Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

52reacties

Een gedeelte van het leegstaande schoolgebouw van de Knip aan de Nachtegaallaan wordt klaargemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De locatie wordt ingericht voor 150 tot 200 personen. Helmond hoopt op korte termijn nog meer locaties te kunnen openen om vluchtelingen op te kunnen vangen.
Burgemeester Elly Blanksma: “De stad leeft ontzettend mee met de mensen in Oekraïne en de stroom vluchtelingen die op gang is gekomen. Het is hartverwarmend om te zien dat er van alle kanten initiatieven worden opgezet en dat de stad volop in beweging komt voor Oekraïne. Ik ben trots dat we zo snel met elkaar en de stad opvang kunnen verzorgen.”
Samen met verschillende organisaties in Helmond maakt de gemeente het gebouw gereed om vluchtelingen bed, bad en brood te kunnen bieden. Als dat geregeld is, zijn de vluchtelingen welkom op de locatie. Naar verwachting duurt dat nog wel een aantal dagen. Het is nog niet bekend hoe alles precies gaat verlopen rond de opvang.
Uit een inventarisatie van locaties bleek dat het Dr. Knippenbergcollege snel geschikt te maken is voor de opvang van vluchtelingen. Omdat de opvangplekken met spoed nodig zijn nam B&W vandaag dit besluit. Helmond is volop op zoek naar opvanglocaties. Die zoektocht is een week geleden gestart. Dit gebeurt in nauwe samenspraak met de Veiligheidsregio. Er is al een eerste groslijst van mogelijkheden. Zodra nog meer locaties beschikbaar én geschikt blijken te zijn, maakt de gemeente dit bekend.
De gemeente geeft op haar website meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.
Morgen organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst van 13.00 tot 14.30 uur in de foyer van het Speelhuis. Iedereen die zich begaan voelt met Oekraïne is daar welkom. De bijeenkomst is bedoeld om verhalen te delen, vragen te stellen en in gesprek te gaan met elkaar.

In de reacties hieronder staan updates.

52 reacties:

Ik denk dat het een goede locatie is.

Beantwoorden

Wat goed dat Helmond al zo snel voor opvang zorgt 💛💙

Beantwoorden

@Janine

Vind ik ook maar ben benieuwd hoeveel vrijgezelle mannen zich op gaan houden rond die oude school haha.

Beantwoorden

En hoe ziet het vervolg er uit ? Wie gaan zorgen voor de permanente opvang ? Nu is het allemaal tijdelijk en worden de kosten door alle Helmonders gedeeld. Ik vermoed dat deze mensen aangewezen gaan worden op betaalbare huurwoningen dus op de corporaties. En de corporaties worden betaald door de zittende huurders. Alle uitgaven van een corporatie worden betaald vanuit de huuropbrengsten van de zittende huurders. Of gaat de gemeente namens alle Helmonders woningen bouwen en beheren ? Heer Rutte en mevrouw Blanksma zullen toch wel solidair blijven als de rekening komt ? Of trekken ze zich terug in eigen hun riante koopwoning ? Helpen doen we samen en betalen doen we dan ook samen toch ?

Beantwoorden

Het zal tijdelijk zijn, maar het tekent ook kabinet Rutte dat er voor de burgers nooit geld is, en telkens wel voor EU ellende.
Overigens is opvang van Ukrainers prima, al was ‘t maar om landen als Polen Hongarije te ontlasten.
Ook duidelijk dat draagvlak voor Ukrainers groot is, terwijl noord Afrikanen en middenoostiers minder populariteit genieten. Dat is niet goed of fout, dat is gewoon constatering. We moeten grenzen dus Europawijd sluiten voor Afrika en Azië.
De Ukrainers zullen hier een goed thuis vinden, voor de meesten tijdelijk. Ik zie daar ook weinig gevaar voor multiculti ellende.

Beantwoorden

Ik denk dat dat wel meevalt Andre. Ik ken genoeg Nederlanders van Noord-Afrikaanse of Aziatische afkomst die zelfs beter Nederlands spreken dan jij.

Beantwoorden

hebben jullie daar ook meubels nodig mijn zoon heeft nog n leren bankstel, 2 tafels en 4of 6 stoelen alleen moet dat dan opgehaald worden… wij hebben geen aanhanger ik hoor misschien nog ??

Beantwoorden

Daar stonden ze zojuist op het Station, 1 koffer en een plastic tasje.
Alles wat ze nu over hebben van een leven thuis in de Oekraïne.

Maar natuurlijk zijn er al weer figuren, die deze noodopvang een negatieve draai moeten geven.
Maar hopelijk heeft men lekker ge-carnavalt, terwijl deze mensen hun huizen uit geschoten werden.

Beantwoorden

Echte vluchtelingen voor een oorlog moeten altijd welkom zijn in ons land ik stem altijd PVV ik vind het jammer dat ze niet meedoen volgende week maar dan komt de vraag hun kunnen niet altijd blijven in de knip waar gaan ze dan heen en dat mis ik in het beleid van onze regering.

Beantwoorden

@Lei op vrijdag 11 maart 2022 om 21:57:

Deze mensen willen niet permanent blijven. I.t.t. tot vele Nederlanders zijn zij wel nationalistisch en trots op hun land.

Beantwoorden

@Ahmed, heel goed gesproken.

Beantwoorden

Ik ken meer volken die trots zijn op hun land, maar helaas als terroristen worden gezien door mensen die geen geschiedenis op school hebben gehad en naast de NPO en Volkskrant ook rapporten van Amnesty International erg moeilijk te begrijpen vinden. Tip: Israel is goed en de Palestijnen zijn fout. Maar helaas, het is erg ver weg en daar willen ze geen Tv-show voor optuigen…

Beantwoorden

Inderdaad Job, Israel is goed, en terroristen zijn fout.

Beantwoorden

Laten we het on topic houden, dat is het opvangen van Oekraïense vluchtelingen in Helmond.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 13 maart 2022 om 11:39:

Mee eens.
Ik vind het erg mooi om te zien dat Oekraiense vluchtelingen opgevangen gaan worden in onze mooie stad, dat punt wilde ik maken.

Beantwoorden

Update 1:
Er komen 3 extra locaties voor ± 120 Oekraïense vluchtelingen
Naast de locatie aan de Nachtegaallaan maakt de gemeente nog 3 locaties in orde voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In totaal kunnen daar circa 120 mensen opgevangen worden. Alle 3 locaties gaan naar verwachting van de gemeente de komende week open. De 3 locaties zijn:

  • Het gebouw van ORO aan de Torenstraat 36 in het centrum voor ongeveer 70 mensen.
  • Het pand van Woonpartners aan de Margrietlaan 4 in Helmond Oost voor ongeveer 30 mensen.
  • De begane grond van het gebouw van woCom aan de Mierloseweg 71 voor ongeveer 20 mensen.

Gisteren is gestart met het inrichten van deze locaties en werd de omgeving van die locaties per brief geïnformeerd. De gemeente gaat nog een informatiebijeenkomst voor de omwonenden van de opvanglocaties organiseren.
Afgelopen dinsdag is een groep vluchtelingen in Helmond aangekomen waarvan ongeveer 50 personen nog in Hotel West-Ende verblijven. Die crisisopvang in West-Ende stopt in de loop van komende week, als zij door kunnen stromen naar 1 van de opvanglocaties.
Het gereedmaken van de locatie in het oude gebouw van de Knip aan de Nachtegaallaan neemt meer tijd in beslag dan verwacht. De voorbereiding die nodig is om deze grote locatie in te regelen, vraagt meer tijd dan vorige week gedacht (zie helemaal bovenaan). Deze locatie gaat gefaseerd open. De gemeente denkt dat vrijdag 1 april de eerste vluchtelingen de locatie kunnen betrekken. Wekelijks hoogt de gemeente het aantal plaatsen op indien dat nodig blijkt. Deze locatie biedt voor de lange termijn meer mogelijkheden dan enkel opvang, denk daarbij aan bijvoorbeeld onderwijs. 

Beantwoorden

De opvang in de Knip lijkt me op zich prima. Maar ik hoop dat gemeente Helmond zich wel realiseert, dat heel dicht bij die school grote overlast is van drugsdealers, gebruikers en hangjeugd, die troep maken, vernielen, er.

Beantwoorden

Misschien een maar een gedachte.

Maar Huize d’n Herd wordt binnenkort afgebroken, om plaats te maken voor een nieuwe en grotere opvang voor daklozen. De daklozen zelf worden momenteel opgevangen op een andere locatie.

De grootste landelijke instroom van daklozen, zal waarschijnlijk vanuit Oekraïne komen. Huize d’n Herd (huidig pand) heeft kamers, wasruimtes, etc. Ligt dicht bij het station Helmond en andere locaties zoals scholen, etc.

Beantwoorden

Soeiso zou ik geen mix willen tussen lokale daklozen en (echte) vluchtelingen. Laat staan vrouwen en kinderen uit Ukraine.
Wel is alweer duidelijk dat ook ditzelfde meest waardeloze kabinet Rutte helemaal niks doet aan illegale massa migratie.
Helaas stromen, naast de Ukrainers, elke week nog altijd 1000 mensen zomaar ons asiel systeem in.
Het is helaas niet of die of die, maar en, en.
En nog altijd die kansloze veilige landers, die nooit uitgezet worden of zelfs dikke oprotpremie opstrijken. En iedereen mag onbeperkt procederen op onze kosten.

Ja, dit gaat onze toekomst bepalen mensen..
Onbegrijpelijk dat vvd en GroenLinks de grootste Helmondse politieke partijen zijn.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 23 maart 2022 om 10:32:

Toekomst…..

Toekomst hebben we niet meer, helse ellende staat ons te wachten….

Beantwoorden

@Twanneman op woensdag 23 maart 2022 om 13:55:

Alle reden om van het heden te genieten, nu het nog kan.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 23 maart 2022 om 10:32:

De daklozen zitten momenteel oa in Studio 5701.

Mocht je meer willen lezen, via twitter meer info

Verder vind ik het onbegrijpelijk dat mensen nog altijd andere mensen afschrijven als 1 bevolkingsgroep. U of iemand anders mag dan ook verantwoordelijk gehouden worden voor alle geboren Nederlanders? Als zij wat verkeerd doen?

Kan je genoeg probleem gevallen aanwijzen in centrum Helmond.

Beantwoorden

Weet je wat Patrick, zet die daklozen maar samen in de kinderopvang. Want dat is lekker inclusief en divers.
Nee, mensen die daar wat van vinden, dat zijn heel erge mensen, Patrick…
Maar jij niet, jij zegt er dan wat van.
Van die mensen die alles maar over 1 kam scheren.
Doodoener
Deuger
Niks

Beantwoorden

@Ahmed Uw reactie begrijp ik niet helemaal. Wat heeft “vaderslandstrots” en “nationalisme” te maken met vragen wie de rekening van deze vluchtelingenopvang gaat betalen ? Heer Rutte nodigt namens ALLE Nederlanders deze vluchtelingen uit, dan mag ik toch verwachten dat heer Rutte ook ALLE Nederlanders gelijk laat meebetalen ? Er worden al zoveel problemen afgeschoven op de huurders, huren is niet voor niets onbetaalbaar geworden. En na 50 jaar huur betalen breekt de corporatie je huis af en sta je weer met lege handen en kun je opnieuw beginnen. Huurslavernij.

Beantwoorden

.
Update 2:
Oekraïense vluchtelingen krijgen voor 6000 euro aan waardebonnen
Oekraïense vluchtelingen die in het voormalige gebouw van de Knip komen wonen, krijgen 1200 waardebonnen van elk 5 euro die ze kunnen besteden in de winkels van Winkelcentrum de Bus. Ondernemers in het nabij gelegen winkelcentrum willen deze Oekraïners daarmee laten weten welkom in de buurt te zijn. Een ieder, zowel jong als oud, krijgt 6 waardebonnen zodat ze iets kunnen kopen voor zichzelf, zoals kleding of een bezoekje aan de kapper, iets om te spelen voor de kinderen of iets lekkers om te eten. “Hopelijk kunnen we met onze welkomstactie weer een glimlach op het gezicht toveren van deze vluchtelingen. Zodat ze misschien heel even hun ellende kunnen vergeten.”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 4 april 2022 om 11:10:

Voordat reaguurders als Twanneman en André en anderen weer hun plasje doen, laat ik ff zeggen dat ik het een super mooie actie vindt van het winkelcentrum. ❤ Ik hoop dat er meer Helmonders dat eens doen.

Beantwoorden

Mooie actie👍

Beantwoorden

mooie actie hoor super

Beantwoorden

@Lei op vrijdag 25 maart 2022 om 11:26:

Ik lees een hoop frustratie in uw reactie mbt de situatie rond uw eigen huurhuis.

De ervaring leert dat niet westerse immigranten niet terugkeren. Ook is er weinig arbeidsparticipatie, de opbouw van een parallelle samenleving vanwege een andere cultuur, grote uitkeringsafhankelijkheid, criminaliteit etc. Dit alles kost de belastingbetaler (iedere Nederlander dus) veel geld.
Na drie generaties zien we weinig verbetering en evenzoveel potentie.

Beantwoorden

Update 3
“Steeds groter wordende tweedeling in onze stad”
Er zijn circa 215 Oekraïense vluchtelingen in Helmond. Dat liet de gemeente gisteren aan de gemeenteraadsraadsleden weten. Voor zover bekend verblijven er daarvan zo’n 100 bij gastgezinnen in vooral Brandevoort en Stiphout. De andere 115 Oekraïners verblijven in 1 van deze 3 opvanglocaties:

  1. Torenstraat (capaciteit ± 70-80), op dit moment verblijven er daar 73 vluchtelingen.
  2. Margrietlaan (capaciteit ± 35), op dit moment verblijven er 30. 
  3. Mierloseweg (woCom) waar ongeveer 20 mensen kunnen verblijven. Die locatie is speciaal ingericht voor moeders met baby’s, in eerste instantie geschikt om moeders met zuigelingen op te kunnen vangen. Op dit moment verblijven er daar 12 vluchtelingen.

Vanwege de kamerindeling en gezinssamenstellingen zijn de locaties aan de Torenstraat en Margrietlaan nu vol. In de locatie in het voormalige gebouw van de Knip in Helmond Noord zijn nog geen Oekraïners. Maar die locatie kan (in eerste instantie is er plek voor 50) meteen in gebruik worden genomen wanneer vanuit de regio vluchtelingen worden toegewezen aan deze locatie.
Alle Oekraïense vluchtelingen in Helmond zijn direct bij de gemeente ingeschreven.

Vorige week was er een inloopavond op de ‘oude’ Knip voor omwonenden van de opvanglocaties. B&W: “We kijken terug op een goede opkomst en goede gesprekken met onze partners én de stad.” Op [email protected] van de gemeente melden zich nog steeds inwoners en organisaties die graag hun steentje willen bijdragen. Vandaag tussen 17.00-20.00 uur is er een inzamelmoment ss in het oude technieklokaal van de Knip aan de Nachtegaallaan. De LEVgroep Helmond neemt er spullen in ontvangst.
De komende tijd gaat de gemeente samen met de onderwijsinstellingen werken aan het bieden van passend onderwijs. Daarnaast wordt samen met Senzer zo efficiënt mogelijk vorm gegeven aan de inzet van het, door het Rijk aangekondigde, leefgeld. Tot slot bekijkt de gemeente samen met de diverse betrokken instanties vanuit de arbeidsmarkt op welke manier werk geboden kan worden aan Oekraïense vluchtelingen.
Maar ons stadsbestuur constateert ook een ander ontwikkeling: “Daarnaast zullen we een balans moeten vinden in de inzet voor deze vluchtelingen in relatie tot de hulp voor steeds groter wordende tweedeling in onze stad en de daarbij behorende groeiende groep Helmonders die ook onze hulp nodig heeft.” 
Wat betreft de tweedeling die B&W benoemt: dat viel het weblogteam ook op toen we de honderden reacties lazen op ons bericht op onze Facebook-pagina over een goed bedoelde actie van winkeliers in de Bus.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 april 2022 om 13:07:

Dat van de Facebook pagina, al die reacties, dat ligt niet zozeer aan de Oekraïners maar aan de al jaren voortdurende invasie van gelukszoekers uit “veilige” landen die ons land overspoelen en onveilig maken.
En dan krijg je mijns inziens zulke reacties.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 april 2022 om 13:07:

Jezus, wat is er met veel Helmonders op Facebook aan de hand? Niet normaal hoe die reageren op een hele mooie actie van winkelcentrum De Bus die ze uit hun eigen broekzak betalen. Staat ook een collega bij die wat vond, die heb ik net een heel lief appje gestuurd of hij hulp nodig had. 🙂
Waar moet dat heen met Helmond. Ik weet weer meteen waarom ik niet op Facebook zit. Wel een pluimpje voor het college dat ze die tweedracht benoemen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 april 2022 om 13:07:

en wat doet de gemeente vur de erme helmonders wir niks he net als altijd vreemdelinge wel maar eigen kan kapot vallen

Beantwoorden

@Hans Aben op woensdag 6 april 2022 om 15:11:

Ik denk dat de gemeente al veel doet voor arme mensen hoor, denk maar eens aan de dertien bijstandsuitkering elk jaar. Ik had die ook ooit een paar jaar. Maar ik ben het wel met je eens dat als de gemeente nu zo iets zegt over tweedeling, dan moet er ook boter bij de vis. Geen woorden maar daden Blanksma!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 april 2022 om 13:07:

Die inzameling was gisteren geen succes, die zullen ze niet meer herhalen. In de krant stond vanochtend dat er gisteren een speelkleed en paar pannen binnenkwamen. Die dachten omdat er specifieke dingen werden gevraagd. Ik denk eerder dat de Helmonders het inderdaad een beetje beu zijn en too much vinden zoals B&W het zelf ook zeggen.

Beantwoorden

Tja. Het blijft een “kijk ons nou show”…
Zoals we al jaren op msm zien kan bekend en onbekend Nederland koketteren met “aan de goede kant staan”.
De een nog meer dan de ander.
Ieder die ook maar kritiek heeft op een deelproject van het grote deugen, valt af.
Stel je grote vragen bij duizenden Afghaanse tolken en gezinnen… Klaar
Vind je mis die Mali niet nodig.. Klaar.
Twijfel je aan asielzoekers die bv via Belarus de EU ingepompt worden? Klaar.

Dat is het.
Het water staat de gewone burgers al jaren aan de lippen. Keer op keer blijkt de regering miljarden, tientallen miljarden over te hebben voor deugprojecten en buitenland en EU… Maar voor kleine correcties voor de kiezers is geen geld, rent men de kamer uit.

99% van de Helmonders staat achter hulp aan de Ukraine. Een deel daarvan blijft kritisch, want we weten hoe het in het verleden, keer op keer, uitliep op Niet-tijdelijk, en dat er een mooie verdien industrie met borstklopperij overheen geplaatst wordt.

Iedere klager op Facebook geeft dan ook best duidelijk aan waar de pijn ligt.
Die mensen zijn eerlijk en direct.
Weet u meteen wie dat niet zijn.

Beantwoorden

Bierbrouwer lanceert Oekraïens bier in Nederland, winst naar hulpverlening
AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, brengt begin mei het Oekraïense biermerk Chernigivske op de markt in ons land. Het zal zowel in de horeca als in de supermarkt te koop zijn. De winst is volledig bestemd voor hulpverlening in Oekraïne.
De bierbrouwer heeft drie brouwerijen in het land, die door de oorlog buiten bedrijf zijn. “Het bier wordt nu elders in Europa gebrouwen, maar wel volgens dezelfde receptuur”, zegt een woordvoerder van AB InBev.
Chernigivske is het populairste biermerk in Oekraïne. Het is een pils met een alcoholpercentage van 4,8. Vorige maand werd het al op de markt gebracht in het Verenigd Koninkrijk.

Drinken kunnen wij Helmonders, dus we kunnen de Oekraïners nu op onze eigen manier met behoud van eigen identiteit gaan helpen. Ik ga ze in ieder geval heel veel helpen. 🙂
https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/ons-overmatig-alcoholgebruik-is-gemiddeld/

Beantwoorden

Het moet niet gekker worden….

Beantwoorden

@Twanneman op woensdag 13 april 2022 om 10:36:

Je bent een beetje de zuurpruim vandaag? Is lachen dit. Is toch mooi hoe “weldoener John” die mensen op zijn manier gaat helpen? Ik ga ook een paar blikjes kopen voor mijn lief. Zo helpen wij ook. 😉

Beantwoorden

Ik zet grote vraagtekens bij dit soort acties.

Beantwoorden

Ik ga ook helpen met drinken. Bij de AH XL komt het in ieder geval in de schappen, net gevraagd.

Beantwoorden

Update 4:
De gemeente mailde vandaag veel foto’s (pdf) van de 4 opvanglocaties voor de Oekraïense vluchtelingen. In 3 van die 4 opvanglocaties (het oude Knip-gebouw is nog niet in gebruik) verblijven inmiddels 120 vluchtelingen. Bij gastgezinnen zijn 130 vluchtelingen gehuisvest.

Beantwoorden

Update 5:
In Helmond zijn inmiddels 318 vluchtelingen uit Oekraïne
In de 4 gemeentelijke opvanglocaties in Helmond verblijven momenteel 144 vluchtelingen uit Oekraïne. Bij particuliere gastgezinnen verblijven momenteel 174 personen. Dat meldde B&W gisteren aan de gemeenteraadsleden.
Deze aantallen zijn gebaseerd op het aantal inschrijvingen in het Basisregistratie Personen (BRP). Oekraïense vluchtelingen die de afgelopen dagen zijn gearriveerd worden zo snel mogelijk ingeschreven. Bij de opvanglocatie aan de Nachtegaallaan (in de voormalig Dr. Knippenbergcollege) kunnen nog circa 100 vluchtelingen opgevangen worden. Deze en komende week worden gefaseerd groepen vluchtelingen ondergebracht in deze opvanglocatie.

Beantwoorden

En er wordt alweer naarstig gezocht voor extra opvang “asielzoekers”… Jonge mannen (letterlijk) uit Syrië, Afghanistan en Eritrea.
Want anders slapen die buiten op een stoel in Ter Apel ofzo.
Waar komen deze mensen ineens vandaan, elke week 800,900 “man” wandelt letterlijk azc binnen.
Komen die zomaar de grens(grenzen) over gewandeld?
Of worden ze met bussen vervoerd tot ong 1km lopen?
Is dit legaal, illegaal? Wat doen onze overheden hierin?
Is het echt alleen maar liegen en bedriegen?
Ja, er is draagvlak voor Ukrainers, vrouwen en kinderen. Tot op zekere hoogte en duur.
Maar de rest?
Onbegrijpelijk hoe er bewust stiekum 50.000 mannen elk jaar binbengeloids worden. Tegen elk vluchtelingen verdrag in.
Dit ondermijnd de samenleving en zeker draagvlak voor hulp aan wie dan ook.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 1 juni 2022 om 10:15:

Yep! En dit zal nog wel erger worden Andre:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2022/01/03/asielinstroom-per-week-2022

Ik kan niet anders concluderen dat de westerse beschaving kapot gemaakt moet worden, een andere reden valt niet te snappen gezien de problemen die we al hebben.
Maar ja, regeringsleiders doen ook maar wat hun wordt opgedragen door nog grotere idioten/gekken/fascisten/…

Beantwoorden

Update 6:
Buurtavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen in Helmond Noord
De gemeente laat vandaag weten graag in contact te blijven met de omgeving over hoe de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne wordt ervaren. Daarom organiseren zij voor omwonenden van de opvanglocatie in de ‘oude’ Knip woensdagavond 20 juli om 19.30 uur een buurtavond in Wijkcentrum De Boerderij aan de Harmoniestraat 105.  
Aan de Nachtegaallaan worden nu zo’n 3 maanden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Van de buurtbewoners en ondernemers in Helmond Noord hoort de gemeente tijdens de buurtavond graag hoe zij dit ervaren. Wijkwethouder Gaby van den Waardenburg opent de avond. Ook kunnen aanwezigen in gesprek gaan met de wijkagent en met medewerkers van LEV-groep, de opvanglocatie en de gemeente. Aanmelden kan tot en met 19 juli via [email protected].  
Na de zomervakantie wordt er ook een buurtavond georganiseerd voor de omgeving van de Margrietlaan en de Mierloseweg, waar 2 kleinere opvanglocaties zijn gevestigd.  

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 12 juli 2022 om 16:14:

Hoewel ik denk dat de meeste Helmonders er nu wel wat normaler over denken omdat het eigenlijk zonder echte problemen verloopt, toch top van de gemeente om zoiets te organiseren! 👍

Beantwoorden

In haar column vandaag schreef Hanneke over een jonge vrouw uit Kiev die afgestudeerd is als medische specialist en graag aan het werk wil in haar vakgebied:

https://www.deweblogvanhelmond.nl/startpagina/hoe-dom-kun-je-zijn/

Beantwoorden

Update 7:
Buurtavond over de opvang Oekraïense vluchtelingen op de Mierloseweg
Zoals je wellicht weet (maar hierboven ook kunt teruglezen) worden er sinds maart Oekraïense vluchtelingen opgevangen in onze stad. De gemeente wil graag weten die opvang wordt ervaren en organiseert daarom buurtavonden voor omwonenden van die opvanglocaties.
Op donderdagavond 1 december is de buurtavond voor omwonenden van de gemeentelijke opvanglocatie aan de Mierloseweg. De avond is in Wijkcentrum Westwijzer aan de Cortenbachstraat 70 en start om 19.30 uur met een opening door wethouder Cathalijne Dortmans. Medewerkers van de opvanglocatie en van de gemeente zullen de hele avond aanwezig zijn om te luisteren naar en te praten over de ervaringen.
Omwonenden en ondernemers in de buurt van deze opvanglocaties krijgen een uitnodiging. Maar jij kunt je tot 30 november ook zelf aanmelden voor deze buurtavond via [email protected]. Zet in je mail dat je je aanmeldt voor de buurtavond Mierloseweg en geef aan met hoeveel personen je komt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 22 november 2022 om 14:16:

Zojuist laat de woordvoerster van de gemeente weten dat deze buurtavond op donderdag 1 december toch niet doorgaat. “Deze avond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen op de Mierloseweg volgt op een ander moment.”
In juli was er al een buurtavond voor omwonenden van de opvanglocatie aan de Nachtegaallaan (zie update 6). De buurtavonden voor de locaties aan de Margrietlaan en dus de Mierloseweg volgen later.

Beantwoorden

Laat ze ergens anders heen vlughten

Beantwoorden

@Wes op woensdag 13 april 2022 om 17:50:

Bij de AH hadden ze het niet, bij de Jumbo wel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *