Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

8reacties

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de ronde won. De ronde  tweede helft 2011 en eerste helft 2012 van De kennisquiz over Helmond.
Maar liefst 13 verschillende Helmonders gaven de 24 goede antwoorden op de  vragen van deze ronde. En ook in deze ronde bleef het weer letterlijk tot en met de laatste vraag spannend. Want met zijn goede antwoord in die laatste vraag, pakt de nieuwe rondewinnaar de hele ronde.
Zoals elke ronde, won ook deze keer natuurlijk de beste. Maar deze winnaar toonde zich niet voor de eerste keer de beste: dat deed hij al vier keer eerder.
Hij mag zich daarom met recht kenner van Helmond noemen, want dat is hij. Deze Helmonder die nu zijn vijfde ronde, dit maal met 5 punten won, is Ad.
Petje af, kroontje op.
Van harte gefeliciteerd Ad. De eer, de eeuwige roem én deze VIJFDE tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan Ad:


Deze ronde van de Kennisquiz is weer teneinde. De ronde duurde, doordat De Weblog er een behoorlijk lange tijd uit lag, een compleet jaar. Een hele tijd dus. De strijd was ook erg hevig en de medespelers gaven zich niet zo maar gewonnen. De strijd was soms erg heftig. Het valt niet altijd mee om de goede straat te vinden, hoewel ik door sommige straten toch regelmatig kom. Zo zie je maar weer dat je je ogen niet alleen goed open moet houden, maar ook goed om je heen moet kijken om alle bijzonderheden van Helmond te zien.

Zoals Mien al schreef, heb ik met deze overwinning ook mijn 5e tegel op de “Catwalk of Fame” te pakken. Een lustrumtegel. Dat voelt toch wel een beetje speciaal. Weliswaar geldt de bewuste “Wie wordt de nieuwe burgemeester”-vraag nog niet bij deze ronde, maar de vooruitziende blik van Mien was er in ieder geval wel.

Deze ronde dus met 5 punten de eindoverwinnaar. Ook hieruit blijkt dat het niet echt appeltje-eitje was.
Ik ga even genieten van mijn nieuwe tegel, het wordt al een leuk paadje. En daarna maak ik me weer op voor de volgende ronde en kijk ik weer uit naar de nieuwe vragen.

Misschien dat De Weblog weer eens een leuke bijeenkomst wil organiseren. In het verleden waren die immers best gezellig. Anders misschien tot ziens bij 1 van de kasteeltuinconcerten die er weer aan komen, of anders gewoon bij de nieuwe ronde van de “Kennisquiz van Helmond”.

Groeten,
Ad

8 reacties:

Gefeliciteerd Ad, dat kroontje op de Catwalk springt er wel mooi uit.

Beantwoorden

@Ad:
Een hele goede suggestie om weer eens een leuke bijeenkomst te organiseren. Dat is weer een tijd geleden. Wij zijn dan graag van de partij, want het was inderdaad altijd gezellig.
Maar helaas kunnen wij het deze keer niet organiseren. Wellicht is er iemand anders die dat op zich wil nemen. Wie weet samen met jou.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad, Ad, Ad, Ad en nog eens Ad.
En ik zeg het geen vijf keer.

Leuk idee, zo’n ontmoeting.
Wil er graag aan deelnemen.
Mee organiseren kost me helaas te veel tijd.

Beantwoorden

O ja, was ik nog vergeten.
Leuk muziekje als kroon op je raadwerk.

Beantwoorden

@Mien op 2 juli 2012 om 13:14:

De verantwoordelijken van De Weblog luisteren schijnbaar goed naar muzieksuggesties van kandidaten.

Beantwoorden

@Erik en Mien,

Bedankt voor de felicitatie. Het ziet er leuk uit.

Jullie staan toch ook weer in de startblokken voor de volgende ronde?

Beantwoorden

@ Ad

Ik kijk al weer uit naar de volgende ronde.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad.

Op naar de volgende ronde.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *