Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.187 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
87reacties

Vannacht is er een steekpartij geweest op de President Rooseveltlaan. Daarbij is 1 gewonde gevallen, er zijn nog geen aanhoudingen verricht zo liet de politiewoordvoerder ons vanochtend desgevraagd weten. De hulpdiensten werden om 03.20 uur voor dit incident opgeroepen.
Zodra we meer informatie hebben zetten we dat (zoals altijd) in een reactie hieronder.

In de reacties hieronder staan updates.

87 reacties:

Update 1:
Fietsster (22) raakt gewond bij het steekincident, politie zoekt getuigen
De politie onderzoekt het steekincident dat vannacht plaatsvond. Een vrouw die op die weg tussen het Centrum en Stiphout fietste, werd plotseling door een onbekende jongeman belaagd en met een mes mishandeld. Zij is met letsel aan onder meer haar gezicht naar het ziekenhuis overgebracht.
Omstreeks 3 uur vannacht fietste de 22-jarige vrouw, afkomstig uit Helmond, over de President Rooseveltlaan. Vlak voor Stiphout zag zij een man langs het fietspad staan die vervolgens geheel onverwacht op haar afsprong en haar met een mes toetakelde en haar sloeg. Vervolgens vluchtte de man te voet weg over het fietspad richting het centrum. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De politie heeft direct de vermoedelijke vluchtroute van de dader nagelopen, technisch rechercheurs hebben ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek verricht.
De politie zoekt een blanke jongeman, die een donkerkleurig vest met capuchon droeg. Mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben over dit misdrijf, worden door de politie verzocht te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kun je hun tipformulier invullen en verzenden.
Dat liet de politie zojuist in haar persbericht weten.

Beantwoorden

Niet meer normaal dit

Beantwoorden
Pieter Meeuwsen

Wan gekke

Beantwoorden

Dit noemen ze helmond groei stad

Beantwoorden
Hennie van Berlo

Al meer bekend over het signalement??

Beantwoorden

En maar blijven roepen dat we niet voor eigen rechter mogen spelen. Prima, ik roep dat ook niet meer. We laten ons gewoon overvallen, beroven, neersteken, neer schieten. Allemaal prima. Had iemand hier ooit gedacht, pakweg 30 jaar geleden dat Helmond, (Nederland) vol camera’s zou komen te hangen? Had iemand ooit gedacht dat je in Nederland niet meer over straat kan? Had iemand hier ooit gedacht dat je je deur niet meer open moet maken, voor niemand? Had iemand hier ooit gedacht dat we in dit land veilig zouden moeten kunnen zijn met zoveel politie om ons heen? Had iemand ooit gedacht dat we (met z’n allen) gevangen zouden zitten in ons eigen land? Denk daar maar eens aan en doe er iets aan, voor jezelf!

Beantwoorden

Ge kunt eigenlijk niet goed over straat ik probeer altijd op mijn hoede te zijn.

Beantwoorden

Update 2:
De politie doet in het tv-programma Opsporing Verzocht vanavond om 20.30 uur een getuigenoproep. Het 22-jarige slachtoffer komt zelf aan het woord in de uitzending. “Diep respect voor deze dappere dame die enkele dagen na hetgeen haar is overkomen al haar woordje doet voor de camera. Alles eraan willen doen om deze dader te pakken” aldus wijkagent Francisca Kamphuis zojuist.
Ook SBS6 besteedt vanavond in de late editie van Hart van Nederland om 22.30 uur aandacht aan deze zaak.

Beantwoorden

Update 3:
Poging tot doodslag aldus de politie
Zondag rond 02.45 uur besprong een onbekende man de 22-jarige fietsster. Dat gebeurde vlakbij de brug over de Goorloop op de President Rooseveltlaan. Zij fietste alleen naar huis nadat zij met een paar vriendinnen wat was gaan drinken in de stad.
De dader stak het slachtoffer meerdere malen waarschijnlijk met een mes en sloeg haar. “Ik keek hem in de ogen en zag geen enkele emotie. Ik had meteen een onderbuikgevoel: dit is niet goed” vertelde het slachtoffer vanavond anoniem en onherkenbaar in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Na zijn daden, poging doodslag volgens de woordvoerster van de politie, vluchtte hij te voet over het fietspad in de richting van het centrum. Of deze man zoiets nog een keer doet bij een ander willekeurig slachtoffer weet de politie niet.
De politie is in deze zaak op zoek naar een blanke man die accentloos Nederlands spreekt, ongeveer 25 jaar oud is en tussen 1,75 en 1,80 meter lang. Hij heeft een normaal tot slank postuur en een smal gezicht met donkere ogen en dikke, zwarte wenkbrauwen. Toen hij de fietsster aanviel, droeg hij een donkere trui of vest met capuchon, een donkere spijkerbroek en donkere schoenen.

  • Heb jij de man gezien?
  • Heb jij een vermoeden wie hij?
  • Woon je in de buurt van die brug over de Goorloop en heb je een beveiligingscamera? Want dan heb je misschien de dader gefilmd. De politie wil in dat geval graag jouw beelden bekijken.

“Niet aarzelen of het wel of niet belangrijk is, bel svp de Opsporingstiplijn” zo laat de politie weten. Snelle informatie is nu cruciaal voor hen. Je kunt bellen naar het gratis nummer op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Het hele item vanavond bij Opsporing Verzocht:

Beantwoorden

Moet nie gekker worden hier in Helmond, stelletje dwazen !!!

Beantwoorden

Update 4:
En ook Hart van Nederland besteedde vanavond aandacht aan deze zaak in haar late uitzending aandacht via dit item.

Beantwoorden

Update 5:
De politie roept iedereen op die een bewakingscamera heeft die binnen de straal op onderstaande afbeelding staat. Maakte jij opnames op zondag 28 mei tussen 01.00 uur en 04.00 uur die (deels) zicht hebben op de openbare weg of op andere plaatsen? Of heb je wellicht een dashcam in je auto en ben je in dat tijdsvak door dat gebied gereden? Ook dan kan je mogelijk interessante beelden hebben voor het onderzoeksteam.
De politie vraagt je te bellen naar 0800-6070 en je wordt in contact gebracht met het team. (referentienummer:2017110098). Het onderzoeksteam heeft al behoorlijk wat videobeelden verzameld maar nog te weinig.

Beantwoorden

Update 6:
Passantenonderzoek vannacht op de President Rooseveltlaan
Vannacht tussen 01.00 en 04.00 uur, precies een week na het steekincident, hield de politie een passantenonderzoek op de plaats van het delict. De politie hoopte zodoende in contact te komen met personen die in de bewuste nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei daar iets zagen waarmee het onderzoeksteam van de politie dan weer verder kan.

Beantwoorden

pfff Ik dacht dat er een controle op verlichting was. We zijn daarom snel via de Warande gefietst. maar ik wist toch niks.

Beantwoorden

Jose Joosten.
Als je weet dat je verlichting niet werkt moet je het maken of laten maken dan hoef je ook niet om te fietsen,dat licht is er voor je eigen veiligheid zodat je ook goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Beantwoorden

Update 7:
Maandagavond toont de politie compositietekening van de verdachte van dit steekincident en foto’s van de messen die gevonden zijn op de plek waar dat gebeurde. Die laat zij maandag zien bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. Om 18.00 uur begint die uitzending, dat programma wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.00 uur

Beantwoorden

Waarom wachten tot maandag? ???? ???? Hoe sneller die vent gepakt wordt hoe beter lijkt mij.

@ad op zondag 4 juni 2017 om 21:53:
Mee eens. Maar bij mijn vriend was de achterverlichting die nacht gemold op het Havenplein. Een bon erbij leek ons niet zo fijn. 🙂

Beantwoorden

Ik loop daar zo ongeveer iedere dag. Ben dan ook zeer benieuwd of het een gezicht is waarvan ik denk hé die heb ik eerder gezien. OMG ik hoop dat iemand hem herkend de klojo ????

Beantwoorden
Marjo van de Kimmenade

@José Joosten op vrijdag 9 juni 2017 om 10:41:

Zodat de dader nog kans heeft om te vluchten, mocht hij nog in de stad verblijven… en er zullen wel bepaalde contracten/afspraken meespelen met Bureau Brabant/Omroep Brabant.

Waarom anders wachten met publicatie van een compositie tekening, tekst en uitleg kan altijd later nog die zender ergens kanaal +++ het gezicht is belangrijker, niet de evt. getuigen die ze zoeken.

Maar goed, het is niet alsof de straf uiteindelijk voldoening zal geven, gezien de trackrecord van lachwekkende straffen van de Nederlandse rechtstaat.

Diep triest allemaal.

Beantwoorden

Update 8:
Zojuist heeft de politie de compositietekening van de verdachte van dit steekincident vrijgegeven:

Dat gebeurde bij de uitzending van Bureau Brabant op Omroep Brabant. Bij update 3 staat zijn eerder vrijgegeven signalement. Mogelijk is de dader zelf gewond geraakt (middels bijvoorbeeld snijwonden) bij deze aanval op de 22-jarige fietsster uit Stiphout.
De foto’s van de 2 gevonden messen op de plaats delict, bij het kleinste mes is het puntje eraf:

Denk je informatie te hebben, dan vraagt de politie hen te bellen op het gratis telefoonnummer 0800 – 6070 of met ‘Meld Misdaad Anoniem’ te bellen op telefoonnummer: 0800 – 7000.
Morgenavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht op NPO 1 ook aandacht aan deze zaak.

Beantwoorden

Beetje laat , die zit al in z’n eigen land

Beantwoorden

Deze reactie is verwijderd door de weblog.
@Mark: Dat is bij deze ook meteen jouw laatste waarschuwing.
Daar is verder geen correspondentie over mogelijk.

Afzender: De weblog van Helmond

Beantwoorden

inderdaad beetje laat die krijgen ze nooit meer te pakken,zijn er geen getuigen de rotzak als ze hem nog te pakken krijgen een flinke straf geven.

Beantwoorden

Update 9:
Sinds de uitzending gisteravond van Bureau Brabant zijn er tot nu toe 4 tips binnengekomen bij de politie. Daarbij werden zelfs al namen genoemd.

Beantwoorden

Zwilling office-mesje en Wusthof koksmes. Met name dat officemesje is wel apart, niet veel mensen gaan voor een officemesje rond de 40 euro betalen.
Ook dat koksmes is nog wel aan de prijs rond 70 euro. Kok in opleiding misschien?

Beantwoorden

Wat Mark gezegd heeft, herinner ik me niet meer, maar er zijn wel twee duimpjes. Dus er zijn mensen die het er wel mee eens waren Weblog!

Er worden wel meer negatieve berichten hier gepost, maar er wordt betrekkelijk weinig ingegrepen!

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 13 juni 2017 om 16:25:

Ter informatie, binnen 2 minuten was zijn reactie verwijderd en stonden er nog geen duimpjes. Omdat we bij deze reactie een laatste waarschuwing gaven, zie je dat die verwijderd is. 😉

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 13 juni 2017 om 16:28:

Ik vermoed dat die duimpjes zijn gegeven aan de ingreep door de Weblog.
Ik betrapte mezelf er zojuist op dat ik ook een duimpje gaf aan de inhoud van de ingreep, terwijl de poster op naam van Mark staat.

Beantwoorden

Update 10:
Vanochtend plaatste wijkagent Francisca Kamphuis onderstaand stoepbord bij de plaats delict. Zodoende wil de politie getuigen oproepen zich te melden.

In Opsporing Verzocht op NPO 1 gisteravond kwamen nog enkele niet eerder bekend gemaakte feitjes naar boven over de gevonden messen. Reageerder Henk benoemde die gisteren al deels in een reactie hierboven.

Naar dat tv-programma keken 1.178.000 mensen, alleen het 8 uur scoorde dinsdag meer kijkers.

Beantwoorden

Goei werk Francisca Kamphuis!

Beantwoorden
Imja van der Pasch

Top!

Beantwoorden

Eindelijk, politie in actie.
Goed werk FRANCISCA !!!

Beantwoorden

Super woman

Beantwoorden

Update 11:
Helmonder (22) aangehouden in onderzoek neergestoken fietsster
De politie heeft woensdagochtend een arrestatie verricht in de zaak waarbij een 22-jarige vrouw uit Stiphout eind mei werd aangevallen met een mes. Een 22-jarige man uit Helmond meldde zich vanochtend rond 9.30 uur met zijn advocaat op het politiebureau. Hij gaf aan betrokken te zijn bij de zaak en werd daarop aangehouden. De man wordt uitgebreid verhoord en zit vast voor verder onderzoek. Het slachtoffer is na de arrestatie op de hoogte gebracht van de aanhouding.
Direct na het incident liep de politie de vermoedelijke vluchtroute van de dader na. De technische recherche deed ter plaatse sporenonderzoek en nam 2 messen in beslag die op de plaats delict werden achtergelaten door de dader. De messen zijn naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor nader onderzoek.
Alle aandacht van de politie voor de zaak, zoals hierboven beschreven, leidde in totaal tot tientallen tips.

Beantwoorden

mooiezo en vast zetten .voor heel lang 🙂

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Ik ben vooral heel benieuwd waarom hij dit gedaan heeft.

Beantwoorden

Heel fijn voor het slachtoffer ????

Beantwoorden

Super !!!
Goed gewerkt en nou nog een gepaste straf..

Beantwoorden

Ja inderdaad waarom hij zoiets doet?ben ik ook benieuwd naar ja

Beantwoorden

vuile bloedhond…

Beantwoorden

in de stad stenigen

Beantwoorden
Mark van der Steen

Nooit meer vrij laten

Beantwoorden

Das mooi nieuws voor onze kinderen!! Dank! Goed gedaan ????????

Beantwoorden
Katja van der Vorst

Graag naam en rugnummer vermelden van die stakker.

Beantwoorden

Hopelijk sluiten ze hem lang op

Beantwoorden

Name and shame, ook wanneer hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard.

Beantwoorden

Top gedaan pliessie!????

Beantwoorden

Voorgoed opsluiten die gek! ????

Beantwoorden

@Frank Wouters op woensdag 28 juni 2017 om 18:40:

Zijn rugnummer weet ik niet, maar ik hoorde dat die klojo ook uit Stiphout komt.

Beantwoorden

Oooo fijn te lezen….vooral voor het slachtoffer hoop ik

Beantwoorden

Hopen op een lange opsluiting en niet zomaar even een werkstrafje

Beantwoorden

De burgers hebben het RECHT op NAW gegevens van alle delinquenten.

Of kan een meerderheid dat wel vinden, alle rechters dat ook erkennen,maar durft alleen de PVV weer voor de mening van het volk op te komen.

Beantwoorden

Lock ???? him up

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 14 juni 2017 om 10:45:

Mooieagent, hier vil ikk graag in de Boeing gelegdworden

Beantwoorden

Hoe staat het hier eigenlijk mee?
Op de politie app wordt de dader nog steeds gezocht?

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 4 september 2017 om 13:42:

Ik denk dat hij in zijn cel aan het wachten is tot de rechter tijd voor hem heeft om hem voor een flinke tijd op te sluiten.

Beantwoorden

@Gerard op dinsdag 5 september 2017 om 14:01:

Nou Gerard, het zal mij benieuwen, ik vind het verdacht lang duren voor iemand die schriftelijk heeft bekend….
Ik vrees een taakstraf.
Maar we zullen zien.

Beantwoorden

Update 12:
OM eist 4 jaar celstraf tegen man die willekeurig vrouw in gezicht stak
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant eiste vanmiddag 4 jaar gevangenisstraf (waarvan 1 jaar voorwaardelijk met onder andere de voorwaarde van een klinische opname) tegen Bart R. die verdacht wordt van een poging tot doodslag van een willekeurig 22-jarige vrouw uit Stiphout op 28 mei 2017 op de President Rooseveltlaan.
De sinds vandaag 23-jarige man wordt ervan verdacht dat hij in de bewuste nacht het slachtoffer van haar fiets heeft getrokken en 10 tot 15 keer met een keukenmes in haar gezicht, hals en bovenlichaam heeft gestoken.
“Zondag 28 mei 2017 zal voor altijd in het geheugen van het slachtoffer blijven staan, als de dag dat haar leven voorgoed veranderde. Haar gevoel van veiligheid, haar jeugdige onbevangenheid, haar vertrouwen in de wereld, zijn door het bizarre handelen van verdachte die nacht, blijvend aangetast,” zo opende de officier van justitie haar betoog.
In de nacht van 27 op 28 mei fietst het slachtoffer alleen naar haar huis nadat ze na haar werk nog even gezellig met collega’s op het terras heeft gezeten in het centrum van Helmond. Dan ziet ze een man in haar richting rennen die haar aan haar haren van haar fiets op de grond trekt. Zij voelt dat er hard en snel tegen haar gezicht en bovenlichaam wordt geslagen. Achteraf blijkt pas dat hij hierbij een mes in zijn hand heeft. Ze schreeuwt nog verschillende keren en op enig moment kan ze zich los trekken en rent weg.
Naar aanleiding van de programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht waar onder andere een compositietekening van de dader werd getoond (zie ook de eerdere updates) meldt de verdachte zichzelf op het politiebureau een maand na zijn daad. Dit heeft hij gedaan omdat zijn vader de koksmessen heeft herkend en die verdwenen zijn uit de keuken.
“ De verdachte wilde het eerder die avond stil krijgen in zijn hoofd. Hij heeft met dat doel de nodige alcohol, medicatie en drugs genomen, en gaat op enig moment naar buiten met twee messen op zak. In een soort droomachtige staat, aldus de verdachte. Op enig moment ziet hij het slachtoffer en springt op haar,” vat de officier de verklaring van de verdachte samen.
Ondanks dat deskundigen de mogelijkheid zien om hem via het adolescentenrecht te veroordelen, ziet de officier in de ernst van het feit alle reden om deze nog jonge verdachte toch via het volwassenenstrafrecht te berechten: “We hebben het over een zeer grof en gewelddadig levensdelict, waarbij een jong meisje voor de rest van haar leven is verminkt is. Dit had nog veel erger kunnen aflopen! Dit is het soort feit, waarbij er juist wettelijke mogelijkheden zijn om op 16- en 17-jarigen het volwassenenstrafrecht toe te passen, omdat de ernst van het feit het jeugdstrafrecht ontstijgt.”
De rechtbank zal uiteindelijk beslissen of hier jeugdstrafrecht zal worden toegepast of volwassenenstrafrecht. Op donderdag 22 februari doet de rechtbank uitspraak.

Beantwoorden

Wtf is 4 jaar om iemand te verminken en mentaal en geestelijk kapot te maken ????. Gaat nergens over

Beantwoorden
Jos Julian Filippini

Nog te weinig nooit meer vrij laten

Beantwoorden

Is dat alles ????????

Beantwoorden

Vier jaar? Man man man…

Beantwoorden

Idd Jos Julian Filippini en iemand die uit noodweer iets doet krijgt 7 jaar krom rechtsysteem hier zo een moeten ze opsluiten de rest van zijn leven stelletje psychopaten

Beantwoorden

4 F**KING jaar?? geweldig land Nederland. Als je een waxinelichthouder naar het de koets gooit dan heb je alleen al 2 jaar voorarrest te pakken en als je bijna iemand kapot steekt 15 keer dan krijg je er 3 jaar met 1 voorwaardelijk.
En Mario H die zijn dochter verdedigde omdat die laffe politie het niet kon zit alweer vast vanwege moord. KOEK KOEK..

Beantwoorden

Geen tbs erbij? Dat zou op z’n plaats zijn na de 4 jaar.

Beantwoorden

Germmm voor de rest van haar leven verminkt en HIJ krijgt amper 4 jaar dus voor zijn 27 ste loopt deze gestoorde endeling weer rond. Hoe krom is dit????

Heel veel sterkte voor het slachtoffer ????

Beantwoorden

4 jaar ??? Da’s veel te weinig voor zo 1

Beantwoorden

Ze zullen toch wel 40 jaar bedoelen

Beantwoorden

Djuh, dat is triest weinig..

Beantwoorden

4 jaar?!?!?! Godsamme Hoe krom een rechtssysteem kan zijn!

Beantwoorden

Het gaat om de strafeis die een Officier van Justitie heeft gesteld. Hoe een rechter hierover denkt horen we vermoedelijk op 22 februari a.s.
De verdachte heeft voor zijn handelwijze een bekentenis afgelegd.

De vraag zal zijn of hij hiervoor (volledig) verantwoordelijk zal worden gesteld.
Er schijnt nogal wat mis te zijn met de psyche van de verdachte.

Een rechter kan besluiten geen gevangenisstraf maar een behandeling (voor bepaalde duur) in een psychiatrische kliniek op te leggen.

Inmiddels zit de verdachte al meer dan 7 maanden in voorarrest.

Beantwoorden

Wat een lage straf !! Echt walgelijk!! Zij moet haar hele leven lang met verminkingen en geestelijke problemen rond lopen dankzij die vent! ????

Beantwoorden

4 jaar??? Pppfff wat is nou 4 jaar.die vrouw zit er levenslang mee.ik vind dat ze hier in nederland veelste soft zijn.zoeen mag van mij part minstens 10 jaar de bak in en geen eenderde eraf voor goed gedrag, had hij vantevoren maar aan moeten denken aan dat goed gedrag.de idioot????

Beantwoorden

4 JAAR, wat een klote rechtsysteem

Beantwoorden

Update 13:
Twee jaar cel plus tbs voor man die fietsster in gezicht stak
De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 22-jarige Bart R. uit Helmond tot een gevangenisstraf van 2 jaar en terbeschikkingstelling (tbs) met voorwaarden. Hij trok een vrouw uit Stiphout van haar fiets en stak haar meerdere keren met een mes in haar gezicht en bovenlichaam.
De verdachte trok in de nacht van 28 mei 2017 op de President Rooseveltlaan een 22-jarige vrouw van haar fiets af, sloeg haar meerdere keren en stak haar met een mes onder meer in haar gezicht, nek, hals en borst. Ook dreigde hij dat zij met hem mee moest gaan, anders “zou ze eraan gaan”. Het slachtoffer heeft zich uiteindelijk los weten te maken en is gevlucht. De verdachte ging er daarna vandoor. Precies een maand later meldde hij zich bij de politie en legde een bekennende verklaring af.
De verdachte heeft onder invloed van een cocktail van medicijnen en verdovende middelen, zonder duidelijke reden of aanleiding, midden in de nacht een nietsvermoedend slachtoffer van haar fiets getrokken en aangevallen met een mes. De verdachte heeft het slachtoffer daarbij ernstig verwond. De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij door zijn gewelddadige handelen grote inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer. De vrouw stond die nacht doodsangsten uit. Nog altijd voelt zij zich buitenshuis onveilig en herinneren de littekens haar blijvend aan de bewuste nacht. De rechtbank houdt er rekening mee dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Volgens een psychiater en een psycholoog is er bij hem sprake van een ziekelijke stoornis en een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens. Ook heeft de rechtbank acht geslagen op de leeftijd van de verdachte, het feit dat hij een blanco strafblad heeft en dat hij op oprechte wijze berouw heeft getoond.
Door de gedragsdeskundigen en de reclassering is in eerste instantie geadviseerd het jeugdstrafrecht toe te passen. Tijdens de zitting hebben de deskundigen kanttekeningen geplaatst bij hun advies op dit punt. De rechtbank past uiteindelijk het volwassenenstrafrecht toe. De rechtbank heeft daarbij onder meer gelet op het feit dat de verwachte behandelduur in een klinische setting minimaal 2 jaar zal bedragen en dat de verdachte aansluitend nog een ambulant behandeltraject van enige duur moet volgen. Dit kan bij toepassing van het jeugdstrafrecht niet worden gerealiseerd, nu in dat geval slechts een proeftijd met een maximale duur van 2 jaar kan worden opgelegd.
De rechtbank overweegt dat het in deze zaak uiteindelijk vooral neer komt op het zoeken naar een passende verhouding tussen enerzijds het recht op vergelding voor het slachtoffer, waar de rechtbank bepaald niet blind voor is, en anderzijds het voorkomen van herhaling, waarmee de veiligheid van de samenleving wordt gediend. De conclusie is dat alleen een gevangenisstraf van enige duur gecombineerd met een straf of maatregel die een langdurige behandeling faciliteert aan de orde kan zijn. De rechtbank wil voorkomen dat de verdachte onbehandeld terugkeert in de samenleving. Een klinische behandeling als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijke straf, zoals de officier van justitie eiste (zie update 12), biedt daarvoor volgens de rechtbank onvoldoende garanties. Als de verdachte zijn voorwaarden zou overtreden, kan de voorwaardelijke celstraf ten uitvoer worden gelegd, maar blijft een verdere klinische behandeling achterwege. Volgens de rechtbank is daarom tbs met voorwaarden aangewezen om de kans op herhaling in verantwoorde mate in te kunnen dammen. Op deze manier is het namelijk mogelijk dat de tbs met voorwaarden wordt omgezet naar tbs met dwangverpleging. Bij tbs met dwangverpleging moet de verdachte in een gedwongen kader verder werken aan een terugkeer in de samenleving.
Verder ziet de rechtbank in de ernst van het feit en uit het oogpunt van vergelding aanleiding om naast tbs een celstraf voor 2 jaar op te leggen.
De rechtbank veroordeelt de verdachte ook tot het betalen van een schadevergoeding van 15.534,82 euro aan het slachtoffer.

Beantwoorden

Dat ze m maar flink aftuigen in die twee jaar

Beantwoorden

Nouja ’t kan eraf zeg.. dat meisje/die vrouw is voor dr leven getekend en hij komt weg met 2jaar cel & tbs.. ????

Beantwoorden

Veel te weinig
Dat meisje is heel haar leven getekend.

Beantwoorden

Als je maar berouw toont in onze maatschappij, dan komt het vanzelf wel goed
(en lagere straf bedoel ik) tijdens een zitting. Al die psychiaters en psychologen kun je eenvoudig en heel gemakkelijk misleiden. Je kunt A zeggen, en B denken. Zij kunnen toch niet in je hoofd kijken.

Berouw tonen en nog wat erbij janken, dat doet wonderen (in erg veel gevallen)!
Zielig voor het meisje, om te weten, dat die idioot over enkele jaren weer gewoon rondloopt. Die tbs stelt soms ook niet veel voor. Gewoon verder niet opvallen en je aan de regels houden, dan is die klus ook nog redelijk snel geklaard!

Beantwoorden

Te slap in straffe in nederland

Beantwoorden

Idd klote land hier met de straffen voor diefstal van een fiets krijg je meer straf te gek voor woorden pppffff

Beantwoorden

Miss word de tbs wel verlengd als hij echt gek is ????

Beantwoorden

Vanochtend kwam de volledige uitspraak van de rechtbank online.

Beantwoorden

Toe maar! Twee hele jaren… Dat zal hem leren????

Beantwoorden

Zijn echte straf krijgt hij nog wel, en die is ook meteen definitief.

Beantwoorden

Hem ook over zijn gezicht snijden zo dat hij ook levenslang getekent is

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *