8reacties

Ad wint voor de 6de keer!

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de eerste helft 2013 van De kennisquiz over Helmond won.
Ook deze keer won natuurlijk de beste. Deze ‘nieuwe’ winnaar bewees dat inmiddels voor de zesde keer. Daarom mag hij zich nog altijd én onbetwist een kenner van onze stad noemen, want dat is hij. Een recordaantal van maar liefst 24 verschillende Helmonders behaalde deze ronde 29 punten bij de 26 vragen. Mede daarom schreef de winnaar deze ronde met ‘maar’ 4 goede antwoorden op zijn naam. Het laagste puntenaantal waarmee iemand ooit een tegel op de Catwalk of Fame veroverde.
Zijn naam is Ad. Van harte gefeliciteerd Ad. De eer, de eeuwige roem én deze zesde tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren. Het woord is aan Ad:


Weer is er een eind gekomen aan een ronde van de “Kennisquiz van Helmond”. De eerste helft van 2013 heeft 24 personen opgeleverd in de tussenstand. Nog nooit hebben zo veel mensen punten gehaald in de quiz. Dat wil dus zeggen dat de kennis van Helmond over veel mensen verspreid is. Dat is mooi. Nog meer mensen hebben een poging gedaan om een vraag op te lossen. Dat is nog mooier. Of het ook allemaal Helmonders zijn weet ik niet, maar voor de meerderheid zal dat zeker gelden. Soms zijn de vragen moeilijk, soms zijn de vragen makkelijk. Vooraf valt er weinig van te zeggen. Vooral de vragen in de categorie “In welke straat stond de fotograaf” bied je een andere kijk op Helmond. Je kijkt ook anders naar dingen. Als ik nu rond loopt (fietst, auto rijdt) in Helmond denk ik, dat zou wel eens een vraag kunnen worden en dat moet ik onthouden. Uiteindelijk komen verschillende dingen mij dan bekend voor maar weet ik de locatie niet meer zo 1-2-3 thuis te brengen.

Nu heb ik dus met 4 punten mijn tegelaandeel in de “Catwalk of Fame” weer met 1 tegel uitgebreid. Dat is natuurlijk heel leuk. Ik denk wel eens nu is het genoeg, maar het spelletje is toch wel een beetje verslavend. Elke keer als er een vraag komt wil ik gewoon weer mee doen. Het komende half jaar (de volgende ronde) wil ik toch kijken of ik wat meer vragen aan kan leveren en minder in de verleiding ben om vragen op te lossen. Verder hoop ik dat nog meer mensen met deze kennisquiz mee gaan doen.
Dus ken je mensen die nog niet mee doen, of wel mee kijken maar geen antwoord insturen, wijs ze eens op de quiz en laat ze mee doen.


Helaas hebben we deze ronde ook afscheid moeten nemen van een deelnemer.
J.E. Mulder heeft helaas nooit een ronde op zijn naam kunnen zetten, maar was wel goed in het verzilveren van vragen met iets extra’s. Dat extra’s wilde hij dan vervolgens weer niet en De Weblog mocht dan iemand anders met de prijs blij maken. Of hij wel een tegel zou accepteren zullen we dus nooit weten. Een bijzonder mens dus. Hopelijk geven we hem een goed en permanent plaatsje op De Weblog en verdwijnt hij niet naar de kelders van De Weblog.
Groeten, Ad


Naschrift van de weblog naar aanleiding van Ad’s suggestie:
De deze maand overleden JE Mulder was een vaste deelnemer aan deze quiz. Maar niet alleen dat, 8 jaar geleden ontdekte hij letterlijk als eerste dit spel en was daarmee de eerste die ooit punten scoorde in De kenniskwis over Helmond (dat toen nog Het WWWWW-spel heette). Jan Mulder leverde een aardig aantal vragen (‘schrijf er maar niet steeds bij dat ik ze verzon’) en hij bedacht de unieke openlijke én toegestane samenwerking met nasajalex om met hun gecombineerde kennis Ad van ’n tweede tegel op de Catwalk af te houden. Dat mislukte weliswaar, maar zij behaalde die ronde wel een keurige 2de plaats.
Jan, we’re gonna make you an offer you can’t rufuse: je hebt een mooi plekje op de Catwalk of Fame gekregen.
–>