4reacties

Drugspand op Bakelsedijk 4 maanden gesloten

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Bakelsedijk laten sluiten nadat er harddrugs werd aangetroffen. Ook werd vanuit de woning drugs verstrekt en was er overlast van drugsgebruikers. 
De politie stelde op 19 december vorig jaar een onderzoek in bij deze woning. Zij trof 939 hennepplanten aan, verdeeld over 3 kweekruimtes. Daarnaast bleken er indicaties van grootschalige hennepteelt waardoor de woning een schakel vormde in het criminele drugscircuit.

De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot sluiting van het drugspand voor 4 maanden.
Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit zo laat de gemeente weten. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, worden opgeroepen dat te melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over (vermoedens van) criminaliteit.