Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.413 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

80reacties

Helmond heeft veel om mooi gevonden te kúnnen worden. De Stichting Stadspromotie Helmond en de afdeling Economische Zaken van de gemeente gaven zelfs een toeritische kaart uit. Daarmee het bewijs dat veel in en van Helmond gezien mag worden. Een handige wegwijzer voor toeristen, dagrecreanten en uiteraard voor ons Helmonders.

Maar zoals in elke stad zijn er ook plekken waar we minder trots op zijn. Waar we ons wellicht zelfs een beetje voor (moeten) schamen. Omdat ze oerlelijk zijn, omdat het niet past in de omgeving, omdat het er niet prettig vertoeven is of ….
Daar werd geen overzichtskaartje voor uitgegeven en misschien maar goed ook. Want de vuile was hangen we liever niet buiten. Maar hier, zo onder ons, is het een goede zaak om ze in kaart te brengen. Weten we waar we toeristen niet naar toe moeten sturen. En de inventarisatie is ook nog nuttig voor onze bestuurders als ze weer iets moeten beslissen daarover.

Geef in je reactie duidelijk aan waar die lelijke plek zich bevindt én waarom die plek niet aan je normen voldoet. Mocht je er eventueel een foto van hebben of gaan maken, mail ([email protected]) ons die dan. Wij plaatsen die dan hier in de logtekst met verwijzing naar je reactie. Geef gerust je mening op andere reacties, want de 1 zijn mening hoeft niet jouw mening te zijn.

80 reacties:

Ik woon eigenlijk hier op een mooie plek, een echte groene wijk, maar het lelijke wat hier is, is de stankoverlast, waar schijnbaar niemand van weet waar het vandaan komt.
In 2004 is in de Venuslaan de riooloverstort omgebouwd tot een bergbezinkbassin om, volgens mij, de stankoverlast tegen te gaan, maar dat heeft alleen vreselijk veel geld gekost, maar niets opgelost. zie uitleg van Angelique

Beantwoorden

Wat ik altijd ontiegelijk lelijk heb gevonden zijn de appartementen aan de Kasteel Traverse tussen het politieburo en het Rechtshuis.
Als je ze ziet vanaf de Traverse lijkt het net alsof dat ook gevangenis is. Qua buren niet zo gek wellicht, maar niet echt een mooi toeristisch plaatje voor mensen die over deze belangrijke doorgaande weg door Helmond rijden. 🙁

Beantwoorden

Ik vind het lelijk al rijdende op het kruispunt bij “De Braak”, Weth. van Ebbenlaan om al dat onkruid te zien op dat verhard gedeelte midden op het kruispunt.
Geen gezicht !

Beantwoorden

En als je langs basisschool ” De Rank” rijdt bij de Vinkelaan en Reigerlaan en je ziet daar een blok van 4 noodlokalen , 2 aan 2 gestapeld, niet mooi en ziet er armoedig uit
Geen gezicht !

Beantwoorden

woon op een mooie plek in de montgolfierstraat kan jammer genoeg nooit een raam open zetten vanwege de hondepoep dan hebben we meteen van die grote strontvliegen binnen jammer dat de mensen de honden niet uitlaten waar het mag bij ons mag het dus niet .ik wist niet dat er zo veel mensen waren die niet kunnen lezen het staat duidelijk aangegeven verboden honden uit te laten .laat ze er eens wat meer op toezien.want zo word het een leleijke plek vol met hondestront.

Beantwoorden

Tja Janske, zo hebben we allemaal ons kruisje te dragen, wij moeten onze ramen met heerlijk weer dichtdoen, omdat de gemeente Helmond al jaren niets doet aan de stankoverlast hier in de wijk.

Beantwoorden

Vandaag staat in het ED dat ‘t Hool de lelijkste straat van Helmond is.

Beantwoorden

Okay Porcupine, dat is de of een lelijke plek volgens de journalist. Maar wat vind jij een lelijke plek in Helmond ?

Beantwoorden

@Angelique
Op dit moment is onze voortuin een lelijke plek, omdat er al een paar weken niets aan is gedaan. Als het vanmiddag niet regent zal ik hem eens onder handen nemen.

Beantwoorden

Als je Helmond langs het kanaal vanuit Someren binnenkomt, vind ik het bedrijventerrein aan de linkerzijde, oa milieustraat enz. een hele lelijke binnenkomer..
ps: dit geldt ook voor als je Helmond binnenkomt langs het kanaal vanuit aarle-rixtel, het bedrijventerrein aan de linkerzijde..

Beantwoorden

Het is natuurlijk een leuk onderwerp maar de facto zijn er, in elke stad, locaties waar het minder mooi dan wel uiterst verschrikkelijk is. Veel doorslaggevender vind ik dat er in Helmond vanaf de komst van de Traverse,en daarvoor, consequent roofbouw is gepleegd en wel in de hele binnenstad. ( b.v. het onderbreken van Kerk- en Kamstraat, sloop van O.L. Vrouwenklooster, sloop van pand waar nu C&A staat etc. etc.)

Beantwoorden

Dus al met al is het intriest dat er zoveel moois in Helmond, mede uit winstbejag, voorgoed is verdwenen. (Kijk naar oude ansicht kaarten op de site van http://www.rhc-eindhoven.nl)Eindconclusie: zoveel mooie architektuur die er in Helmond WAS!!! is irreparabel vernietigd. Dus we hadden echte toppertjes als gemeente bestuurders. Er is nog zoveel lelijks, teveel om op te noemen maar het mooiste, in ‘t centrum is GONE.

Beantwoorden

@sebdar;
Ik ben niet eens een Helmondse, maar sinds ik een uitgebreide powerpoint presentatie heb gemaakt van Helmond (Toen en Nu) ben ik ook diep onder de indruk geraakt van al het mooie wat verdwenen is, echt jammer.

Beantwoorden

@sebdar
Klopt, die hele Traverse is een ramp. Wat een lelijkheid waar het ooit mooi was. Wie dat destijds bedacht…
Verder is de Heistraat natuurlijk ook helemaal niks. Ik weet dat die opgeknapt wordt, maar dat is al zo lang en hoe lang duurt het nog…

Beantwoorden

Ook in de Molenstraat zijn een paar lelijke plekken. Met name achter in de Molenstraat waar vroeger Cafe Medoc is geweest. Hier staan drie panden leeg die al drie jaar op de nominatie staan om gesloopt te worden. Het meest linkse pand van de drie is dichtgeslagen met multiplexplaten. Geen gezicht.

Beantwoorden

Je moet de geschiedenis van Helmond maar eens nalezen en dan zul je merken dat Helmond, in vroegere tijden, een bananenrepubliek geweest is. Lieden zoals de oude Praasterink ( Teun dus) hebben puur uit winstbejag de hele binnenstad gesloopt.
Ik moet echt zeggen, alhoewel het in andere steden ook niet anders zal zijn, dat ik geen hoge hoed op van dit zooitje gemeente bestuurders en dat was 40 jaar geleden ook al zo. Nu wil de gemeente met alle macht het centrum weer opvijzelen maar helaas het onheil is geschied en het blijft dwijlen met de kraan open. Een ander voorbeeld: het oude stationskwartier was echt een MOOIE buurt en nu? Het enige oude wat er nog staat is het kantongerecht maar dat zie eigenlijk helemaal niet meer want het staat ingemetseld tussen de woontorens, jonge jonge wat een gemeentebeleid. Je wordt er gewoon strontziek van.

Beantwoorden

@Solveg

waar kan ik die powerpoint presentatie van Helmond toen en nu zien??

Beantwoorden

@Sebdar

Eerstkomende keer in Keizerinnedaal hierna bij de Rozenhof.

Het word vertoont op aanvraag b.v. bij vereningingen, verzorgingstehuizen, enz.

Beantwoorden

Sebdar,

Deze powerpointpresentatie is gemaakt door Solveg n.a.v. het verzoek van de Projectgroep Helmond-Noord. Deze presentatie neemt je mee met een wandeling vanuit het oude centrum van Helmond via Binderseind langzaamaan naar de nog te bouwen wijk Helmond-Noord. In 1e instantie was deze PP bedoeld voor inwoners en verenigingen van Helmond-Noord zodat ze op een ledenmiddag of activiteitenmiddag deze presentatie gratis konden laten zien en de Projectgroep direct een gelegenheid had om zich voor te stellen. Intussen zijn er al veel gratis voorstellingen geweest waarbij Jan van Bussel, ook al op vrijwillige basis, zo lief was en is om het geheel met leuke anekdotes aan elkaar te praten. Langzaamaan komen wij dus steeds verder Helmond-Noord uit en dat is helemaal niet erg want hij is zo mooi dat het zonde is dat hij alleen in Noord gezien word.
Dus misschien kan de Weblog een bioscoopmiddag organiseren met als locatie Cafe de Wekker en dat heeft Cafe de Wekker op zomaar een middag meteen zijn drankomzet.

En dan maar hopen dat iedereen de PP zo mooi vind als wij dat vinden, ha ha !

Beantwoorden

@Solveg
als je me dan de data kunt geven wanneer dat plaats vindt dan kom ik zeker kijken.
p.s. ik woon niet maar werk wel in Helmond Noord dus hoor ik er toch wel een beetje bij
-)

Beantwoorden

@Sebdar;

Dat kan hier niet omdat het een besloten middag is.

Beantwoorden

@Angelique:
We zullen het de betrokkenen eens vragen. Maar dan moet er natuurlijk eerst bij de bezoekers hier belangstelling voor blijken te bestaan.

Beantwoorden

wat een site!!! Alweer een bevestiging hoe cultureel armoedig helmond en z’n bewoners zijn. Sorry, ik vind het gewoon zielig en ik zal deze site dan ook acuut uit m’n favorieten flikkeren

Beantwoorden

tsja …. jaloezie moet pijn doen….

Beantwoorden

Het einde van de Willem Beringstraat was een jaar of twee geleden nog niet echt fraai. Ik weet niet of ‘t inmiddels gerenoveerd is, dus kan niet zeker zeggen of het een van de lelijkste plekken van Helmond mag zijn.

En verder vind ik het het centrale station niet echt een bezienswaardigheid. Zo’n grauw gebouw, met haar onverzorgde hal. Geen aanzicht ook.

Ten slotte wil ik buurthuis ‘de Brem’ en haar omgeving graag nomineren. Van buiten en binnen absoluut geen ‘glimlach in Brabant’. De omliggende appartementjes met de dichtgetimmerde ‘oude edah’ al evenmin.
En praat ik nog niet over de poging-tot-leuk-gemeente-tuintje daar. Nah, niet fraai.

(Ik vind ook een hoop plekken wél mooi hoor!)

Beantwoorden

Ik zelf woon ook in Helmond. De lelykste plekken in Helmond zijn wel waar alle afval ligt zoals honden poep en wat de Hellemonders allemaal gebruiken.

Beantwoorden

Laat me niet lachen kom maar een op Oostende kijken, we zitten al twee jaar in de schit.
Het onkruid groeid boven de verkeersborden.
Ook is er onderhand een wegomleiding van bij elkaar zo’n twee jaar.
En we zijn er nog niet vanaf hoor.
Alles is duur de huur vooral en noem maar op.
De ondroerend goed belasting is hoog, maar dat is ook meteen voor het uitzicht dat er is, nauw mooi onkruid, en niet te vergeten de hondenstront maar daar doet de gemeente niets aan alles mag als ze maar niets hoeven te doen. Sorry voor het geklaag maar het zit ons bewoners dan ook zeer hoog. aaghhhh Help.Hou me vast.

Beantwoorden

@Sjaak:
Met enige regelmaat fiets ik over Oostende langs de Willem Prinzenstraat. Steeds moet ik onwillekeurig denken: je zult daar een aantal jaren geleden maar zijn gaan wonen. Of was dit al lang van te voren bekend en was het ook bekend dat het zo lang ging duren?
Het is inderdaad niet de eerste keer dat het bij jullie gebeurd. Ooit zal het wel weer normaal worden natuurlijk, maar die jaren ertussen… Al die troep (je woont daar in feite in een bouwput) en ook de waardevermindering van die huizen. Of staan daar geen koophuizen?

Beantwoorden

Stilstand is achteruitgang, maar dit is in het verleden iets te rigoreus gezien. In de zestiger jaren was er een wethouder die de “luchtbrug” bouwde en met een klap waren veel panden aan de verkeerde kant van de Kerkstraat waardeloos geworden. Aan de andere kant van het kanaal waar hij zijn eigen bedrijf voerde werd “de luchtbrug” hoog gebouwd zodat hij zelf geen klanten verloor. Slimme kerel.

Beantwoorden

Persoonlijk vind ik het Havenplein nog niet voldoende ingericht. Meer bomen en planten zouden het geheel kunnen completeren.
De Markt hetzelfde, teveel ‘gatén’ tussen de Horeca bedrijven en winkels.
Meer groen betekent ook meer zuurstof in de lucht dus gezonde longetjes (hahaha), maar niet met al die stankoverlast in Helmond. De Gemeente heeft hierin gefaald.
En die Peter Tielemans is nu aangesteld als Centrum manager van Helmond. Niet teveel in het glaasje kijken Petertje maar je werk goed doen.

Beantwoorden

persoonlijk vind ik dat de oude orginele binnenstad had moeten blijven want dat is een mooie binnenstad en de huizen erom heen zoals de wolfstraat v liemptstraat en de hele buurt achter de nieuwe school de Vonkel.ik vind het ook absurt dat er van die dure huizen voor terug komen.hoe moeten de mensen dat betalen.ze slopen de oude huizen net of er geen herinneringen meer mogen zijn.er blijft ook niks meer staan van de oude binnenstad.ik vind het maar raar dat ze ook niks laten staan van de oude binnenstad als herinnering.
ZONDE!!!!!

Beantwoorden

in de molenstraat tegenover de Freestyle kappers en naast de chinees Maansun zit op de hoek echt een heel gaar pand…volgens mij ishet vroeger een winkel ofzo geweest..Het staat en ligt er vol met rotzooi uit de jaren 60 en 70…echt heel gaar en het ziet er nie uit….Zolang als ik in helmond woon (30 jaar) is het er al…moeten ze echt verwijderen….

Beantwoorden

Ik woon sinds maart in de nieuwe wijk vossenberg. Het bevalt me daar zeer goed en er wordt veel gedaan om het imago van de oude buurt op te krikken. Alleen als ik binnendoor naar de stad fiets kom ik regelmatig van die armoedige huisjes tegen met de stereotype gezinnen erin. zo’n straten mogen ook wel een opknapbeurt krijgen. Verder bevalt het wonen in Helmond prima.

Groetjes Monique
Ps: als jullie nog leuke plekken weten om een keer rond te neuzen. laat het me maar weten

Beantwoorden

@Monique
Ik weet niet precies welke armoedige huisjes je precies bedoelt, maar veel van de huizen in de binnenstad komen binnenkort ook nog hard in aanraking met de sloophamer.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

De gemeente houd de boel niet bij,neem de rijpel wat een zooitje dat onkruid allemaal.
Kunnen ze toch niet maken,en dan spreken ze over Helmond Mooi!!!!!
Ik zou eerst maar eens zorgen dat alles mooi is en blijft voordat je zoiets uitspreekt!!!!

Beantwoorden

Het wordt hoog tijd dat de Henry Dunant tunnel eens een opknapbeurt krijgt. Die kille badkuiplook met die grijze verf en blauwe tegeltjes heeft er sowieso nooit fraai uitgezien, maar nu alles zo vervuild en verweerd is, is het helemaal een troosteloze aanblik. Wellicht moet de tunnel verlegd worden naar Brandevoort om voldoende aandacht te krijgen?

Beantwoorden

De Henri Dunant tunnel heeft al zoveel geld gekost om het wegdek een beetje berijdbaar te houden dat de muren e.d. er een beetje bij inschieten.

Beantwoorden

De Henry Dunant tunnel is echt aan een schoonmaakbuurt toe .

Beantwoorden

ik kom zelf uit de binnenstad achter de wolfstraat en ik vind zelf dat die buurt de laatste jaren er heel erg op achteruit is gegaan zowiezo de buurt en door het gaajes wat er de laatste tijd is neergeplant. ik ben gelukkig verhuisd maar het is van de zotte dat je snachts niet meer durft te slapen omdat ze twee keer een poging gedaan hebben om in te breken en de derde keer was het raak. je eigen voortuin is onderhand een vuilstortplaats en mijn kat kon gewoon niet naar buiten omdat ze die als schietschijf hebben gebruikt. hij kwam savonds thuis met een kogelgaatje in zijn hoofd. zelfs de duiven in de buurt moeten het vergelden
ik vind dat niet meer normaal als je zo moet wonen.ik ben blij dat ik daar weg ben.
nu heb ik tenminste rust in huis en snachts
als ik wil slapen zo kan ik nog wel even door gaan. maarja wat voor zin heeft het,
het gaat gewoon door

Beantwoorden

de beverstraat is echt afskuwelijk lag eerst kots en al die zooi

Beantwoorden

Er zijn meerde nadelen in onze stad en meerdere de wijk centrum bij ons is de stad op vrijdag gewoon dood te klein saai weinig mensen me zoon en dochters en hun vriende en vriendinne gaan naar eindhoven omdat er in helmond niks te doen is en dat is eenmaal zo onze stad is klein en saai ik durf te wedden als onze stad groot word dat onze stad in de toekomst leuker zal worden dan in eindhoven bijv. laat de stad doorgroeien bouw een nieuwe pasage erbij of grens het tot de heistraat .

en ten 2 zij zeggen dat er een winkelcentrum in het advocaat botstraat komt ik zie verder niks we hebben weinig speelplaatsen in onze wijk we hebben voor ons een saaie speeltuin in het hemelrijksdijkje

en bij zuiderstraat is er een grasveldje die kindere moetren helemaal ander speeltuinje op in de spele kunnen ze daar geen speeltuin krijge een grote met voetbalveldje kunnen onze kinderen daar ook spele en voetballe

Hoop dat jullie er wta aan kunnen doen

Maak helmond is een leuk mooi en vernieude stad

Beantwoorden
Meerdere mensen uit Helmond centrum

Al woon ik al 30 jaar niet meer in helmond. Het valt me op als ik er kom dat de oude binnenstad erg is veranderd, zeg maar gerust verwaarloost. De Heistraat was eerst een van de winkelstraten van helmond. Maar NU jonge jonge waar zijn ze in helmond mee bezig. sterkte!

Beantwoorden

Dat is inderdaad waar wat je zegt. het lijkt wel……….land

Beantwoorden
ook een oude inwoner

wat ik een nadeel aan helmond noord vind
dat veel mensen hun tuin niet opruimen.
en de aanhangers op de weg staan vol met oud ijzer en andere rommel.
helmond doe er wat aan .

Beantwoorden

in heel helmond noord is het niet om aan te zien,hoe bij veel mensen de tuin er uit ziet.
mensen doe er iets aan,of hebben jullie allemaal rugklachten.of ben je er te lui voor.kom op en laat die handjes is een keer
wapperen.de netten buuren zullen je daarvoor dankbaar zijn.

Beantwoorden

wil je graag een andere woning
ga dan naar.
http://www.woningruil.nl
dat kan een oplossing zijn.

Beantwoorden

Ook goeie dag. Na lang uit Helmond weggeweest te zijn, viel ik bijna om van de veranderingen. Gaat Helmond af op een wedstrijd van de stad wie de meeste straatjes, steegjes, stroatjes heeft? Maak eens iets gezelligs van de Molenstraat bijvoorbeeld met een rij ouderwetse bumkes; sfeerverhogend en gezellig om langs te fietsen. Of wat dacht u van bloembakken om lekker langs te fietsen. Probeer eens de gezelligheid terug te brengen want Helmond is en blijft een eeuwenoude Brabantse stad!Gegroet

Beantwoorden

Ik ben opgegroeid in de dierenbuurt (binnenstad oost) en vroeger (ik ben 35) was dat een mooie en gezellige wijk waar iedereen elkaar kende en de huizen en tuintjes er verzorgd bij lagen. Er woonden veel kinderen en we speelden altijd op het hindeplein of op straat. Goede herinneringen aan.
Maar later is het flink verpauperd en verloederd. Nu staat er niks meer van de oude wijk overeind. Zo wat alles is gesloopt en nieuwbouw voor neergeplempt. Ik vind het geen vooruitgang. Die huizen waren bouwtechnisch nog in prima staat. Er woonde wel veel gajes.
De heistraat is tegenwoordig ook net Marokko/Turkije. Ik durf daar ‘s avonds niet door te lopen en overdag eigenlijk ook niet. Molenstraat is al niet veel beter meer.

Lelijk is Brandevoort en plan Akkers. Oke, het is Mierlo-Hout, dus hoort eigenlijk niet bij Helmond voor mijn gevoel. Maar lelijk blijft het. Brandevoort pretendeert iets te zijn (namelijk een jaren 30 /nostalgische wijk) wat het niet is. Achter de facades gaan gewonen nieuwbouwketen schuil.

Beantwoorden

Ik ben al ‘n eeuwigheid uit Helmond, nl sinds ’57, maar als ik de rubriek “naw en vruuger” bekijk, dan zijn er toch heel wat mooie gebouwen gekomen in de plaats van ouwe krotten.

Wel vind ik jammer, dat echte mooie gebouwen zijn afgebroken, zoals b.v. in de Molenstraat het broedershuis, Sobrietas en ziekenhuis.

I.p.v. afbreken zou het beter zijn de interieurs van dergelijke historische gebouwen te veranderen voor andere doeleinden, zoals flats of winkels.

Ik geloof dat mijn St.Nicolaas- en St. Henricusschool niet meer bestaan, maar mijn Carolus Borromeus-HBS ‘n flatgebouw is geworden?

A propos, we werden slecht ingelicht over onze patronen, want ik werd nooit iets geleerd over St. Henricus en ik wist niet eens, tot voor kort, meer dan 50 jr later, dat C.Borromeus ook al ‘n Heilige was.

Houdoe wonnie

Beantwoorden

Als je vanuit Deurne de stad binnenkomt, dat is ook niet erg fraai. Rechts de zandhopen rondom Berkendonk en links een verlaten terrein van de provincie en een autosloperij.

En zoals gezegd is het station nou ook niet echt een fraaie entree van de stad. Zowel het station als enkele omliggende gebouwen mogen daar echt een facelift/verbouwing krijgen.

Beantwoorden

Persoonlijk vind ik de lelijkste plek van Helmond, het gebouw waar de kringloopwinkel in gevestigd was. Dit is te vinden aan de Engelseweg schuintegenover Van Gemert wonen. Deze plek mogen ze wat mij betreft met de grond gelijk maken en eventueel opbouwen met woningen/bedrijfspanden. Tevens mogen ze wat mij betreft ook de Henri-Dunant kruising ook opknappen. Een team met hogedrukreinigers kan al wonderen verrichten.

Beantwoorden

Ik zou toeristen aanraden om ,komende vanuit Someren,de a67 te nemen en zo richting eindhoven/den bosch hun weg te vervolgen.Vanuit Laarbeek lijkt het me dat ze al te ver zijn en direct rechtsomkeer dienen te maken en via Lieshout,Son zo hun weg te vervolgen.Helmond heeft niet veel meer om trots op te zijn,alles wordt opzij geschoven voor winstbejag en uitbreidingswaanzin van de gemeente.Nee mensen we moeten er met de volgende verkiezingen maar eens goed over nadenken welk soort volk we hier als raadsleden willen.Ik kan me nog herinneren dat een paar jaar terug een vrouw bij “wc de bus” stond om hantekeningen op te halen om haar woning in de binnenstad te behouden.Ik heb mijn handtekening gezet omdat ik,net als vele anderen,vond dat ze best haar tweekapper konden behouden,was allemaal netjes onderhouden en geschilderd maar neeeeeeeeeeeee,de gemeente vond het niet kunnen,het paste niet in de nieuwe plannen alsof die achterlijke paalwoningen en het speelhuis daar zo nuttig en mooi zijn.En de nieuwe bieb is ook niet van een dermate hoogstaand architectonisch niveau dat je daar toeristen mee kan lokken.Elk dorp in de omgeving heeft meer aantrekkingskracht dan Helmond en dat met dank aan jarenlang slecht,ondeskundig,amateuristisch en ondermaats bestuur.

Bedankt bestuurders voor het verkloten van ONS Helmond

Oja,wie schrijft deze negatieve rommel allemaal……………………een nazaat van een voormalige burgemeester van deze ooit zo leuke stad

Beantwoorden

Ik vind de Waard en Mathijs Vermeulenstraat een zooitje aan het worden is.
Ik weet dat ze op de afbraaklijst staan , maar om nou zwervende zuipers en Junks erin te laten wonen ,vind ik dus niet meer normaal.
Ze gooien hun blikken bier buiten in de bosjes , de kranten en alles wat ze gebruiken , laten ze daar slingeren.
Ook zijn de auto`s regelmatig daar het doelwit van vandalen , laatst ook alweer bij iemand de raam kapot en ingebroken.

Ik vind dat woonpartners wel een beetje beter mogen selecteren want er zijn verschillende mensen die maar wat graag willen verhuizen , enkel daarom al.

Beantwoorden

Het mooiste plekje in helmond blijft het kasteel met tuin. Vooral op een mooie zomerdag.
Ik vind wel dat ze degene die ooit bedacht heeft dat alle gebouwen in helmond met baksteen moeten worden opgetrokken een lintje moet krijgen. Het zal dan ook niemand verbazen dat het lelijkste gebouw m.i. dat groen marmeren monstrositeit is langs de europaweg.
Nog een tip ter afsluiting: als je je stoort aan hondenpoep kun je het ook opruimen. Je kunt er de gemeente op aan spreken maar de gemeente helmond dat zijn wij allemaal. Misschien is het niet jouw verantwoordelijkheid maar zo te lezen wel jouw probleem.

Beantwoorden

@ Dragon, niet alleen woonpartners is daar verantwoordelijk voor. Hoofd schulige is de weth van welzijn..Dakloos worden is vaak sneller gebeurt als men denkt b.v. een echtscheiding een toren hoge verplichtte onderhouds plicht, geen huis meer, je kinderen niet dagelijks zien enz enz.. heb je dan geen netwerk om je heen die je in huiselijk sfeer ondersteunen en ook nog je baan kwijt raakt, wat doe je dan. Loop je doelloos op straat en heb je alleen nog verlaafd worden als vriend.
Geef ook mannen een inloophuis..dagopvang waar ze overdag kunnen vertoeven..
In mijn beleving neemt niet de gemeente hierin haar verantwoordelijkheid maar schuift dit maatschappelijk probleem door naar de belasting betalende burger.
Want eerlijk is eerlijk je kunt beter met je 3 delig maatwerkpak in de krant staan bij een mooi prestige kunstwerk als naast zoals jij noemt zwerver.

Beantwoorden

Ik heb ooit in Breda gewoond en dus ja is Helmond LELIJK. De lelijkheid van Helmond is niet zozeer dat het een industriestad is, maar vanwege de gemeente ambtenaren die altijd maar hun zin doordrukken, omdat ze ergens hun stempel op willen drukken. De traverse, mijn God ik weet niet wat ik zag. Het kasteel is daardoor een losstaand eiland geworden, terwijl juist rondom dit soort dingen er veel horeca ontstaat. Vergeet niet de oude grote kerk, waar de N270 net langs raast. gemiste kans! Die ongelooflijk lelijke marktplein, met die torenhoge flat erachter. de marktplein die door de week dienst doet als parkeerterrein, nee een plein is een plein.Maak het mooi en laat het zo en stimuleer horecagelegenheid. Het pand van beter bed is niet te geloven lelijk en druk, zo kom je een stad niet binnen. Het mooie pand ernaast op de hoek is vaker dicht dan open, een goed pand voor een bieb. Ik weet niet wie hier de dienst uitmaken, maar ze moeten nodig naar school. Gemeente ambtenaren zonder smaak!

Beantwoorden

De lelijkste plek van Helmond? Helmond is 1 grote lelijke plek.
Ben blij dat ik er al jaren niet meer woon. Kom ook niet meer terug. Wat een stelletje cultuurbarbaren en grof volk.

Beantwoorden

ik woon in johannes vermeerlaan jullie hebben nieuwe lantaarnpalen achter flat gezet maar de palen zijn te lang ze schijnen overal binnen in de huiskamers die er boven wonen hebben de bewoners last van

Beantwoorden

@janus

Mooi, ik woon hier met liefde in de binnenstad. En ik zie mensen zoals u graag vertrekken.

Een echte Helmonder is mijn ogen eerlijk en direct. En als dat als grof kan overkomen, nou jammer dan. Zegt meer over jouw dan over een ander.

Beantwoorden

Vooral het Obragasgebouw. Dat het lelijk is, is niet zo erg maar vooral erg omdat hij tegen het centrum aan staat!
Ideale locatie voor een hotel, cafés of winkels!

Beantwoorden

De lelijkste plek in Helmond. Dat wordt Havenweg 1 te Helmond. Het Obragas gebouw. Gekocht door de gemeente en nu bijna verlaten door Essent/RWE. Als er niemand meer gebruik van maakt slaat de verpaupering snel toe.

Beantwoorden

wat een verschrikkelijk schandalige plek is,op de hoek van de molenstraat bij die mavo,tegenover de action.waar die jonge meiskes erbij lopen als hoertjes,en staan te vrijen en sigaretten staan te roken ofdat hen leven ervan afhangt en die loverboys eromheen,en die jongens met die handen onder die rokjes en die meiskes met de handen in de broek van die jongens,schandalig in een woord,die kinderen moet je op het schoolplein houden tussen de middag,plus nog ‘ns keer de gevaarlijke taferelen met oversteken e’d ze hebben overal lak aan en dan steken ze ook nog de vinger omhoog,schandalig en dit dagelijks bah bah ,wat een slecht schoolbestuur,en die ouders laten dit allemaal toe ze moeten maar eens gaan kijken.

Beantwoorden

Ik vind als omwonende de fabriek midden in de stad afschuwelijk en dan zwijg ik nog over de stank die er vaak uit de schoorstenen komt van DE VLISCO veel is er dichtgetimmerd wat er niet uitziet als je langs de frabriekgebouwen loopt als de gemeente ervoor kiest om deze fabriek te laten staan zou ik een verbod voor woonhuizen en flats in die omgeving op zijn plaats vinden dan vind ik het schande dat er niets gedaan word aan de vervuildegrond in de kerkstaar zuid en omgeving waar olie en afval zit van de garage en pomp die er vroeger gezeten heeft …..ik heb als bewoner van de kerkstraat zuid heb zelfs een brief gehad dat het erg vervuild is daar en gevaar voor de volksgezondheid , waarom breken ze niet alles af daar De Veste dat zijn de flats die al op leeftijd zijn de oude huizen die er staan het muffe pand met meubels (wat vaak stinkt als de deur open gaat ) gewoon de hele boel gelijksvloer maken en daar een pakeerkelder met bv een nieuw politiebureau of een ander bestemmingsplan………….ziet er toch niet meer uit dat stadsdeel !

Beantwoorden

Rasechte, zeventig jarige Helmonder zegt: de héle stad is lelijk. Helemaal afbreken en opnieuw beginnen, haha! Maar wel alles situeren rond het kasteel, dat als enige mag blijven staan. Dat zou een goed, nieuw begin kunnen zijn! Zonder een miskleun als Traverse, maar wel met een kanaal waar wel doorheen gevaren kan worden met plezierbootjes en zeker geen Experience World!

Beantwoorden

Wat een geklaag over Helmond.
Helmond is een mooie stad,zou zelf nergens anders willen wonen.
Ik snap die klagers niet,als ik het hier niet naar mijn zin had ging ik ergens anders wonen, Bakel,Deurne Asten , Nieuw Zeeland.
Helmond is veel veranderd en allemaal te goede, wij hebben een leuke stad,jammer dat er geen bootjes meer door het kanaal varen,was erg leuk om te zien.
Maar verder toppie.

Beantwoorden

De laatste klager was ruim 11 maanden geleden Polleke..

Beantwoorden

als je vanuit deurne helmond binnen rijdt…1e wat je ziet is een kamp met een schroothoop.walgelijk….vanuit someren naar helmond..linkerkant:keijzer met zijn schrootde Molenstraat en heistraat…..alleen als je uit Casablanca komt zul je et begrijpen:walgelijk gewoon

Beantwoorden

Nou de Vlisco mag ook wel eens iets aan de buitenkant doen, ziet er ook niet uit als je langs het kanaal rijd.

Beantwoorden

Maar wat kunnen we trots zijn op die prachtige betonschermen langs het spoor
dat Rutte on terugstort de armoede in weten we al langer maar dat de berlijnse muur uiteindelijk haar laatste rustplaats in helmond zou krijgen is een echte ghotspe. een half afgebouwde wijk (Suytkade),betonmuren langs het spoor,de aanpassingen op de mierlose weg met nu minder parkeerplaatsen,leegstaande bedrijfsgebouwen en dan boffen we nog dat dat lelijke speelhuis plat ligt zodat we iets minder hebben om ons over te schamen maar wel hoor je steeds vaker mensen praten over het gemis aan historische pandjes en winkeltjes en over de vroegere sociale controle en verdraagzaamheid onder de mensen. Helmond is vergroeit van een kleine industriestad naar een stad met teveel witte boordencriminaliteit en te weinig oog voor een goede en veilige leefomgeving.

Beantwoorden

de lelijkste plekken in Helmond, tja dat moeten toch wel de schandvlekken zijn die elke helmonder is. Er is nog nooit iets goeds voortgekomen uit de mensen die in helmond wonen. het is echt een apart soort volk. en niet het soort waar je voor je plezier mee omgaat. helmonders zijn schaamteloos oppervlakkig en leep. ik laat me nog liever beroven door een stel roemenen en gangbangen door een horde bukgaren dan ooit ook maar 1 helmonder te moeten tegenkomen. groot hek eromheen. helmonders zijn de ergste mensen die deze aarde bevolken. walgelijk volk.

Beantwoorden

@van gesstel op vrijdag 15 mei 2015 om 01:28:

Mooi uit de buurt bijven dan.

Op het hoofd gevallen bij geboorte en “per ongeluk” door de verloskamer, tegen de muur geschopt?

Beantwoorden

Het enige echt afschuwelijke in het centrum is de Traverse die er dwars door loopt. Vlug onder tunnelen en wij krijgen een mooi centrum terug

Beantwoorden

Misschien een idee om op het lelijke Obragas terrein een uitlaat strook te maken voor mensen met (speciale) honden,zodat we niet meer scheef aangekeken worden met onze (gevaarlijke) honden.

Beantwoorden

Ik vind zelf de Binnen Parallelweg een lelijk stukje Helmond. Aan de ene kant leegstaande kantoorgebouwen, aan de andere kant vervallen loodsen overwoekerd door onkruid.

Beantwoorden

Helmond is ook de stad zonder achterbuurten……

Beantwoorden

Helmond is in de ruim 20 jaren dat ik weg ben flink opgevijzeld. Brandevoort is fraai en Dierdonk ook, al zijn er ook negatieve reacties over deze 2 wijken maar ja dat blijf je houden. Vergeleken met het Helmond van de jaren 50 is er teveel fraais afgebroken maar is men toch uiteindelijk tot inkeer gekomen ware het niet dat Frans Stienen nog graag e.e.a. fraais zou willen slopen. De gemeente heeft nog steedfs niks geleerd om idd verantwoording te nemen…

Het winkelcentrum is ten dode opgeschreven maar dat is de internet tendens en heeft niks met Helmond te maken. Heb onlangs mijn pand op A+-locatie verkocht met giga verlies maar ja tegen tendens valt niet te knokken. Over 20-30 jaar zal waarschijnlijk de Ameidestraat, Markt en Kerkstraat en zelfs misschien de Veestraat weer deels uit woningen bestaan.

Beantwoorden

Lelijkste plek ligt vlak naast de mooiste plek, van ouds her heeft de vlisco het kasteel verdrukt en een park en riviertje opgeslokt, en dan wil je niet onder de grond kijken wat daar allemaal zit, waarom vertrekt vlisco niet gewoon naar het industrieterrein?

Beantwoorden

ook plantsoen fagot rond no 40 , en voorgevels aangrenzende woningen ziet er erg onverzorgd uit, zeker geen visitekaartje!!

Beantwoorden

De Margrietlaan in Helmond dat stuk tussen de kerk en de Bernadettestraat man o man wanne puinhoop is dat daar,verwaarloosde tuinen overal ligt stront gewoonweg het uiterlijk van een achterbuurt.

Beantwoorden

er zijn ook wel mooie plekken hoor wat dacht je van het leger des heils pal langs een drukke weg mooie aanwinst en op die hoek die begroeing moet nodig gesnoeid worden je ziet daar geen aankomend verkeer ,trouwens overal moet onkruid geruimd en gesnoeid worden,al met al veel rommel overal

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *