 uur wordt dat opsporingsprogramma uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag regelmatig herhaald. Zodra de weblog die beelden heeft, zullen we die in een update in de reacties hieronder plaatsen
Op de geregeld gestelde vraag waarom ze pas na zoveel maanden met dergelijke opsporingsbeelden komen, geeft de politie in de onderstaande video dit uitgebreide antwoord:

.
.

In de reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Ze zien overal brood in tegenwoordig…

Triest.

Beantwoorden

Heel triest, zeker voor de gedupeerde gehandicapten.
@weblog: Was dat bij Medipoint?

Beantwoorden

@Jan op zaterdag 28 januari 2023 om 04:40:

Geen idee, maar op de Lage Dijk is het Medipoint Uitleenpunt gevestigd. Dus het zou zomaar kunnen. Misschien horen we dat maandag of (want met zijn allen weten we immers meer) weet iemand anders het.

Beantwoorden

Als die dieven een beetje slim zijn, dan melden ze zich nu nog bij de politie. Na de uitzending ben je de lul. Zowat altijd wordt je herkend en voor altijd staat je foto op internet. Maar slim zijn de meeste dieven niet en gelukkig maar!

Beantwoorden

Update 1:
Zojuist deelde de politie het onderstaande bewakingsbeeld van de 2 gezochte rolstoeldieven. Bij Bureau Brabant noemden ze het 1 van de meest opmerkelijke diefstallen ooit in dat opsporingsprogramma.
Zoals Jan zaterdag al dacht/vroeg, werden de rolstoelen vorig jaar gestolen bij het Medipoint Uitleenpunt op de Lage Dijk op het industrieterrein. Een heler in Helmond bood ze online te koop aan en er werden er eind juli bijna 30 bij hem in beslag genomen. De politie: “We hebben al eerder een aanhouding gedaan in deze zaak, maar we weten dat er meer mensen betrokken zijn. Zo hebben we beelden veiliggesteld, waarop deze 2 mannen te zien zijn die wij zoeken. Weet u wie het zijn of waar we ze kunnen vinden? Geef het door!” Dat kan via de gebruikelijke gratis telefoonnummers (0800 – 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000) en via hun tipformulier.

Beantwoorden

Zojuist kwamen ook deze videobeelden (met enige aanvullende informatie) online van het item vandaag bij Bureau Brabant:

Beantwoorden

Is het wel halal om spektietjes te hebben?

Beantwoorden

Duidelijk herkenbaar, die hebben ze zo, ik heb het op Facebook gedeeld

Beantwoorden

Update 2:
Inmiddels heeft de politie 7 tips binnengekregen over deze diefstallen uit het Medipoint-magazijn in 2 maanden tijd. Al die tips worden nu uitgelopen door de recherche. Maar meer tips zijn welkom, zo liet de politiewoordvoering vanochtend weten.

Beantwoorden

Update 3:
Binnen 24 uur na het vertonen van de bewakingsbeelden, heeft 1 van de 2 verdachten zich al bij de politie gemeld. Dat laat zowel de politie als Bureau Brabant vanmiddag weten. Die man is op het onderstaande beeld geblurd. De vraag die nu nog overblijft: wie is die tweede rolstoeldief?

Beantwoorden

@Rijpelaar op maandag 30 januari 2023 om 16:49:

Ze hebben dus niet naar jou geluisterd. Ze zijn een beetje dom zou Maxima zeggen.😂🤣😂🤣 Mooi werk van de politie. 👍

Beantwoorden

Update 4:
Ook de gezochte tweede verdachte van de rolstoelendiefstal is nu bekend. Ook hij meldde zich bij de politie. Daarmee is de zaak al na 2 dagen opgelost. De politiewoordvoering bedankt een ieder voor het meedenken en het delen van de berichten op de social media. Want dat helpt zo blijkt.

De videobeelden die we op maandagavond hierboven hadden geplaatst, zijn inmiddels door de politie van YouTube gehaald en dus niet meer zichtbaar.

Beantwoorden

En weer blijkt dat alle politie onderzoek duur betaald is en veel onnodige tijd kost.
Het plaatsen van het infantiele filmpje waarin dit kleuterbeleid van politie en justitie kan voortaan achterwege blijven. Alle critici krijgen continu volledig gelijk.

Beantwoorden

Blijf met je rotte tengels van andermans spullen af.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *