Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.413 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

187reacties

Jaren geleden was Helmonder bijna een scheldwoord. Een bekende uit Aarle-Rixtel zei bijvoorbeeld steevast op vakantie tegen Nederlanders dat zijn dorp zo’n 20 kilometer van Eindhoven lag.
Wij denken dat het imago van Helmond gelukkig aan het veranderen is.
Er is immers genoeg om trots op te zijn. Op voetbalgebied brachten we aardige namen als Berry, Willy & René, Skietuh Willy en Fredje Bouma voort. Pieter van Geel, staatssecretaris in de regering Balkenende, en bedrijven als Vlisco en Maxi-Cosi zijn in onze gemeente gevestigd. En de architektuur van de paalwoningen & ‘t Speelhuis en Brandevoort komen regelmatig in de (inter)nationale media.

Maar dit is ons lijstje tot op heden. Wat zijn volgens jullie redenen waarom we trots op Helmond kunnen (of zelfs moeten) zijn? Altijd handig immers om uit een uitgebreider arsenaal van positieve punten te kunnen putten als we op een feestje onverhoopt worden opgezadeld met het oude imago van onze stad.
Of zien we ‘t helemaal fout en is er juist veel waarover we ons moeten schamen?

187 reacties:

Laat ik maar de eerste zijn. Ben zelf geboren en getogen in Eindhoven. Toen ik zo’n acht jaar geleden verhuisde naar Helmond, verklaarde iedereen me voor gek! Ik heb er nooit spijt van gehad en zou niet eens meer terug willen naar Eindhoven. We hebben hier ook bijna alles! Een mooie nieuwe bioscoop, een gezellig Havenplein, mooie wijken die gebouwd zijn etc. Alleen het verkeer al, in Eindhoven sta je continu stil in de spits, hier rijdt het redelijk goed door!
Verder genoeg aan restaurants, bars en cafe’s. Er wordt in ieder geval hard gewerkt om van Helmond een mooie bruisende stad te maken! En daar mogen we zeker trots op zijn!

Beantwoorden

De gemoedelijkheid zoals ik die altijd weer tijdens de Helmondse carnavalsdagen aantref, spreekt me altijd erg aan.

Beantwoorden

Helmond moet zelfverzekerd voor de dag komen. En dat gaat steeds meer lukken. Vandaag won Helmond Sport bijvoorbeeld in Rotterdam met 0-1. Toen ik naar Helmond verhuisde had de stad nog niet eens een bioscoop. Ondertussen wel. Brandevoort werd gebouwd. Een wijk die in heel Nederland bekend is. Ik woon nu ongeveer 6 jaar in Helmond en kom oorspronkelijk uit Arnhem.

Beantwoorden

Op het kasteel , de Warande, op de haven, en op alles wat er zich de afgelopen 15 jaar heeft plaatsgevonden om helmond te verbeteren in aanzien, winkel-, uitgaans aanbod , woonklimaat.
Degene die nu nog wat te mekkeren hebben en in brouwhuis wonen en dat beschrijven als een dorpje tussen deurne en eindhoven ( ook echt gehoord op vakantie ) maar eens bij zichzelf moeten gaan nadenken ipv van af te geven op een stad die zich tenminste wel heel hard heeft ingezet tot een beter leefklimaat voor zijn inwoners en daar mijns inziens zeer in geslaagd is .. 😀

Beantwoorden

ik zag gisteren toevallig die rapbattle over normen en waarden in Plato op stadstv dacht ik, ook zoiets doet me goed om in Helmond te zien

Beantwoorden

In onze opsomming in de inleiding zijn we een goede reden om trots te zijn op Helmond vergeten. En daarom deze aanvulling. We vergaten namelijk de initiatiefnemers van de Voedselbank in Helmond Toon en Eliane van Bakel en natuurlijk alle vrijwilligers.
De Voedselbank helpt zo’n 800 huishoudens die in grote (verborgen) armoede leven elke week aan voedselpakketten. En dit beperkt zich niet tot Helmond maar tot ver buiten onze stadsgrenzen. Bij Omroep Brabant verkozen tot Brabanders van het jaar 2004, door Wendy van Dijk van SBS6 zo mooi geportreteerd en natuurlijk niks minder dan een geweldig initiatief! Jammer dat het moet bestaan, klasse dat het bestaat. Petje af.

Beantwoorden

Ik snap niet dat we zo trots op Pieter van Geel moeten zijn. Deze halfbakken staatssecretaris van Milieu denkt alleen maar aan wat de gevolgen zijn voor de economie als hij een milieumaatregel moet uitvoeren.
Waar we wel trots op mogen zijn, is dat het programma Te Land, Ter Zee en In de Lucht voor de tweede keer in Helmond wordt opgenomen.

Beantwoorden

niks want er is gewoon niks in helmond het enigste wat we hebben is een bios verder niks. daarvoor moet je ergens anders zijn. een goei zwembad hebben we nie, laserschieten hebben we nie, karten hebben we nie meer en noem maar op

Beantwoorden

Ik werk al jaren in die bios, mogen we inderdaad trots op zijn, wat een geweldig personeel loopt daar rond 😀

We mogen wat mij betrefd ook trots zijn op het feit, dat als ik vanuit de kantine van die Pathe richting havenplein kijk, dat er elk jaar wel zo’n 25 weekenden zijn met activiteiten, muziek enzo, ik vind dat er veel wordt georganiseerd dus in de stad is het vaak wel gezellig.

Verder studeer ik in de Randstad en heb ik stages gelopen in de media, waar ik ook kwam, iedereen lacht me uit als ik zeg dat ik Helmonder ben 🙁

Beantwoorden

Ik ben een geboren hagenees(uit Den Hag, dus niet het Haagje), en heb tussen mijn 16 en 21 in Helmond gewoond.. Nu ben ik sinds anderhalf jaar weer terug, en ik ben trots om in Helmond te kunnen wonen omdat: Hier kennen de mensen elkaar(in Den Haag niet)
Hier zegt men elkaar gedag(in Den Haag kan je een mep krijgen)
Dus ik wil hier voorlopig niet meer weg.. 😀
groetjes,
natasja

Beantwoorden

Omdat ze sinds 1 januari 1968 Mierlo-Hout hebben ge-annexeerd 😉

Beantwoorden

Wat betreft grote zaken: Het kasteel, idd de Pathe (zoveel zijn die er niet in Nederland en Eindhoven (wat redelijk dichtbij ligt) heeft er ook een. Verder inderdaad de versch. festivals en muziekevenementen die plaatsvinden.
En wat mij dan opvalt (geboren en getogen in Noord-Holland) is de gezelligheid, de warmte en de humor. Dat hebben die stugge Noord-Hollanders toch veel minder 😛

Beantwoorden

De Vraant, Berkendonk, de knaol en ‘t Kesteel.
Verder is de Heistraat heerlijk om doorheen te rijden.
En de mooie dromen voor de binnenstad, om naar uit te kijken. Die bankjes in ‘t Ameidestrotje, geweldig!

Beantwoorden

Waar Helmond zich voor moet schamen:
Dat ze zo’n grote expansiedrang hebbe!!!
Ze moeten gewoon alle omringende gemeente’s met rust laten…..
Anders komen er nog meer Herriemonders 😀

Beantwoorden

Ik ben een brouwhuizenaar en zal nooit hellemonder worden.

Beantwoorden

Er is al veel genoemd hier waar Helmond trots op kan zijn. Wel leuk zo’n lijstje. Ik wil er 1 bijvoegen: Fieke Boekhorst met meer dan honderd hockey-interlands en doelpunten en een aantal wereldtitels.

Beantwoorden

@J-W:
Waarom zal je nooit Helmonder worden?
Moeilijk is het namelijk niet. Ik zal je proberen uit te leggen hoe je Helmonder wordt.
Op het moment dat je bewoner bent van een woning in de gemeente Helmond, ben je Helmonder. Automatisch. Hoef je verder niets voor te doen. Kún je ook niets meer aan doen. Zo eenvoudig is het om Helmonder te worden.
Ik vermoed dat je in Brouwhuis woont. Sinds een flink aantal jaar is Brouwhuis (geloof het of niet) een wijk van de gemeente Helmond. Do the math…

Was jij trouwens toevallig diegene waar Ester het op 26 mei over had?

Beantwoorden

@Rob
Helmonder word je niet, dat ben je (of niet). Jouw benadering is te klinisch. Dit heeft met gevoel te maken.
Do you catch my drift?

Beantwoorden

@G-Force:
Wel veel Brouwhazen op De weblog van Helmond. Wees welkom, want jullie horen er net zo goed bij, vind ik.
Helmonder ben je (of niet), schreef je. Ieder zinnig mens is ‘t daar natuurlijk mee eens. En in het algemeen beschaafd Nederlands ben je een Helmonder als je een inwoner van Helmond bent. Ik verzin die termologie toch niet?
Kun jij ons anders eens haarfijn uitleggen hoe een willekeurig persoon volgens jou überhaupt ooit Helmonder kan worden. Ook ben ik erg benieuwd naar de precieze betekenis van het woord Helmonder in jouw woordenboek?

Beantwoorden

J-W jij bent een zielig persoontje!!!
Tss, waar maak je je druk om.

Beantwoorden

Helmonders kunnen trots zijn op hun kasteel,op de Kubuswoningen (als eerste in heel Nederland van Pieter Blom),op Brandevoort met zijn onorthodoxe woningbouw, op Helmond Sport (toch bijna in de Eredivisie), op de Keiebijters met Carnaval, op de Jazzdagen (Cat city) etc. etc.

Beantwoorden

gisteren had iemand die ik ken het weer eens over darten (over veel anders heeft ie het niet ;)), maar toen herinnerde ik me mijn helmondgevoel dat ik had toen ik die Brandjes begin dit jaar op de BBC aan het darten zag.

Beantwoorden

JW: Brouwhuis behoort net als Stiphout en Mierlo-Hout tot de gemeente Helmond,

Beantwoorden

@Rob:
Toon en Eliane van Bakel van de voedselbank komen uit Aarle-Rixtel. 😉
Dus Helmond mag trots zijn dat het naast Aarle-Rixtel (Laarbeek) ligt.

Sorry hoor, maar ik ben en blijf een echte Laarbeker, vandaar deze reactie. 😀

Beantwoorden

@Thijs:
Klopt, maar wat heeft Aarle er mee te maken? Maakt ze er toch niet minder op? 😉 Er staat toch in die posting dat ze de initiatiefnemers van de Voedselbank in Helmond zijn.
Je opmerking vult de onze toch alleen maar aan? Dus geen enkel probleem.
Gisteren toevallig Netwerk gezien?

Beantwoorden

Jammer dat Aarle-Rixtel (of liever de gemeenteraad van Laarbeek) de voedselbank min of meer in de kou heeft laten (en laat) staan.

Beantwoorden

@Ad:
Ad is een Helmonder of gewoon goed geïnformeerd?
Is het je misschien bekend of een andere gemeenteraad wel een helpende hand toestak?

Beantwoorden

Volgens mij zijn alle verzoeken voor subsidie in andere gemeenten afgewezen. Dat was ook in Helmond zo, echter is hier afgesproken om eenmalig 10000 euro te geven. Beter zou het zijn om via de regio iets voor de voedselbank te regelen.

Beantwoorden

Nederpopband Halfvol

Beantwoorden

de kasteeltuinconcerten.

Volgens mij een goed initiatief van Stadspromotie. Ben benieuwd hoe het dit jaar gaat, nu ze alles in eigen beheer doen.

Inmiddels hier ook bezoek gekregen van “Halfvol”. Zij mogen het spits afbijten op de editie 2005.

Overigens nog nooit van deze band gehoord, maar dat zal meer aan mij liggen dan aan hun 😛

Dus Tijn en de rest succes vanavond en ik hoop op behoorlijk weer. (Ik reageer hier want bij vraag 6 mag dat niet, omdat dit anders van mijn dagquotum “3 reactie’s per etmaal bij die vraag” af gaat!)

Beantwoorden

Dat vanavond weer de Zomerkermis begint. Toch altijd wel leuk om bij warm weer op een terrasje te gaan zitten, en te kiijken wat er zoal voorbij komt paraderen

Beantwoorden

Inderdaad bij warm weer en het vocht uit een glas en niet uit een wolk.

Beantwoorden

We willen niet te positief over die Kasteeltuinconcerten zijn, maar:

HELEMAAL SUPER! Wat een opening dit jaar met die Helmondse band, wat een organisatie, wat een heerlijk weer, wat een opkomst (niet Halfvol) en wat een sfeer!
Wij bezochten in ons leven veel concerten. Zeggen dat dit het beste is wat we ooit op dat gebied meemaakten zou jokken zijn. Festivals als Beachpop, Parkpop en Werchter en concerten van Dalbello, Dutch Courage, Het Goede Doel, Klein Orkest, Michael J., Rolling Stones en Tina Turner zouden te kort gedaan worden.

Maar dat we gisteren genoten hebben is ook weer een understatement…

Beantwoorden

Ik ben een import Helmonder maar voel me hier opperbest en prima thuis. Helmond moet eigenlijk trots zijn op alles wat er in deze mooie stad gaande is. Natuurlijk in elke stad is wel eens wat, maar kijk eens om je heen. Wat gebeurt er allemaal niet in Helmond. Er wordt van alles georganiseerd, je kunt er prima uitgaan, goed eten, goed werken, goede vrienden ontmoeten, efin. Ik heb zo’n 10 jaar geleden hier een huis gekocht en ik hoop mezelf ooit eens een echte Helmonder te kunnen noemen, ik voel het in ieder geval wel zo. 😛

Beantwoorden

@pepe

Doe dan vast mee met de puzzelvragen. Daar leer je in ieder geval van….

Beantwoorden

Ik zag het zo vlug nergens staan. Maar de eerste nationaal bekende Helmonders worden overgeslagen.
Frans Josef van Tiel(voorzitter Tweede Kamer) en Hans Gruyters(D66 oprichter en Minister van volkshuisvesting etc en daarna burgemeester van Lelystad.

Beantwoorden

O ja, en Harry van Bommel natuurlijk van de SP.
IJzersterk tijdens de debatten voor de grondwet Ja of Nee 🙂

Beantwoorden

Goed dat wij dat nog even naar voren brachten. Deze discussie is waarschijnlijk vanwege de vakantie een beetje ingedut. Nou dan lullen we maar weer in ons zelf. Doe ik thuis ook al sinds jaren. Zelfs de muren luisteren niet eens meer. Trouwens die darter Brandjes is ook een import Hellemonder. En werkt bij het slachthuis naar ik begrepen heb. Ja, sorry ik ben een dierenliefhebber…..
De fik in het slachthuis en de Brandjes branden voort in Brandevoort… 😉

Beantwoorden

Het was Goossens de kippenslachterij.

Beantwoorden

We moeten er trots op zijn dat Ale (Aarle-Rixtel) niet bij Helmond zit! Stelletje omhooggevallen lamballen. Te lui om een brug te openen waardoor de pleziervaart een fantastisch stukje Helmond mist: het havenplein! Echte noodgedwongen Laarbekers! Wel profiteren van de voorzieningen in Helmond en maar afgeven op de grote buurman! Jaloezie!

Beantwoorden

@Rob (ja ik weet dat ie niet meer is, maar dan toch…)hahaha, lees ik nu Dutch Courage? In een reactie op 9 juli? Ik ken ook een band die voorheen Dutch Courage heette maar dan zullen wij het toch over 2 verschillende hebben…
Halfvol is zeker een van de trotsen van Helmond!!
Ik vind dat we trots moeten zijn op het dialect (wat ik niet spreek…) Sommige woorden geven mij zo’n gevoel al iemand die uitspreekt; ik denk dan aan mijn vader of oma en dan is heel mijn hart vol Helmond (ja klinkt poetisch maar zo voelt het wel!)

Beantwoorden

@Sjaan:
We hebben het over dezelfde band. We verwijzen naar het concert in het voormalige Hotnews op de Steenweg met onder meer Hans Dulfer als gastmuzikant.

Beantwoorden

Trots van Helmond … Zou eigenlijk de Profronde van Stiphout moeten zijn … maar dat is meer de trots van het dorp Stiphout (Gemeente Helmond idd) … de ronde van Helmond is nooit een succes geweest naar mijn weten … maar in Stiphout elk jaar 30000 tot 40000 bezoekers … ook dit jaar weer een geweldig mooi feest!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond :: 29 juli 2005 15:33
Dat optreden heb ik indertijd ook meebeleefd. Het was inderdaad een gedenkwaardig optreden. Jammer dat de band niet meer bestaat, maar ja

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Leuk dat je er toen ook al was! Immers: toen daar, nu hier.

Beantwoorden

Te Land, Ter Zee en In de Lucht op 5 augustus a.s.
nr. 11 een rásechte Hellemonder, die niet wist dat hij mee ging doen !
Het was een verrassing, voor zijn vrijgezellenfeest. 😀

( heb trouwens nooit begrepen waarom een hellemonder zich minderwaardig zou moeten voelen, heb er zelf nooit geen last van gehad )

Beantwoorden

Ja, ik heb in de promo van Ter Land, enz. ook nog een markante Helmonder van het uitgaansleven gezien. Dat was jij toch niet toevallig H. van Stiphout?

Beantwoorden

Nee, nee, het hele gebeuren heb ik niet meegemaakt, was op vakantie , maar hoorde er naderhand van, en heb er al een DVD van gezien.
Volgens de programmaleiding van de TROS, moest hij zo plát mogelijk praten, ze zouden het wel ondertitelen !
Zo blijft natuurlijk in stand dat een hellemonder geen Nederlands kan praten tóch ? Wij weten wel beter. 😉

Beantwoorden
H. van Stiphout.

Ik ben lucht geworre, zo wor ik nooit d’n trots van Helmond…

Beantwoorden

Op Helmond Sport!
ze hebben t heel goed gedaan afgelopen seizoen!

Beantwoorden

@ Weblog van Helmond: Dan denk ik toch echt nie dat we het over dezelfde band hebben, haha, want die ik bedoel zullen nooit en te nimmer met Hans Dulfer in Hotnews optreden… Dan hebben ze gewoon de naam gejat! 😉
Die Hellemonder ging trouwen met een vroegere vriendin van mij. Ik heb me kapot gelachen. Onze Bert kon hem echt niet verstaan. Vrijgezellefist… Denk dat ie het wel 3 x heeft moeten zeggen. Zo moeilijk is dat nou toch ok weer nie! 🙂
Shirt van Helmond Sport aan, vol reclame, dus dat moest afgeplakt worden. En dan ok nog een interviewtje met 1 van ‘ zun beste kameraai’… Haha, dat wordt wat… Vanavond allemaal kijken dus!

Beantwoorden

Helaas alweer het laatste Kasteeltuinconcert komende vrijdag. Vanwege het slechte weer ben ik er dit jaar maar een keer geweest. Dit was afgelopen vrijdag, bij het optreden van Rock d’Opera. Het was een waar feest, met vele bekende hits. Als er een dak op de kasteeltuin had gezeten, was het er zeker afgegaan.
Nu maar hopen dat het vrijdag goed weer is als de Joe Coverband optreedt. En daarna nog even naar het Jazzfestival. Wat een feest.

Beantwoorden

@Noud, en toch viel het op de vrijdagavonden wel mee met het slechte weer. Ik ben zelf 3 keer geweest, bij SRV band , bij de Salsa-avond en ook bij Rock D’Opera.
Alledrie de avonden was het droog en fijn.
Ik persoonlijk vond Rock D’Opera wel de beste avond.
Geweldig wat een muziek! Zij komen zondagmiddag rond 17.00 ook bij de Kapper ivm 10-jarig bestaan, dat is de moeite waard om te gaan kijken.

Beantwoorden

Dat zou kunnen Angelique. Maar ik ben niet zo’n liefhebber van de muziek van de SRV band, daarom ben ik er niet naar toe geweest. En waarom ik niet op de Salsa-avond was weet ik niet meer.

Beantwoorden

Ben ook even geweest, vrijdag jl. Vrijdag ben ik er ook niet, ben dan naar de dansende vampieren.

Beantwoorden

Jammer Ad, dan mis je de Joe Cover Band. Maar veel plezier bij de dansende vampieren

Beantwoorden

Misschien volgend jaar weer een kans, met toch wat beter weer tijdens de optredens. En het liefst alle vrijdagen van juli en augustus een optreden.

Beantwoorden

De volgende opdracht:
Zoek de andere deelnemers die aanwezig zijn bij het optreden a.s. vrijdag. Wel even opgeven dat je gaat! Veel plezier allemaal.
😉

Beantwoorden

Ik ben d’r nie!

Beantwoorden

@ik ben er niet maar of iemand daar nu in geinteresseerd is ? 😉

Beantwoorden

Natuurlijk zijn wij hier wel geinterreseerd of jij wel of niet naar de Kasteeltuinconcerten gaat of niet, Angelique. 😉

Beantwoorden

Jammer dat er voor de kasteeltuinconcerten geen apart log is gemaakt. Daarom toch maar een van de meest gehoorde klachten hier geplaatst. Het aantal tappunten mag gezien de hoeveelheid mensen best omhoog. Het is erg lastig als je vooraan bij het podium zit en je moet helemaal door de mensenmassa heen om je drinken te gaan halen. Een betere spreiding is hier gewenst. Verder is het volgens mij wel goed gegaan, dus op naar editie 2006!

Beantwoorden

Heeft iedereen elkaar kunnen vinden 😉

Beantwoorden

@Ad:
Jammer inderdaad, het zou absoluut een goede log-suggestie zijn geweest. 😉

Beantwoorden

Volgend jaar weer een kans (denk ik) 🙂

Beantwoorden

Heb heel me leven in helmond gewoond maar woon nu de laatste 3 jaar in de Zaanstad
Ik Zou voor geen goud meer terug willen
Ik zie wel als ik regelmatig op bezoek ga naar me familie
dat er enorm veel dingen veranderd zijn
en gelukkig in de positieve zin
De Warande blijft leuk om door te wandelen ,berkendonk is ook heerlijk …. de haven is en blijft te min voor de jeugd.
Maar om eeuwen trots te blijven op de bios ????
Het werdt verdorie tijd dat er eens wat kwam
En De Wissen nah dat was vroeger !!

maar de kijk op het leven tussen helliemond en hier
is een enorm verschil en laat me het er maar op houden dat het hier een stuk gemoedelijker is

(ergens hier boven las ik dat de mensen elkaar kennen … nou voor de meeste is het sensatie en roddelen het is zo…en het is nog nooit anders geweest)

Handoek
😛

Beantwoorden

@Joyce
Ben nog nooit in Zaanstad geweest, dus zou niet weten hoe het er aan toe gaat daar. Wel zie ik op “jullie” gemeentepagina dat bellen met de gemeente 10 cent per minuut kost, dat de gemeente-secretaris het heel goed (te goed voor haar functie) kan vinden met de burgemeester (waarom legt hij zijn functie eigenlijk niet neer in plaats van de gemeente-secretaris??? Zou er naar gekeken zijn?) en dat de Sint niet op veel bezoekers hoeft te rekenen, hij moet betalen voor diverse vergunningen en ook niet hoeft te rekenen op subsidie van de gemeente.
Maar of het echt gemoedelijker is daar heb ik toch enkele vraagtekens bij.

Beantwoorden

@Ad: Goed zo matje. Overigens de gemeentesecretaris heeft haar ontslag inmiddels ingediend.

Beantwoorden

Roddelen doen de mensen over de hele wereld, niet alleen in Helmond, dus dat is onzin. Je doet er aan mee, óf je laat het langs je heen gaan Joyce, de keus is aan jezelf. 😕

Beantwoorden

En Helmond mag weer trots zijn op het feit dat weer een Helmondster haar eigen Web-log heeft.
Kom gezellig effe langs 😛

Beantwoorden

Hahaha idd Ad ik moet toegeven dat hier de gemeente opzich wel shit geregeld is
En het duurt ook eeuwen voordat je met de juiste persoon bent doorverbonden
Erg jammer Jah.

Maar ik heb het over het algemeen
Zaanstad daar behoren menig dorpen bij
Krommenie, Wormerveer, Koog aan de Zaan, Zaanse Schans niet te vergeten etc etc

Zelf woon ik nu Wormerveer en de mensen hier zijn nog vriendenlijk en gemoedelijk tegen elkaar
goedemorgen en hallo behoort dan ook hier bij het straat beeld
En dat is echt wat ik in helmond mis

Maar ik zei al helmond is gelukkig weer positie aan het veranderen
Kijk maar naar eeuwsels vroeger was er een grote leegstand nu doet de hele wijk mee met allerlij leuke en positieve dingen zo moet het overal gaan
😉

groetjes

Beantwoorden

Dat we die Jacobs even hebben laten voelen dat niet hij, maar wij hier de baas zijn!

Beantwoorden

op een jongerenfestival kun je nu nog niet trots zijn in helmond, maar binnenkort wel,en dat heeft helmond nodig,een festival voor jongeren!!!!!!,helmond word ook op cultureel gebied zeker iets de rest is er al bijna!!

Beantwoorden

@stichting impact: Wat gaat er precies gebeuren dan?

Beantwoorden

Uhm.. Dat is best een moeilijke vraag. Woon hier nog niet zo heeeeel erg lang, een aantal maandjes. (kom zelf uit Deurne). Maar ik zag laatst de herhaling van de Rapbattle op de tv.
Dat vind ik mooi. Jongeren die rappen over respect en alles. Zo kan het toch ook!?

Groetjes, Marieke

Beantwoorden

Na het boek “De Zingende Vink” te hebben gelezen , dacht ik zomaar dat m’n achter oom “Jos van Wel” misschien wel een plaatsje mag hebben,onder “Helmonders om trots op te zyn” ook al is het geen niews van de laatste dagen.
Wim van Wel
1 Myall Crescent
Wagga Wagga
N.S.W 2650
Australia

Beantwoorden

@Wim van Wel:
Je reactie is, voor zover we hebben kunnen nagaan, de verste reactie die deze weblog ooit kreeg en (zolang er geen internet op de maan is) de verste die we ooit zullen krijgen. LEUK! Helmond spreekt dus zelfs bij onze tegenvoeters een woordje mee!

Beantwoorden

@gert
in de media. zeker om die moorden die daar plaatsvonden 😉

Beantwoorden

Op de leerlingen van het Hertog Jan College in Helmond die met hun kerstactie een kleine 17.000 euro hebben opgehaald. Het geld gaat naar Kika, het Kinderkankerfonds.

Beantwoorden

ben geboren in helmond en heb in de wijk moskou gewoond,als je van venray helmond binnen komt aan de rechterkant.Ben stamboomonderzoek aan het doen en ben er trots dat daar mijn roots is.In Venray doet men ook negatief over Helmond, maar ja andersom ook.

Beantwoorden
tilly zwanenberg

Ik vind dat Helmond trots moet zijn op alle Helmonders. Uiteindelijk zijn wij het allemaal die Helmond Helmond maken. Laat de buitenwereld maar negatief zijn. Wij zijn gewoon trots op onze stad!

Beantwoorden

Op Judith Meulendijks. Zij zorgde vrijdag voor een sensatie op de Macau Open Badminton Championships in China. Ze versloeg in de kwartfinale de als eerste geplaatste olympisch kampioene Zhang Ning uit China.

Beantwoorden

@Porcupine
Daar gaat weer een mooie WWWWW-vraag…..

Beantwoorden

@Ad
Daar had ik nog niet aan gedacht.

Beantwoorden

In aanvulling op Porcupine (a.k.a. Noud) op 21-7-06 om 20.37:
Judith heeft uiteindelijk ook nog de Macau Open Badminton Championships gewonnen. Ze versloeg in de finale de ook altijd lastige Yip Pui Yi uit Hongkong in drie games met 18-21, 21-10 en 21-11.
Helmond spreekt ook daar dus een aardig woordje mee.

Beantwoorden

Ik vind dat je ook trots mag zijn op mijn vader Eddie v.d. Pol die afgelopen wedstrijdjaar met zijn judoka’s zeer goede resulaten heeft gehaald o.a. ;

– een Nederlandse Kampioene dames – 17 jaar
– een Nederlandse Kampioene bij dames – 20 jaar
– met een Mixteam uitkomende in de Eredivisie oftewel Hoofdklasse
– Een Nederlandse Kampioene bij de Militairen
– diverse Zuid-nederlandse Kampioenen
– diverse internationale kampioenen

En een Europese Kampioene bij dames – 17 jaar

Helaas lees je daar niet veel over in de krant !

Beantwoorden

@Angelique
Je weet toch hoe dat bij de krant werkt, zelf zorgen voor artikelen, werkt het best. Als het ED het niet oppakt kan je altijd nog bij de gratis weeknieuwsbladen proberen.

Beantwoorden

Dat er momenteel 2 Helmondse weblogs in de top 3 van de BNN Blog staan.

Beantwoorden

Ik vind dat je ook trots mag zijn op Angelique, het kersverse raadslid uit Helmond-Noord die naast haar werk als raadslid en haar werk voor Helmond-Noord ook nog een kollum gaat bijhouden op de weblog van Helmond-Noord waarin Angelique alleen nieuws gaat brengen over een specifiek geagendeerd onderwerp waarvan Angelique denkt, dat het interessant is.

Er staat al een mooi stukje.

Beantwoorden

Hebben jullie Angelique’s schrijfkunsten al bewondert?? op Noorderweblog , ze kan het altijd zo mooi formuleren.

Beantwoorden

@Solveg
Pr-medewerker geworden?

Beantwoorden

@Ad: Ja, ja, het valt niet mee om een site van de grond te krijgen en natuurlijk meen ik wat ik zeg over Angelique’s schrijfkunst, maar meer nog gaat het mij om Noorderweb, de mensen uit Noord moeten daar gaan lezen, dus de site moet gepromoot worden, snap je?

Beantwoorden

@Solveg
Jawel.

Beantwoorden

@Ad:
Gelukkig 😉

Beantwoorden

Ik zit op het JvB college en daar hoor ik regelmatig mensen die niet uit Helmond komen afgeven op Helmond. Ik begrijp daar werkelijk niks van, als ze Helmond dan zo’n rot stad vinden waarom komen ze hier dan. Weet je wie het niveau van Helmond omlaag halen, dat soort mensen. Ik ben een Helmonder en daar ben ik trots op. Als er een leraar die niet uit Helmond komt klaagt, zeg ik hen altijd dat zij degenen zijn die onze stad verpesten. Helmond is een stad om trots op te zijn, vanwege al zijn mogelijkheden.

Beantwoorden

Helmond moet trots zijn op zijn wegopbrekingen, want volgens mij mag dat in the book off records.
tjonge de hele dag door staat het allemaal vast in Helmond … vanmorgen weer de hele traverse … leuk he het hele kanaal afgesloten … de traverse bij de dunant tunnel afgesloten … allemaal omleidingen en niemand weet waar ze door moeten rijden … hahahah ben ik blij dat ik nu een motor heb kan ik overal doorheen 🙂

maar eerlijk het is toch niet normaal zoals ze nu hier aan die wegen bezig zijn …. of ben ik de enigste die zich hier aan ergerd?

Beantwoorden

Helmond bruist geweldig en we zullen jou de
infrastructuur van Helmond in handen geven Angie met de daarbij behorende budgetten,

Beantwoorden

tja Anke jammer en het zal momenteel wel hot item zijn en misschien zeurend voor jou … maar woon jij soms in het centrum van Helmond … zo ja dan kan ik me niet voorstellen dat jij je niet ergerd zo nee waar praat je dan over?????

je moet eens momenteel van het zuidende naar de kerkstraat moeten … met hun noodverkeerslichten, ik kan me niet voorstellen waarom die er staan … ze hebben de noord en zuid koninginnewal afgesloten om de traverse op te komen… maar het verkeer staat nu wel vanaf de Esso pomp (hortsedijk) tot aan de Dunanttunnel hartstikke vast … ik was vandaag weer eventjes een rondje gereden maar leuk is het dus echt niet om van de ene kant naar de andere kant te gaan … ik snap die gemeentelui niet … die moeten toch vele straatjes om nu en kunnen toch ook niet op tijd bij hun eten zijn met deze files zo ….
sorry voor mijn negativiteit maar dat ze het dan 1 voor 1 doen en niet alles tegelijk … kanaaldijk, traverse, oostende … euhhh ben ik nog iets vergeten????? sorry dan

Beantwoorden

In de Trambrugweg komt elk half uur wel een vrachtwagen die onderweg is met 40 ton goederen naar Weert of het industrieterrein. Als blijkt dat ook bij Obers de Kanaaldijk is afgesloten, dan gaat die hele combinatie weer terug, om ergens in een van die zijstraatjes te keren. Een enkeling waagt het om dan toch nog zo’n smal binnenstraatje kappot te rijden, maar dat is niet zo erg. Die worden toch niet gerepareerd. Gemeente wanneer wordt er iets gedaan aan ons verzoek om de JA Carpstraat te repareren? Over enkele weken is het weer klankbordgroep vergadering. Wordt er een dag van te voren weer een bord neergezet en een dag erna weer weggehaald?

Beantwoorden

ook dat kwam ik straks tegen jan willem dat is ook nog steeds niet opgelost he ????
tis toch verschrikkelijk eigenlijk … ook het zuideinde bij de hoek markststraat en heistraat ligt open met van die rare verkeerslichten…. ohhh dat zijn van die noodverkeerslichten … ja noodstops die moet je maken …. van de marktstraat rechts de heistraat in dat gaat lekker makkelijk en vooral als het verkeer van het zuidende afkomt geen voorrang geeft …. oh ja weet je wat ik ook nog vergeten was … op de hoek van de warande .. boerhaavelaan… ook daar staat het lekker dicht zo rond de klok van 17h … ook dat heb ik vandaag ondervonden … GEMEENTE HELMOND WANNEER DOEN JULLIE EENS IETS MET BELEID, EN NIET ZOMAAR ALLE WEGEN OVERHOOP GOOIEN ZODAT NIEMAND MEER NORMAAL NAAR WERK OF ELDERS KAN GAAN???????

p.s. zou dit het nieuwe beleid zijn om meer het openbaar vervoer te gaan gebruiken????

Beantwoorden

Angie: Een troost ook het openbaar vervoer staat in die tijden in de file.

Beantwoorden

@Angie
Het kruispunt Zuid-Koninginnewal en Traverse is zojuist weer opengesteld, zag ik. De nieuwe verkeerslichten werken ook.
Je kunt dus weer met de motor van het Zuideinde naar de Kerkstraat, maar pas op, ook daar zijn momenteel werkzaamheden.

Beantwoorden

hahaha porcupine het ging me niet om met die motor te rijden … maar inderdaad ook ik zag vannacht om 1h dat het kruispunt weer open was … maar ben eerlijk het is toch eigenlijk niet normaal … en wat hebben ze nou gedaan??? ik dacht op aanvraag de verkeerslichten gemaakt, maaruh vannacht geen kiep op de weg en wij moesten gewoon ons rondje lichten wachten hoor … haha…..

Beantwoorden

@Angie
Het schijnt zo te zijn dat de nieuwe verkeerslichten “intelligent” zijn. Wat dat precies betekend weet ik ook niet.

Beantwoorden

Helmond moet retetrots zijn op de prachtige slogan ‘Met 50 meer kans op groen’. Lees hier een korte column over dit bijzondere fenomeen:
http://mswoord.web-log.nl/mswoord/2006/10/vijftig.html

Beantwoorden

België vaardigt een 50-jarige huisvrouw van Nederlandse origine af naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Nairobi. De Belgische minister van Leefmilieu, Bruno Tobback, staat zijn spreektijd af aan Margaretha Guidone-Slegers, in de Vlaamse media al de Belgische Al Gore genoemd.
Guidone, afkomstig uit het Noord-Brabantse Helmond maar al zowat 22 jaar woonachtig in Vlaanderen, kwam enkele weken geleden in het nieuws. Samen met haar buurvrouw – zelf is ze dyslectisch – verstuurde ze honderden uitnodigingen aan politici, zakenlieden en wetenschappers om gratis naar het docudrama An Inconvenient Truth van de Amerikaanse ex-vice-president te gaan kijken. Guidone wil zo bewerkstelligen dat de klimaatsverandering hét thema wordt bij de Belgische parlementsverkiezingen volgend jaar.

Dit las ik zojuist in de krant en dat maakt me ook trots op Helmond.

Beantwoorden

@ Johan, dit was een leuke vraag geweest voor het web-log spel!!!

Beantwoorden

Dat Helmond de sportiefste stad van Nederland is!

Beantwoorden

ik ben een super Helmondse, geboren, getogen en trots,,
laten we trots zijn op alle trotse Helmonders,,,,

Beantwoorden

Waarop Helmond trots op moet zijn?? Dat de kroonprins in Helmond is geweest:
(bron: ED) De kroonprins heeft het in Helmond naar zijn zin, laat hij weten. Het mooie weer en de bijzondere gevels van Brandevoort kunnen hem zichtbaar bekoren. “Het lijkt wel alsof ik op vakantie ben”, zegt hij, waarna hij om kwart over twaalf per auto de stad verlaat. “Het was erg kort, maar ik moet weer verder.”

Beantwoorden

Wij Helmonders moeten trots zijn op ons DIALECT dat maakt ons juist zo anders dan de rest. Jammer dat het nog zo weinig gesproken wordt (alleen het type/schrijven is zon ramp) 😉

Beantwoorden

Toen wij in Helmond kwamen wonen in 1980, (iedereen in onze kennissenkring verklaarde ons voor gek om in Helmond te gaan wonen) was het een stad in opkomst, de Rijpelenberg werd net gebouwd en wij kregen daar een van de eerste huizen (hoekhuis met garage). We wonen nu al 27 jaar in deze stad die van een grauwe fabrieksstad naar een stad is gegaan met zeer mooie wijken die in den lande en ver daar buiten bekend staat als zeer goed.(Prins Charles van Engeland heeft er zelfs belangstelling voor). 27 Jaar terug ben ik uit Den Bosch gekomen en nu zou ik er nooit meer weg willen. We hebben een mooie stad met zeer goede voorzieningen zoals, een goed ziekenhuis, mooie winkels in het centrum, sportclubs, leuke mensen en bossen, kortom te veel om op te noemen. Helmonders jullie kunnen trots zijn op je STAD.

Beantwoorden

Waarom moeten we als Helmonder ons altijd verdedigen? Ik kijk de mensen altijd gewoon aan en reageer gewoon niet op hun domme achterhaalde grappen.

Beantwoorden

Filmpje van n proud Helmonder, gewoon wat gefilmd op de fiets tijdens Rondje Helmond. Enjoy. Als ik weer een keer sportief wil doen fiets ik de andere helft 🙂 Op filmpje staat alleen de westelijke kant van t kanaal, dus met Warande, Stiphout, Brandevoort, etc.

Beantwoorden

Wat is of waar ligt Aarle- Rixtel ?

Beantwoorden

@leon:
Aarle-Rixtel is een deel van de gemeente Laarbeek en ligt tegen de noordkant van Helmond. Hier kun je er meer over vinden.

Beantwoorden

Helmond moet trots zijn dat de ALLOCHTONEN Helmond overnemen.

Beantwoorden

Het Kasteel van Sinterklaas!

Beantwoorden

ALLIE!

Ik ben een echte helmonder en in de wijk waar ik woon, neem jij de boel niet over hahaha!!! niet een van jou soort.
Hier ben ik dan ook super trots op, mooie nieuwe wijken in Helmond waar alles tot in de puntjes bijgehouden wordt door gemeente en bewoners! geen aso gedrag van burgers gewoon werkmensen, met goede scholen waarvan de kinderen 99,9% nederlander is.
Daar ben ik trots op!

Beantwoorden

Waarop we in Helmond ook wel een beetje trots op mogen zijn, is dat het koor Kolok een ronde verder is in het programma Korenslag dat op zaterdagavond wordt uitgezonden.

Beantwoorden

we zouden als Hellemonders ook trots kunnen zijn op onze stad …. of eigenlijk lees bij stad diegene die dus van alles zouden kunnen doen voor onze stad …. dat ook onze kinderen trots op hellemond zouden blijven in de toekomst … en dat wil dus ook zeggen … waarom maakt helmond voor hun jeugd hier en daar geen schaatsbanen tijdens deze ooohhh zoooo koude tijd … de kinderen zitten maar binnen of zouden uit moeten wijken naar vijvers (best gevaarlijk) of naar een stad elders buiten …
BRANDWEER EN HULPTROEPEN … zorg voor wat ijsbanen tijdens deze dagen voor onze jeugd …

Beantwoorden

Angie> schaatsen bij boer Kuijpers kan weer, ik ben er vandaag langs geweest. Altijd erg leuk. Ik weet alleen niet wat de entree is. maar meestal niet veel. Misschien weet iemand anders dat wel.

Beantwoorden

Als ik het goed heb, is de entree overdag € 2,– en ‘s avonds € 2,50.(tot 22.00 uur open)

En nu maar hopen dat het lang blijft vriezen, anders zijn onze schaatsen duur betaald

Beantwoorden

ff een update …. tussen de oude Beverstraat en de pastoor van leeuwenstraat hebben ze een slang aangesloten en dat terrein is helemaal vol met water gelopen … hopen dat de niet-schaatsers er vanaf blijven en er geen stenen gaan gooien zodat er geen gaten ontstaan dan kan er geschaatst worden 🙂 .. en das gratis…

Beantwoorden

Op de naam van de stad! Helmond is ageleid van Hel of Helle en Mond. Helle is een Middeleeuws woord voor moerassig ontoegankelijk gebied of mogelijk ook de aandudiding voor de beek die er doorheen stroomt.(Denk ook aan bijv. Hellevoetsluis, e.d ) Het woord komt verder terug in de schepenprotocollen van Helmond en daarin ook via de achternaam Hellemans. Aan de mond(-ing) van de Helle( vgl Roer-mond) is Helmond ontstaan. M.i. een geuzennaam omdat de stad in de loop van de geschiedenis zich meermalen uit het(figuurlijke) moeras heeft weten te verheffen! Als dat geen veerkracht is!

Beantwoorden

Bij het vorige bericht per ongeluk mijn naam en emailadres vergeten! Bij deze.

Beantwoorden

Geboren in een buurgemeente, geleefd in een buurprovincie maar TIEN jaar in Helmond op school gezeten. Niks geleerd, dat niet maar maar wel Helmonder geworden! Er nooit gewoond maar zie, zelfs op afstand, dat dat Helmond van 1960 niet meer bestaat.
Als ik er ben voel ik me “Thuis” maar tegelijk in een mooie (vreemde) stad.
Doorgaan zo! ‘t wordt nog us wa…

Beantwoorden
Petazzie mi skruwsaws

En wat dachten jullie hiervan?
(refrein)
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
Stadje aan de Aa, ik doe hier kond,
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
'k hield al van je mee dèj ik bestond.

Vogeltje op je wapenschild,
Lambertus en je markt verstild,
beeldenpracht voor iedereen in't rond.

Je Wrand die is een lust voor 't oog,
met hemelshoge bladerboog.
Alleen jij hebt dat, mijn bonte Hellemond.

Vroeger ging 'k naar kerk en werk,
eerbied was daar 't handelsmerk.
Nu hebben we een gloedjenei verbond.

We maken nu g'woon met elkaar
met hart en ziel een warm gebaar.
Zo ken ik je, mijn éigen Hellemond.

(refrein)
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
Stadje aan de Aa, ik doe hier kond,
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
'k hield al van je mee dèj ik bestond.

Mortier, Gaudin en Robustelly,
buitenlands, maar nu zo Helli,
wonderlijk gebekt met stralend front.

Trouwens heel 't muziekgebeuren
bruist van frisse klankenkleuren.
Leef je uit, mijn dansend Hellemond.

En ook de nobele andere kunsten
delen in je goede gunsten.
Festivals … wijn, witbier, bruin en blond.

Dit moet je hebben meegemaakt,
't is eens en dan voor altijd raak.
Ik wil je horen zingen … Helmond.

(refrein)
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
Stadje aan de Aa, ik doe hier kond,
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
'k hield al van je mee dèj ik bestond.

Altijd is Kotssjakie ziek
midden in de week, maar 's zondags niet.
Dan feest ie: "dèj is toch zo gezond".

Havenplein en Knaalfestijn
Steenweg en kasteeldomein.
't Is allemaal van ons en jou, Helmond.

En na het skieten feestgedruis.
Geen gemep, de kat incluis.
Carnaval tot aan de morgenstond.

We gaan hier dan ook niet vandaan,
nergens kan het beter gaan.
We blijven dus bij jou, ons Hellemond.

(refrein)
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
Stadje aan de Aa, ik doe hier kond,
Helmond, Helmond, Helmond, Helmond,
'k hield al van je mee dèj ik bestond.

Har Dirkx

Beantwoorden

Opvallend dat toch de meeste positieve reacties over Helmond van Helmonders zelf én van diegene komen die hun geboortestad wat verder weg hebben liggen. Het zijn juist de reacties vanuit buurgemeenten die, uitzonderingen daargelaten, negatief zijn. Dit betekent dat er m.i. alleen maar vanuit stemmingmakerij een oordeel geveld wordt. Zegt natuurlijk genoeg over hen.
Maar… wij Hellemonders, een volkje apart, maar wie niet?, moeten geen Calimero-gedachten hebben: wij zijn wie we zijn en mogen op alles wat bereikt is in onze stad trots zijn !

Beantwoorden

op de lelijke vlisco in het centrum
op de hangjongeren op straat
op de vernielingen
prachtig allemaal,hadden we dat maar in amsterdam.

Beantwoorden

op dat we geen hoogbouw hebben
alleen een flat van een paar verdiepingen
mijn iq is trouwens 105

Beantwoorden

Het valt me altijd op dat veel Helmonders (en zeker ‘nieuwe’ Helmonders) altijd zeggen dat ze wonen in Brouwhuis, Stiphout, Brandevoort of Dierdonk. Kennelijk willen die ook nog steeds niet als Helmonder bekend staan…

Beantwoorden

@Jean Cat,
Bij Stiphout heeft dat nog te maken met “oud zeer” en bij Brandevoort is dat zeker ook de schuld van de gemeente die Brandevoort als “dorp” op de kaart hebben gezet (hoezo citymarketing…)

Beantwoorden

Helmond West in alle opzichten!

Beantwoorden

Ik woon sinds oktober van 2009 (min of meer) noodgedwongen in de binnenstad. Ik mag toch wel zeggen dat de Helmonder/Helmondse een heel hartelijk persoon is. Ik kom van Gemert, 39 jaar gewoond, en dit is de eerste keer buiten Gemert. Ik weet niet of ik nog wel eens terugga naar mijn geboortedorp, het bevalt me hier wel eigenlijk. Dat is iets waar jullie Helmonders best trots op mogen zijn!

Beantwoorden

@Marcel: Dat doet mijn Helmonds hart goed.

Beantwoorden

Laarbeek lamballen die de brug niet opendoen ? Is t Niet de Gemeente Helmond die PERMANENT de andere zijde gesloten heeft ? Nu t nieuwe kanaal dr al zo lang ligt, waarom daar niet openen zodat jullie kunnen genieten van al die bootjes. simpel toch nietwaar .

Beantwoorden

helmond is supertrots op …… http://www.radiohelmond.nl dat is een internetpiraat uit helmond met live verschillende lady’kes en live dj’s met prachtige muziek ook uit de oude doos 90% nedelandstalig overige -duits engels enz kent u ze nog van vroeger de piraat ??? luister ook eens doordeweeks of s’weekends tot ziens en tot horens bij vul onderstaande adres in bij u startpagina http://www.radiohelmond.nl

Omdat de hele reactie in hoofdletters stond, zijn die door De weblog van Helmond omgezet in kleine letters.

Beantwoorden

Op ISA’s trattoria mediterranea … zo blauw … zo blauw …

Beantwoorden

Op de Boom van Respect die op 2 juli werd onthuld in Helmond West.
Thanks to Stichting Carat, Gemeente Helmond, woCom, Stichting Buurtbeheer Helmond West en de bewoners (en vooral de kinderen) van Helmond West.
Mooie toespraken en bella musica zijn te zien op het filmpje dat woCom maakte van deze feestelijke happening op 2 juli 2011.
http://www.youtube.com/watch?v=E8HOZXsdqBY

Helmond West een wijk om trots op te zijn!!!

Rob Mientjes

Beantwoorden

De bus naar Aarle-Rixtel

Beantwoorden

Op den Hellemonders natuurlijk en op alle vernieuwingen van de stad !

Beantwoorden

@Omi op 30 april 2012 om 09:48:

Moet dun Hellemonder zin ,lol

Beantwoorden

Wat ik zo prachtig vind aan Helmond dat ze midden in de stad een service flat hebben geplaats voor de ouderen ,ik als Helmondse die in 1967 al is vertrokken uit Helmond en een paar jaar geleden met fiets bijna verdwaalde in de stad omdat ze zoveel hebben afgebroken verteld altijd dat ik daar trots op ben op de Ameide Flat want de meeste gemeente plaatsen een service flat helmaal aan de rand van de stad zo dat de ouderen altijd van andere afhankelijk zijn om in het centrum te komen .

Beantwoorden

@Antoinetta op dinsdag 7 augustus 2012 om 10:16:

Dit is pas het begin. De centrummanager Peter Tielemans gaat het Ameideplein omranden met een soort autoroute.

Als senior kan hij daar gaan oefenen als aotocoureur als voorloper op zijn gamehalplan.

Dat wordt pas zijn echte feestje.

Beantwoorden

De centrummanager heeft nog grootse plannen.

Voor de autocoureur wordt het Ameideplein omrand met een autoroute.

Kan hij zich daar voorbereiden als F1 ster in zijn gamehal.

Beantwoorden

helmond mag wel i trots zyn op onze elkerliek
we snederlandtaan op de 4,de plaats van de top honderd

helmond mag trots zyn op onze elkerliek
we staan op nr 4 van de top 100 in nederland
is da wa in 2012
hiep hiep hoera lang leve het elkerliek

Beantwoorden

Helmond mag trots op helmond sport zijn!

Beantwoorden

Op het vele schrijftalent dat Helmond in huis heeft. In Lokaal42 vond gisteren de prijsuitreiking plaats van columnwedstrijd die het Kunstkwartier had uitgeschreven. De columns van de top drie en nog een extra column werden voorgedragen. Een selectie van de columns is te bewonderen in Lokaal42. Dank aan de jury en de organisatie.

En de winnaar is: Anja Kwarten – Tante Door
Nummer twee: Maria van de Looverbosch – De krabbenmand en ‘t haakje
Nummer drie: Jaap Mettau – Vaarwel Itterestraat
Extra prijs (publicatie op De Weblog Helmond): Maria Smit – De collectant

De jury vond dat de 98 inzendingen van hoog niveau waren.
Alle columns konden door de beugel, geen enkele was tenenkrommend.
Chapeau Helmond !!!

Beantwoorden

@Mien op vrijdag 15 maart 2013 om 07:36:

Alle 4 winnaars van harte gefeliciteerd. Een leuke avond in een vol Lokaal 42 die Wim Daniëls op zijn inmiddels welbekende en gewaardeerde manier presenteerde.
De column getiteld De collectant van Maria Smit is hier te lezen.

Beantwoorden

Beantwoorden

Op indoor KidsPlaza kinderspeelpaleis Nieuwe Industrieweg 5 , Helmond
wat eind dit jaar open gaat , super leuk voor alle kinderen uit Helmond en omstreken , waarom staat er niks op het weblog van Helmond hierover ?

https://www.facebook.com/Kidsplaza.Helmond

Beantwoorden

@Omi op dinsdag 29 oktober 2013 om 12:23:

We kunnen niet alles over Helmond op de weblog zetten. Daar ontbreekt ons helaas de tijd voor. Maar via jouw reacties staat er in ieder geval al wat over KidsPlaza op de weblog.

Beantwoorden

Na jaren keihard vechten heeft hij het voor elkaar.. de wereldtitel kickboksen! Terwijl de een na 30 seconde knock out ging, bleef hij 2 rondes staan en sloeg zichzelf naar de overwinning! Natuurlijk heb ik het over onze eigen Helmondse trots Nieky Holzken! Alleen al zijn opkomst wordt perfect verzorgd. Hier in Helmond en omstreken wordt hij vergezeld door rapper/beatmaker Carlos M. die het nummer ‘the Natural’ opvoert terwijl Nieky opkomt.

Op 14 oktober jongstleden heeft Nieky nog in het Amsterdamse Koninklijk theater Carré mogen vechten, waar hij wederom de overwinning haalde. Sophie Hilbrand heeft toen nog een item besteed aan Nieky. Toen Nieky terug kwam van zijn grote overwinning, het winnen van de Golden Glory 2013 op 21 december 2013 in Tokyo, stonden de camera’s niet voor hem klaar. Helmond is trots, heel trots, maar televisiewereld in Nederland blijkbaar niet!

Een beetje vreemd vonden zijn vrienden en familie, aangezien de wereldkampioen darten wel in het nieuws kwam en wel gehuldigd werd. Dus de vrienden en familie besloten een fb-pagina op te richten voor Nieky, die al binnen een dag ruim 3400 likes heeft gekregen. Zo trots zijn we op hem! Zijn jullie dat ook? Dan kunnen jullie hem supporten op deze pagina: https://www.facebook.com/pages/Nieky-Holzken-wint-wereldtitel-in-tokio-en-komt-niet-in-het-nieuws/198429137016835?fref=ts

Waar moeten we in Helmond trots op zijn? Op deze geweldige overwinning natuurlijk! En dat moeten en mogen we niet stilletjes voorbij laten gaan! Deze jongen heeft er immers keihard voor gevochten om zo ver te komen, letterlijk en figuurlijk!

Zelfs ik als import-Helmondse ben trots op onze eigen wereldkampioen Nieky Holzken! 😉
Mvg,
Natasja Blomsma

Beantwoorden

@natasja op zaterdag 4 januari 2014 om 16:57:

Helemaal met je eens. Grote prestatie van Nieky The Natural Holzken. Grauwte smoel, ginne shrik!! Waar blijft de huldiging?

Beantwoorden

@Jan op zaterdag 4 januari 2014 om 17:43:

Ja toch! Nu dat zijn vrienden en familie zich ermee bemoeit hebben gaat de gemeente Helmond pas een huldiging regelen.. dinsdag weten we meer! Ik vind het schandalig dat het niet al eerder geregeld is, want die jongen heeft er letterlijk en figuurlijk keihard voor gevochten!

Beantwoorden

De grootste hedendaagse HELMONDSE sportatleet!

Een ware stad huldigt zijn kampioenen!

Carlos-M
rapper opkomst “The Natural” boksen

Beantwoorden

Filmpje van Nieky The Natural Holzken weer terug bij Golden Glory Helmond met zijn trofee.

Beantwoorden

@Jan op vrijdag 10 januari 2014 om 11:58:

Mooi filmpje Jan!

Beantwoorden

OBS DE STRAAP!

In de rijpelberg bestaat nog een school zonder poespas, waar iedereen een gelijke behandeling krijgt.
Welke nationaliteit ook, wel of geen diagnose.
Een echte helmondse school, met een topteam van leerkrachten, en een directeur die het kleinste kantoortje heeft van heel de school.
Vertel ons maar eens waar dat nog is in helmond?

DE LEERLINGEN VOOR ALLES! 2x excellent achter elkaar toppie.
Hier leren de leerlingen nog eens wat van de echte wereld.

Hier zijn wij trots op.

Beantwoorden

station en stations omgeving super modern,gezellig .

Beantwoorden

Dat ze binnenkort eindelijk de raadsuitzendingen gaan uitzenden. (hopelijk)

Beantwoorden

Excuus, de raadszittingen bedoelde ik

Beantwoorden

Ah, gelukkig dat je het rectificeerde.
Ik dacht werkelijk ff te lezen dat ze de raadsuitzendingen gingen uitzitten! 🙂

Beantwoorden

Na lezing van ‘ Zalig de rijke die het goud niet najaagt’ van Jef de Jager moet ik zeggen: Helmond kan het meest trots zijn op de weldoener Willem Prinzen. Jef de Jager laat met het boek trouwens ook zien dat hij de enige stadsschrijver is die de moeite waard is. O, zo!

Beantwoorden
‘ne Helmondse Amsterdammer

Nog even stemmen op ‘De Knallers’ met hun carnavalskraker ‘Un pilske’. Genomineerd voor beste carnavalskraker van NL bij Gelukkige Beelden
http://giel.vara.nl/nieuws/stem-op-de-top-11

Beantwoorden

Ha. Ha. Gelukkige Beelden moet natuurlijk Giel Beelen zijn.
Of nog beter. De KNALLERS
STEMMEN DUS:
http://giel.vara.nl/nieuws/stem-op-de-top-11

Beantwoorden

Stemmen hoeft niet meer. De Knallers staan in de top drie met hun carnavalsslager ‘Un pilske’.
http://giel.vara.nl/nieuws/carnavalshit-top-3
Morgenvroeg tussen 08:00 en 10:00 uur treden ze live op bij Giel Bielen Vara 3FM. Nu maar hopen dat ze winnen.
Zet ‘un pilske’ maar vast klaar!
Alaaf! O nee, dat mag alleen in Limburg.
Ben benieuwd of Giel samen met Matthijs van N. nog een bezoek brengt aan ‘de Zoepkoel’ in Venlo aanstaande zaterdag.

Beantwoorden

De derde plaats is het geworden bij carnavalshitverkiezing Giel Beelen 2016.
Uit 160 inzendingen. Well done Knallers!
De eerste plaats voor Veul gere uit Tilburg met Wat trekte aon. Proficiat.
Ik trek een tube mayonaise aan dit jaar.
Veul gere was in 2014 ook al eerste in de Gielshow!!!
https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/helmonds-carnavalslied-in-top-3-giel-3fm-beelen/#comment-180780
http://www.ed.nl/regio/helmond/de-knallers-uit-helmond-redden-het-niet-bij-carnavalshitverkiezing-giel-beelen-1.5687561

Beantwoorden

Op Janssen Fritsen die de evenwichtsbalk waarop Sanne Wevers de gouden medaille won tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro schenkt aan Sanne. Topprestatie.

Beantwoorden

Helmond moet trots zijn op het Warande park.

En daarmee de regeltjes respecteren van niet fietsen en geen honden uitlaten waar het niet is toegestaan. (En niet janken als er binnenkort eens, terecht, boetes voor uitgeschreven worden. De verbodsborden zijn duidelijk aanwezig)
En nog maar te zwijgen over de troep die men achterlaat, terwijl er meer dan genoeg afvalbakken staan!
Ik zou me kapot schamen als ik afval op straat of in de natuur zou gooien, maar ja… ik heb nog een opvoeding genoten.

Beantwoorden

Op onze jongste Helmondse wethouder die zich heeft gekandideerd voor de 2e Kamer.

Deed mee tijdens een debat op FB georganiseerd door de NOS.
Deelnemers. Jongste 2e-Kamer-kandidaten CDA-D66-GroenLinks-PvdA-SP-VVD

Op de website ook een poll met de vraag wie van bovengenoemde 6 kandidaten zie je over 4 jaar een belangrijke positie innemen in de Nederlandse Politiek.

Zie de poll onder op de website: http://nos.nl/op3/artikel/2161966-dit-gebeurt-er-als-jullie-de-vragen-stellen-tijdens-een-debat.html

Beantwoorden

Stemmen op de jongste kandidaat kamerleden poll kan nog steeds.
Rechtsreeks via onderstaande link.
Wethouder Paul Smelders, Helmonder (woonachtig in Den Bosch), staat op dit moment van schrijven op de 2e plek.
http://player.qualifio.com/20/CC7D1AB5-F38D-C4BC-345D-F10C3F3DE3A7/s11/v1.cfm?id=CC7D1AB5-F38D-C4BC-345D-F10C3F3DE3A7&_gameuuid=CC7D1AB5-F38D-C4BC-345D-F10C3F3DE3A7&_pv=/20/&_sX=

Beantwoorden

Paul Smeulders dus en rechtstreeks.

Beantwoorden

Grappig want op de poll staat ook zijn naam verkeerd gespeld.
Maar help Paultje in ieder geval deze verkiezing te winnen.
Vermenigvuldig zijn score met 2 en hij is de winnaar.

Beantwoorden

Waar Helmond trots op moet zijn, een gemiddelde Helmonder is een uniek beest nergens op aarde kom je zo iets tegen, lui als een varken, stinken als de mesthoop, en je verstaat ze bijna niet!
Wa? Ik ben blij dat ik er al 5 jaar niet meer woon, wat een opluchting.
Walgelijke lelijke plaats en het achterlijkste volk wat god geschapen heeft.
Met liegende criminele bestuurders.

Mond van de Hel!

Beantwoorden

Op de Weblog van Helmond natuurlijk. Maar wat is ermee aan de hand? Waar blijft het nieuws … ?

Beantwoorden

De Weblog van Helmond schijnt een stille dood te zijn gestorven, maar dat is elders ook al besproken.
Blijkbaar staat niemand meer achter het bewerken van de weblog. Er is blijkbaar geen drijvende kracht meer. Jammer!!

Beantwoorden

Punt-uit waar dan en wanneer?

Beantwoorden

Waar moet Helmond trots op zijn?
In ieder geval niet op het Helmondse openbaar vervoer door Hermes!

Beantwoorden
Peter van Lieshout

@Informant op zaterdag 23 maart 2019 om 00:39:

weet ik niet meer, maar ik heb toen ook gereageerd! Moet ergens in februari of zo zijn geweest.

Beantwoorden

@Informant op zaterdag 23 maart 2019 om 00:39:

Nieuw Helmonds nieuws

Zie de onderste reacties.

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 25 maart 2019 om 14:36:

bedankt. Je hebt een goed geheugen. Ik minder, maar dat is waarschijnlijk de leeftijd!

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 26 maart 2019 om 09:50:

Graag gedaan 🙂

Mijn geheugen is ook niet alles hoor, maar af en toe gaat het als een speer, man man 🙂

Beantwoorden

Dit is Helmond en ik ben trots op Helmond:

Beantwoorden

Helmond kan trots zijn op de inwoners met weinig inkomen. Onze onderklasse is een grote groep, dat gaat over zeer veel Helmonders. Met kunnen trots op hen zijn, zij moeten het maandelijks doen met weinig inkomen en hebben vaak onrust omdat zij te maken hebben met allerlei problemen. Mevrouw Antoinette Maas (GL) bouwt privé haar dure energieneutrale huis en de gemeente Helmond bouwt voor 30 jaar een peperduur nieuw gemeentehuis. Onze onderklasse heeft geen geld voor dubbel glas.
Gemeente, zorg voor een ander zoals je zorgt voor jezelf. Zorg beter voor onze onderklasse. Waarom staat de gemeente Helmond niet op de lijst van gemeenten waar het VGZ afspraken mee heeft? Goede zorg is belangrijk. Voor iedereen. Zeker als je minder kunt uitgeven. Voor een voordelige zorgverzekering met veel vergoedingen heeft het VGZ een mooi aanbod: Gemeentepakket.
Laat ons trots zijn op onze onderklasse en op onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *