13reacties

Wij roepen Erik naar voren

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de tweede helft van 2012 van De kennisquiz over Helmond won. Een ronde waarin 11 verschillende Helmonders de 25 beschikbare punten haalden.
1 Van de 11 scoorde maar liefst 9 punten. Zoals elke ronde, won ook deze keer natuurlijk de beste. De Helmonder die deze ronde de meeste juiste antwoorden gaf en dus de meeste punten haalde mag zich met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is Erik.
Van harte gefeliciteerd met je zege Erik. De eer, de eeuwige roem én deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

De kennisquiz over Helmond

Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren. Helaas is die tegel nog niet gelegd op de Catwalk of Fame, dat hou je nog van ons tegoed. De stratenmaker (voor het leggen van de tegel) is weliswaar niet op vakantie (zoals Ad vroeg), maar om onduidelijke redenen gaat er met het Flash-bestand al 2 dagen iets technisch mis. Onze excuses, maar er wordt aan gewerkt.
Het woord is aan Erik:


Driemaal is scheepsrecht blijkt weer eens.
Ik ben ergens in 2010 op dit Weblog terecht gekomen via een zoekopdracht in Google waarbij de kennisquiz mijn aandacht trok en sindsdien ben ik blijven terugkomen. Het is heel mooi om je stad te herkennen aan kleine details die je normaal niet opvallen en je onbewust kunt thuisbrengen.
De eerste ronde die ik meedeed, ging ik af en toe de fout in door de onjuiste spelling of de exacte locatie van de fotograaf waardoor ik punten verspeelde.
Door schande en schade wijzer geworden ging ik vol moed de tweede ronde in, maar daar trof
ik Ad met een brede allround kennis ook met vragen over personen en logo,s wat overigens mijn zwakke punt is.
De derde ronde wilde ik er vol voor gaan en is het uiteindelijk gelukt.
Ik wens iedereen veel geluk bij de volgende ronde en ik zal zelf misschien nog eens een inzending doen want er zijn nog genoeg leuke nostalgische kiekjes van Helmond te maken.

Erik