Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Column van Ellen Niessen van de VVD Helmond

Afscheid
Geschrokken heb ik vrijdag kennis genomen van het overlijden van collega raadslid Lex Pellemans. Lex was gedurende een poos wegens ziekte afwezig geweest maar de laatste tijd gelukkig weer van de partij. Hij zou zelfs de komende verkiezingen als lijstduwer voor de PvdA stemmen verwerven. En nu plots dit trieste bericht.
Een opmerkelijk en door mij zeer gewaardeerd standpunt van Lex was zijn visie op regels: die stonden ten dienst van de mens en niet andersom. Maar even zozeer zijn behulpzaamheid om mensen te helpen zijn voor hem zo karakteristiek.Mijn medeleven gaat uit naar zijn naasten, familie en vrienden en hen wens ik heel veel sterkte toe met dit groot verlies.
—————

Op zaterdag 20 februari komt Fred Teeven naar Helmond om samen met de inwoners van onze stad van gedachte te wisselen over de toename van geweldsdelicten in Helmond. De VVD heeft er al eerder voor gepleit dat mensen zich mogen verdedigen bij de dreiging van geweld. Teeven heeft hiertoe een initiatiefwetsvoorstel ingediend. "Ik wil af van de situatie waarin een dader eerst moet aanvallen voordat noodweer is toegestaan. Het is voor de VVD onbestaanbaar dat mensen die zich in hun eigen omgeving verdedigen, het risico lopen zich hiervoor te moeten verantwoorden voor de rechter", aldus Teeven. Concreet pleit de VVD voor verruiming van de noodweerbevoegdheid, zodat ook directe dreiging voldoende is om gebruik van noodweer te rechtvaardigen.
Daarnaast moet de bewijslast worden omgekeerd, d.w.z. dat het geaccepteerd moet worden dat je niet meer lijdzaam en machteloos toekijkt wanneer iemand jouw huis of winkel binnendringt. Het initiatiefwetsvoorstel wordt dit jaar door de VVD in procedure gebracht.
Graag nodig ik u uit op 20 februari om 17,30 in Hotel West Ende.

 Ellen Niessen en Yvonne van Mierlo VVD HelmondDe VVD heeft door lawaai te maken met uitgedeelde voetbalklappers tijdens de wedstrijd Helmond Sport – Zwolle aandacht gevraagd voor de ruimtereservering voor een nieuw stadion. Veiligheidsaspecten en de uitbreiding voor de jeugdopleiding spelen voor de VVD een grote rol. De VVD  pleit al jaren voor het reserveren van ruimte voor succesvolle sportclubs in Helmond. Dit geldt voor de Tennisvereniging Carolus en Dierdonk, de Hockeyclub Helmond, Rood Wit '62, de Helmondse Atletiek Club, Helmond Sport etc.  We moeten bij ruimte dan denken aan zowel ruimte voor speelvelden maar ook aan de parkeergelegenheden. Daarnaast zijn wij voorstander van het vervangen van grasvelden en gravelbanen in kunstgras en all weather banen zodat deze intensiever bespeeld kunnen worden.
Als we werkelijk willen dat het gemiddelde aantal sporters  in Helmond dat nu nog onder het landelijke gemiddelde ligt, omhoog gaat, dan kan het niet zo zijn dat we bovenstaande clubs in de kou laten staan. De VVD kon daarom niet akkoord gaan met de Nota Ruimte voor Sport waarin totaal geen ruimte voor bovenstaande succesvolle sportclubs werd gereserveerd. We hebben als fractie samen met de coalitiepartijen een amendement ingediend dat is overgenomen door het college. Hiermee hebben we bereikt dat de komende maanden werk wordt gemaakt van het goed bekijken naar de mogelijkheden voor uitbreiding op de lange termijn. Daarmee zijn de nulopties voor groei en de daaraan gekoppelde ledenstops in ieder geval van de baan. Wat ons betreft geven we sport meer de ruimte.

Ellen Niessen
Raadslid VVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *