Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.689 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
424reacties

“Zij die niet vragen, weten niet.
Zij die niet antwoorden, weten het ook niet.”
Steeds vaker duiken er inhoudelijke vragen in de diverse logs op. Een goede zaak natuurlijk. Die goede zaak gaan we nu uitbreiden. Hier kun jouw vragen stellen aan je mede-Helmonders over de meest uiteenlopende Helmondse zaken die je ergens anders niet kwijt kunt. Bijvoorbeeld vragen waar je al langer mee zit, maar nooit een antwoord op kon vinden. Vragen als: “Ik weet het niet, maar een andere Helmonder moet dat toch zo weten”. Vragen van zowel praktische (bijvoorbeeld om mee te helpen een poll te winnen of een verloren sleutelbos terug te vinden), feitelijke als meer beschouwelijke aard. Bij veel van die vragen moeten we met zijn allen toch kunnen helpen.
Vragen die niet echt met Helmond te maken hebben, kun je hier natuurlijk niet stellen. Dit is géén veredeld spel en ook geen tweede grappenlog, maar een serieuze rubriek die jou kan helpen én waar jij anderen kunt helpen.
Geef bij het stellen van je vraag duidelijk aan wat je precies wilt weten.
Als jij geen aandacht aan je vraag besteedt, verwacht dan niet dat een potentiële beantwoorder dat wel zal doen of dat je een zinvol antwoord zult krijgen.

424 reacties:

de naam van deze huisarts was koenen of coenen.

Beantwoorden

ben op zoek naar een huisarts koenen of coenen uit helmond die mij heeft behandeld in 1981/1982 wie kan mij helpen?

Beantwoorden

Hellemonders!

Kan iemand mij helpen aan de “Keiebijters” elpees, zoals die in de jaren zeventig zijn uitgebracht? Als je ze niet van de hand wilt doen zou ik het ook leuk vinden om ze op een ander formaat te krijgen. Het gaat me om de opnames. Ik wil deze gebruiken in ons radioprogramma ‘Helmond Info” op Stadsradio Helmond.

Erik van Heeswijk

Beantwoorden

PS

Mijn emailadres is: [email protected]

Beantwoorden

Is er iemand die mij kan vertellen in welke jaren er Helmondse carnavalsschlagers zijn uitgebracht op single of ep? Ik ben bezig met het voorbereiden van een speciaal carnavalsprogramma op Stadsradio Helmond en ik wil zoveel mogelijk echte ouwe Hellemondse schlagers langs laten komen.
Reacties graag naar [email protected]

Beantwoorden

Beste inwoner van Brandevoort,
Als inwoner van Brandevoort woont u centraal tussen een aantal verschillende gemeenten waar u naartoe kunt voor uw boodschappen, winkelen, theater etc. Marketing- en communicatiebureau Groep5700 is benieuwd hoe u denkt over het centrum van Helmond.
Graag willen wij u vragen om deel te nemen aan ons onderzoek. Door te klikken op onderstaande link, of deze te kopiëren naar uw internetbrowser, kunt u starten met de vragenlijst. Dit neemt ongeveer 5 à  10 minuten van uw tijd in beslag. Alle gegevens die u ons toezendt worden vertrouwelijk behandeld.

Naar het onderzoek: http://www.thesistools.com/web/?id=173465

Met deze informatie en verkregen inzichten proberen wij een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Helmond.

Wij hopen op uw deelname. Ook uw partner, familieleden of vrienden die in Brandevoort wonen kunnen meedoen.

Beantwoorden

In 2012 viert de afdeling Helmond van VVN haar 75-jarig jubileum. Een gebeurtenis, die deze organisatie niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. En onderdeel van de jubileumviering is een kleine expositie van 75 jaar VVN-Helmond. De afdeling is daarvoor op zoek naar archiefmateriaal (foto's, films, documenten) bij mensen thuis. Bij de geschiedenis van VVN moet u denken aan de verkeersexamens door de vele jaren heen en – meer recent – aan de opfriscursussen voor oudere automobilisten (de zogenoemd BROEM-cursussen) en de scootmobiel- en fietscursussen enzovoorts.
Als u hiervan thuis foto's, films, video's en ander materiaal hebt, zouden wij dat graag willen gebruiken (copieren) voor onze tentoonstelling. U kunt daarvoor contact opnemen met Piet van Schijndel, secretaris VVN-Helmond, e-mail: [email protected].

Beantwoorden

Hei ik zoek naar mijn jeugt lievde Els v Helmond.

Ik woon al sinds 1975 in Noorwegen, Els had oppgetreden destijds in Duitsland en Nederland. Door har zangkariere heb ik mij terug getrokken, om haar niet in de weg testaan.

Wil graag weten hoe het nu gaat med haar.

Groeten uit Stavanger, Noorwegen

Ronald Heymering
geboren 1953 te Helmond
mobil 0047 936 38 660
[email protected]

Beantwoorden

Ik ben op zoek naar de dichtsbijzijnde bowling baan om aan te sluiten ik woon in Deurne brabant.

Beantwoorden

hallo mensen zouden jullie aub op mij willen stemmen ik miriam uit helmond als
psvbabe! mvg miriam alvast bedankt.

http://psvmodel.omroepbrabant.nl/3664/4365/Miriam/

bij google psv model in typen

Beantwoorden

Miriam, zusje of look-a-like van presentatrice “Vrouw zoekt boer”?

Beantwoorden

Gezocht!!!

De veroorzaker of getuigen van een aanrijding op kruispunt Hoogeindsestraat/Floreffestraat waarbij een geparkeerd voertuig ( de mijne) behoorlijk is beschadigd waarbij zelfs een gat is ontstaan in het portier.
Het voorval heeft plaatstgevonden op Maandag 23 mei tussen 07.30 en 10.00. De veroorzaker is doorgereden zonder kennisgeving maar heeft het misschien niet eens gemerkt dat hij tegen de auto is gereden.

Reacties kunt u sturen aan de redactie van De Weblog [email protected] o.v.v aanrijding A.van der Laak

Beantwoorden
André van der Laak

Vrijwilliger worden bij een uniek evenement? Meld u dan nu aan!

HELMOND – De voorbereidingen voor het nieuwe, unieke en meeslepende evenement Ridderfestijn Helmond in Harnas zijn in volle gang. Tijdens het weekend van 2 en 3 juni zal de Kasteeltuin in middeleeuwse sferen gehuld worden met een heus kampement en een indrukwekkende arena. Het belooft een prachtig evenement te worden met naar verwachting duizenden bezoekers.

Om dit nieuwe evenement mogelijk te maken hebben we de inzet van vrijwilligers hard nodig. Lijkt het u leuk om mee te werken aan dit bijzondere evenement? Meld u dan aan via [email protected] aan voor de vrijwilligersavond op maandag 2 april. Tijdens de informatieavond wordt een presentatie gehouden over Ridderfestijn Helmond in Harnas. Daarnaast wordt er verteld wat u als vrijwilliger voor het evenement kunt betekenen.

De vrijwilligersavond wordt gehouden op maandag 2 april bij Rabobank Helmond aan de Kerkstraat 33 (ingang aan achterzijde/parkeerplaats Hema). De avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

Beantwoorden
Ridderfestijn Helmond in Harnas

Vrijwilligers gezocht voor G weekend 19-20 mei

Op 19 en 20 mei wordt het G-Weekend van Helmond Sport en MULO gehouden op de velden van ons sportpark. Voor dit prachtige weekend, waarin diverse activiteiten worden georganiseerd voor G voetballers, hebben we zeker 10 tot 15 vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Deze vrijwilligers hebben we op zaterdag 19 mei en/of zondag 20 mei hard nodig. Vindt je het leuk op die als vrijwilliger actief te zijn dan kun je je hiervoor aanmelden bij Chris van Vijfeyken, telefonisch (06-26138738) of via de mail ([email protected]). De bedoeling is dat 100 spelers en speelsters van deze doelgroep mee gaan doen maar het kunnen er ook nog veel meer zijn.

Meldt je aan zodat we er een onvergetelijke dag van kunnen maken. !!!

Beantwoorden

Film over servies

Hoe heet de artmovie uit de jaren 80 waarin een servies, schilderij, bestek en hun eigenaren gevolgd worden? Zou hem graag nog eens zien.

Eerdere reactie die ik heb gehad.

“Die film staat ook in mijn geheugen gegrift en ook ik ben op zoek naar de titel. Bij filmhuis Lumière in Maastricht, waar ik jarenlang vrijwilliger was, heb ik veel mensen gewezen op die film, die zo mooi aansluit bij de jaarlijkse TEFAF (The European Fine Art Fair), waar duizenden oude en nieuwe rijken op af komen. We hebben ernaar gezocht in distributielijsten en in archieven, er met mensen van het IFFR over gesproken, maar niemand kon zich deze film voor de geest halen.
De film gaat over een ‘adellijk’ servies met gouden randen en een wapenschild als opdruk. Telkens als het volle maan is, gebeurt er iets dramatisch met of rond het servies. In de loop van enkele eeuwen valt het steeds verder uit elkaar. Uiteindelijk is er alleen nog maar een sauskom, die bij een diefstal aan gruzelementen valt. Zo krijg je een mooie dwarsdoorsnede van de tijd en de sociale klassen. Tot zo ver mijn herinnering.
Ik heb de film ooit in Kriterion in Amsterdam gezien, in dezelfde tijd als Kaos (1984) van de broers Taviani en La Luna (1979) van Bertolucci, waarin de volle maan ook een belangrijke rol speelt. De film over het servies moet ook uit de jaren ’80 zijn. Het was geen groot meesterwerk, maar niet onaardig en vooral het thema heeft me bijzonder geboeid.”

Beantwoorden

Waarom staan er in de kasteeltuin niet wat speeltoestellen voor kleine kinderen b.v een schommel glijbaan of klimrek ……er wonen zoveel opa’s en oma’s rondom het kasteel in een flat en de kleinkinderen zouden in de tuin rondom het kasteel zo fijn kunnen spelen , waar kan ik dit verzoek het beste indienen ik heb géén flauw idee bij wie ik moet zijn
er is helemaal niets van kleine kinderen in het centrum van de stad om te spelen …..jammer er is ruimte genoeg in de kasteeltuin .

Bedankt alvast een Omi

Beantwoorden

Misschien wil de gemeente voorkomen dat de eigen ambtenaren zich te vaak in de speeltuin zullen begeven…?

Beantwoorden

Tejo hahaha ja misschien heb je wel gelijk , maar ik weet nog steeds niet waar ik mijn verzoek kan indienen ?
Is daar een site voor waar helmonders verzoeken kunnen indienen voor b.v speeltoestelen voor de kinderen in de kasteeltuin ?
Of moet ik een aangetekende brief naar de gemeente sturen ………geen flauw idee ……….HELPPP

Beantwoorden

@Omi op 1 mei 2012 om 17:51:

Een brief naar de gemeente is altijd een goed idee, maar beter naar een partij. Het lijkt mij dat het CDA als gezinspartij daar zeker wel oren naar heeft. Of nog beter kun je naar een gemeenteraadslid mailen die daar in de buurt woont of die je kent. Die kunnen vaak wel iets regelen, want die weten de weg het beste. Good luck.

Beantwoorden

@Weblog,

Heb ik iets gemist? Maar sinds wanneer moet er een code worden ingevuld voordat een reactie geplaatst wordt?

Beantwoorden

@Ad op 10 mei 2012 om 00:09:

De weblog heeft de afgelopen 2 weken ontzettend veel spam aanvallen gehad. Het meeste hiervan is op tijd tegen gehouden door een externe service waar de weblog gebruik van maakt, maar enkele spambots waren er toch doorheen gekomen. Dat betekende dat er honderden spam-reacties handmatig verwijderd moesten worden. Een arbeidsintensief werkje omdat een groot deel leek op normale Nederlandse reacties.

Om dit op te lossen en iedere bezoeker nog steeds de mogelijkheid te geven te reageren zonder dat hij of zij een gebruikersaccount nodig heeft, hebben we de weblog zo aangepast dat ieder land behalve Nederland en België eerst een captcha code moet invullen om te kunnen reageren (de meeste spammers komen uit de verre landen) en op deze manier kan de website controleren of de reageerder daadwerkelijk een persoon is en niet een spambot.

Kort gezegd, bekijk je de weblog vanuit het buitenland (vakantie, etc), dan moet je eerst de captcha code invullen voordat je kan reageren.

Volgens het IP adres waar jij mee reageerde komt deze uit het buitenland, misschien ben je op vakantie, anders is er iets anders aan de hand, en dan gaan we dat proberen op te lossen.

Je kan jouw IP adres opvragen via:
http://www.whatsmyip.org/

En eventueel zelf controleren (als je nog op dezelfde locatie zit, dus waar je de captcha code zag) plak deze in Google en je zult zien dat volgens diverse websites jouw IP adres een buitenlands IP adres is.

Beantwoorden

@Technische dienst van de weblog op 10 mei 2012 om 10:55:

Tja, zo af en toe zit werk ik op zo’n 20 km van Helmond af. Blijkt het een Duitse enclave te zijn 😛

Beantwoorden

@Ad op 10 mei 2012 om 16:21:

Ja dat is dus ook wat ons controle systeem zei, een Duits ip adres… Helaas worden er ook vanuit Duitsland veel spam en email harvesting aanvallen uitgevoerd.

En hebben we er dus voor gekozen om alleen voor Nederland (en voorlopig ook België) geen captcha code te tonen, en reacties direct toe te staan na een simpele automatische spam controle.

Deze oplossing is niet 100% waterdicht, maar het begint erop te lijken.

Beantwoorden

@angelique op 7 september 2005 om 18:29:

Jerusalem is een bouwstijl en komt in meerdere steden voor.
Onder anderen Tilbrg kent ook een wijk met deze naam

Beantwoorden

Nog €1388,62 centjes te gaan voor bankroet.
http://www.stichtingsem.nl is al lang nagenoeg leeg
23 mei is SEM weer jarig ik hoor de boekhouding tegen de statuten aan schuren om uit de kast te komen.
Wie heeft dit gevoel ook?

Rita

Beantwoorden

@Rita Aarts op 11 mei 2012 om 21:14:

De ‘goede oude tijd’ herleeft weer en geldt voor steeds meer Nederlanders.

Noem het gevoel maar een beleving.

Beantwoorden

Beste mede Helmonders,

Via deze weg doe ik een oproep op jullie. Gisterennacht is uit mijn tuin mijn afgesloten moederfiets gejat met 2 kinderzitjes. Het is een licht met donkergroene moederfiets van het merk Montego, de fiets heeft op het frame lotusbloemen ( plaatje volgt hieronder) voorop een Bobike zitje afgedekt met een originele regenhoes van Bobike, en achterop een zitje van GMC met zwart met witte bekleding. Het achterzitje is op een speciale manier vastgezet door mijn vader, met 2 eigengemaakte omgebogen beugels en vastgezet met grotere moeren en bouten en twee flinke ti-rips, het zitje is niet zomaar ff te demonteren dus waarschijnlijk zit het zitje er gewoon op als de fiets gezien wordt of aangeboden wordt. Op de achterkant van het zitje zit de originele reflector in de hoofdsteun en er zit een schaafplek op het zitje van tegen de muur aanschaven. Er zit een heel breed Selle Royal zadel op met studs aan de achterkant. Ik zou heel graag mijn fiets terug willen, mocht iemand een tip hebben die resulteert in het terugkrijgen van mijn fiets krijgt en mijn eeuwige dank en een kadobon van Bol.Com twv 25 euro.

Link naar plaatje van de fiets: http://www.internet-bikes.com/index.php?p=27&id=4438

Alvast bedankt voor het lezen!

Groetjes Corina Houtman-Smulders

Beantwoorden
Corina Houtman-Smulders

Werd jouw fiets gisteren (zaterdag) aan het eind van de middag gestolen bij de achteringang van de Elzaspassage? Dat is dus de in- en uitgang aan de kant van ’t Speelhuis. Dan hebben wij duidelijke foto’s in ons bezit gekregen van de zeer waarschijnlijke daders.
Mail ons dan op [email protected] en beschrijf je gestolen fiets en hoe laat je merkte dat ie gestolen was, dan kunnen we je wellicht met die foto’s helpen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 26 augustus 2012 om 11:11:

Tot op dit moment heeft zich bij ons niemand gemeld van wie de fiets zaterdagmiddag werd gestolen bij de achteringang van de Elzaspassage.
Wel 2 andere Helmonders wiens fiets die avond en een paar weken eerder vlakbij ontvreemd werden. Maar of dat dezelfde daders betrof?

Mocht iemand zich toch nog melden bij ons, de foto’s bewaren we natuurlijk en de politie weet ervan, dus wie weet…

Beantwoorden

Ik was drie weken terug (2 september) bij lokaal 42 en toen vroeg een blonde vrouw van een jaar of 25 met blauwe ogen en 1.70 of ze mijn haar mocht knippen omdat ze een leuk kapsel in gedachten had voor mij. Ze heet Randy en is thuiskapster. Helaas heeft mijn mobiel haar nummer niet goed opgeslagen en ben ik haar contact gegevens kwijt. Kan iemand mij helpen? Mail me dan even!

Beantwoorden

@Malu op maandag 24 september 2012 om 11:06:

Misschien is het verstandig als je je oproepje ook even op de Facebook pagina van Lokaal 42 zet.
https://www.facebook.com/Lokaal42

Beantwoorden

@Malu op maandag 24 september 2012 om 11:06:

Misschien dat de eigenaar haar kent en dat je het hem even vraagt.

Beantwoorden

Ik heb het al aan Marion en Marc gevraagd, maar hun kennen haar ook niet 🙁
Ik blijf nog even verder zoeken.

Beantwoorden

Met een aantal vrienden had ik het over het ontstaan van de vijvers in het Warandepark. Die zouden ontstaan zijn bij de bouw van het Elkerliek ziekenhuis eind jaren 50. Het Zieken huis is geopend in 1957. Is er binnen u redactie iemand die dat van vruuger naw zou kunnen vertellen?

Met hartelijke groeten,

Hein van den Reek

Beantwoorden

die lijken me toch gewoon uitgegraven bij de aanleg ( uitbreiding ) van het Warande Park. Op wikipedia is een deel van de geschiedenis van de Warande terug te lezen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Warande_(Helmond)

Beantwoorden

De vijvers zijn inderdaad ergens tussen 1952 en 1955 uitgegraven bij de verdere herinrichting van de Warande door de gemeente om het gebied aantrekkelijker te maken als recreatiegebied. De weide aan de westzijde was als speelweide bedoeld, de vijver aan de oostkant (waarin later dus een eilandje is ‘gekomen’) als kanovijver. Maar of deze ooit als zodanig dienst heeft gedaan?
En dan blijft ook nog de vraag: waar is al dat zand van die uitgravingen gebleven? Heeft de aannemer daar goede zaken mee gedaan en wellicht heeft hij het vlakbij kwijt gekund bij de bouw van inderdaad het ziekenhuis of de wijk Amstleven? Wie het weet mag het zeggen

Beantwoorden

Als oud inwoner van Helmond heb ik veel activiteiten in Helmond gefotografeerd. Zo ook de Kasteelmuziekfeesten. Bij het plaatsen van die foto’s op mijn website, kwam ik op foto’s van een dansende man. Ooit werd hij tijdens de muziekfeesten het podium opgehaald en in het zonnetje gezet. Tot nu is het mij niet gelukt de identiteit van de man te achterhalen. Wie kan me hierbij helpen?

Beantwoorden

@wim manders op dinsdag 4 juni 2013 om 12:05:

Als je even wacht dan zijn de kasteeltuinconcerten weer en kun je hem zo aanspreken. Wanneer zijn de kasteeltuinconcerten eigenlijk?

Beantwoorden

@wim manders op dinsdag 4 juni 2013 om 12:05:

volgens mij is het Dhr ? Sprengers, broer van wijlen Frans Sprengers welke een loodgieters bedrijf op de markt had.

Beantwoorden

@peter op dinsdag 4 juni 2013 om 13:23:

Dank je Peter!

Beantwoorden

@Frank op dinsdag 4 juni 2013 om 13:17:

Woon net iets te ver weg om naar de feesten toe te komen; heb geïnformeerd naar de dansende man bij stg. Stadspromotie. Zij hadden hem al enkele keren niet meer gezien en vreesden dat hij niet meer leeft.

Beantwoorden

@wim manders op dinsdag 4 juni 2013 om 12:05:

Hoe hij heet weet ik niet, maar een heerlijke vent, lak aan alles. De dancing fool noemen wij hem altijd, zie het filmpje. Veel succes met zoeken.

Beantwoorden

@Lieke op woensdag 5 juni 2013 om 12:24:

Gaaf filmpje, je laat precies zien wat me intrigeerde aan die man: hij trekt zich van niemand iets aan… het zou een broer van (wijlen) loodgieter sprengers kunne zijn. weet nog steeds niet of de man nog leeft, dank voor je reactie…
waar in helmond toch nog groot kan zijn!

Beantwoorden

Wanneer gaat de Gouden Kegel eigenlijk weer open?

Beantwoorden

@Noud op zondag 8 december 2013 om 01:18:

Zijn daar (al) plannen voor dan?

Beantwoorden

Het ​Eindhovens ​Dagblad ​mag ​5 ​keer ​5000 ​euro ​weggeven ​aan ​een ​goed ​doel,
namens ​de ​Lions ​Eindhoven ​Welschap. ​Wij ​zijn ​één ​van ​deze ​goede ​doelen!
Maar ​er ​zijn ​nog ​49 ​andere ​goede ​doelen ​aangemeld…. ​
Vier ​goede ​doelen ​worden ​door ​een ​jury ​gekozen, ​het ​vijfde ​doel ​wordt door ​het ​publiek ​gekozen ​door ​middel ​van ​stemmen ​op ​de ​website ​van ​het ED. ​

Wij ​willen ​jullie ​vragen ​om ​ons , Stichting Speel je Mee, te ​helpen ​om ​de ​meeste stemmen ​te krijgen! ​Ga ​allereerst ​naar ​http://www.ed.nl/extra/5×5 ​[1], ​scrol ​naar beneden ​naar ​Stichting ​Speel ​je ​mee ​en ​klik ​op ​”stem”. ​Vul ​je ​emailadres in ​en ​je ​ontvangt ​een ​bevestiging mail ​van ​Redactie ​ED: ​actie ​5×5. ​Je
stem ​wordt ​pas ​geteld ​nadat ​je ​op ​de ​link ​in ​deze ​email ​geklikt ​hebt! ​
Help ​ons ​nog ​meer ​door ​dit door te sturen naar zo veel ​mogelijk ​vrienden ​en kennissen ​door ​te ​sturen ​en ​hen ​te ​vragen ​ook ​op ​ons ​te ​stemmen! ​

Bedankt, http://www.stichtingspeeljemee.nl

Beantwoorden

Doen!!!! Volg het advies van Solveg hierboven!
Het kan tot 26 januari. ed.nl/5×5 en je komt er al.

Beantwoorden

Wie o wie weet wanneer de Kidsplaza op Suytkade opent? Hoor het graag!

Beantwoorden

@Nicky op dinsdag 28 januari 2014 om 10:14:

Is nog niet bekend. Op hun FB kun je al hun nieuws volgen: https://www.facebook.com/Kidsplaza.Helmond

Beantwoorden

hallo
weet er iemand wat er is geweest voor dat de straat Overspoor en Spoorstraat werd gebouwd ben benieuwd naar de antwoorden

Beantwoorden

Graag vraag ik jullie om een stem uit te brengen op een column die ik heb ingezonden voor een schrijfwedstrijd bij Metronieuws.
Voor meer informatie over de wedstrijd zie:
http://lezerscolumns.metronieuws.nl/vriend-en-vijand.html
Voor de column en het stemmen daarop zie:
http://lezerscolumns.metronieuws.nl/view/d6bw

Alvast bedankt Hellemonders … en anderen …!

Rob Mientjes (alias Mien)

Beantwoorden

Wij zijn van het ROC ter aa en wij gaan geld in zamelen voor het goede doel: Make a wish. Indien u een donatie wilt geven kunt u ons altijd bereiken via de mail of via onze facebook pagina.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Groetjes,
Sharon van de Nieuwenhof, Kelly Hulsman, Belinda Pluym, Danielle van der Horst, Basant Hashish, Megan van Veghel, Lotte Peeters, Manon Rutjens en Sabine Aarts

Beantwoorden
make a wish roc ter-aa

Is toch een rubriek die dient te gaan over inhoudelijke Helmondse zaken en geen schooirubriek.
Als het woord inhoudelijk niet duidelijk is volg eens een taallesje 🙂

Beantwoorden

Een door De weblog van Helmond verplaatste reactie omdat die hier off topic was (en bij deze rubriek niet):

Aan de weblog Helmond.
Ik heb sterk de indruk dat u zich schuldig maakt aan censuur.
Klopt dat want dit is namelijk niet de eerste keer dat ik dit mee maak.
Bent u spreekbuis van de Gemeente Helmond.. ook prima maar maak dit dan duidelijk aan de deelnemers.

Beantwoorden
M. Betgem/van der Spuij

@M. Betgem/van der Spuij op zondag 26 oktober 2014 om 16:23:

Aangenomen dat het een serieuze reactie is:
1. Is die reactie bij die column on topic?
2. Waarop baseer je die sterke indruk?

Beantwoorden

Hoe bedoel je on topic. alleen het woord al ga ik van over mijn nek.
Die sterke indruk baseer ik dus op eerdere stukken die ik heb geschreven.
Toen waren jullie erg mee bezig dat ik twee namen gebruikte. Nu dus nog maar 1 en wel mijn eigen naam. Vanmiddag schreef ik een stuk en dat verdween zomaar. Je doet je best maar als het zo moet..
Ik denk echt dat jullie in opdracht van de gemeente Helmond werken.
Is dat zo????

Beantwoorden
M. Betgem/van der Spuij

@M. Betgem/van der Spuij op zondag 26 oktober 2014 om 17:29:

Over je nek? Vreemde formulering om aan te geven dat je de term ‘on topic’ niet kent. Op Wikipedia staat de uitleg.

Dat jij en je man met meer dan 2 namen reageerden, was slechts een reden dat we destijds (na meerdere waarschuwingen) een ip-ban gaven. De belangrijkste reden daarvoor was namelijk het regelmatig ronduit onbeschoft reageren op andere reageerders en columnisten. Een derde reden was het vaak off topic reageren, met name door off topic jullie problemen met de gemeente erbij te slepen. Vanwege dat laatste boden we jullie eind juni (toen we de opgelegde ip-ban na ruim een half jaar hadden opgeheven) deze ruimte voor dit gastblog aan om daar jullie kant van het verhaal op te schrijven.
Als je denkt dat wij gisterenmiddag een reactie van jou hebben verwijderd, dan kunnen we je bij deze zeggen dat dat niet gebeurd is. Dat hebben we op 4 verschillende manieren gecontroleerd. Alle 8 reacties die jij gistermiddag op de weblog plaatste, staan gewoon volledig op de weblog. Bedenk daarbij dat het natuurlijk ook niet erg logisch zou zijn dat we wél een reactie van jou zouden verwijderden, maar de klacht daarover níet verwijderen.
Op jouw vraag of De weblog van Helmond in opdracht van de gemeente Helmond werkt, is het antwoord nee.

We hopen dat we je het e.e.a. duidelijk hebben kunnen maken. Maar eens houdt zelfs ons geduld op. Dan stoppen we met waarschuwen en is een tweede ip-ban een definitieve.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 oktober 2014 om 15:53:

Ik zou ze gewoon bannen van dit stadsblog. Daar is geen land mee te bezeilen. Zij denken dat de wereld om hun probleem draait. Get a life!
Ter verdediging van dat ze over haar nek ging, wil ik graag aanvoeren dat ze dat waarschijnlijk heeft overgenomen van de klanten toentertijd in haar restaurant. Die zeiden dat steeds als ze hen vroeg “En? Heeft het gesmaakt?” 😉

Beantwoorden

hallo,
ben op zoek naar foto’s van het helmonds dameskoor dat in 1975 25 jaar bestond, er was toen een feest in de gouden kegel op de markt, ik was toendertijd de jongste van het koor samen met femma van der zee, wie o wie kan mij helpen aan foto’s, andere foto’s van het koor rond die tijd zijn ook welkom!
mvrgr
marian

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 11 augustus 2009 om 09:34:

Beste Heer Mevrouw,

Ik weet niet of U al te weten bent gekomen wie dit zijn maar ik vond ze een beetje lijken op Piet en Anna De Wit ( peapark ).
Graag hoor ik wat U er van denkt.

Mvgr,Henry Emons Helmond

Beantwoorden

@Henry Emons op zondag 25 januari 2015 om 23:44:

Bedankt voor het antwoord. We hebben voor de zekerheid een kattebelletje gestuurd naar de persoon die het destijds mailde. Wellicht laat die persoon hieronder iets weten.

Beantwoorden

@Henry Emons
Ook ik dank u voor uw reactie. Ik denk dat u toch verkeerd zit. De foto dateert uit circa 1925, toen waren Piet de Wit en ‘zijn’ Anna niet meer de jongsten, in ieder geval te oud om als passagiers van de betreffende auto door te kunnen gaan. Ik twijfel inmiddels of het wel een Helmonds beeld is, maar misschien herkent iemand het hoekpand nummer 15

Mvgr
Giel van Hooff

Beantwoorden

Helmonders gezocht! Help mij met afstuderen!

Ik zoek zoveel mogelijk inwoners van Helmond die deze korte enquête invullen. Het gaat over hoe Helmonders makkelijker betrokken kunnen worden in het meedenken en –doen met de plannen van de gemeente.
De enquête bestaat slechts uit 10 vragen en het invullen duurt maximaal 7 minuten.
Deze is in te vullen via deze link:

http://www.thesistools.com/web/?id=458193.

Bedankt voor jullie hulp!

Beantwoorden

@Inge op woensdag 1 april 2015 om 13:04:

Zojuist ingevuld. Veel succes met je afstudeerproject.

Beantwoorden

Open Jongerencentrum Werkwinkel
Herinnert u zich de voormalige Gerardusschool aan de Heistraat nog die onderdak bood aan nogal wat organisaties? Van Sentersoos tot Jongerenadviescentrum, van de muziekbunker tot Turkse Jongerengroep vanaf begin jaren 80 vonden ze er allemaal hun onderdak. Nogal wat van deze organisaties waren bedoeld voor, maar werden ook ‘gedraaid’ door jongeren.
Eén van de initiatieven was Jongerencentrum Werkwinkel, beter bekend als De Werkwinkel. En een onderdeel van de Werkwinkel was de Drukstudio.
De Drukstudio bood werkruimte aan kunstenaars, vormde voor jongeren vaak een eerste stap op weg naar het arbeidsproces, en bestond bovenal uit een werk- leeromgeving waarin jongeren zich, onder begeleiding, grafische technieken en –vormgeving eigen konden maken.
Kortom het was een drukte van belang, een broeinest van initiatieven en bovenal……kei gezellig!

Kortgeleden is de collectie affiches vervaardigd door de Drukstudio als het ware ‘herontdekt’. Naar onze mening een bijzondere collectie omdat zij een bijna laatste, tastbare Helmondse exponent zijn uit een tijd waarin jongeren nog steeds bezig waren zich aan ‘het gezag van ouderen’ te onttrekken vanuit een locatie die bijna geheel zelfstandig door henzelf werd gerund.
Het tijdsbeeld lijkt ons de moeite waard om hier bij stil te staan. Dit willen we doen door een gedeelte van de affiches te gaan exposeren. De expositie willen we als het mogelijk is verder inhoud geven met bijvoorbeeld beeld en geluid (bands) die in die tijd onderdak vonden in de Gerardusschool.

We denken er aan om dit begin 2016 te gaan doen in de Cacaofabriek.
Heb je (tastbare)herinneringen, heb jij nog contact met je oude bandleden, heb je zin om mee te denken en te organiseren? Graag, wij kunnen jullie hulp heel, heel goed gebruiken!
Wil je meer informatie, je kunt mailen naar [email protected] of meldt je aan voor de (besloten) Facebookpagina ‘Open Jongerencentrum Werkwinkel 1980—1989’.
Doe je mee?

Beantwoorden
OJC Werkwinkel 1980—1989

@OJC Werkwinkel 1980—1989 op woensdag 22 april 2015 om 12:34:

Wat een leuk initiatief. Kun je een link van die Facebook-pagina geven, ik kan hem niet vinden. 🙁

Beantwoorden

@Frank op woensdag 22 april 2015 om 17:32:

https://www.facebook.com/groups/339187656255310/

Beantwoorden
Lucien van der Voort

Beste mensen,

Samen met een paar oud-klasgenoten ben ik bezig om een reünie te organiseren.
Het gaat om het schooljaar 1977 van de Schellenboom, die school stond in Helmond-Noord, vóór de Boerderij.
Nou zijn er een aantal mensen die we niet meer kunnen vinden, erg jammer.
Mijn vraag aan jullie is dan ook:

Als er iemand iets van de volgende mensen weet, zou je het me dan willen laten weten? Het gaat om de volgende personen, ze zaten op de Schellenboom in de periode 1971-1977

Tineke van Dalen
Mirjam Jongen
John Scheepers
Piet van de Broek
Paul Cornelissen
Tjitske Laan
Wiljan van de Mortel
Antonie Waijers
Lisette van de Vorst
Steven Sneijders
Vera van de Boogaard
Berdie van de Boogaard

Hopelijk kan iemand me helpen!

Beantwoorden
Linda Dams – van Stiphout

Voetbal Trainer(s) gezocht voor vv Bruheze B2 te Helmond

Voor aankomend voetbalseizoen, wat dus op het punt staat te beginnen, is vvBruheze B2 nog druk op zoek naar de invulling van een aantal vacatures. Vooral voor de invulling van het trainerschap van de B2 (leeftijdscategorie 14-16 jaar), is de nood hoog aan het worden om ook deze jongens een leuk en leerzaam seizoen te kunnen bieden.
De trainingsdagen zijn op maandag en woensdag van 20:00-21:00
op Sportpark Espendonk te Helmond-Brouwhuis
De voetbalwedstrijden op zaterdag.
Ook zoeken we nog spelers!!!!!!!!!!!!!!!

Mocht iemand hier interesse in en / of vragen over hebben, gelieve dan een mail te sturen naar [email protected]

Beantwoorden
vv Bruheze B2 Voetbalvereniging

Ik ben van plan om een (dragende) muur tussen de woonkamer en keuken gedeeltelijk te verwijderen, nu heb ik al toestemming van de woningbouw en ben al in contact met een constructeur om een berekening te maken over welke ondersteuningsconstructie er nodig is.
Alleen kan ik op de website van de gemeente Helmond totaal niet vinden of er voor deze aanpassing een omgevingsvergunning nodig is en wat de eventuele kosten zijn.
Iemand ervaring hiermee ?

Beantwoorden

@Erik op zaterdag 26 september 2015 om 15:12:

Vermoedelijk heb je schriftelijke toestemming van de verhuurder.

De verhuurder kan dan toch wel duidelijkheid geven?

Anders neem je voor informatie (telefonisch) contact op met de gemeente.

Beantwoorden

Bij dit item plaatsten jullie al vraagtekens. Jullie leggen erg veel nadruk op Helmond. Ik begrijp dat wel. De wereld is niet uitsluitend Helmond. De (social) media verplichten jullie ook tot een breder perspectief. Misschien moet je na 10 jaar ook eens een soort zelfreflectie toepassen?

Beantwoorden

Een opmerking van Henk Jan Mieijr, burgemeester van Zwolle, is bijvoorbeeld niet on-topic. Jullie letten echt op gemeentegrenzen. Dat werkt niet in 2015.

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 14:17:

Henk Jan Meijer.

Beantwoorden

Euhm, Evert, je bent bekend met de titel van dit weblog? De weblog van Helmond…
Voor niet-Helmonds nieuws zijn er meer dan genoeg websites. Hier wordt gewoon alles over Helmond behandeld. En voor de een zitten daar meer interessante onderwerpen bij dan voor de ander.

Ik vind het eerlijk gezegd erg vreemd dat je vraagtekens bij dit artikel zet, aangezien het behoorlijk opvallend nieuws was. Op social media en bij andere tv programma’s is het nog teruggekomen en ik ben blij dat het onder de aandacht is gekomen, want normaal kijk ik dit programma nooit.

Beantwoorden

Evert, dit is de Weblog van Helmond. Op een website over Italië kom ik ook geen tips tegen over Madrid en Barcelona. Houdoe!

Beantwoorden

@Helmonder op maandag 26 oktober 2015 om 14:23:

Weet jij wie achter deze site zit?

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 13:54:

Ik vraag me af hoe je het verzonnen kreeg, maar ik kan er wel weer smakelijk om lachen/
Was jij dat die dat voorstel jaren terug ook aan het Helmonds Dagblad deed?

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 13:54:

Hein, Helmonder en Jan maaiden flink wat gras voor onze voeten weg. Hun reacties (ieder op een eigen manier) verwoorden namelijk wat De weblog van Helmond voor ogen staat: een plek waar je over Helmond kunt praten, huilen en lachen. Het enige dat wij dus op de weblog (zullen) aansnijden is Helmond.
De verplichting om hier over iets anders dan Helmond te berichten, zien we eerlijk gezegd niet en zullen we op zeker ook nooit aangaan. Dat er ook een wereld buiten Helmond is, weten we natuurlijk, maar dat is niet de wereld van deze weblog. Over alles buiten onze stad zijn miljoenen andere websites/weblogs/fora/…. Die zijn veel beter in die onderwerpen.
We waarderen suggesties altijd, maar we hopen ook dat je begrijpt dat we niet elke suggestie overnemen.

Beantwoorden

Wat is 1e café van Helmond en in welke straat was dit gevestigd

Beantwoorden

Geachte heer / mevrouw,

Mijn naam is Michel, 44 jaar en ik woon in Alkmaar. Sinds april 2014 volg ik de 2 jarige avond opleiding aan fotovakschool van Amsterdam. Voor mijn eind examen project wil ik de achtergronden van mijn moeder wil fotograferen. Mijn moeder is overleden in 1981 en helaas weet ik niet veel. Via officiële stukken ben ik erachter gekomen dat ze heeft gewoond aan de Houtsteeg en moeder is geboren op 09-12-1944. Ik wil jullie vriendelijk vragen of jullie contact met mij willen opnemen want ik wil graag de geschiedenis momenten vast te leggen waar dit een onderdeel van is.
Mvg, Michel

Beantwoorden

@Michel op zaterdag 19 december 2015 om 18:33:

Als je hieronder duidelijk jouw vragen daarover stelt, wellicht dat iemand ze kan beantwoorden.

Beantwoorden

waar vind ik het lied uit de 60er jaren

en dan zijn we verdomme ,met d’un brommer gekomme naar het Hellemondse carnaval???

Beantwoorden


Wij van De Knallers zijn genomineerd met onze Helmondse carnavalskraker bij Giel Beelen (3fm). Inmiddels hebben we de top 11 behaald uit 160 inzendingen, maar we hebben nog veel stemmen nodig om in de top 3 te komen. Aangezien dit hele goede Helmond promotie is de vraag of jullie willen helpen.
Via deze link kan er gestemd worden: http://giel.vara.nl/nieuws/stem-op-de-top-11
Alvast bedankt.

Groeten,
De Knallers

Beantwoorden

Hallo,

In het kader van mijn stage bij Adriaans Bouwgroep BV ben ik bezig met een woonwensenonderzoek. Ik studeer ruimtelijke ordening en planologie aan de NHTV te Breda en zit hierbij in mijn 3e leerjaar. Voor het onderzoek heb ik een enquête opgesteld om een goed beeld te kunnen krijgen van de woonwensen. Het onderzoek is gericht op de wijk Stiphout maar iedereen met een woonwens in de regio Eindhoven – Helmond wordt van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag en de resultaten zullen volledig anoniem verwerkt worden.

De enquête is te vinden op http://www.woneninstiphout.nl . Voor meer informatie over het onderzoek kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 0492-523759.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!
Nick van Wel

Beantwoorden

Beste mensen,

Zoals jullie weten zitten we met ons project ‘Speurtocht voor kinderen langs Helmondse Monumenten’ volop in de race voor de Peeltrofee. De eerste 3 weken stonden we zelfs op de eerste plaats. Om mee te dingen naar één van de drie prijzen, dienen we op 11 juli in de top 5 te eindigen. Inmiddels zijn we gezakt naar plaats 3!
Om ervoor te zorgen dat we niet verder afzakken en onze plaats in de top 5 gaan verliezen, kunnen we dus nog wel wat stemmen gebruiken
Een dringende oproep aan iedereen: verspreid de vraag om te stemmen onder jullie collega’s vrijwilligers, vrienden en bekenden. En als je zelf nog niet gestemd hebt………. Hartelijk dank!!!

Je kunt bovenstaande tekst kopiëren en doorsturen aan je contacten. Ik hoop dat we op die manier in de top 5 blijven staan.
Dank jullie wel!!!

Stem vóór 11 juli op SPEURTOCHT VOOR KINDEREN LANGS HELMONDSE MONUMENTEN op http://www.peeltrofee.nl

Beantwoorden

Repaircafé Rijpelberg zoekt vrijwillige reparateurs
Heb jij twee rechterhanden? En vind je het leuk om die te gebruiken en daarmee andere mensen te helpen? Dan is Repaircafé Rijpelberg iets voor jou! Het Repaircafé kan namelijk nog enkele vrijwilligers gebruiken om het team uit te breiden.

Nut én gezelligheid
Op 3 dagdelen per maand repareren vrijwillige reparateurs huishoudelijke apparaten, geluidsapparatuur, verlichting, meubels, speelgoed, fietsen en nog veel meer. Dat is gratis voor inwoners van Helmond die niet zo’n grote beurs hebben, maar ook voor mensen die duurzaam met spullen willen omgaan. De reparaties worden uitgevoerd onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje, want het sociale contact is ook belangrijk.

Interesse?
Heb je verstand van elektra, elektronica, meubels, stoffering of heb je anderszins klus-handen en vind je het leuk om andere mensen te helpen? Neem dan contact op met Johan Megens, coördinator van Repaircafé Rijpelberg. Je kunt hem bellen of mailen: 0492-846991 / 06-19342212 / [email protected].
Meer informatie vind je ook op https://www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg

Beantwoorden
Repaircafé Rijpelberg

Beste Webblog,ik weet niet precies hoe deze site werkt,maar misschien is het een idee om langlopende zaken ofline te halen,er worden mensen en dingen besproken die een nieuw leven op willen bouwen maar blijven door de reactie’s hier op deze site wel achtervolgd,en blijven open wonden.

Beantwoorden
geweest voorbij afgelopen

@geweest voorbij afgelopen op woensdag 1 februari 2017 om 16:04:

Bedankt voor je suggestie. Maar wij verwijderen nooit iets dat we op De weblog van Helmond hebben geplaatst. Tenzij zijn of haar reactie spam of off-topic is, geldt hetzelfde voor de reacties van onze reageerders. Dat doen we al bijna 12 jaar op deze wijze en dat bevalt ons goed.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 2 februari 2017 om 10:07:

Bevalt mij ook goed en zeker houwen zo!

Beantwoorden

Hoe komt het dat ik steeds confetti achter mijn laptop heb liggen als ik deze site heb bezocht? 😉

Beantwoorden

@Noud op vrijdag 24 februari 2017 om 23:19:

Onze technische dienst is meteen een diepgravend onderzoek gestart en heeft zojuist de waarschijnlijke oorzaak ontdekt:

Mogelijk is die header, ook wel kopfoto genoemd, er (door nog onverklaarbare redenen) vanwege carnaval opgekomen. Zojuist is alles hersteld en zou de hoeveelheid confetti achter jouw scherm niet meer mogen groeien. Hopelijk veroorzaakte het euvel in de afgelopen dagen niet te veel overlast voor je.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 1 maart 2017 om 11:58:

Ik heb er behoorlijk wat overlast van gehad. Zodra ik moest niezen vloog hier de confetti door de huiskamer.

Beantwoorden

Nog even een late reactie op de vraag waarom de buurt Jeruzalem zo genoemd wordt: dit komt door de witte of lichtgrijze kleur en de eenvoudige bouwwijze van de betonnen woningen. Tilburg en Nijmegen hebben buurten met soortgelijke huizen en die worden in de volksmond ook Jeruzalem genoemd.

Beantwoorden

Beantwoorden
Sambaband Bando di Ritmo

Onze poes Mila is sinds 12 Maart vermist, ze is een Maine Coon zonder stamboom maar met chip en woonachtig in de wijk Stepekolk in Helmond Brandevoort. Heeft u de gouden tip om ons te herenigen?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond in reactie op deze reactie
Hoezo off topic? Ik ga niet voor Sander Lam spreken. Ik heb het heel duidelijk over zuiver Helmondse gemeentelijke “issues”, waar de heer Mohammed CHAHIM het ook over heeft. Het enige waar ik het niet over heb gehad – in tegenstelling tot de heer CHAHIM – zijn de pvv en denk. (Niet voor niks in kleine letters!).
Voor een goed functionerende democratie is volledige transparantie een eerste vereiste. Dat geldt voor de gemeente Helmond, voor Senzer, voor de politieke partijen die nu en in de toekomst in de gemeenteraad zitten en – niet in de laatste plaats voor – de weblog van Helmond.
Een onderdeel van deze transparantie is de relatie – kruis – en dwarsverbanden – tussen de gemeente Helmond en Senzer. en het is de taak van de gemeente/Senzer om deze informatie aan de Helmondse burgers te verschaffen. Als Senzer/de gemeente hierin tekortschieten is dat de taak van de gemeenteraad + gemeenteraadsleden t.b.v. de Helmondse kiezers.

Beantwoorden

@Weblogredactie: mij is ook niet duidelijk waarom mijn reactie off topic was. Met de zin “Als de heer Chahim wil dat de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaan over lokale politiek en een inclusieve samenleving, laat zijn partij zich er dan sterk voor maken dat…” geef ik de aansluiting bij de column toch aan? Het is jullie site, daarom respecteer ik jullie keuze, maar ik snap hem niet.

@Peter: zullen we op de uitnodiging van de Weblogredactie ingaan en samen een gastblog schrijven?

Beantwoorden

@Peter op vrijdag 14 april 2017 om 04:43:
Hetgeen jij aansneed gaat zeker over Helmond (daarom onze suggestie om daarover een opiniërend gastblog te schrijven). Het onderwerp dat Mohammed Chahim in zijn column besprak betreft de PVV, DENK, zijn PvdA en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Reacties daarop beoordelen wij als on topic.
Om de leesbaarheid van De weblog van Helmond in de hand te houden, grijpen we heel soms een beetje in zoals we dat woensdag deden. Als je in de reacties hierboven terugkijkt, zie je nog zo’n ingreep. We laten heel veel toe op de weblog, maar niet alles.
Zo zijn er wel eens Helmonders die denken dat alles wat ze schrijven (over bijvoorbeeld Maxima, Syrië en vervuilde oceanen) on topic is omdat ze zelf Helmonder zijn. Met hen zijn we het niet eens. Een jaar of 10 terug was er een man die heel mooi kon formuleren en veel weblogonderwerpen aan Jezus wist te koppelen vanuit de gedachte dat zijn geloof aan Helmond verkondigd moest worden. Met 1 druk op de knop werden die off topic reacties destijds steeds verwijderd. Zo deden we dat toen, nu proberen we dergelijke ingrepen bij reacties van personen die vaker op de weblog reageren, hier netjes toe te lichten.

@Sander Lam op vrijdag 14 april 2017 om 08:39:
Wat betreft het eerste deel van je reactie heb je 100% gelijk. We refereerden aan de 2 laatste alinea’s van die reactie.
Je maakt overigens 1 inschattingsfoutje dat we wel eens vaker horen. “Het is jullie site, daarom…” dat klopt alleen strikt juridisch. Wij vinden dat de weblog van de Helmonders is. Dat was een belangrijke reden voor het weblogteam om de naam De weblog van Helmond te kiezen. Want reacties (inmiddels 72.345 met deze erbij) als van jullie moesten de weblog gaan maken tot wat die nu is.

Beantwoorden

Beste mensen, ik doe mee aan een wedstrijd voor mijn idee om in het PSV stadion een springkussenfeest met muziek, hapjes en drankjes voor kinderen die vaak in het ziekenhuis liggen, te organiseren.
Ik moet nu zoveel mogelijk stemmen verzamelen om te winnen en het dan te mogen realiseren.
Ik zou het leuk en fijn vinden als ik daar wat hulp bij krijg….helpen jullie mee?

https://baasvanhetveld.energiedirect.nl/idee/bianca/stemmen/

Beantwoorden

@bianca van Bruinisse op vrijdag 5 mei 2017 om 14:53:

Gestemd, mooi initiatief en toi-toi-toi!

Beantwoorden

@Sjaan op woensdag 7 september 2005 om 19:54:

In Moskou heb ik gewoond, maar waarom het Moskou heette?? Vond het wel altijd interessant om op school te vertellen dat ik in Moskou had gewoond. De wijk lag als je Helmond binnenrijdt vanuit Deurne aan de rechterkant. Bij de tunnel zeg maar.

Beantwoorden

@Zwaantje op maandag 14 augustus 2017 om 11:37:

Of het klopt weet ik niet, maar later die maand postte Angelique:

De naam Moskou is ontstaan toen anders denkenden (lees geen katholieken) geen woning konden huren in Helmond. Een paar mensen zoals Piet van Bokhoven, van Rooij, Jan Bungelers (Bakker?) hebben toen een woningbouwvereniging opgericht , Algemeen Belang ?, en gingen toen vanuit oogpunt Socialisme, Communisme huizen verhuren . Bijnaam werd Rooie Woningbouw en vandaar de buurt MOSKOU.

Beantwoorden

Weet iemond nog hpe het café op de steenweg heette voordat het Dadas heette?

Beantwoorden

Ik hoorde dat de ANWB samen met ONIS een vrijwilligers project was gestart om ouderen te helpen bij vervoer (Auto Maatje??) weet iemand hier meer over?

Beantwoorden

@eenzame oudere op donderdag 5 oktober 2017 om 14:08:

Kijk even op https://www.levgroep.nl/nieuws.asp?sleutel=4432 daar staat alle info over AutoMaatje.

En als je van voetbal houdt:
Vanavond speelt Helmond Sport thuis tegen De Graafschap. Vanwege Nationale Ouderendag nodigt Helmond Sport in samenwerking met het Nationale Ouderenfonds alle (eenzame) ouderen uit de regio uit om gratis te komen kijken. Kijk even op http://www.helmondsport.nl/nieuws/helmond-sport-nodigt-ouderen-uit-tegen-de-graafschap

Beantwoorden

@AleBlie op woensdag 13 september 2017 om 22:41:

Volgens mij heeft dat altijd Dadas geheten. Zo heette het al toen ik er 35 jaar voor het eerst kwam en er zowat elke vrijdag ook een paar wat dikkere vrouwen van lichte zeden (om het maar netjes te zeggen) zaten.

Beantwoorden

Een kaartje voor onze ouderen

Savant Zorg levert een bijdrage aan de landelijke actie ‘kaartje voor onze ouderen’ van Nationaal Ouderenfonds en Post.nl en daarbij kunnen we uw hulp gebruiken!
Wij willen zorgen dat de ouderen op onze woonzorglocaties en bewoners in de wijk een kerstkaartje krijgen. Vindt u dit ook een goed idee dan kunt u ook deelnemen.

Stuur een handgeschreven kaartje met een leuke kerstboodschap naar:
Kaartje voor ouderen
Hof Bruheze 16
5704 NP Helmond

U mag het kaartje ook afgeven bij de receptie van woonzorgcentrum Savant Rivierenhof op bovenstaand adres.
We ontvangen de kaartjes graag voor 22 december. Wij zorgen vervolgens dat de kaartjes bij de ouderen terecht komen, die hier heel blij mee zullen zijn!

Alvast bedankt namens de ouderen!

Beantwoorden

Vacature: Senior Fietsenmaker.

Functie omschrijving:

Wij zoeken een Senior fietsenmaker met ervaring die verantwoordelijk is voor het repareren van onze weesfietsen.

Werkzaamheden
Repareren en onderhouden van fietsen
Ontmantelen van fietsen die niet te redden zijn
Schoonmaken van de fietsen en proper houden van de werkruimte

De functie wordt geboden in de vorm van dagbesteding, werkstage en vrijwilligerswerk, met doel naar betaald werk.
Er is altijd ruimte voor ontwikkeling door mee te werken aan andere projecten.

Beantwoorden

Stageplek MBO / HBO: Applicatie- en mediaontwikkelaar:

– Het opzetten van een intranet van A tot Z in een team van 2 of 3 mensen (programmeren, bijhouden/regelen, (projectleider)
– Ontwikkeling mobiele (scan) app ten behoeve van digitalisering voorraadbeheer
– Implementeren van IBeacons in vastgoed

Meer info: http://www.beginstation.nl/vacatures/leerbedrijf-stageplek/

Beantwoorden

Stageplek ICT-beheer bij het Beginstation:

– Opzetten transitie van lokaal naar Office 365
– Ondersteunen van gebruikers bij diverse ICT-incidenten
– Onderhouden NAS
– Opstellen van procedures/werkinstructies
– Mogelijke verbeteringen implementeren in huidig netwerk
– Opzetten en bijhouden van werkinstructies alsmede handleidingen
– Meedraaien in projecten
– Website aanpassen/ontwikkelen

Meer info: http://www.beginstation.nl

Beantwoorden

Vacaturemelding:
Gezocht:
Wethouder (m/v), die samen met de organisaties uit onze groene wijk in de komende 4 jaren een nog leefbaardere en socialere wijk met aandacht en respect voor elkaar wil maken.

Wie zijn wij?
Éen van de oostelijke wijken van Helmond.
Groen en natuur staan bij ons hoog in het vaandel. Recreatie, sport en spel zijn goed ontwikkeld.
Onze wijk huisvest al jaren één van de excellente Nederlandse basisscholen. Cohesie en communicatie kunnen wél een boost gebruiken en ook aan veiligheid kunnen we nog wel wat verbeteren. Kunnen we dan nog iets aan het beeld van de wijk en het zelfvertrouwen van de bewoners doen, dan is dat het helemaal!

Verwachting:
Voor deze belangrijke functie zijn wij op zoek naar kandidaten (mannen of vrouwen), die van aanpakken weten; die bewoners en organisaties weet samen te brengen en te motiveren om van een forensenwijk een samenleving te maken om trots op te zijn: doorzetters en teamspelers dus die weten te verbinden en te activeren.

Functie-eisen:
* Hands On mentaliteit, aanpakker (n.l.m.p.)
* No nonsens type
* Vooropleiding niet zo belangrijk
* Sociaal bewogen
* Groot denker
* Durf om ‘out of the box’ te denken
* Sterk en gemotiveerd in het debat
* Gevoel voor mens, samenleving en natuur
* Humor
* ‘Ginne Skrik’

Vergoeding:
* Nader in overleg met B & W te bepalen
* Af en toe een compliment voor goede daden
* Respect
* Hulp van uit de wijk en van overige organissaties.
* Een mooie vermelding op het CV
* Credits voor een volgende zittingsperiode

Solliciteren:
U kunt uw sollicitatie mailen naar [email protected]
Ná ontvangst zullen wij met u datum en tijd voor de groepssollicitatie met u, de concurrerende sollicitanten en wijkbewoners afstemmen. Doel van deze avond zal zijn dat u het gremium – meer specifiek wijkbewoners- weet te overtuigen van de door u gestelde doelen en hoe deze te bereiken.

De definitieve uitslag volgt 21 maart 2018 zo rond 00:00 uur. Over deze verkiezingsuitslag valt niet te twisten.

Beantwoorden

Ik heb een vraag
Welk groot water lag er in de wijk leonardus rond 1920

Beantwoorden

Ik heb gelezen dat er naa r mij gevraagd is door een zekere inge van. Zon. En ilse ik vind dat jullie dit niet zonder meer maar kunnen plaatsen daar om wil ik dat dit zo snel mogelijk verwijderd wordt

Beantwoorden

Heeft iemand een kleine poes gezien rond de zwanenbeemd of daarbuiten? Haar naam is Fredje. Het is een schildpad poes dus met alle kleuren door elkaar zonder motief. We zijn haar sinds 26 april kwijt. Alle informatie is welkom. Ze is makkelijk te pakken als je haar naam roept (Fredje) 0612395398. Of Verdilaan 12.

Beantwoorden

Wie kan mij helpen? In de eregallerij met sporters in de Kamstraat hangt een poster van Charles de Groot. Hij zou goud gewonnen hebben op de Paralympische Spelen in Seoel in 1988. Echter, op diverse pagina’s over deze Paralympische Spelen komt hij niet voor. Wel een Henk de Groot. Zijn Henk en Charles dezelfde persoon?

Beantwoorden

Rond 1960 werd in zaal Van Vilsteren aan de Markt de allereerste tieneravond in Helmond gehouden. Op die avond traden twee groepen op: “The Lucky Guys” uit Helmond en “The Rocket Strings” uit Gemert, beide bands van Indo-afkomst.

Wie heeft van deze avond of van die groepen misschien een foto en weet misschien zelfs de exacte datum?

Beantwoorden

@ Lieke op vrijdag 6 oktober 2017 om 4.58

Ik weet het weer. De kroeg heette San Remo bar

Beantwoorden

Hee hallo, ik heb het al vaak gevraagd. Mijn overgrootmoeder (Weduwe van Gerwen geb. van Zantvoort) woonde op het Hout. (Toen nog Helmond) Ze had daar een winkeltje. Ze verkocht van alles… o.a. snoep, maar ook haring uit een ton. Ik meende op de MIerloseweg nr 48. Ben er niet zeker van. Er bestaat een foto met haar voor haar winkeltje, maar niemand schijnt het te kennen. De foto stond ook in een (groene lijst) boekje (A6 liggend formaat) over Helmond. Is niet meer te koop.
Kunt u dat voor mij nakijken en eventueel de foto mailen aub… heb het via fb geprobeerd… niks.
Met dank
W. de Jager – van Lieshout

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 1 mei 2018 om 16:03:

is opgelost!

Beantwoorden

waarom staat mijn naam peter frensch op jullie site ik wil dat deze wordt verwijderd datum circa eind 2008

Beantwoorden

Vrijwilligers gezocht voor Het Kasteel van Sinterklaas

Net als andere jaren is Sinterklaas ook dit jaar weer op zoek naar hulp om van Het Kasteel van Sinterklaas een groot succes te maken. Van 15 augustus tot en met 15 september is het mogelijk om via http://www.hetkasteelvansinterklaas.nl in te schrijven als vrijwilliger.

Op zondag 17 november meert de boot met de goedheiligman en zijn pieten aan in de haven van Helmond en nemen zij hun intrek in het Helmondse kasteel. Om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn uitziet en dat de bezoekdagen vlekkeloos verlopen, is de hulp van wel 450 vrijwilligers nodig. De werkzaamheden zijn heel divers;van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastheer/-vrouw.Iedereen kan een steentje bijdragen.

Informatieavond op 12 september
Op donderdag 12 september om 19.30 uur is er in wijkhuis De Fonkel (Prins Karelstraat 131 in Helmond) een informatieavond. Deze avond is vrij toegankelijk en is bedoeld om (potentiële) vrijwilligers te informeren over wat het inhoudt om als vrijwilliger bij Het Kasteel van Sinterklaas te werken. Het is die avond ook mogelijk om in te schrijven.

Beantwoorden

@Het Kasteel van Sinterklaas op maandag 12 augustus 2019 om 07:58:

Ik geef me vrijwillig op voor de kassa

Beantwoorden

Lieve mensen. Mijn vriend en ik doen mee met een wedstrijd. We maken kans op een bruiloft t.wv. 30.000 euro!!! We zitten al in de finale maar we hebben nu jullie hulp nodig om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Elke like op dit filmpje is een stem: https://www.facebook.com/237652562699/posts/10158085213367700?sfns=mo . Willen jullie ons helpen onze droom werkelijkheid te laten worden?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *