Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Vandaag is bekend geworden dat Gaby van den Waardenburg de nieuwe lijsttrekker van D66 Helmond is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In de periode van maandag 12 tot en met maandag 26 juni kreeg zij namelijk de meeste stemmen van de D66-leden. Middels e-voting konden die hun voorkeur uitspreken voor de raadsleden Gaby van den Waardenburg of Stef Stevens die zich hiervoor verkiesbaar hadden gesteld.
“De leden hebben goed gebruik gemaakt van hun democratisch recht om te stemmen” zo laat Robin Verleisdonk, interim-voorzitter D66 Helmond, weten. Eind april eerder maakte fractievoorzitter Noureddine Zarroy bekend zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als lijsttrekker.
Uiteindelijk bleek onze columnist Gaby van den Waardenburg 75% van de uitgebrachte stemmen te hebben behaald. “Ik ben erg blij met de benoeming en het duidelijke mandaat van de leden” zegt de nieuwe lijsttrekker. Tijdens de verkiezingen wil zij de partij graag een progressief en duurzaam profiel geven. “D66 Helmond wil een gemeente die vol ambitie vooruit gaat en kansen pakt, maar oog blijft houden voor alle Helmonders.”
Stef Stevens: “Ik steun de nieuwe lijsttrekker voor de volle 100% en we gaan samen voor een mooie uitslag in maart 2018.” Hij stelt zich ook verkiesbaar voor de kandidatenlijst. Na de zomer wordt de rest van de D66-lijst gekozen.

In de reacties hieronder staan updates.

16 reacties:

Proficiat!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Proficiat!!
En veel succes!

Beantwoorden

Dat moet wel een Aarlese zijn.

Beantwoorden

Van harte en succes 😉

Beantwoorden

Van harte proficiat. Veel succes toegewenst.

Beantwoorden
Hermine van Asten-Wennekers

Zowel Gaby als D66 van harte gefeliciteerd met deze benoeming.

@Mark op woensdag 28 juni 2017 om 19:53:
Ik weet niet precies waarom je dat schreef, maar om ergens gemeenteraadslid te worden, moet je in die gemeente wonen.

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitaties! Ik ben erg blij met deze benoeming en ben vereerd met de vele stemmen van de leden. Ik heb er zin in om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen D66 Helmond te vertegenwoordigen. Op naar maart 2018.

Groeten,
Gaby

Beantwoorden
Gaby van den Waardenburg

@Tineke: Dan kun je nog wel een Aarlese zijn. 😉

Beantwoorden

Update 1:
Gaby van den Waardenburg nieuwe fractievoorzitter D66 Helmond
Vanaf vandaag neemt Gaby van den Waardenburg het D66-fractievoorzitterschap over van Noureddine Zarroy. Tot deze wisseling van het fractievoorzitterschap is besloten omdat zij als de lijsttrekker van de partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, het beste de komende begrotingsbehandeling op zich kan nemen.
“In de campagneperiode is het belangrijk de partijleider het podium te geven om de partij in beeld te brengen, buiten, maar zeker ook binnen de politieke arena. Daarnaast is het goed dat Gaby de ruimte krijgt om als fractievoorzitter in haar rol te groeien voor de komende jaren.” Dat laat Noureddine Zarroy weten. Hij maakte in april al bekend zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als lijsttrekker en raadslid.

Beantwoorden

D66 staat voor alles waar ik op tegen ben, dus Gaby het zal nooit iets worden tussen ons.

Beantwoorden

Update 2:
D66 Helmond presenteert als eerste haar kandidatenlijst
Vandaag maakte D66 bekend wie er met lijsttrekker Gaby van den Waardenburg op de kandidatenlijst staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Daarmee is die partij de eerste waarvan we de lijst bekend kunnen maken.

 1. Gaby van den Waardenburg
 2. Stef Stevens
 3. Jochem van den Bogaard
 4. Maarten Selten
 5. Michiel van Geel
 6. Jan Brok
 7. Frits Letschert
 8. Daan Arkesteijn
 9. Noureddine Zarroy
 10. Maarten Saris
 11. Willem-Jan Vermulst
 12. Marieke van de Ree
 13. Vera van Mierlo
 14. Martin van Hees
 15. Frank Segers
 16. Astrid Veeris
 17. Ine Rosema
 18. Rens Verhoeven

De afgelopen maand konden 54 stemgerechtigde leden hiervoor hun stem uitbrengen op basis van e-voting. D66-raadslid Stef Stevens kreeg de meeste stemmen. Op plek 3 en 4 staan de burgercommissieleden Jochem van den Bogaard en Maarten Selten. Michiel van Geel (5) en Jan Brok (6) zijn de 2 andere kandidaat op de lijst die vooraf hebben aangegeven een zetel in de gemeenteraad te ambiëren.
Op nummer 9 staat oud-fractievoorzitter Noureddine Zarroy. Hij heeft eerder aangegeven geen kandidaat te zijn voor 1 van de 37 raadszetels, maar wil met zijn naam op deze kieslijst wel zijn steun aan zijn partij laten blijken.

Beantwoorden

Mooie lijst. En dan de presentatie voor het Helmondse NS-station.
Als Gaby van den Waardenburg nu samen met Alexander Pechtold een sollicitatiebrief schrijft voor de vacature van burgemeester van Amsterdam kunnen beiden wellicht daar aan de slag.
Een van de twee wordt dan burgemeester. Dat wordt dan Gaby,
Alexander, een veilingmeester, was het al eens.

Beantwoorden

@Edwards op vrijdag 3 november 2017 om 16:58:

Behalve Michiel van Geel die hier vaak regeert, ken ik haast niemand van die lijst. Maar ik hoop toch echt dat Gaby van de Waardenburg nog lang in Helmond blijft. Ik lees haar columns graag, ben het er niet altijd mee eens, maar toch! En behalve een slimme dame ook een mooie dame! De mooiste die we in de gemeenteraad hebben vind ik. Het oog wil ook wat! 😉

Beantwoorden

Succes met deze mooie lijst!

Beantwoorden

@Rijpelaar op vrijdag 3 november 2017 om 18:27:

Met Gaby van den Waardenburg mag je best thuiskomen. Ik heb ook geen bezwaar tegen haar en/of haar partij.

Ik deel de standpunten van die partij niet volledig (meer).

Van der Laan (oud-burgemeester van Amsterdam) was een jurist.
Dus Gaby zou in Amsterdam prima kunnen functioneren.
Ze is te jong. Wel aantrekkelijk. Dat staat buiten kijf.

Beantwoorden

@Rijpelaar op vrijdag 3 november 2017 om 18:27:

Vergeet echter niet, het gaat om politiek in Helmond.

Wethouder Margreet de Leeuw-Jongejans (CDA-Helmond),
beoogd lijstrekker (en als zodanig benoemd) voor CDA in de
aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Zij werd ten val gebracht.
Naar haar mening deden daaraan haar politieke vrienden mee.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *