Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.608 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vandaag hield de politie een 20-jarige man uit Helmond aan voor oplichting. Hij zit vast voor verder onderzoek. De zaak heeft een link met de in Amsterdam doodgeschoten Bas van Wijk uit Badhoevedorp.
Op zaterdag 8 augustus 2020 werd in park De Oeverlanden in Amsterdam de 24-jarige Bas van Wijk doodgeschoten. Enkele dagen later was er, zonder medeweten van de familie van Bas, via een website een online doneeractie gestart om geld op te halen voor de uitvaartkosten. Er waren ook al verschillende donaties gedaan.
De familie van Bas deed melding van de doneeractie bij de politie in Amsterdam. Na contact vanuit de politie met de website is de doneeractie vroegtijdig gesloten waardoor doneren niet meer mogelijk was en het uiteindelijk bij een relatief klein bedrag bleef. Het gedoneerde geld is direct teruggestort aan de donateurs.
Tijdens een eerste onderzoek naar de initiatiefnemer van de doneeractie door de Amsterdamse collega’s, kwam al snel de 20-jarige verdachte uit Helmond in beeld waardoor de samenwerking met de districtsrecherche in Helmond werd opgezocht. Zij namen de zaak over en deden verder onderzoek naar deze verdachte. Er kwamen daarbij nog eens 2 andere doneeracties en enkele WhatsApp-fraudes aan het licht. 1 Van zijn slachtoffers daarvan maakte alles bij elkaar meer dan 6500 euro over. Ook deze zaken worden aan de verdachte gelinkt en meegenomen in zijn ten laste legging.

5 reacties:

Sukkel

Beantwoorden

Dan ben je echt een schooier 😑😑

Beantwoorden
Tjeerd van der Velde

Is dit anders dan de postcodeloterij?

Beantwoorden

Klopt Stef, precies hetzelfde….

Beantwoorden

Resultaat van dit maandenlange onderzoek:
geld weg en deze ten laste legging houdt uiteindelijk 16 uur schoffelen in?
Hij blijft glimlachen…..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *