Buiten is het 19 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.134 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
41reacties

We kregen het verzoek om middels een log het onderstaande onder jullie gewaardeerde aandacht te brengen. Natuurlijk voldoen we ook hier weer graag aan. We wonen immers allemaal ergens in een Helmondse buurt en/of wijk en die toekomst gaat ons dus allen aan.


De komende tien jaar zullen in Helmond heel veel nieuwe woningen gebouwd worden. In opdracht van Woonpartners denk ik mee over de toekomst van de wijken en buurten van Helmond.

  • Wat voor woningen hebben we nodig in de Binnenstad, in Noord of in Brouwhuis om de wijken nog beter te maken?
  • Hoe is het om in de wijken en buurten van Helmond te wonen?
  • Hebben de buurten echt een eigen karakter?
  • Willen mensen er graag wonen?
  • Wat zou er moeten veranderen om de wijken aantrekkelijker te maken, voor starters, gezinnen of ouderen?
  • En wat moet juist behouden blijven?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Klaas Mulder
Senior adviseurLaagland’advies

41 reacties:

Ik denk dat er vooral meer, niet al te dure, huurwoningen moeten komen. Deze zullen zo gebouwd moeten worden dat zowel jongere, als oudere mensen er plezierig kunnen wonen.

Wat betreft woonplezier is onze buurt, omgeving Hortensialaan-Broekwal-Leliestraat, er de laatste jaren flink op achteruit gegaan.
Vooral in het stukje Leliestraat zijn enkele problematische gezinnen komen wonen. Er is regelmatig overlast door drugsdealers en de zoon van een van de gezinnen (ik denk dat ze bij Woonpartners wel weten welk gezin ik bedoel) zorgt regelmatig voor de nodige ophef in de straat.
Sinds dat gezin er is komen wonen zijn, op 1 gezin na, alle bewoners verhuisd, puur uit angst voor hen.
Misschien kan Woonpartners in het vervolg ook beter nadenken wat voor soort bewoners ze in een bepaalde wijk plaatsen.

Beantwoorden

In navolging van Porcupine (a.k.a. Noud):
Meer sociale huurwoningen,meer appartementen voor alleenstaanden (dit aantal groeit sterk), Wibo-woningen voor vouderen met een zorgvraag.

Beantwoorden

Ik woon sinds de jaren 90 in het centrum van wijk 1. Eerst in de Waard, nu nog dichter bij de winkels. Een buurtnaam hier hebben we of weet ik niet.
Mijn gecombineerde antwoorden op de vragen:
De vele bovenwoningen en flats hier vind ik wel oké. Echt veel meer mogelijkeden zijn er niet, lijkt me. Het nieuwe centrumplan is belachelijk natuurlijk, maar daar is al genoeg bij een ander log over geschreven.
Een goed plan is om de etages boven winkelpanden met subsidies weer bewoonbaar te maken. Na winkelsluitingstijd is het hier nu bijna uitgestorven.

Een eigen ‘buurtkarakter’ zou wel wenselijk zijn, maar is er niet.
Buurtcontact is er weinig. Ik weet daarom ook niet wat anderen ervan vinden om hier te wonen, maar wel dat ik het zelf prettig wonen vind. Anders verhuisde ik naar een andere wijk of buurt natuurlijk. Deed ik ook toen de Waard bijna met de dag achteruit ging. En die dagelijkse verslechtering gaat sinds mijn vertrek (al een paar duizend dagen) gewoon door, tel uit.

Beantwoorden

Hier in Helmond-Noord, de grootste wijk van Helmond, is het nog steeds prettig wonen, vind ik, maar er is hier een vreselijk tekort aan seniorenwoningen en woningen voor b.v 2 pers. In de muziekbuurt staan veel grote woningen die ook veelal bewoond worden door 2 personen, vaak al oudere personen en die volgens mij daar ook blijven wonen omdat er geen goed alternatief is, wat weer jammer is voor de vele jonge gezinnen met kinderen die graag in zo’n grote woningen zouden willen wonen.

Beantwoorden

Levensloop bestendige woningen waarbij je niet hoeft te verhuizen als je hulpbehoevend wordt.
Hierdoor krijg je ook een goede mengeling van jong en oud.
Gemeenschappelijke ruimtes die gebruikt kunnen worden als de eigen woonsituatie niet toereikend is of die je niet huurt als je ze niet nodig hebt.
Garrage boxen om je eigendom te beschermen tegen vandalisme.
De vroegere van Dam woningen waarbij je ruimte kunt huren naar gelang je inkomen en behoefte.
Elke Helmondse wijk heeft zijn eigen karakter. Je wilt niet in het haagje wonen maar als je er woont wil je niet meer weg. Zorg echter wel voor een goede mix van woningen in de wijk, waarbij betaalbaar heel belangrijk is. Liever betaalbaar dan luxe. Extra comfort kunnen mensen zelf wel aanbrengen in de woning.

Beantwoorden

Ik zou graag meer woningen zien voor (jonge) starters. Deze groep is nu bijna genoodzaakt uit te wijken naar bijvoorbeeld eindhoven. Er zijn in helmond bijna geen fatsoenlijke( sorry dat ik dit woord moet gebruiken) wijken om rustig(EN goedkoop) te kunnen beginnen. Hierbij denk ik aan boven-onder woningen, appartementen of eengezinshuisjes.

Beantwoorden

ik mis (of het nu koop of huur is) levensloopbestendige woningen voor elke portomonaie. Als je een aangepaste woning(rolstoelgebruik) wilt en je hebt ook nog kinderen, dan blijft er weinig over dan bouwen. Heb je geen kinderen, maar ben je senior en wil je niet perse op een appartement, heb je helemaal een probleem. Daarvoor moet ook gebouwd worden. Zeker gezien de wens van de huidige zestigers, die willen zelfstandig blijven wonen. Als dit er is, worden er ook voor de jeugd woningen vrijgemaakt. Maar ik denk dat we een middel missen voor doorstromen.

Beantwoorden

Levensloopbestendige woningen
Woningen waar de bewoner tot op hoge leeftijd in kan wonen. Slechts 10% van de woningen voldoet aan de basiscriteria van toegankelijkheid en aanpasbaarheid, terwijl 20% van de huishoudens op grond van leeftijd zo’ n woning nodig zou hebben. Het aanbod van levensloopbestendig gebouwde woningen neemt de komende jaren naar verwachting toe, mede doordat de overheid flexibele en aanpasbare nieuwbouw stimuleert.
Kangoeroewoningen
Kangoeroewoningen, ook wel meergeneratiewoningen genoemd, integreren wonen en zorg. In deze dubbele woningen kunnen hulpbehoevende ouderen met hun kinderen wonen. De woningen hebben een eigen voordeur, maar staan wel met elkaar in verbinding.
Woonzorgzones
In een woonzorgzone wonen ouderen en andere mensen die zorg nodig hebben in een eigen (aanpasbare) woning. De zorg wordt op maat aan huis aangeboden. De meerderheid van de bewoners is geen zorgcliënt, maar maakt wel gebruik van dezelfde wijkvoorzieningen en komt dus wat vaker mensen met functiebeperkingen tegen.

Dit soort woningen zou óók overal in Helmond meer moeten komen.

Beantwoorden

Bedankt zover. Ik heb nog weinig van gezinnen gehoord. Zijn Brouwhuis en Rijpelberg goede wijken om met kinderen te wonen? Of moet er dan wel wat gebeuren?

Beantwoorden

In Helmond-Noord :

– grondgebonden seniorwoningen waardoor de mensen hun gezinswoning kunnen verkopen aan jonge starters en ze toch gewoon in hun eigen wijk kunnen blijven. Hierdoor komt de door iederen zo gewenste doorstroming op start.
– Het is fijn om in Noord te wonen en die mening word gedeeld door veel bewoners. Daarom zie je vaak dat de starters die hier een huis kopen zelf opgegegroeid zijn in Helmond-Noord. En daar ook zie je dat de senioren te lang in hun gezinswoning blijven wonen omdat men de wijk niet wil verlaten.
– Er is, denk ik, in geen enkele andere wijk in Helmond zo’n specifieke afbakening van de eigen woonbuurt zoals Muziekwijk, Vogelwijk, Planetenbuurt etc. Bij de woonwensen zie je dan ook dat men specifiek in een bepaalde buurt wil wonen.
– Gezien de wachtlijsten in Helmond-Noord voor een huurwoning en gezien de snelheid waarmee de woningen verkocht worden is het antwoord : Ja de mensen wonen er graag !
Alhoewel dat wel per buurt kan verschillen.
– Helmond-Noord is een oude wijk ( 30- 35 jaar) en derhalve zal men de openbare ruimte dienen op te knappen omdat anders de wijk haar uitstraling en aantrekkingskracht gaat verliezen dus aanpakken stoepen, straten, openbare fietsenstallingen, achterstallig onderhoud aan openbare gebouwen etc etc.
– De openbare groene ruimte, natuurgebied De Bundertjes etc. dienen behouden te blijven omdat daar de aantrekkingskracht van de wijk in schuilt en niet de verscheidenheid en de schoonheid van de woningen. De wijk onderscheidt zich van de andere wijken op grond van de ruime opzet van de wijk met veel groen en veel voorzieningen. Haal je die kracht van de wijk weg dan blijft er maar een hele simpele wijk over !

Dit was mijn reactie mbt Helmond-Noord, mbt Binnenstad kan ik alleen maar zeggen dat men die toch al flink aan het opknappen is en dat daar mijns inziens niet teveel appartementen bij moeten komen en dat men de sociale huurwoningen ook dient te bouwen.
Veel mensen uit de binnenstad willen na herstucturering weer graag terug naar de binnenstad maar dan wel in een betaalbare woning. En met betaalbaar bedoel ik geen huur van € 550,– per maand.

Veel succes met uw taak en hopelijk heeft u iets aan de reacties op deze site !

Beantwoorden

Ben het hier helemaal met de vorige schrijfster eens en voeg er dan nog de betaalbare Levensloopbestendige woningen, Kangoeroewoningen en Woonzorgzones aan toe dan hebben we hier een prachtige wijk voor héél jong tot héél oud, die dan prettig met elkaar samenwonen.
Daar komt nog bij doordat de wijk zo ruim is opgezet er de mogelijkheid ook is om dit te realiseren, zo krijgen we dan een fijne moderne wijk.

Beantwoorden

Rijpelberg is de beste wijk van Helmond. Het zou een voorbeeld moeten zijn voor de hele stad!

Beantwoorden

@Magic
Ik denk dat veel mensen het niet me je eens zullen zijn.

Beantwoorden

@Ad: dat heb je goed gezien !!

Beantwoorden

Hoezo niet?

Beantwoorden

@Magic: Dit is een persoonlijke mening van jou, daar hoeven wij het niet mee eens te zijn.
Ik persoonlijk zou nooit op de Rijpelberg willen wonen.

Maar gelukkig maar dat we niet allemaal het zelfde vinden, want dan zou het toch maar saai worden op deze aardkloot.

Beantwoorden

Wat is dan volgens jullie het probleem met de Rijpelberg?

Beantwoorden

Ik vind dat slechte woningen, zoals OUD MOSKOU gesloopt moeten worden.
Ik woon er al 24 jaar en er is 1x een goed onderhoud geweest en de woonomgeving is de afgelopen 15 jaar zeer slecht geworden.
De woningen zijn ruim 50 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van vandaag.
Ze scheuren van alle kanten.
Ik vind wel dat er dan sociale woningbouw herplaatst moet worden, en geen dure koop appartementen of huizen.

Beantwoorden

Dit stond in het Eindhovens Dagblad:::

’Meer variatie in wijken’

Door HANS VERMEEREN

HELMOND – De Helmondse woningbouwcorporatie Woonpartners gaat een nieuwe visie ontwikkelen op de toekomst van haar huizenbezit. Uitgangspunt daarbij is dat de wijken waarin deze huizen staan gevarieerder opgebouwd moeten worden dan nu het geval is.


De nieuwe visie moet nog voor het einde van het jaar op papier staan, zo kondigt algemeen directeur Ger de Wilde van Woonpartners aan. „Aan de hand van die visie willen we vervolgens bepalen welke maatregelen we gaan treffen in wijken en in buurten“, aldus De Wilde. Dat kan sloop en nieuwbouw zijn, maar ook het verbouwen, renoveren en aanpassen van bestaande woningen.

„We sluiten bij voorbaat niets uit“, aldus De Wilde. „Verder gaan we ook bekijken hoe we onze huren beter kunnen differentiëren.“

Website

Bij het ontwikkelen van de nieuwe visie heeft Woonpartners de hulp ingeschakeld van Klaas Mulder van het adviesbureau Laagland’advies. Mulder op zijn beurt roept via de lokale website hellemond. web-log.nl Helmonders op hun visie te geven op de toekomst van de Woonpartners-wijken.

„Het is leuk dat er op die website al volop gereageerd wordt“, zegt De Wilde. „Dat betekent dat er wat leeft onder de mensen en dat ze hier graag over mee willen praten.“

Onder vuur

De laatste tijd ligt het beleid van de Helmondse corporaties in de publieke opinie nogal onder vuur. Hun nieuwbouwhuizen zouden een te hoge huur hebben omdat de corporaties er te weinig eigen middelen in zouden investeren.

De Wilde bestrijdt dat. „We bouwen wat de huurdersmarkt vraagt: nieuwe woningen, veelal gelijkvloers, van kwaliteit. Daar is behoefte aan. We moeten ons alleen afvragen of we in Helmond niet te veel goedkope woningen aan het slopen zijn.“

Beantwoorden

Het zou goed zijn dat woonpartners een aantal aanpassingen zou doen aan de zo gewaardeerde appartementen in de Vinkelaan, om zo te zorgen dat deze woningen op de langere periode niet volledig verpauperen door de veelvuldige toewijzing aan jeugdige huurders, die deze appartementen alleen voor doorstroming naar een eigen huis of grotere huurwoning gebruiken en er dus niet met liefde voor de woning leven. Bespreek met Woonpartners eens om de woningen meer toegankelijk te maken voor ouderen die nog wel voor eigen onderhoud zorgen en de woning in stijl houden, door een of meerdere liften aan te leggen. Praat eens met de gemeente om de Vinkelaan minder gevaarlijk te maken door meer echte parkeerplaatsen en parkeerverboden aan te leggen. Een hele mooie wijk gaat dan op de duur niet voor Helmond verloren.

Beantwoorden

Helmond is goed bezig, er worden wijken afgebroken en nieuwe wijken opgebouwd.Die worden erg mooi en er wordt alles aangedaan om het wonen aangenaam te maken.
Ondertussen moeten de mensen van die oude wijken weer ondergebracht worden in andere wijken. En dan zie je gebeuren wat in mijn omgeving gebeurd, Jeruzalem Rubenstraat, Frans Halsstraat etc.Mensen van allerlei pluimage, krijgen een woning met mooie voortuin, maar in een korte tijd staat er het onkruid een halve meter hoog of maken er een grintbak van. Ze zijn gewend om als het mooi weer is in de voortuin te gaan zitten, met alle gevolgen vandien.Wij zien op deze manier, onze eens zo mooie buurt verpauperen. Zo gaat Helmond zijn problemen verplaatsen en wij de oude bewoners van die wijk, zijn daar de dupe van.
Als mensen een huis met een voortuin accepteren, zou er een verplichting moeten zijn om die voortuin netjes te houden, als die mensen dat niet zelf kunnen, zou bijv. woonpartners voor kunnen stellen om dat voor hun te doen voor een kleine huurverhoging of iets dergelijks.Zo blijft het aangenaam wonen voor de oude bewoners en gaan zij niet vertrekken, wat nu wel
gebeurd.Ik hoop dat daar vlug iets aan
gedaan kan worden, voor het te laat is. Kijk uit wie jullie daar laten wonen a.u.b.zodat wij niet hoeven te verhuizen.Grt.

Beantwoorden

@buurtbewoner
Ik ben het helemaal met je eens.
In onze buurt zijn er ook een aantal van die probleem gezinnen komen wonen. Zie ook mijn reactie op 4 juli

Beantwoorden

Het zou ook zinnig zijn om ook hier eens te lezen, vooral voor Woonpartners.

Beantwoorden

Waar moet je in een wijk, bij bouw, op letten? Er zijn natuurlijk legio factoren die een rol spelen maar een van de belangrijkste voor vele bewoners in Helmond is natuurlijk de betaalbaarheid van de woningen en dit in combinatie met: woongelegenheid voor verschillende doelgroepen (1,2 en meer persoons huishoudens). Verder a.u.b. geen GhostTowns als Vinex locaties Dierdonk of Brandevoort. Ik denk dat de oudere wijken in principe dynamischer zijn dan deze Vinex locaties maar er moet dan wel het een en ander gerenoveerd dan wel nieuw gebouwd worden met m.i. aardig wat groen (trots de enorme bodemprijs) en vooral met architektonische accenten aan de woningen en dit hoeft echt geen vermogen te kosten maar maakt het wel ludiek en interessant. Verder is een markant centrum binnen de wijk werkelijk zinvol als ontmoetingsplaats voor de bewoners.Hier moet ook speels, opvallend en vooral divers vormgegeven worden aan het geheel en het hoeft heus niet Oscar Niemeyer als architekt te zijn. Er zijn zoveel ideen m.b.t. dit onderwerp.

Beantwoorden

De reacties die sinds het krantenbericht van 5 augustus zijn binnen gekomen vind ik zeer intressant. Ik hoop dan ook dat de directies van de woningcorporaties (Woonpartners, Volksbelang, WoCom en Compaen)hier goede notitie van nemen en daar dan ok naar zullen handelen.

Beantwoorden

@Jan van Bruggen
Anders zouden ze toch niet zo'n onderzoek laten doen, lijkt mij.

Wat er trouwens behouden moet blijven is de goede service die Woonpartners geeft als je bij hen huurt. Althans, dat vond ik altijd toen ik nog van hen huurde.

Beantwoorden

@Pieter;

Met het laatste ben ik het niet eens, wij liggen al jaren in conclaaf met Woonpartners over de groenstrook hier in de straat, ze zijn al eens wezen kijken en zeggen dan dat het een prachtige strook is, maar het ziet er niet uit en stinkt ook regelmatig, daar komt nog bij dat er allemaal prikkeldraad in verwerkt zit wat je niet ziet en kinderen verstoppen zich vaak in de begroeing dus dat er nog geen ongelukken zijn gebeurt is een wonder.
Doordat het ook verkeerd gesnoeit wordt ziet het er steeds erger uit.
Nu hadden we onze hoop gevestigd op het groot groen onderhoud, maar daar hoorde het natuurlijk weer niet bij omdat het niet van de gemeente is.
Nu verkoopt Woonpartners dit (of heeft het inmiddels al verkocht?) voor een symbolisch bedrag aan de gemeente Helmond, maar natuurlijk wel na het grootgroenonderhoud, zodat het misschien wel weer tien jaar duurt voordat ze er wat aan doen. Nu ziet dus als enigste de Tamboerijnstraat er niet uit en de rest van Helmond-Noord hebben ze netjes opgeknapt, vind ik.

Beantwoorden

@Solveg

Nee dat klopt niet, neem kontakt met de gemeente op en er wordt werkelijk snel gereageerd i.v.m. op orde stellen dan wel nieuw aanleg van groenvoorzieningen.
Die zij sneller dan Woonpartners.

Beantwoorden

Wij zijn van plan een huis te kopen in Helmond. Nu hebben wij 3 huizen gezien die we leuk vinden, alleen weten wij niet veel over de wijken (sfeer, inwoners (jong of oud), criminaliteit e.d.) 2 huizen staan in Helmond Noord en 1 huis in Rijpelberg-oost. Wat zouden jullie adviseren m.b.t. de wijken?

Beantwoorden

@Marieke
Ik zou in eerste instantie gaan voor Helmond Noord. Zie ook de reactie van Angelique op 17-7-06 om 12:08.

Beantwoorden

@Marieke
De Rijpelberg als geheel heeft een wat minder naam in Helmond en Helmond Noord is erg groot. Als je een goed oordeel van je toekomstige plaatsgenoten wil is het verstandig om straatnamen te geven. Dan kunnen we betere info geven.

Beantwoorden

Het gaat om de weg door de rijpel (vlakbij Theo Driessenhof)
En in Noord om de H. Mesdagstraat. (andere huis in Noord is bij ons al afgevallen…)

Beantwoorden

@Marieke:
De Rijpelberg ken ik niet echt, maar vele hier komen uit Helmond Noord, dus die zouden je wat moeten kunnen vertellen over die straat.

Beantwoorden

Ik ken Rijpelberg niet echt goed, maar in Noord woon ik perfect, ruimte en veel groen.

Beantwoorden

Hier staat een verslag van de werkgroep “huren in Helmond” rechts onderaan.

Beantwoorden

Ik hoop één ding… dat wanneer Woonpartners besluit om weer ergens nieuwbouw te gaan zetten, dat men ook meer rekening houd met parkeerplaatsen. Nu worden er nieuwbouw locaties opgeleverd, waar de gemiddelde gezinnen al 2 auto’s bezitten. En wat gebeurt er als er iemand een verjaardag of iets dergelijks heeft??…. je raad het al!! de omliggende straten krijgen net zo goed een parkeerprobleem.

Beantwoorden

Hallo, ik ben op zoek naar een koopwoning, nu heb ik een leuk huis gezien in de Deken van der Hagenstraat. Maar men zegt dat deze straat in een gevaarlijke wijk ligt. Het Haagje, sommige zeggen ook dat dit onzin is. dat het haagje heel sociaal en gezellig is, wat is waar kunnen jullie me iets meer vertellen over deze buurt

Beantwoorden

Meike.. Het Haagje is geen gevaarlijke buurt. De mensen zijn sociaal en gezellig.. maar als je niet met ze kan opschieten dan is het inderdaad niet fijn wonen. Iedereen kent elkaar daar, dat is gewoon het hele punt. Ik ben van plan om daar terug naartoe te gaan. De meeste mensen die daar wonen willen er nooit meer weg, en degene die er weg zijn gegaan willen er meestal naar terug.

Beantwoorden

Gisteren ben ik daar in het Haagje eens rondgelopen. het was er rustig, maar het was ook ochtend. Het viel me wel op dat de tuintjes soms niet zo netjes waren, en dat er bankjes in de voortuinen staan. Ze zitten dus vaak samen buiten op de stoep. Mensen die uit een dure wijk komen en dat zien, denken daar dan wel weer vaak negatief over, hoewel het niet zo hoeft te zijn. kan denk ik ook gezellig zijn. In de oude peeldorpen is dat heel gewoon samen voor in de tuin wat kletsen. dus zo vreemd is het niet, in die dorpen was men vroeger vaak arm. Mensen moesten daar samenwerken om te overleven. Die mentaliteit is er nu nog blijven hangen. Ook al zijn de armoedige huisjes intussen vervangen door villa”s dat samen gevoel is er vaak nog. In de peel is het heel gewoon dat je bij de buurvrouw even wat haalt als je het te kort komt, of dat je voor de huisdieren van elkaar zorgt als men op vakantie is. de kinderen voor elkaar naar school brengen, deden we daar ook nieuwe mensen konden er maar niet goed aan wennen. In de peel moet je niet gaan wonen zeggen ze vaak, in die dorpen krijg je geen contact. Maar dat zouden ze wel kunnen krijgen, alleen ze willen vaak niet die dingen doen die wij in de peel voor elkaar deden, dat vinden ze te veel werk. Kijk natasja ik heb jaren in de peel gewoont welliswaar in een knoeper van een huis, maar dat maakte niets uit wij mensen hadden daar wat aan elkaar, nu woon ik een de kern van een groot dorp, en ik mis dat, hier kennen ze je amper, en juist hier kun je er niet tussen komen, want het contact gaat niet verder dan elkaar begluren roddelen en hallo zeggen op straat, daardoor voel ik me eenzaam hier, daarbij is hier amper openbaar vervoer, en ik kan geen rijbewijs halen door mijn ziekte. NOu dus ben ik op zoek naar een ander huis, dicht bij het openbaar vervoer.Nu loopt iedereen die dat weet te roepen, jij bent gek, daar bij het haagje is het levensgevaarlijk. Overdag lijkt me dat niet het geval Maar ik vraag me af, als je in het donker in de avond daar loopt hoe veilig ben je dan. weet jij dat natastja. sommige zeggen dat het er dan bloed link is. een van mijn kennissen werkt bij het maatschappelijk werk en ze zegt, dat ze daar niet wil wonen. Nu ja zij heeft denk ik ook enkel maar met de echte probleemgevallen uit de wijk te maken. er zijn volgens mij altijd twee kanten aan een situatie. Ik hoor ook van iemand anders dat hun zieke oom in het haagje woont. Hij kan nergens beter wonen, want iedereen zorgt voor hem. Zelf woon ik in het centrum van een grotere plaats, en daar leeft het toch iets meer dan in het haagje, het is hier overdag ook druk. De stilte die ik aantrof in de wijk gaf me het idee dat ik me er overdag misschien wat eenzaam zou voelen.

Beantwoorden

@Meike:
In aanvulling op natasjalex:
Het Haagje heeft in het verleden een heel slechte naam gehad. Wellicht ervoor ook nog, maar in ieder geval in de jaren zestig en zeventig. Toen wist je dat je daar niet moest rondbanjeren overdag, laat staan 's nachts. Althans, dat was de praat. Hoewel een aantal figuren daar (ik herinner me de Rooie Poet) ook echt geen lievertjes waren. Maar het is net als met de slechte naam van Helmond, die heeft de stad ook nog steeds. Hoewel al lang niet meer terecht vind Jan en Alleman.
Hoe het 's avonds daar is weet ik niet. Het lijkt me niet echt anders daar dan in welke stad dan ook.

Beantwoorden

Je bedoelt de familie Poet of POed hoe je het ook schrijft ,!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *