Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

foto: PressvisualsIn 2013 kregen 18 Helmondse scholen een verkeersveilige schoolomgeving. Momenteel vindt de tweede fase van het project plaats. Ditmaal worden 13 schoolomgevingen onder handen genomen. Dat laat de gemeente vandaag weten.
Bij het begin van een schoolomgeving wordt het woord SCHOOL op het wegdek aangeduid. Ook worden er verkeersborden geplaatst die de weggebruiker waarschuwen voor kinderen die onverwachts de straat kunnen oversteken. De scholen zelf besteden tijdens de lessen ook aandacht aan verkeersveiligheid. Een veilige schoolomgeving wordt immers niet alleen bereikt met markering op de weg en borden. Maar ook ouders, omwonenden en weggebruikers kunnen hun steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid rondom een school.
De deelnemers van het tweede deel van het project zijn: Basisschool Dierdonk, Kindcentrum Mozaïek, De Korenaar, Mondomijn, Montessorischool Helmond, De Rank, Salah Eddin El Ayyoubi, ’t Baken, SBO de Toermalijn, De Vuurvogel, Basisschool Westwijzer, Den Bongerd en De Zevensprong.
Steeds meer scholen en wijkraden sluiten zich aan bij het project. De eerste reacties van deelnemende scholen, omwonenden en ouders zijn zeer positief. Eind dit jaar zullen alle scholen in Helmond een verkeersveilige schoolomgeving hebben. De scholen die tot nu toe deelnemen zijn De Lindt, Wilhelminaschool, Silvester Bernadette, St. Trudoschool, OBS ’t Hout, De Goede Herder, OBS Brandevoort (De Plaetse),  Jorisschool De Vlier, OBS Brandevoort (Hulshoeve), St. Odulfusschool, De Stroom, De Vendelier (Schutsboom), Vrije School Peelland, De Straap, De Vendelier (Stepekolk), De Bundertjes en De Rakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *