Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Alle kennisquizvragen van Helmond

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

Wij roepen Martina naar voren

Vandaag kunnen we dan officieel bekend maken dat Martina de tweede helft van 2023 in De kennisquiz over Helmond won. Zoals elke ronde sinds 2005, won ook deze keer de beste. Daarom mag ook deze Helmonder zich met recht een kenner van Helmond noemen. Van harte gefeliciteerd met je zege Martina. Alle eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou! Net als alle andere 31 tegels, zal ook jouw tegel élke pagina van de weblog sieren tot in lengte der dagen.
Het woord is aan Martina:Lees verder »

De spelregels van De kennisquiz van Helmond

De kennisquiz van Helmond test je kennis over onze stad. Elk weekend stellen we een nieuwe vraag die je daaronder kan beantwoorden. Alleen die antwoorden tellen mee, antwoorden via bijvoorbeeld Facebook, Instagram, X of de mail tellen niet mee. Wie na een half jaar het hoogste puntenaantal bij elkaar heeft gesprokkeld, wint de ronde. 
Behalve de eer en eeuwige roem, pakt hij of zij daarmee een eigen tegel op de Catwalk of Fame. Die tegel zal de weblog tot in lengte der dagen sieren. 

Er zijn slechts 5 spelregels bij De kennisquiz van Helmond:

  • Per reactie mag je 1 antwoord geven en per etmaal (tenzij anders aangegeven) kan je 3 antwoorden indienen.
  • Spel je antwoord correct want een spelfout is dodelijk. Een naam begint bijvoorbeeld altijd met een hoofdletter. Google Maps beslist hoe je bij deze quiz de straatnaam correct schrijft.
  • Je kunt slechts onder 1 (altijd hetzelfde geschreven) (nick)naam deelnemen, het ingevulde mailadres dient als controle.
  • De eerste met het goede antwoord scoort 1 punt.
  • Soms verrast de weblog een deelnemer met een bonuspunt.