Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.561 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Ariza BV aan de Korendijk op het industrieterrein is door de provincie Noord-Brabant uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’. “Hun bedrijfsvoering is duurzaam, transparant en biedt op zoveel terreinen meerwaarde” aldus de provincie. Uit handen van gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie en handhaving) ontving directeur Ari de Kimpe (rechts op de foto) de bijbehorende oorkonde voor de maand september.
Ari de Kimpe zag 22 jaar geleden al een markt in de combinatie van biologische natuurvoeding en duurzaamheid. Zonder dat er ook maar enige vraag naar was, begon hij toen met de productie van biologische fruitsapconcentraten. Hij startte in Turkije, inmiddels is het familiebedrijf groter en nóg internationaler gegroeid. Ariza heeft nu een eigen fabriek in Turkije en boomgaarden in China, Polen en Turkije. Grootafnemers zijn de gezondheidszorg en de babyvoedingssector. Ook in Zuid-Amerika en China worden nu zaken gedaan. Ariza verhandelt jaarlijks ruim 20.000 ton biologisch fruit en groente afkomstig uit eigen projecten.
Omdat Ariza de hele keten (van vruchtenteelt tot productie, opslag en distributie van de producten beheerst, kunnen zij de kwaliteit waarborgen. Zodoende is het een grote speler geworden op het gebied van de productie en distributie van biologische babyvoeding. Koop je een ‘fruithapje’ voor je baby, grote kans dat Ariza er aan mee heeft gewerkt. Naast biologische producten is dit bedrijf met zo’n 35 medewerkers wereldwijd ook actief in fair trade producten.
De provincie reikt iedere maand een oorkonde uit voor een ‘groen’ bedrijf in Noord-Brabant. Hiermee wil zij de Brabantse bedrijven stimuleren om duurzaam te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *