Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

438reacties

“Zij die niet vragen, weten niet.
Zij die niet antwoorden, weten het ook niet.”
Steeds vaker duiken er inhoudelijke vragen in de diverse logs op. Een goede zaak natuurlijk. Die goede zaak gaan we nu uitbreiden. Hier kun je jouw vragen stellen aan je mede-Helmonders over de meest uiteenlopende Helmondse zaken die je ergens anders niet kwijt kunt. Bijvoorbeeld vragen waar je al langer mee zit, maar nooit een antwoord op kon vinden. Vragen als: “Ik weet het niet, maar een andere Helmonder moet dat toch zo weten”. Vragen van zowel praktische (bijvoorbeeld om mee te helpen een poll te winnen of een verloren sleutelbos terug te vinden), feitelijke als meer beschouwelijke aard. Bij veel van die vragen moeten we met zijn allen toch kunnen helpen.
Vragen die niet echt met Helmond te maken hebben, kun je hier natuurlijk niet stellen. Dit is géén veredeld spel en ook geen tweede grappenlog, maar een serieuze rubriek die jou kan helpen én waar jij anderen kunt helpen.
Geef bij het stellen van je vraag duidelijk aan wat je precies wilt weten.
Als jij geen aandacht aan je vraag besteedt, verwacht dan niet dat een potentiële beantwoorder dat wel zal doen of dat je een zinvol antwoord zult krijgen.

438 reacties:

Waarom noemt men de buurt rond de O.L.Vrouwekerk de ORANJE-BUURT?

Beantwoorden

@ J.E. Mulder:
Veel straatnamen hebben daar een koninklijke naam, zoals Mauritslaan, Emmastraat en Prins Hendriklaan. 1 Straat heet ‘zelfs’ de Oranjelaan
Vraag beantwoord?

Beantwoorden

Okay. Met dank.Gr.

Beantwoorden

was dat niet eigenlijk de herenbult 🙂
komt omdat de grote heren daar wonen in hun grote huizen … althans dat waren vroeger al grotere huizen dan de rest van de stad …
zogezegd de villawijk….
in de volksmond ook wel de zeikerds genoemd 🙂

toch???????? (zal wel weer verkeerd ingelicht zijn)

Beantwoorden

@Angie: Het is wel zo dat daar kasten van huizen staan,de gewone man van de straat,zal daar niet wonen,als je begrijpt wat ik bedoel.

Beantwoorden

Hoe komt het dat sommige gedeelten van Helmond bijnamen hebben waar geen logica in zit,
Jeruzalem, Moskou, de Wilma ????
😕

Beantwoorden

De Wilma is toch vernoemd naar de bouwer/ontwikkelaar van dat gebied?

Beantwoorden

welke wijk is dan Jeruzalem? en Moskou? Nooit van gehoord…

Beantwoorden

@Sjaan
Weet het ook niet precies, maar 1 van de twee is omgeving Rembrandtlaan. Kijk eens wat een WWWWW-vragen het toch zouden kunnen zijn. 😉

Beantwoorden

Inderdaad, Jeruzalem is de wijk bij de schilderswijk, tegen de Braak aan. Moskou ligt achterin de Pronto, daar heb je het al, wat is Pronto nu weer voor naam.
De Pronto ligt in Helmond- Oost.
@Ad 18.37 uur Zou het ?

Beantwoorden

Inderdaad is Wilma vernoemd naar de naam van het bouwbedrijf.
En Pronto betekent geloof ik zo iets als opschieten. Misschien hadden ze bij de bouw van de wijk wel haast.

Beantwoorden

Misschien vroeger overwegend italianen die er woonden? Soort gastarbeiders?

Beantwoorden

Sjaan: en mensen die op den Bult wonen of woonden.
Allemaal ongelukkigen?

Beantwoorden

Ik heb vroeger,nog thuis zijnde,met plezier op den Bult gewoond (Bakelsedijk).

Beantwoorden

dat was een andere bult 🙂

Beantwoorden

Ik zit met de volgende vraag en kon er tot nu toe geen antwoord op vinden. Bij deze dus:

Waarom moet Klein Arsenal verdwijnen?

Beantwoorden

@Ome Ko Omdat er op het voormalig voetbalterrein gebouwd ging worden.

Beantwoorden

@Ome Ko
Het is erg duur om de club te verhuizen. Daarnaast zijn er in Helmond al relatief veel clubs en heeft KA weinig toegevoegde waarde aan de Helmondse gemeenschap
(weinig leden, slechte naam, voldoende alternatieven).

Beantwoorden

@Ome Ko
In het digitale archief van het Eindhovens Dagblad staan 338 artikelen over dat onderwerp.

Beantwoorden

ok.. dan heb ik ook een vraggje.. hihi..

waarom noemen mensen uit helmond-west zich hagenezen?? mijn vader had daar vroeger een discussie over omdat hij zei dat hij een hagenees was(uit den haag!!!), en de mensen uit helmond-west zichzelf hagenezen noemde…. wie heeft hier nou gelijk?? 😉 😀 😛

Beantwoorden

Allebei. De wijk is in de volksmond het Haagje gaan heten. Wellicht komt dit door de 3 Haagstraten.

Beantwoorden

O ja, je hebt ook nog de Haaglaan.

Beantwoorden

@Natasjalex
Ik heb je gemist bij de WWWWW-vraag.

Wat het haagje betreft neem ik toch aan dat dit probleem alleen in Helmond speelt, daarbuiten zullen de mensen uit het haagje zichzelf geen hagenees noemen. Maar wetenschappelijk heb ik dat niet aangetoond hoor. 🙂

Beantwoorden

ad… ja ik was ten eerste te laat, en ten tweede.. ik doe er niet meer aan mee, want ik weet de antwoorden toch niet, en kan ze niet vinden..

Beantwoorden

En het ging nog wel over de edah.

Beantwoorden

@Natasjalex, weet jij dat dat een gevoelig item is ?
Je hebt mensen die in de 1e of 2e of 3e Haagstraat wonen en beledigd zijn als je zegt ; ” oh, woon je in het Haagje”. Dan zeggen ze heel verontwaardigd : “Nee, ik woon in Helmond-West “.
Het Haagje heeft voor veel mensen een negatieve bijklank. 8)

Beantwoorden

@angelique dat valt wel mee … ik ben ook een hagenees …. en och ik stoor me er niet aan … ik kwam ook uit de 2e haagstraat… maar die net over de 3e haagstraat of de 1e haagstraat woonden die wilden geen hagenees zijn 🙂

Beantwoorden

angelique.. ik heb zelf op een hoek van de 2de haagstraat gewoond… en ik heb nog nooit iemand in ‘t haagje horen klagen!!
angie… das grappig, hoe lang geleden heb je daar gewoond?? ik ben er 11 jaar geleden voor het eerst komen wonen.. 😀

Beantwoorden

nou natas ik ben zelf al euhhh 33 jaar uit het haagje weg maar altijd blijven komen…
heb ook altijd nog in verenigingsverband van alles gedaan …. na mijn trouwen zo’n 21 jaar geleden ging ik op Carp usfa wonen….
ik heb zo ongeveer een 15 jaar geleden tot 9 jaar geleden nog achter je gewoond … daarna naar de binnenstad .. dus ook weer niet zover van je vandaan 🙂

Beantwoorden

Waarom heet Helmond eigenlijk Helmond?
De mogelijke verklaring ‘de mond (= de toegang) van de hel (= het gevaarlijke moeras De Peel)’ ken ik. Maar ik hoorde ooit nog een mogelijke verklaring. Weet iemand welke?

Beantwoorden

Hoe kunnen wij nou weten welke mogelijke verklaring jij gehoord heb!

Beantwoorden

@LH Maak ons eens niet zo nieuwsgierig ? 😉

Beantwoorden

Ik heb ooit nog een uitleg gehoord, maar ik weet die echt niet meer. Hoop gewoon dat er iemand hier ook nog een andere uitleg kent.

Beantwoorden

Wat ik pas gelezen heb op de site, alles over Helmond, was dat hel in verband werd gebracht met helen dat verbergen of beschutten wil zeggen en mond zou zij sterke veilige of beveiligde plaats.

Beantwoorden

Dank voor je antwoord Peter W, maar welke site is dat precies?

Beantwoorden

@LH: Daar gaat weer een van mijn bronnen t.b.v. het WWWWW-spel maar vooruit dan maar omdat het zo netjes gevraagd wordt:
http://www.ask-all.nl/helmond.html

Beantwoorden

Nogmaals bedankt Peter W. Weet ik dat ook weer. Leuke site trouwens.

Beantwoorden

@Peter W. zeeeeeer interessante site 😉

Beantwoorden

ffkes een vraagje over deze site: waarom staat er bij sommige mensen een hoofdje voor de naam en bij andere nie? Ik dacht eerst dat alleen De weblog van Helmond zo’n hoofdje had (belangrijk ‘persoon’ natuurlijk) maar het valt me nu bij meerdere mensen op (natasjalex, jewel) Hoe zit dat?

Beantwoorden

@Sjaan:
Het heeft te maken met het feit dat je een weblog hebt en ook als zodanig bent ingelogd.

Beantwoorden

Bedankt!

Beantwoorden

Nou, ik woon al jaren in Het Haagje en beschouw dat, evenals de naam Hagenees, als een geuzennaam en ben er dan ook trots op.
Iets totaal anders: het heeft de afgelopen dagen in Brabant en Noord-Limburg overal blank van het water gestaan. Het was me echter al eerder opgevallen: bij ons in de wijk heeft het wel een beetje geregend maar verder was er niets aan de hand.
Waarom regent het in Helmond minder als in andere gebieden? Komt dat door de omgeving of hoe zit dat? Wie weet hier een zinnig antwoord op?

Beantwoorden

Ome Ko, je kaapt die vraag net voor mijn neus weg. Ik wilde hem ook stellen, omdat me dit al eerder was opgevallen.

Beantwoorden

@ Porcupine (a.k.a. Noud):
Same here, althans: ik vroeg het me ook ooit af.

Beantwoorden

Maar ik denk dat het meer met de windrichting heeft te maken. De zware buien komen vaak vanuit zuid-westelijke richting het land binnen, en omdat Helmond in het zuid-oosten ligt, blijven we dan buiten schot.
Denk ik.

Beantwoorden

Ik werk in Deurne en zelfs tussen Deurne en Helmond is erg veel verschil wb neerslag. De grens ligt net voorbij Berkendonk (zeg maar oude ingang Helmondseweg, Christusbeeld) Het is echt frappant hoe vaak ik daar van het ene weerbeeld in het andere rijd.
Ik dacht dat het te maken had met bebouwing/ groen… Groen trekt neerslag aan, is me altijd verteld. Maar dat gaat mi niet op in ons gebied.

Beantwoorden

Misschien skon vraagje voor Johan Verschuren???? 😀

Beantwoorden

ok ik heb ook weer een vraagje… vanaf wanneer wordt de kerk in de azalealaan als supermarkt gebruikt, en waarom eigenlijk? want het is geen alledaags gebouw voor een supermarkt…. 😀

Beantwoorden

Ik denk dat de kerk sinds 1996 of 1997 wordt gebruikt als supermarkt. Eerst zat er Groenwoudt (voormalig Weltevreden) in, die verhuisde vanuit de Margrietlaan, wat later weer Super de Boer is geworden.
Omdat het kerkgebouw karakteristiek was voor de buurt is besloten het niet te slopen, maar een nieuwe bestemming te geven. Dit werd dus de supermarkt. Overigens worden wel meer kerken omgebouwd tot winkels, of, zoals het protestants kerkje langs de Traverse, tot kantoorgebouw.

Beantwoorden

Ik heb me in mijn vorige reactie vergist in het jaartal.
Het gebouw is in mei 2000 in gebruik genomen als supermarkt, zoals uit dit bericht blijkt.

Beantwoorden

Toch blijft het een raar idee dat de kergebouwen momenteel gebruikt worden voor allerlei doeleinden.
Zo zal de Leonarduskerk binnenkort een medisch centrum worden.

Beantwoorden

@Sjaan 12 sept.20.16 uur zou Johan Verschuuren een e-mail adres hebben? Want ik ben nog steeds benieuwd naar het antwoord. 😀

Beantwoorden

@Angelique
Misschien kun je Johan Verschuuren wel even bellen.

Beantwoorden

@Porcupine, waarom ik ? Ik kom net binnenwandelen en geef Sjaan, jou en de Weblog alleen maar een hint.
😀 😀 😉

Beantwoorden

Aha. Maar ik heb zojuist op meteonet gekeken of er iets van bij stond. In meteonet.nl stond wel een soortgelijk antwoord als dat ik op 12 september om 16:04 had gegeven, maar ik heb voor de zekerheid de vraag nog een keer gesteld. Misschien krijg ik er nog wel een antwoord op.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

@ angelique :: 13 september 2005 14:46
Maar zo sneed het mes aan twee kanten. Niemand wilde eigenlijk dat de kerk werd gesloopt, en de supermarkt was dringend op zoek naar nieuw onderdak in de buurt. En de meeste mensen hadden er geen moeite mee dat de kerk werd verbouwd tot supermarkt.

Beantwoorden

@Porcupine ja dat klopt, is ook zo bij de Leonarduskerk.
De mooie buitenkant blijft behouden en de binnenkant wordt gebruikt voor iets wat de mensen ook heel prettig vinden, een medisch centrum. En toch krijg ik altijd een gevoel van geen eerbied wanneer een kerk een ander doeleinde krijgt. 😕

Beantwoorden

Wat het “weerpraatje” betreft heb ik altijd begrepen dat wij ons gelukkig mogen prijzen dat we op een “eiland” zitten ofwel tussen de Zuid-Willemsvaart en het Nieuwe Kanaal in. De meeste regenbuien worden gewoon hierdoor tegengehouden. Moeten we alleen kijken de beide “verkeerde kanten van het kanaal” ook meer regen hebben. 😉

Beantwoorden

De kerk aan de azalralaan is ok nog een konmar geweest…
@ Angelique: heb gezocht op omroep brabant. Heb geprobeerd te reageren op berichten over de hevige regenval, maar ik krijg geen reactie op het scherm getypt. Johan Verschuuren staat er wel vernoemd, maar kan hem geen direct bericht versturen… Het was ook meer een grapje 😀 Ik geloof niet zo hard in meneer Verschuuren. Ik ben meer van d’n Belg!!!

Beantwoorden

Ik heb er niet zo’n last van als men kerken op deze manier behoudt… Ik vind het nie respectloos. Trouwens er komt anders toch niemand. 😕 Moet wel zeggen dat een medisch centrum me meer aanstaat dan een supermarkt…

Beantwoorden

Nieuwe vraag: uit hoeveel personen bestaat De weblog van Helmond eigenlijk, achter de schermen?

Beantwoorden

@Sjaan, hele goede vraag, die ik ook al eerder gesteld had? Nog steeds geen antwoord op gekregen 8)
Onderstaande even gekopieerd vanaf de intro-tekst boven;

Als jij geen aandacht aan je vraag besteedt, verwacht dan niet dat een potentiële
beantwoorder dat wel zal doen of dat je een zinvol antwoord zult krijgen.

ha ha 😀 😀

Beantwoorden

@Sjaan:
De weblog van Helmond bestaat nu uit 2 man (zie het log ‘Navelstaren’ van 16 juli).
Sorry angelique dat we je vraag niet eerder zagen en daardoor dus onbeantwoord lieten.

Beantwoorden

Als antwoord op mijn vraag die ik stelde in de vraagbaak van meteonet.nl kreeg ik als antwoord: ‘Dat is puur toeval’.

Beantwoorden

@ Sjaan :: 13 september 2005 19:28
Het klopt dat er heel even een Konmar is geweest. Zoals algemeen bekend was dat misschien wel de grootste mislukking uit de geschiedenis van Laurus.

Beantwoorden

@Porcupine
Inderdaad staat het omzetten van verschillende formule’s binnen Laurus naar Konmar hoog op de flaterlijst. Het aldoor veranderen van de naam/formule heeft het bedrijf zoveel geld gekost dat een prijzenoorlog door Albert Heijn niet eens nodig was om ze naar de rand van de afgrond te drijven. Natuurlijk heeft AH het ook veel gemakkelijker omdat die een veel betere spreiding hebben en al allemaal Albert Heijn zijn. Zij hoeven de concurrentie onderling dus ook niet aan, terwijl Edah, Supter de Boer, Konmar dat wel (moeten) doen.
Helaas hebben ze bij Laurus er niet veel van geleerd, want ze blijven maar veranderen, is het niet van naam dan moet het interieur van de winkel wel weer aangepast worden, of de kleding. Ik heb begrepen dat de magazijnen van Konmar nog vol liggen met de groen/gele konmarkleding, terwijl men nu weer andere kleding in gedachte heeft. Dit alleen al kost handen vol met geld, die ze eigenlijk niet hebben en zeker niet veel oplevert. Albert Heijn lacht hierdoor in z’n vuistje. Bedenk hierbij dat de mensen die dit alles verzinnen ook nog een riant salaris hiervoor ontvangen.
Het enige onderscheidende wat ze (nog) hadden (o.a. slager en vis) is ook wegbezuinigt, terwijl ze daarmee volgens mij de slag met AH hadden kunnen winnen. (Dit laatste gaat dus over de konmar in de Torenstraat)

Beantwoorden

noud.. bedankt voor je antwoord over de kerk.. ik wist overigens wel dat het konmar is geweest.. en ikzelf vind het wel apart, maar ook een beetje oneerbiedig.. zelfs ook al ben ik absoluut niet gelovig.. een kerk vind ik toch iets heiligs.

ad… ja laurus heeft zeker een flinke flater geslagen met alles in konmaar willen veranderen.. de fout zat m vooral in het te snel teveel willen.. en toen was het geld op! in den haag is er een heel goed voorbeeld.. daar is 1 konmar die uit 2 verdiepingen bestaat, en de ene verdieping hadden ze geschilderd.. toen was het geld op.. en toen bleef de rest onbeschilderd. de ene helft van het personeel had nog oude bedrijfskleding aan, terwijl de rest de nieuwe kleding al had. Ook is er veel commentaar geweest op de nieuwe kleding(die overigens wel vreselijk lekker zat!!), omdat er op de achterkant met grote letters staat: ‘kan ik u helpen?’, want als je met je rug naar de klant staat, dan is het volgens sommigen niet mogelijk om iemand te kunnen helpen.. 😕
ikzelf heb bij de konmar in de elandstraat in den haag gewerkt, en daar waren ook de bezuinigingen te merken.. zelfs in de kantine werden de broodjes duurder, en steeds minder personeel moest meer doen! je hebt ook helemaal gelijk dat ze heel stom bezig zijn geweest om de persoonlijke diensten in de konmar in de torenstraat te wegbezuinigen..(dit doen ze overigens overal!!) ik had het er laatst nog met mijn vriend over.. dat ik daar nu meteen nooit meer een beetje vis haal. alleen omdat ik persoonlijk geholpen wil worden en zelf wil kiezen hoeveel ik wil hebben..

Beantwoorden

even reageren,op vragen over, de wijk namen het Haagje komt voort, uit het gebied met de naam die haege,zo als binderen, afgeleid uit binderin 😉

Beantwoorden

@Porcupine: Aan dat meteonet hebben we dus ok niks!!!!

Beantwoorden

Welnee, Sjaan. Toch maar Johan bellen.

Beantwoorden

@Angelique: Ik heb eens geinformeerd bij het Bisdom:in principe heeft men daar liever dat een kerkgebouw,dat leeg staat.gesloopt wordt.Soms heeft een gebouw zo,n grote historische waarde dat het kost wat kost behouden dient te worden. Een mooi voorbeeld daarvan is het klooster van de Kruisheren te Maastricht. Dat is een prachtig gebouw uit de Middeleeuwen,omgebouwd tot hotel, maar de binnen-en buitenkant zijn intact gelaten (vooral vanwege de muurschilderingen),en natuurlijk qua inrichting verder een normaal hotel.In Helmond heeft men de Paterskerk indertijd gevuld met allerlei straatorgels en kon men daar dansen in het weekend,later zijn de draaiorgels verplaatst. Het is zo dat er vele kerkgebouwen leeg staan,ik ben ook niet zo direct voor een supermarkt in de kerk.Een medisch centrum in de Leonarduskerk staat mij meer aan. De St. Jozefkerk blijft (voorlopig toch) behouden,er komt een pastoor weer in de pastorie (deze pastorie had de S.M.O. helmond e.o. gehuurd,maar die moesten er onlangs uit). De Lambertuskerk zal ongetwijfeld ook wel behouden blijven,alleen al om het unieke Robustelly-orgel.Zo hoor je nog eens wat van het Bisdom.

Beantwoorden

je mulder.. dank je wel voor deze informatie! dit vind ik wel interessant om te lezen! 😀

Beantwoorden

@J.E.Mulder bedankt, inderdaad leuk om het zo allemaal te lezen. Ik kan me goed voorstellen vanuit het oogpunt van het Bisdom dat ze ze liever gesloopt zien dan dat ze maatschappelijk benut worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de achtergrondgedachte dat het God’s huis is waar men met eerbied aanwezig is.
Maar dat geeft ook meteen weer de tweespan aan die er is tussen de beleving van het geloof tussen het Bisdom en de gemiddelde Hellemonder.
Tja, het is me wat ….

Beantwoorden

Het Bisdom gaat inderdaad van de gedachte uit dat het een Godshuis was en dat daar op een eerbiedwaardige wijze mee omgegaan dient te worden. Van de andere kant is het misschien ook wel slim gedacht. Als je aan grote kerken denkt met een grote pastorie en dus veel ruimte om bijv. appartementen of huizen op te bouwen,dan kan het Bisdom daar een mooie prijs voor bedingen. Het is eigenlijk zonde dat de HH.Hartkerk indertijd,midden in de Veestraat waar nu V&D is,gesloopt werd. Toen werd de nieuwe HH. Hartkerk gebouwd in de Bindersestraat en de nieuwe kerk werd binnen enkele jaren weer gesloopt om plaats te maken voor de huidige locatie Huize D,en Herd. Het enige wat er van de kerk is overgebleven is een luidklokje dat nu nog in Huize D,n Herd hangt.

Beantwoorden

@J.E. Mulder: dit is niet helemaal waar. Er is nog meer bewaard gebleven van de 2e H.Hartkerk.

Beantwoorden

Wie kan mij helpen.
Ik wil mee gaan doen aan de sportquiz van het ED, maar bij de eerste vraag loop ik al vast.
Ik ben op zoek naar de naam van de topscorer van Helmond Sport van het seizoen 1981/1982.
Dit is het seizoen waarin Helmond Sport kampioen werd.
Ik denk zelf aan Harrie Lubse, maar ik kan nergens een bevestiging krijgen dat het inderdaad zo is?

Beantwoorden

@Peter W: 16.08 : Wat dan?

Beantwoorden

@ Peter W :: 15 september 2005 16:12
Is dit een tactiek om ons af te houden van de WWWWW-vraag? 😀

Beantwoorden

Nee dit is een seriueze vraag. Hulp welkom.

Beantwoorden

@ Peter W: ik kan je niet helpen. Wat jij niet op internet kan vinden, kan ik al helemaal niet vinden! En ik was nog net iets te jong om toen al naar Helmond Sport te kijken… 😉

Beantwoorden

Sjaan: misschien iemand in de familie die fan van Helmond Sport is?

Verder niemand die mij kan helpen?
Valt me toch wel een beetje tegen hoor.

Beantwoorden

@Peter W:
Wij zijn aan het zoeken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond: bedankt alvast en hopelijk hebben jullie meer succes als ik.
Ik heb al een mailtje gestuurd naar Helmond Sport, de Supportersclub en de man die alles verzamelt over Helmond Sport. Tot op heden geen antwoord.
Het mooiste is dat ik in die tijd ook een supporter was die naar alle uit-en thuiswedstrijden ging. Maar het antwoord kan ik nergens meer vinden op mijn eigenste harde schijf.

Beantwoorden

Heb je eraan gedacht Helmond Sport te bellen?

Beantwoorden

@Peter W
zoals je begrijpt heb ik mijn reactie getypt voordat jouw berichtje geplaatst was.

Beantwoorden

@Peter W:
Een hele hoop stof verplaatst, het boek gevonden dat werd gezocht, met veel plezier na zo’n 10 jaar weer eens doorgekeken, maar daar stond het dus niet in. 🙁
Zelf dacht ik trouwens ook meteen aan Lubse, ik was er die jaren thuis ook bij namelijk.

Beantwoorden

Zou dus een goeie vraag zijn geweest voor het WWWWW-spel. Maar dan moet natuurlijk wel iemand het goede antwoord zeker weten 😮

Beantwoorden

@Peter W:
Heb je Pieter ook gemaild? Hij schreef op 17 juni bij het log ‘Waarop MOET Helmond trots zijn?’ over Helmond Sport. Haalde daarmee zelfs Jan Traverse.
Qua site en e-mailadres en in combinatie met deze weblog een aardige bron.

Beantwoorden

@ Peter W: alles wat ik vind uit die tijd gaat over ‘die geweldige ex-PSV’er Lubse’, dus save guess denk ik!!! Doe gewoon… Mijn contacten zijn te jong, mijn vader heeft in die tijd teveel gewerkt, dus die weet da allemaal nie meer. 😉

Beantwoorden

@De weblog van Helmond: wederom bedankt en het mailtje naar Pieter is de deur uit.

Beantwoorden

Bij Voetbal International moet toch wel iemand zitten die dat antwoord weet over die topscorer?
En als niemand het antwoord weet houden we het gewoon op Lubse.
Waarom?
Daarom!

Beantwoorden

Johan Derksen weet het beslist!

Beantwoorden

@J.E. Mulder
Lubse waarschijnlijk ook
@ Peter W
Niets meer gehoord van Helmond Sport??

Beantwoorden

@G-force: Nee, niets meer gehoord van niemand.
Schijnt een hele moeilijke vraag te zijn.
Na het weekeinde zal ik het via andere kanalen gaan proberen.

Beantwoorden

Even geheel Of Topic:
Evenals dat het aantal politieke partijen in Helmond met de dag toeneemt, zo is dat ook het geval met allerlei websites. Nou heeft Sjaak van Buren ook al alweer een website onder de naam sjaakvanburen.web-log.nl
Wie volgt?

Beantwoorden

@Ome Ko:
Als gewaardeerd bezoeker, zullen we je reactie maar niet als off topic beschouwen, omdat we hem anders zouden moeten verwijderen namelijk. Mocht je een volgende keer weer iets off topic te melden hebben, is daar bij het natafelen bij Het WWWWW-spel de mogelijkheid voor.

Deels als antwoord op je vraag:
De website Politiek Online voorspelt een explosie van weblogs van kandidaat-politici in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.
Naarmate de politiek steeds meer personificeert en de toepassing van weblogs steeds eenvoudiger wordt, stijgt het aantal weblogs van volksvertegenwoordigers.
Het aantal weblogs van benoemde bestuurders, zoals burgemeesters, wethouders en commissarissen van de koningin blijft echter achter in ontwikkeling, aldus de site.
Politiek Online verwijst onder meer naar de Duitse verkiezingen van vandaag. Hier waren weblogs al een beproefd middel in de campagne. http://www.politik-kommunikation.de biedt een overzicht van een aantal karakteristieke politieke weblogs van Duitse kandidaat-volksvertegenwoordigers.

Beantwoorden

Let op: Dresden geeft de doorslag!

Beantwoorden

ik las dat iemand zich afvroeg hoe de naam van helmond is ontstaan .. komt ie …

Binderen is nu een stukje Helmond en was vroeger een moeras, iemand is erin gevallen en riep bin derin .. vandaar Binderen, daarna geloofde mensen dat dat de mond van de hel was, omdat mensen die erin vielen niet meer terug kwam en vandaar Helmond …

ik zou het zo uit mijn duim hebben kunnen zuigen maar niets is minder waar, heb het uit de eerste hand van een echte ras-Helmondse ..

Beantwoorden

Dankzij Pieter heb ik de oplossing m.b.t. de topscorer van Helmond Sport in het seizoen 1981/1982 namelijk Robert Cox. Pieter nogmaals dank voor de service.

Beantwoorden

Waarom staan er op vrijdagavond twee, en op zaterdagavond vier politieagenten aan de deur van Basta?

Beantwoorden

@Esther wat een leuk verhaal

Beantwoorden

ester.. vandaag heb ik iets binnen gekregen, en daarop stond precies beschreven hoe de naam helmond is ontstaan:

Helmond is een ingekorte naam. Vroeger heette het Hellemont. Waarvan Helle stevige goede grond betekend en Mont veilig. Als schepen bij Helmondse havens arriveerden hadden ze stevige goede grond onder zich. En in Helmond zelf voelde ze zich veilig.

Beantwoorden

Hoi allemaal,

Gisteravond bezoek gehad van iemand die het boek over Helmond “Van Plaggenhut tot Paalwoning”thuis heeft liggen en mij het een en ander kon vertellen.

@7 sept. 18.27 uur
De naam Moskou is ontstaan toen anders denkenden (lees geen katholieken) geen woning konden huren in Helmond. Een paar mensen zoals Piet van Bokhoven, van Rooij, Jan Bungelers (Bakker?) hebben toen een woningbouwvereniging opgericht , Algemeen Belang ?, en gingen toen vanuit oogpunt Socialisme, Communisme huizen verhuren . Bijnaam werd Rooie Woningbouw en vandaar de buurt MOSKOU.
De buurt JERUZALEM is op dezelfde manier ontstaan.

De naam Helmond werd vroeger geschreven als Helmont en is ontstaan doordat een ridder te paard een gouden helm zag, pakte en in het moeras zakte. Tijdens het afgraven of turfsteken (?) is de gouden helm teruggevonden en die ligt nu nog tentoongesteld in het kasteel(?). Of zoiets…. 😉

Beantwoorden

Die gouden helm hoort toch bij een dorp hier in de buurt? Ben even kwijt welk dorp dat is, maar Peter W weet dat ongetwijfeld wel. 😉

Beantwoorden

Ad: een inkoppertje. De “gouden” helm is ooit gevonden in Helenaveen. Makkie, jammer dat dit niets oplevert. 😀

Beantwoorden

@ Typisch Helmond, de vondst van die gouden helm in willen pikken 😉 😀

Beantwoorden

Wel gemakkelijk die laatste reacties bovenin rechts.
Wordt ik niet zo moe in mijn vingers van het scrollen. 😉

Beantwoorden

En ook bij die laatste reacties sta ik weer bovenaan.
Zolang als het duurt tenminste. 😀

Beantwoorden

@Peter W,
Bedankt voor de aanvulling. Helenaveen is het dus.

Geniet trouwens nog even van de momenten dat je bovenaan staat. Ben toch echt van plan om er het volgend kwartaal wat meer strijd tegenaan te gooien 😛

Beantwoorden

@Weblog, wel gemakkelijk zo’n laatste reactie,goed idee

zo, nu sta ik weer bovenaan 😉 😀

Beantwoorden

@angelique,
Een nieuwe mogelijkheid die ons weblogportal voortaan biedt.

Beantwoorden

@ Peter W :: 21 september 2005 16:36
Ik werd nooit moe van het scrollen naar beneden. Ik drukte gewoon de ‘END’-knop in en zag meteen de laatste reacties.

En nu sta ik weer even bovenaan 8)

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud) Bedankt, al weer wat geleerd.
Ik zei het al eerder op computergebied moet ik nog heel veel leren. Ik ben niet meegegroeid in de tijd. Ik stam nog uit het WP- en Lotus tijdperk.

Beantwoorden

@ Peter W :: 21 september 2005 23:43
Maar toen zat er toch ook al een ‘END’-toets op je toetsenbord. 😉

Beantwoorden

@Angelique:De juiste naam (21 sept.10.22) moet zijn Jan Bungeners.De man woonde op de Bakelsedijk en werd inderdaad verbonden met communistische denkbeelden.

Beantwoorden

@J.E. Mulder oh, dan kan het best zo zijn dat het verhaal klopt. Toch een mooi verhaal dan !

Beantwoorden

@Angelique: Als je het verhaal wilt natrekken,dan zou je eens kunnen praten met van Echteld (Duo-raadslid in de helmondse gemeenteraad),dat is een kleinzoon van genoemde Jan Bungeners.

Beantwoorden

Echteld is Burgercommissielid voor de SDOH, mogelijk dat dit in Amsterdam Duo-raadslid genoemd wordt. Zie hier N.N.A. Echteld

Beantwoorden

@ natasjalex , ik moet zeggen dat ik de uitleg die jij gevonden hebt wel wat positiever vind dan de mijn 😉
zou dat de echte ware naam zijn dan ??
gewoon de mondt van de Hel ( en dan natuurlijk niet de hel met het vagevuur etc etc etc )

maar ik zie dat angelique ook een uitleg eraan heeft dus volgens mij zijn het er nu 6 als ik het goed heb …

jeutje .. wajisutnou ?????

Beantwoorden

@Ad: in Amsterdam noemt men het duo-raadslid en is derhalve hetzelfde als burgerraadslid.

Beantwoorden

@JE Mulder
Alweer wat geleerd. Ik neem aan dat ze in Amsterdam dezelfde rechten hebben als hier in Helmond. Dus alleen adviserend en in feite geen beslissingsbevoegdheid.

Beantwoorden

@Ad: Juist ja!

Beantwoorden

Wat is dat nu ineens voor reclame-uiting rechtsboven op jullie pagina? Een overblijfsel van de Brazilie wedstrijd?

Beantwoorden

@ Porcupine (a.k.a. Noud):
Ik zie helemaal geen reclame meer.

Beantwoorden

De reclame is nu inderdaad helemaal weg. Gelukkig maar. 😀

Beantwoorden

ester :: 22 september 2005 21:09 …
mijn uitleg heb ik overgetypt uit een blaadje dat ik van de ruilwinkel heb gekregen.. het stukje is geschreven door..*ff zoeken*.. J. van Bussel.

de molenstraat heeft zijn naam gekregen omdat er vroeger 4 molens stonden en ‘Die Haghe’ oftewel ‘ ‘t haagje’ was de eerste wijk in helmond.. (ook volgens het blaadje..)
😉 😀

Beantwoorden

maar wie zegt dat dat blaadje t bij t juiste eind heeft 😉

ikzelf denk ook wel dat dat de juiste uitleg is en de anderen vallen meer onder verhalen en sages …

Beantwoorden

ester.. ik weet niet of het de juiste uitleg is.. de heer J. van Bussel zal dat beter weten, want die heeft het geschreven.. 😀

Beantwoorden

dan zullen we die eens aan de tand voelen 😀 😉

Beantwoorden

Wie weet er kroegen in het centrum waar geregeld wordt getoept? Bij Franske weet ik het, maar ik zou graag meer adresjes hebben?

Beantwoorden

@LH
Ga eens kijken op de Koninginnewal, bij Steenbakkers. Volgens mij wordt daar nog wel regelmatig een kaartje gelegd.

Beantwoorden

Hebben jullie hem ook al gezien? Die mooie Carat Kunst en Kultuur verjaardagscalender? Alleen jammer dat Pieter Tielemans er op elke bladzijde met zijn kop op staat, anders had ik hem wel bewaard.

Beantwoorden

noud.. ja ik heb het gezien.. ik kreeg hem vandaag binnen.. jammer.. het geld voor de produktie en verzenden had makkelijk ergens anders aan kunnen worden besteed.. 🙁

Beantwoorden

Nou Natasja, die lelijke kop erop vindt nog het ergste.
In de begeleidende brief bij de kalender, staat ook nog dat we die stinkende fonteinen in het kanaal ook aan de stichting Carat hebben te danken. En of we daar zo blij mee moeten zijn. 😕

Beantwoorden

@ Porcupine (a.k.a. Noud): Wordt die kalender huis-aan-huis verspreid?

Beantwoorden

@Porcupine
Dat was eigenlijk de volgende vraag, wie schonk de fonteinen in het kanaal.

Helaas gaat nu dus (voorlopig) niet meer door 😛

Beantwoorden

ik heb nog niks gehad …..
en toch heb ik geen sticker op mijn brievenbus ..

Beantwoorden

@De weblog van Helmond :: 08 november 2005 16:30
Zover ik weet wordt de kalender huis aan huis verspreidt

Beantwoorden

@ Ad :: 08 november 2005 16:58
Heb ik mezelf nu een paar punten door de neus geboord? 😕

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a.Noud) Als je je zelf door de neus geboord hebt ruik je die fonteinen nog beter of die paar punten moeten de zaak afsluiten? 😉

@De weblog van Helmond: De kalender is vanmiddag ook bij ons in de bus gevallen.

Beantwoorden

Gelukkig stinken de fonteinen, of beter gezegd het water, alleen bij warm weer heel erg. Dan moeten de fonteinen overigens wel op volle kracht spuiten.

Beantwoorden

@Peter W:
Ok, dan zie ik hem wel bij de ingekomen stukken, neem ik aan.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond: Met bij ons bedoelde ik deze keer mijn eigen huisadres en niet dat van ons directiekantoor.Sorry over het misverstand. 8)

Beantwoorden

Ik heb nog niks gehad….. maar ik heb hem wel gezien. Echt jammer ja… want een knapperd ist nie!

Beantwoorden

Bedankt Noud voor dat adres.Weet iemand nog meer toepadressen?

Beantwoorden

Misschien weet ik nog wel een adresje, namelijk cafe Wilhelmina aan het Beugelsplein.

Beantwoorden

@Sjaan
Als je de kalender nog niet in huis hebt, maar hem wel graag zou willen, kun je even naar de bezorgservice van Traverse bellen op 0499 362743.
En je kunt ook nog altijd een stickertje over de kop van Pieter T. plakken. 😀

Beantwoorden

Veel vragen hier over Helmond en haar geschiedenis. Kijk es op wikipedia.nl. Daar vind je veel, nou ja veel.. over Helmond, Het Haagje als de nederzetting met het eerste kasteel van Helmond (‘t Oude Huys) en wisten jullie ook dat ‘t Haagje vreuger 13de eeuw) de woonplaats was van een echte keizerin?

Beantwoorden

@Tim:
Bedankt voor de zoektips en leuke feitjes. Dat laatste feit had mooi in een vraag bij
Het WWWWW-spel gegoten kunnen worden.

Beantwoorden

zal es kijken of ik nog wel een paar vraagjes heb voor het wwww-spel. Trouwens wel leuk dit, ook pas net ontdekt.

Beantwoorden

@ Porcupine: bedankt voor de tip, maar ik zit niet echt te wachten op die kalender. Inmiddels heb ik er toch een op mijn deurmat mogen ontvangen…

Beantwoorden

Welke bouwvakker is zo slim geweest om een rolsteiger open en bloot bij het in aanbouw zijnde Bavariahouse op de Steenweg te zetten.
Kan die niet bedenken dat er een grote kans is dat de uigaande jeugd er met hun zatte knoken inklimmen, en eruit kukelen.
Als ik de brandweer was zou ik er maar vast klaar gaan staan met een vangnet.

Beantwoorden

Iemand toevallig naar Dickensnight in Brandevoort geweest? (je weet wel, in de directe omgeving van de Markthal daar). Stond er trouwens heel hele grote kerstboom?

Beantwoorden

Helmonders worden Kattenmeppers genoemd. Waarom is dat eigenlijk precies? Hoe en wanneer is dat onstaan?

Beantwoorden

@LH omdat de armere Helmonders vroeger regelmatig een kat mepte om deze op te eten. Vlees was toen namelijk erg duur en op stropen stonden hoge geldstraffen. Wanneer dit is ontstaan? Zou het bij god niet weten, maar hopelijk is verklaring kattemeppers hierbij opgelost!

Beantwoorden

@Tim: Bedankt voor je uitleg. De naam Katteneters zou dus eigenlijk beter zijn?

Beantwoorden

@LH Kattenmepper klinkt ‘vriendelijker’ “?!?!?

Beantwoorden

ik had een vraag hoe ging dat oude gezegde over een helmonder ?

Beantwoorden

@bbf
Er zijn zoveel oude gezegdes over Helmond(ers).

Beantwoorden

HET GAAT GELOOF IKOVER GOD DAT HIJ ALLES WEET MAAR EEN HELMONDER WEET HET BETER OF ZOEITS

Beantwoorden

@Porcupine
Welke oude gezegdes over Helmond(ers) zijn er dan zoal?

Beantwoorden

Verplaatst bericht van janneman :: 29 december 2005 22:22:
ik zag zostraks ergens een kasteel in Helmond staan op je weblogje.
welk kasteel is dat en is het de moeite van het kijken waard

reactie: Dat is het kasteel van Helmond, ligt midden in het centrum en is zeker de moeite waard. Sinterklaas logeerde er zelfs een aantal weken.

Beantwoorden

Vrúger, virtug joar geleën, haan wai altijd un “keneentje ” mi kerstmis op de toffel. Mar de kat waar altijd kwijt of weggeloupen, zee ons vadder. Aleé, nor boiten gallie en de poes zuuken, en wai mar roépen,
poes, poes, poes ! Kiendjes kán de alles wijsmaken !

Jaren naderhand begrepen we het natuurlijk, nog steeds hoeven ze mij géén konijn meer voor te zetten.

Beantwoorden

Of neie, this wel vaiftig joar geleën, ben al auwer dan ik daächt.
Trouwens dit is een mooie web-log van Helmond, heb hem al diverse keren doorgestuurd buiten de stads- en landgrenzen. Houden zó !

Beantwoorden

Een vraag: als er zo ontieglijk veel stadgidsen gedrukt worden, waarom heb ik er dan geen? Worden die huis aan huis verspreid? Volgens mij hebben ze de mijne ook maar geskipt, geen wonder dat de oplage verminderd is met 2100 exemplaren.

Beantwoorden

@Sjaan:
Voor zover ik begreep zijn die inderdaad huis-aan-huis verspreid. Vroeger lagen er in de stadswinkel om mee te nemen. Of dat nog steeds het geval is, weet ik niet.

Beantwoorden

@weblog en Sjaan
Inderdaad, voor die mensen die er om een of andere reden geen ontvangen hebben worden er altijd reserve exemplaren op het stadskantoor gelegd en ook bij de wijkhuizen zouden er reserve exemplaren moeten liggen.

Beantwoorden

maar ik zie nog steeds geen spreuken over hellemonders weet iemand die ?

Beantwoorden

@bbf:
Het lijkt erop dat je mede-bezoekers er geen weten. Wijzelf ook niet trouwens.
Overigens is het bij een eventuele volgende vraag wellicht verstandig om iets meer aandacht aan je vraag (zie die van 28 december 2005 om 16:47) te besteden. Want zoals we in de logtekst al schreven: “Geef bij het stellen van je vraag duidelijk aan wat je precies wilt weten. Als jij geen aandacht aan je vraag besteedt, verwacht dan niet dat een potentiële beantwoorder dat wel zal doen of dat je een zinvol antwoord zult krijgen.”.

Beantwoorden

hoi ik ben kaulen maria en woon in antwerpen
wie kan mij helpen i.v.m.foto’sof andere informatie van de fam kaulen heb al familiegraf gevonden in helmond zdank u

Beantwoorden

De firma Kaulen opgericht in 1848 heeft van doen met de firma Raymakers in Helmond.
Zie link http://www.iisg.nl/ondernemers/ondernemers/ondernemer_2340.php
Ik heb dat middels e-mail laten weten in Antwerpen. 😉

Beantwoorden

Via het RHC in Eindhoven alles over firma en de familie Kaulen gevonden. Uittreksels uit het bevolkingregister, testamenten, overdrachten e.d. Voor kopie van de stukken moet echter betaald worden. Ook dit gemaild naar Antwerpen.

Beantwoorden

beste.
Ik heb een vraagje.
ik zie vaak dat jullie een kopfoto hebben bij de meeste web-log`s maar ik wil ook wel een kopfoto aanmaken maar dan moet die op een goed maat zijn,
is er een anderen mogelijkhied?
help me als het kan.
Fulco 8)

Beantwoorden

In dit supportforum is alles te vinden wat je ooit zou willen weten over de technische mogelijkheden die web-log.nl biedt en waar je dit soort vragen kunt stellen.

Beantwoorden

Hoe denken jullie over stelling 25 van de stemwijzer.

Stelling 25
De gemeente moet de plezierjacht verbieden.

Graag zou ik willen weten wat jullie hierbij denken.

Beantwoorden

In eerste instantie ging ik in de fout omdat ik dit vertaald had naar het varen op het water. Na nogmaals lezen begreep ik dat dit het jagen op wild was alleen voor de fun. Dus toen tegen.

Beantwoorden

@Ad
En nog het antwoord op de WWWWW-vraag niet weten?

Beantwoorden

Morgen komt het ‘grote’ verkiezingslog waarin dit soort vragen nog beter met elkaar besproken kunnen worden.

Beantwoorden

Dat wist ik niet, anders had ik wel een dagje gewacht. 😉

Beantwoorden

Weet iemand een niet zo dure stucadoor, voor 2 muren.

Beantwoorden

Ga eens naar cafe Ad v Dijk in de heistraat, gegarandeerd dat je daar iedere vakman vindt die je maar nodig hebt. 8)

Beantwoorden

Ik heb een leuke site gevonden (misschien dat jullie hem al kennen!)… allemaal mooie foto’s van Helmond. http://www.overspoor.nl

Beantwoorden

beste helmonders. ik ben op zoek naar marina van crey uit helmond. ik ben haar uit het oog verloren ongeveer 15jaar geleden we stonden toen op bospark het wolfsven in mierlo ik met vrienden zij met haar pa en ma. ik zag op een site dat ze ook op zoek was naar mij maar haar advertentie was uit 2002 en het email adres was niet meer in gebruik dus alle mail kwam terug ze zal nu ongeveer 38/39 jaar zijn denk ik als iemand haar kent of als ze dit zelf leest laat mij dan wat weten aub alvast bedankt gr. remco kalkman (krimpen a/d ijssel)

Beantwoorden

heeft iemand toevallig alleen de helm van het wapen van helmond?

Beantwoorden

@frank
Ik denk wel dat ik die heb, maar hoe wil je hem ontvangen?

Beantwoorden

als het kan mag je hem per mail sturen alvast heel erg bedankt

Beantwoorden

heeft iemand nog het beeldje van de hellemonder of weet waar ik het kan aankomen

Beantwoorden

Frank:
Het beeldje is te koop bij de VVV in Helmond en kostte
17 Euro vorig jaar. Zie de WWWWW-vraag 5. 😀

Beantwoorden

hier kost het maar €7,50
😉

Beantwoorden

Dat klopt maar dan moeten eerst zijn kleren worden uitgewassen. 😀

Beantwoorden

Momenteel ben ik druk bezig met het opzetten van een nieuwe startpagina. Het is de bedoeling dat er uitsluitend links uit het Helmondse postcodegebied op komen te staan. Heb je zelf een weblog of ben je lid van een club of vereniging, en staat je link nog niet op de pagina, meld je dan even aan. De url is 5700.eigenstart.nl. Je aanmelden kan door op de groene balk onderaan de pagina te klikken.

Beantwoorden

@Noud: Ik heb je nieuwe site bij mijn Favorieten gezet. 😀

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud): Prima initiatief. Ik heb hem net als Solveg meteen bij mijn favorieten gezet.
Zal nu meteen even gaan “blieken” wat de onbekenden voor mij te bieden hebben. Kei gaaf zeg. 😉

Beantwoorden

Solveg en Peter, bedankt dat jullie de startpagina ook op jullie sites hebben gelinkt.

Beantwoorden

Graag gedaan hoor! jij ook bedankt.

Beantwoorden

Porcupine, wat een leuk idee, heel veel succes ermee.
😀

Beantwoorden

Hé ik sta er ook bij! Leuk hoor!
Leuk initiatief hoor! 😛

Beantwoorden

Op de website van BNN staat De Weblog van Helmond inmiddels op de 19e plaats.
Vinden jullie ook dat ie een hogere notering vediend?
Klik dan hier, en breng je stem uit. Hoe hoger het punt dat je voor de weblog geeft, hoe sneller ie op nummer 1 komt te staan.
Inmiddels kan De weblog van Helmond natuurlijk gestegen of gezakt zijn. Je moet dan even een pagina terug of vooruit bladeren, onder aan de BNN Blog TOP 40.
(TIP: Je mag 1 stem per dag uitbrengen)

Ook mijn log kan nog wel wat stemmen gebruiken trouwens. Je vind hem hier

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Even ter aanvulling op mijn bovenstaande reactie.
Voordat je stemt, moet je eerst een cijfer geven. Natuurlijk is dat een .. 🙂

Beantwoorden

Hallo!

Ik ben geinteresseerd in Annie Munsters (schilderes, zou in Helmond wonen?).

Ik hoop dat iemand Helmond zo goed kent dat hij/zij mij aan haar contactgegevens zou kunnen helpen 🙂

Zij heeft les gehad van Jo Manders, een bekende Helmondse kunstenaar (zie de kennisquiz over Helmond op jullie site).

Hopelijk kan iemand me helpen!

Alvast bedankt en houdoe!

Femke

Beantwoorden

@femke:
Wellicht kun je bellen naar Konrad Brouns Antiquair in Maastricht (043-3258014).
Daar zouden ze het moeten weten want zij vertegenwoordigen haar.

Beantwoorden

Is er iemand die mij kan vertellen wat de geschiedenis achter het pand Havenweg 28 in Helmond is. Nu zit Café Den AAnloop er in, maar volgens mijn info is het vroeger een verenigingsgebouw van de Hervormde Kerk Helmond geweest. Een andere bron zegt dat het de pastorie van de vm. H. Hartkerk was. Wie helpt mij uit de brand?

Beantwoorden

Bij mijn weten heeft er vroeger Assurantiekantoor Baron van Hardenbroek in gezeten.

Beantwoorden

@Jan: U vraagt en wij draaien.

Even in het archief gekeken en het pand is o.a. in gebruik geweest als pastorie van de H.Hartkerk.Ik heb je enige foto’s per mail toegestuurd voorzien van tekst.

Beantwoorden

Wie weet of je in Berkendonk mag duiken en hoe diep deze afgraving is?

Beantwoorden

@R-W: bij http://www.divocean.nl zullen ze het wel weten, telefoon 538545

Beantwoorden

ik weet niet of ik die vraag hier moet stellen…het is ook meer een oproep dan een vraag…maar ik probeer het toch maar:

In 2003 zijn mijn ex-vriend Robert en ik op vakantie geweest naar Isla Margarita en daar hebben we echt een leuk stel leren kennen waar we na de vakantie ook nog een keer op bezoek zijn geweest.

Ze heten Hein en Lisa en wonen in Helmond.Althans denk ik dat ze nog in Helmond wonen.Hein is best lang en Lisa had/heeft kort blond haar en ze is niet op d’r mond gevallen. Ze woonde eerst in duitsland daarna in spanje en nu in nederland.Ik zou graag weer in contact komen met hun.Wie kent hen en wil mij helpen???

groetjes Anja

Beantwoorden

@Anja:
Je vraag/oproep is in dit log uitstekend op zijn plaats.
Wijzelf kennen hen niet, maar wellicht dat andere Helmonders hen (her)kennen. Wellicht kun je nog een indicatie van hun leeftijd geven en waar ze destijds (ongeveer) woonden.

Beantwoorden

hallo,
hoe komt het dat er een zuid en noord koninginnwal is, en geen water tussen loopt.
was dit vroeger zo?
en wanneer was dit

Beantwoorden

@Wil: Tot 1902 stroomde o.a. in het midden van de huidige Noord- en Zuid Koninginnewal het riviertje De Ameide (De Mey).
In 1902 heeft men dit riviertje helemaal overkluist. Als je een beetje de weg weet op internet kun je er zelfs foto’s van zien.
Geef mij anders maar jouw e-mailadres door dan stuur ik je wel een foto uit die tijd.

Beantwoorden

@wil:
Peter W mailde de betreffende foto’s opdat ze ook via de weblog zichtbaar zijn, zie hier en hier.

Beantwoorden

@de weblog

waar woonden ze ongeveer uhm…volgens mij was het een vij nieuwe buurt met allemaal nieuwe huizen en er werd destijds nog overal verbouwt enzo…verder weet ik het echt niet meer.Ik denk dat Lisa nu ongeveer 28 is en Hein wat ouder. ik weet niet of ik hier ergens een foto kan plaatsen dat zou misschien makkelijker zijn?
groetjes anja

Beantwoorden

@Anja:
Net zoals we dat deden voor Peter W op 6-3-07 om 0:31 uur, kunnen wij ook een foto voor jou hier zichtbaar maken. Mits jij ons die foto mailt natuurlijk. Ons mailadres staat ook in de groene plank van de boekenplank rechtsboven in de gele kolom.

Beantwoorden

weet iemand toevallig een siti waar foto’s van helmond op staat in de oude tijd ??
alvast bedankt ,frank

Beantwoorden

@Frank
Kijk maar eens op de beeldbank op deze site.

Beantwoorden

Hoi Frank
Deze site staat veel op
http://www.rhc-eindhoven.nl
wij hebben ook nog 7000 fotos van Helmond e.o. op DVD staan, als je interesse hebt neem even contact op met mij.
Frans

Beantwoorden

@Frank en Frans
De site rhc-eindhoven.nl bedoelde ik in mijn reactie ook. Op één of andere manier is de html code die ik gebruikte niet goed in mijn reactie terecht gekomen.

Beantwoorden

ik ben op zoek naar een persoon;met de naam ties vriens ca.50jaar woonde vroeger bij van hoeksplein in helmond en was automontuur.mijn naam is sylvia vriens.laat iemand iets weten b.v.d

Beantwoorden

@Sylvia: Ik weet dat er op dit weblog iemand vaste gast is die op het van Hoeckplein geboren is en er lange tijd ook gewoond heeft. Misschien heb je geluk dat hij je iets meer kan vertellen. Als je kijkt onder WWWWW-vraag 73 staat wie hij is en in welke tijd hij er woonde.

Beantwoorden

Helaas ken ik niemand met de naam Ties Vriens. Misschien kent één van mijn zusters hem. Ik zal dus eens navraag doen.

@Peter W
Ik ben wel op het van Hoeckplein opgegroeid, maar geboren in de Slegersdwarsstraat.

Beantwoorden

Hallo!
Zoals je weet is Stichting Impact druk bezig met de organisatie van Festival Impact 2007!Afgelopen koninginnenacht hebben we met 13:000 bezoekers een zeer geslaagde Impact koninginnenacht gehad.

Nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen van Festival Impact 2007, Ook dit jaar wordt het weer groots en gezellig(vorig jaar topsfeer, topprogrammering en 22:000 tevreden bezoekers),zet het maar alvast in je agenda: zondag 16 september 2007, festival Impact verspreid over heel het centrum van Helmond!
Wij willen dit jaar wederom o.a. een cultuurpodium realiseren met leuke cultuuractiviteiten, zoals cabaret, dans, theater en vette workshops. Enguess what, de Rabobank gaat ons helpen dit plan te realiseren als wij genoeg stemmen van onze vrienden, familie en kennisen binnenhalen! Jij kan ons helpen! Stem tussen 15 mei en 3 juni op ons plan op:http://www.rabojongerenplan.nl/main/cmpage/getpage.asp?prjid=26&navid=13&itemid=0&lanid=1 Stuur dit bericht ook door naar jouw contacten, zodat Helmond ook dit jaar weer een compleet en te gek festival in de binnestad heeft! Alvast super dank voor de moeite!
Dusss…zeg, msn, bel, sms, mail, hyve het voort we hebben jou en iedereens stem hard nodig!!!
Super bedankt en greets van Geert

p.s.Ook 30 juni vrij houden, weer een vette Impact drum ‘n bass party @ muziekcafe!!
p.s.2. De eerste namen van Festival Impact 2007 zullen snel volgen!!

Stichting Impact is een helmondse partyorganisatie voor en door jongeren!!

Wij willen allereerst iedereen bedanken voor hun komst naar Impact Koniginnenacht, met 13:000 bezoekers en een supersfeer was het uiteraard weer een enorm succes!!!!
Hopelijk allen tot 16 september!!!!

Beantwoorden

ik ben op zoek naar de geschiedkundige betekenis van kattenmepper. Ik weet dat het vroeger iets te maken had met het verdedigen van het kasteel of zoiets, en dat er dan nog al eens opgemept werd. Wie kan me hiermee helpen.

Beantwoorden

@Maarten: Dit heb ik er over gelezen.

Hoe is nu de naam Helmond te verklaren?
De naam kan gesplitst worden in “Hel” en “Mond”. “Mond” kan worden uitgelegd als: een sterke, of veilige of beveiligde plaats.
“Hel” staat in verband met het werkwoord: “helen”, dat verbergen of beschutten betekent.

Nu zijn er verschillende betekenissen van “Hel”.

De eerste drie betekenissen hangen nauw met elkaar samen. Helmond zou dan betekenen: een versterkte, veilige plaats, gewijd aan de Germaanse godin Hel en haar rijk.

Deze betekenis zou dan tevens kunnen wijzen op een heidense begraafplaats (urnenveld). In verband met de verering van Hel zij ook herinnerd aan de heidense kattenverering.Zo zou dan te verklaren zijn: Hellemonder, kattendonder en ook het Helmondse gezegde: “Kie, kie, de kat zit op de tôrre en kiekt heel Helmond deur”.

De laatste betekenis zou er op wijzen dat Helmond is afgeleid van een versterking (dat zou kunnen zijn een versterkte hoeve) gelegen op een veilige, beschutte plaats. deze naam zou dan later zijn overgegaan op de gehele nederzetting.

Verder heb ik in mijn naaste omgeving mensen gekend die katten aten.
Iets wat zou zijn ingeburgerd in de families uit de oorlogstijd toen het eten wat schaarser was.
Het zou zelfs lekkerder zijn als konijn en er is toch geen zuiverder dier dan een kat die zich zelf de hele dag zit te wassen.

Beantwoorden

@Anja

Ha meid! Wat goed van je om ons op deze weg proberen op te sporen. Wij nemen nu zo spoedig mogelijk contact met je op. Wat gaaf dat het zo kan gaan! 😉

Groetjes,
Lisa, Hein en Rens

Beantwoorden

Hallo allemaal,

Is er iemand geintereseerd om rummy-canasta te spellen?
Aub. schrijf maar mij naar mijn email [email protected].
Ik woon in Helmond.

Beantwoorden

Heeft iemand ooit gehoord dat tig jaar (100?) geleden op de Gerwenseweg (bij binnenkomst in Helmond, toen nog Stiphout) een tolhuisje stond? Dat zou gestaan moeten hebben tegenover waar nu het kruisbeeld staat, op de huidige kruising 1e Bosweg en de Gerwenseweg. De aard van dat tolhuisje, weet ik ook niet. Maar dat er een tolhuisje gestaan zou hebben, hoorde ik al een paar keer. Als je meer weet, ben ik erg benieuwd.

Beantwoorden

@Rob, helaas weet niemand in mijn omgeving dat er op die plek een tolhuisje heeft gestaan. Ik heb zelf een boekje over 100 jaar Stiphout en daar staat ook niets in. Verder weg aan de kant van het kruisbeeld(nu kale plek waar mais staat) tegenover de bossen heeft wel een boederij gestaan genaamd “Corneliahoeve”, deze is zo’n 30 jaar geleden afgebroken. In deze boerderij woonde de familie (C?)Kramer. Succes met zoeken.

Beantwoorden

@Helga:
Bedankt voor het navragen. Hopelijk zijn er nog anderen die er iets over kunnen vertellen. Want zelf ben ik uitgezocht, ik kan er nergens iets over vinden.

Beantwoorden

hallo ik ben op zoek naar frank smits heeft een zoon dave en dochter amber woont op volderhof te helmond ? meer weet ik niet ik zoek dringend contact met hem met een telefoon nummer zou ik al erg blij zijn

Beantwoorden

@iel32:
Van toen ik nog jong was (nu niet meer dus) ken ik wel een Frank Smits uit Helmond. Toen een lange en magere vent, keeper bij Stiphout Vooruit en nu een jaar of 45 denk ik. Maar of dat diegene is die jij bedoelt, weet ik ook niet. Wellicht helpt dit je iets verder.

Beantwoorden

@iel32
Is dit misschien de Frank Smits die je bedoeld?
Dan kun je zijn contactgegevens onder op deze pagina vinden.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

@iel32: Ik weet niet of deze het is maar anders kunnen ze jou misschien wel verder helpen?
0492-559382 Smits, J Volderhof 31 5709 GD Helmond

Beantwoorden

Hele leuke site !

Beantwoorden

o o helemond mooie stad achter de zuid willems vaart met het haagje en de heistraat haha maar ff vraagje is willie nu echt dicht of niet ik ben een helmonder maar woon vort in beek en donk al wil ik liever terug groetjes patricia

Beantwoorden

@patricia:
De krant beantwoordt vanochtend je vraag of de koffieshop aan de Wolfstraat gesloten is of kan worden: het lijkt erop dat dat niet gaat.

Beantwoorden

De koffieshop wordt niet gesloten en Willy zit niet vast maar wordt wel vervolgd.

Beantwoorden

ok dankje wel voor je antwoord

Beantwoorden

jel probeer het eens op http://www.speurneusje.nl die zijn wel goed in het opsporen van mensen

Beantwoorden

hey ik heb een vraag waar kun je alle flimpjes van plato 2005/2006 zien er was een keer een soort dans alle jongere van helmond ginge op een tafel danse bij plato en ook rappe was eCHT leuk kunne jullie het me vertelle A.U.B

Beantwoorden

lees net op politie.nl dat theo (de brabander) van berlo is vermist
theo heeft jarenlang een cafe in de molenstraat gehad
mischien dat iemand er meer nieuws over heeft?

Beantwoorden

Vindt het een beetje vreemd dat ik hierover geen SMS-alert krijg terwijl ik wel berichten krijg als er elders in de regio mensen vermist worden. Heeft iemand hier ook ervaringen mee?

Beantwoorden

Bij “ik vind…” heb ik geen reactie gekregen, dus hier nog maar eens geprobeerd. Weet iemand waar Sjaak van Buren is gebleven? Ik heb wel van anderen gehoord dat anderen hem ook al missen (vraag niet hoe dat mogelijk is…) en ook niet weten waar ‘ie gebleven is.

Beantwoorden

Er wordt op dit moment een stoffelijk overschot uit het kanaal gevist nabij kluis 7. Wellicht gaat het om de hierboven genoemde Theo van Berlo…

Beantwoorden

Dan komt Theo toch nog boven water…

Beantwoorden

@Dirk Smeets,
Beetje ongepast, vind je zelf ook niet?

Beantwoorden

@Dirk Smeets jij bent zeker de leukste thuis.Is niet gepast om zoiets te zeggen hoor!!

Beantwoorden

Sluis 7, welke kant is dat ook alweer op?

Beantwoorden

Dag Flars,

Sluis 7 is voorbij de Julianabrug richting Aarle-Rixtel maar nog vóór het koeiepad.

Beantwoorden

@angelique: Ik heb even in Google Maps gekeken maar daar kan ik geen koeiepad in terugvinden????

Beantwoorden

@Peter W (10:19 uur)
Hebben we in Helmond dan nog wel koeien?

Beantwoorden

Koeien zat haahhaaha en ook nog varkenskoppen… afgehakte weliswaar op een grasveld ergens daar aan de Krollaan

Beantwoorden

Peter W., we zitten toch op het weblog van HELMOND… Het koeiepad is de volksnaam voor het Janus Meulendijkpad , het fietspad wat vanuit de Saxofoonstraat richting het kanaal gaat en wat dagelijks door de fietsende scholieren gebruikt wordt om vanuit Laarbeek richting Helmond te fietsen.

Maar Peter W., dat weet en wist jij wel 🙂

Beantwoorden

En Ad @ 10.19 uur,
Ja hoor daar grazen nog dagelijks koeien.
Toch vaker gaan wandelen of fietsen, Ad 🙂

Beantwoorden

@Angelique: ik wou alleen even kijken of het goed visweer is vandaag.

Beantwoorden

@Peter W,
Volgens mij is het heel goed visweer, vergeet niet op tijd je lijntje binnen te halen.

Beantwoorden

Ad en Peter W. , ik blijf erin trappen 😉
( en zeg nu niet :”in die koeieflatsen zeker ha ha)

Beantwoorden

@Angelique, (18:24 uur)
Dat zal ik natuurlijk niet doen (had ik ook niet gedaan, hoor)

Beantwoorden

Hallo allemaal!

Ik zoek iemand waarmee ik een hele tijd contact heb gehad via msn,mail en post.
Ik kwam alle kaarten laatst weer tegen en zou graag willen weten hoe het met haar is.
4 jaar terug was haar laatste adres doctor ledelstraat. Zij heette Patricia en was dacht ik getrouwd en had twee kleine mannetjes, Glenn en Milan. Ze moet nu 28 jaar zijn ongeveer.
Weet iemand over wie ik het heb en/of kent haar? Je mag me dan mail op [email protected]

M.v.g Tamara

Beantwoorden

hallo allemaal

wij zijn op zoek naar mensen die peter frensch hebben gekend. hij heeft in helmond gewoond en is daar zo’n 15 jaar geleden vertrokken. graag zouden wij in contact willen komen met mensen die meer over hem kunnen vertellen.je kunt ons mailen op [email protected] of bellen naar06-14436328

groetjes inge en ilse

Beantwoorden

Mijn familie, die sinds 1920 op de markt staat in Helmond, is benieuwd sinds wanneer de zaterdagmarkt in zijn huidige vorm bestaat (dus op de Ameidewal, Noord-Koninginnewal, Markstraat, Markt, etc). Eigenlijk de grote herindeling van voor die van 2006. Niemand lijkt het te weten, zelfs de marktmeesters komen er niet achter. Wie weet het wel?

Beantwoorden

@Roy Tomeij:
Het Ameideplein is ontstaan eind 1971 begin 1972 door het slopen van de fabriek Prinzen en Van Glabbeek. Er werd voorheen ook markt gehouden alleen was het toen nog gewoon een straat De Ameidewal. Door het werleggen van de weg eind 78 begin 79 is het Ameideplein in zijn huidige vorm tot stand gebracht.

Beantwoorden

Ik heb via via gehoord dat er een boekje in de handel is gekomen over het haagje. weet iemand hier iets van. ik heb zelf vroeger in de haaglaan gewoond en ben er wel nieuwsgierig naar.

Beantwoorden

@tine westerlaken:
Wellicht bedoel je het onderstaande boek van Theo Meulendijks.

Helmondse wijk 'De Haag' door de eeuwen heen beschreven in boek.
Maandag 26 mei wordt door wethouder Bethlehem (Cultuur) het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek van Theo Meulendijks. In het boek is, op basis van historische kadastrale gegevens, de wijk 'De Haag' door de eeuwen heen zeer nauwkeurig omschreven.
Theo Meulendijks weet in zijn professionele onderzoek door te dringen tot in de middeleeuwen. Hij heeft in de loop der jaren oude en soms verdwenen woonplaatsen ontdekt, die van archeologisch belang zijn. Theo Meulendijks is een Helmondse amateur archeoloog, die al jarenlang nauw samenwerkt met de Eindhovense stadsarcheoloog Nico Arts.

Beantwoorden

Heel erg bedankt voor de informatie. Ik schrijf de datum in mijn agenda

Beantwoorden

@tine westerlaken:
Omdat de informatie uit een andere reactie is gekopieerd, lijkt het inderdaad alsof het boek van Theo Meulendijks nog moet uitkomen. Dat klopt niet, het boek is op 26 mei 2008 aangeboden.

Beantwoorden

Onlangs werd mij verteld dat de Burgemeester van Houtlaan voorheen Uiverlaan heette.(Dus voor de tijd van Burgemeester van Hout) Wie kan mij daarop een antwoord geven ?

Beantwoorden
Nel vd Linden-de Krom

@Nel vd Linden-de Krom: Wat ze jou verteld hebben klopt inderdaad. Ik ben eens in de archieven gedoken en kwam ik een kaart tegen waar inderdaad daar de Uiverlaan stond ingetekend.
Marinus van Hout leefde van 1870 tot 1942 en was burgemeester van 1913 tot 1937.
Meestal krijgt iemand pas een straat naar zich vernoemd na zijn dood.
Op een kaart van 1945 kom ik dan ook de naam Burgemeester van Houtlaan tegen.
De duplex woningen daar zijn gebouwd in 1947.

Beantwoorden

Peter,
Bedankt voor de informatie.

Beantwoorden
nel vd Linden-de Krom

Langs deze weg zou ik graag uw hulp vragen naar een zoektocht die te maken heeft met Hotel de Bruxelles. Hopelijk leent deze site zich daarvoor, omdat het bijna nergens mogelijk is om nog wat ervan te vinden. Graag wil ik weten of er nog, naast mijn moeder, Jeanne van Oort (nu Mw. van Dinther), oud collega’s zijn die bij Hotel de Bruxelles hebben gewerkt(of mensen kennen die er destijds ook werkten) in periode 1944-1950 (Jeanne is daar interne kracht geweest – keuken) en hopelijk kunnen wij met hen in contact komen zodat oude herinneringen kunnen herleven, liefst schriftelijk. Verder is zij in die tijd ook bij de scouting geweest – Jeanne D’Arc. Mochten zich mensen haar nog herinneren en met haar willen schrijven, gebruik gerust bovenstaand hotmailadres. Hartelijk dank voor het plaatsen van dit bericht, op deze manier wil ik mijn moeder helpen om oude contacten weer tot leven te brengen. Met vriendelijke groetjes, namens Jeanne uit Heesch.

Beantwoorden

Ik hoorde dat het Eindhovens Dagblad wordt aangeklaagd door Burgemeester Jacobs omdat er een reactie was geplaatst op hun site met daarin een bedreiging aan hem. Die werd niet weggehaald, uiteindelijk pas na twee dagen en klachten van BUrgemeester Jacobs. Niks over die aanklacht op hun site daarover te vinden trouwens, wel een kort stukje bij Omroep Brabant.
Mijn vraag aan de Weblog Helmond: hoewel ik nooit verkeerde dingen hier zie staan als schuttingstaal of bedreigingen, zouden jullie bedreigingen wel uit jezelf weg halen?

Beantwoorden

@Marijn,
Volgens mij houden de beheerders van De Weblog de zaken goed bij en wordt er zo af en toe ook iets verplaatst of verwijdert. Wat mij wel op valt is dat dit nieuws en de bewuste reactie op de site van het ED De Weblog schijnbaar is ontgaan.

Beantwoorden

@Marijn:
Goed om te horen dat je op De weblog van Helmond nooit de foute reacties zag. Dat betekent in feite dat we ze tijdig verwijderen. Want ook op de weblog komen ook wel eens foute reacties, maar (zoals Ad al zei) die verwijderen we meteen. Blijft iemand in latere reacties volharden dan blokkeren we bij die persoon de mogelijkheid tot reageren. Sinds mei 2005 kregen er zo'n 10 personen een dergelijke ip-ban.
Foute reacties zijn er op een aantal gebieden. Denk aan off topic berichten als "Koop je bananen bij bedrijf XYZ" en "Wat een leuke site is dit, kom ook mijn website kijken want die ook leuk". Verder verwijderen we reacties met grove schuttingtaal als de reactie naar onze indruk alleen bedoeld is om schuttingtaal te plaatsen. Tenslotte heb je de wettelijk incorrecte reacties. Daarbij houden wij ons aan hetgeen de wet voorschrijft. Bij twijfel laten we een reactie staan omdat we scherp geformuleerde reacties kunnen waarderen.

@Ad:
Vrijwel precies hetgeen Jean Cat ons in een begeleidend mailtje over dit onderwerp schreef. Een nieuwe Jean Cat was het resultaat.
Het nieuws was ons niet ontgaan, maar er werd gekozen om er niets mee te doen. We hadden te weinig aanvullende informatie en het kost tijd om die te vergaren. Tijd die het team van de weblog op dat moment niet had. Daarom goed dat ook andere Helmonders op de weblog nieuws melden dat ze elders zagen.

Beantwoorden

Beste Stadgenoten,

Er bestaat een carnavalslied waarin ongeveer deze tekst voorkomt :
Is het geen wonder, n’n Hellemonder……
Wie kan mij aan de muziek en originele tekst helpen?

Alvast bedankt voor de moeite.

Gerry van Hoof

Beantwoorden
Gerry van Hoof-van Erp

@Gerry van Hoof: Dè is un lietje van jaoren terug. Ut begint volgens meen zoue: Het is wir karnaval, ut fist dè ik viere zal,
dè is gin wonder want ik ben nu Hellemonder.
Ge zou ut is kenne vraoge op ut Keiebijterskantouer in de Kasteellaan, neffe De Kei, hoede nog der an zout kenne komme?

Beantwoorden

Wie kan mij helpen aan een foto van de oude speeltuin in de warande, gelegen bij “de kluis” ongeveer in 1948

Beantwoorden

Gisteren reageerde ik op ‘n stukje van Peter Slegers waarin hij schreef over de vroegere Slegersdwarsstraat.

Ik kan dat nu nergens meer vinden. Ik dacht dat het was in NAW & VRUGER, kan ook in ‘n andere rubriek geweest zijn.

Hoe kan ik het nog terug vinden?

Als de management of iemand het antwoord in deze blog zou willen zetten, graag.

Bij voorbaat mijn dank,

Sjef

Beantwoorden

@Sjefke:
Jouw reactie staat hier.
Mocht je een volgende keer naar een recente reactie op zoek zijn dan kun je kijken in het rijtje logs in de gele kolom. Logs die een dag ervoor een zinnige reactie (en dat zijn ze bijna allemaal) kregen, staan daar de dag erop vetgedrukt. Die logtitels blijven daarna (precies voor dit doel) nog een aantal dagen staan.

Beantwoorden

Hartelijk bedankt = dèddu bedankt bèènt dè witte 🙂

Beantwoorden

Plato zoekt een nieuwe naam

Poppodium Plato is op zoek naar een nieuwe naam en roept daarom de inwoners van Helmond en omgeving op om mee te denken. Als beloning voor de winnende naam geeft het podium een unieke prijs weg: een leven lang gratis naar Plato! Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om de eer te hebben verantwoordelijk te zijn voor de nieuwe naam!

Het podium aan de Molenstraat kent sinds enkele maanden een nieuw bestuur dat samen met een interim-manager aan het werk is voor de doorstart van het poppodium. Het bestuur van de Stichting muziekpromotie Helmond is van mening van bij een nieuw beleid ook een nieuwe naam hoort. "We willen een frisse start maken en het verleden achter ons laten. De naam Plato heeft voor veel mensen inmiddels een wat negatieve lading. De naam Plato staat daarnaast voor een bepaald soort muziek, terwijl het nieuwe podium veel breder zal gaan programmeren. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Epica en alles wat daar tussen zit; van dance tot rock en van singer-songwriter tot hiphop. Het is echter niet zomaar vanzelfsprekend en logisch om een nieuwe naam te zoeken, want er zijn ook veel mensen die goede herinneringen hebben aan Plato. De leuke dingen uit het verleden moeten we vooral ook niet vergeten. Aan de andere kant, deze mensen weten waar het pand staat en zullen zien dat we iedereen gastvrij ontvangen, van jong tot oud", aldus voorzitter van het bestuur Jannet Wiggers.

U kunt uw idee tot vrijdag 4 september mailen naar: [email protected]. Op 9 september maakt Plato haar nieuwe naam en daarmee ook de winnaar bekend. De eerste activiteiten in het podium van Helmond vinden plaats in het officiële openingsweekend op 19 en 20 december.

Beantwoorden
Stichting Muziekpromotie Helmond &a

Plato zoekt een nieuwe naam

Poppodium Plato is op zoek naar een nieuwe naam en roept daarom de inwoners van Helmond en omgeving op om mee te denken. Als beloning voor de winnende naam geeft het podium een unieke prijs weg: een leven lang gratis naar Plato! Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om de eer te hebben verantwoordelijk te zijn voor de nieuwe naam!

Het podium aan de Molenstraat kent sinds enkele maanden een nieuw bestuur dat samen met een interim-manager aan het werk is voor de doorstart van het poppodium. Het bestuur van de Stichting muziekpromotie Helmond is van mening van bij een nieuw beleid ook een nieuwe naam hoort. "We willen een frisse start maken en het verleden achter ons laten. De naam Plato heeft voor veel mensen inmiddels een wat negatieve lading. De naam Plato staat daarnaast voor een bepaald soort muziek, terwijl het nieuwe podium veel breder zal gaan programmeren. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Epica en alles wat daar tussen zit; van dance tot rock en van singer-songwriter tot hiphop. Het is echter niet zomaar vanzelfsprekend en logisch om een nieuwe naam te zoeken, want er zijn ook veel mensen die goede herinneringen hebben aan Plato. De leuke dingen uit het verleden moeten we vooral ook niet vergeten. Aan de andere kant, deze mensen weten waar het pand staat en zullen zien dat we iedereen gastvrij ontvangen, van jong tot oud", aldus voorzitter van het bestuur Jannet Wiggers.

U kunt uw idee tot vrijdag 4 september mailen naar: [email protected]. Op 9 september maakt Plato haar nieuwe naam en daarmee ook de winnaar bekend. De eerste activiteiten in het podium van Helmond vinden plaats in het officiële openingsweekend op 19 en 20 december.

Beantwoorden
Stichting Muziekpromotie Helmond &a

Plato zoekt een nieuwe naam

Poppodium Plato is op zoek naar een nieuwe naam en roept daarom de inwoners van Helmond en omgeving op om mee te denken. Als beloning voor de winnende naam geeft het podium een unieke prijs weg: een leven lang gratis naar Plato! Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om de eer te hebben verantwoordelijk te zijn voor de nieuwe naam!

Het podium aan de Molenstraat kent sinds enkele maanden een nieuw bestuur dat samen met een interim-manager aan het werk is voor de doorstart van het poppodium. Het bestuur van de Stichting muziekpromotie Helmond is van mening van bij een nieuw beleid ook een nieuwe naam hoort. "We willen een frisse start maken en het verleden achter ons laten. De naam Plato heeft voor veel mensen inmiddels een wat negatieve lading. De naam Plato staat daarnaast voor een bepaald soort muziek, terwijl het nieuwe podium veel breder zal gaan programmeren. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Epica en alles wat daar tussen zit; van dance tot rock en van singer-songwriter tot hiphop. Het is echter niet zomaar vanzelfsprekend en logisch om een nieuwe naam te zoeken, want er zijn ook veel mensen die goede herinneringen hebben aan Plato. De leuke dingen uit het verleden moeten we vooral ook niet vergeten. Aan de andere kant, deze mensen weten waar het pand staat en zullen zien dat we iedereen gastvrij ontvangen, van jong tot oud", aldus voorzitter van het bestuur Jannet Wiggers.

U kunt uw idee tot vrijdag 4 september mailen naar: [email protected]. Op 9 september maakt Plato haar nieuwe naam en daarmee ook de winnaar bekend. De eerste activiteiten in het podium van Helmond vinden plaats in het officiële openingsweekend op 19 en 20 december.

Beantwoorden
Stichting Muziekpromotie Helmond &a

Plato zoekt een nieuwe naam

Poppodium Plato is op zoek naar een nieuwe naam en roept daarom de inwoners van Helmond en omgeving op om mee te denken. Als beloning voor de winnende naam geeft het podium een unieke prijs weg: een leven lang gratis naar Plato! Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om de eer te hebben verantwoordelijk te zijn voor de nieuwe naam!

Het podium aan de Molenstraat kent sinds enkele maanden een nieuw bestuur dat samen met een interim-manager aan het werk is voor de doorstart van het poppodium. Het bestuur van de Stichting muziekpromotie Helmond is van mening van bij een nieuw beleid ook een nieuwe naam hoort. "We willen een frisse start maken en het verleden achter ons laten. De naam Plato heeft voor veel mensen inmiddels een wat negatieve lading. De naam Plato staat daarnaast voor een bepaald soort muziek, terwijl het nieuwe podium veel breder zal gaan programmeren. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Epica en alles wat daar tussen zit; van dance tot rock en van singer-songwriter tot hiphop. Het is echter niet zomaar vanzelfsprekend en logisch om een nieuwe naam te zoeken, want er zijn ook veel mensen die goede herinneringen hebben aan Plato. De leuke dingen uit het verleden moeten we vooral ook niet vergeten. Aan de andere kant, deze mensen weten waar het pand staat en zullen zien dat we iedereen gastvrij ontvangen, van jong tot oud", aldus voorzitter van het bestuur Jannet Wiggers.

U kunt uw idee tot vrijdag 4 september mailen naar: [email protected]. Op 9 september maakt Plato haar nieuwe naam en daarmee ook de winnaar bekend. De eerste activiteiten in het podium van Helmond vinden plaats in het officiële openingsweekend op 19 en 20 december.

Beantwoorden
Stichting Muziekpromotie Helmond &a

Plato zoekt een nieuwe naam

Poppodium Plato is op zoek naar een nieuwe naam en roept daarom de inwoners van Helmond en omgeving op om mee te denken. Als beloning voor de winnende naam geeft het podium een unieke prijs weg: een leven lang gratis naar Plato! Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om de eer te hebben verantwoordelijk te zijn voor de nieuwe naam!

Het podium aan de Molenstraat kent sinds enkele maanden een nieuw bestuur dat samen met een interim-manager aan het werk is voor de doorstart van het poppodium. Het bestuur van de Stichting muziekpromotie Helmond is van mening van bij een nieuw beleid ook een nieuwe naam hoort. "We willen een frisse start maken en het verleden achter ons laten. De naam Plato heeft voor veel mensen inmiddels een wat negatieve lading. De naam Plato staat daarnaast voor een bepaald soort muziek, terwijl het nieuwe podium veel breder zal gaan programmeren. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Epica en alles wat daar tussen zit; van dance tot rock en van singer-songwriter tot hiphop. Het is echter niet zomaar vanzelfsprekend en logisch om een nieuwe naam te zoeken, want er zijn ook veel mensen die goede herinneringen hebben aan Plato. De leuke dingen uit het verleden moeten we vooral ook niet vergeten. Aan de andere kant, deze mensen weten waar het pand staat en zullen zien dat we iedereen gastvrij ontvangen, van jong tot oud", aldus voorzitter van het bestuur Jannet Wiggers.

U kunt uw idee tot vrijdag 4 september mailen naar: [email protected]. Op 9 september maakt Plato haar nieuwe naam en daarmee ook de winnaar bekend. De eerste activiteiten in het podium van Helmond vinden plaats in het officiële openingsweekend op 19 en 20 december.

Beantwoorden
Stichting Muziekpromotie Helmond &a

Onderstaande foto (oorspronkelijk afkomstig van Irma van der Meulen) kregen wij in onze mailbox. Daarbij het verzoek deze hier te plaatsen met de vraag of iemand kan vertellen waar dit (zeer waarschijnlijk in Helmond) is. Er wordt vermoed dat de foto uit 1928 is. Het huisnummer dat je ziet is nummer 15.
Mocht je het antwoord (denken te) weten, plaats het dan hieronder.

Beantwoorden

Hallo, graag had ik jullie hulp gewilt.
Ik ben 3dagen naar londen geweest op city-trip en heb daar iemand leren kennen.
Ze volgde daar acteerlessen, en ze woonde in helmond. Nu weet ik haar naam niet, het was iets zoals \”judith helmens\”. Kunnen jullie mij helpen?

Beantwoorden

Iemand toevallig enig idee wat de politie in Noord (omgeving Hobbemalaan)aan het zoeken is?

Beantwoorden

@Ad
Misschien lees je dat morgen hier op De Weblog wel.

Beantwoorden

Wie weet er iets meer over de mysterieuze verdwijning van 2 honden in de bossen van Geldrop/Mierlo
Sinds 12 maart worden er twee honden vermist. Tijdens een wandeling in het hondenlosloopgebied in de bossen tussen Mierlo en Geldrop zijn Haki de Ierse Terriër en Higgins de Parson Jack Russell Terriër niet meer teruggekomen.

In de bossen tussen Geldrop en Mierlo is een mooi bos waar honden los mogen lopen. Op vrijdag 12 maart liepen de baasjes daar met hun honden. De honden gaan wel eens achter een konijn aan, maar ze komen altijd terug. Deze keer dus niet! En dat is uitermate vreemd, want de honden zijn goed getraind. Beiden zijn sindsdien door niemand meer gezien. Met ontelbare mensen is het gehele bosgebied uitgekamd, maar er is geen enkel spoor gevonden. Ook zijn alle instanties ingelicht, maar tot nu toe heeft ook dit niets opgeleverd.
Daarnaast zijn er 200 flyers opgehangen en rondgedeeld, staan de honden overal op internet als vermist, maar ook bij dierenasiels, dierenambulances, dierenartsen, trimsalons, Staatsbosbeheer en kadaverdiensten. Er zijn advertenties geplaatst in het Eindhovens Dagblad, het plaatselijke krantje De loop en er staat een filmpje op http://www.hartvoorhelmond.nl. Zelfs paragnosten zijn ingeschakeld omdat de bazen wanhopig beginnen te worden.
Haki is een roodbruine Ierse Terriër, een weinig voorkomend ras in Nederland. Higings is een witte Parson Jack Russell Terriër die ook weinig voorkomt. Beiden zijn gecastreerde reuen dus een meerwaarde voor fokkers is er niet.
Mocht iemand ze gezien hebben, dan vragen wij u dringend contact op te nemen met één van de baasje. Ook zijn de baasjes bereid om meer informatie te geven via telefoonnummer: 06-4505500. Voor de gouden tip is er natuurlijk een beloning!!

Beantwoorden

Wie weet wie het kunstwerk bij het Elkerliek ziekenhuis in Helmond aan de President Rooseveltlaan (hoofdingang) geschonken door stichting Carat in 1998 gemaakt heeft en hoe het kunstwerk heet?

Beantwoorden
Emile van de Weijer

@ Emile
Ik DENK dat je bedoelt Duogonaal van Willem van der Velden.
Meer info op
http://heemkundekringhelmond-peelland.nl/hkkhp/monumenten/5707/7-32.htm

Beantwoorden

De nu genaamd Caroluslaan behoorde vroeger tot de Prins Hendriklaan maar wat was de naam in de Tweede Wereld Oorlog gezien het feit straten in die periode niet vernoemd mochten zijn naar mensen van het Koninklijk Huis???

Beantwoorden

@Verschuren:
Nooit geweten dat al die straatnamen in de tweede wereldoorlog werden veranderd. Die Duitsers waren wel gründlich zeg. Het antwoord op je vraag zou ik niet weten.

Beantwoorden

Ik ben op zoek naar oude kennis die in the rijpelberg woonde of nog wonen waar kan ik een een search pagina vinden of bloggen zo ik hulp kan krijgen met hun te vinden. mijn email is [email protected] ben opzoek naar Fam van Hoof die in Volderhof woonde vader Pierre van een boekhouder.

Beantwoorden

De politie van Helmond zoekt getuigen die sinds vrijdagmiddag 4 juni Henk Waijers uit Helmond gezien hebben of weten waar hij momenteel verblijft. Henk Waijers (68) nam vrijdagmiddag zijn grijze Gazelle fiets mee om een eind te gaan touren. De fiets is voorzien van een zwarte fietstas met hierin een koelbox. Hij is in staat om zo’n zestig kilometer op de fiets af te leggen. Meneer is echter wel afhankelijk van medicijnen en licht dementerend. Henk heeft een normaal postuur, draagt een snor en heeft blond/wit haar (zie foto). Qua kleding droeg hij zeer waarschijnlijk een lichtblauwe trui, bruine schoenen en een donkerblauwe spijkerbroek. Hij heeft een verzorgd uiterlijk. Getuigen kunnen de politie bellen, via tel: 0900 – 8844. Anoniem kan ook, tel: 0800 – 7000

Beantwoorden

Herhaalde oproep voor tips over vermiste Henk Waijers
De politie doet een herhaalde oproep aan mensen die sinds vrijdagmiddag 4 juni Henk Waijers uit Helmond gezien hebben of weten waar hij momenteel verblijft. De politie heeft na een eerste oproep op 6 juni enkele tips binnen gekregen, maar deze leverden uiteindelijk geen van allen resultaat op en de Helmonder is dan ook nog steeds vermist.
Henk Waijers (68) nam die vrijdagmiddag zijn grijze Gazelle fiets mee om een eind te gaan touren. De fiets is voorzien van een zwarte fietstas met hierin een koelbox. Hij is in staat om zo’n zestig kilometer op de fiets af te leggen. Meneer is echter wel afhankelijk van medicijnen en licht dementerend. Henk heeft een normaal postuur, draagt een snor en heeft blond/wit haar (zie foto). Qua kleding droeg hij zeer waarschijnlijk een lichtblauwe trui, bruine schoenen en een donkerblauwe spijkerbroek. Hij heeft een verzorgd uiterlijk. Getuigen kunnen de politie bellen, via tel: 0900 – 8844. Anoniem kan ook, tel: 0800 – 7000.
Zie ook hierboven.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Fiets van vermiste Henk Waijers gevonden in Asen
De fiets van de vermiste Henk Waijers uit Helmond is zaterdag aangetroffen in Asten. Zaterdag heeft de politie vervolgens gezocht in de omgeving. Een helikopter heeft daarbij geassisteerd. Vandaag en de komende dagen zal verder gezocht worden in het gebied.
Sinds vrijdag 4 juni is Henk Waijers (68) vermist. Heb je mogelijk informatie over deze zaak, dan kun je bellen naar de politie in Helmond via 0900-8844. Anoniem een melding doorgeven kan via 0800-7000

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Mogelijk is het stoffelijk overschot van Henk Waijers gevonden
Maandagmiddag omstreeks 13.30 uur heeft de politie in een moeilijk begaanbaar bosperceel tussen Meijel en Asten, ter hoogte van de N279, een stoffelijk overschot gevonden. De politie verricht momenteel (sporen)onderzoek op de locatie om na te gaan of er sprake is van een misdrijf. De politie heeft nog niet kunnen vaststellen om wie het gaat. Afgelopen zaterdag werd in deze omgeving de fiets van de vermiste Henk Waijers uit Helmond aangetroffen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Stoffelijk overschot Henk Waijers vrijgegeven
Uit onderzoek van de politie is vrijwel zeker vast komen te staan dat het stoffelijk overschot dat maandagmiddag in een bosperceel tussen Meijel en Asten is gevonden, het lichaam van de sinds 4 juni vermiste Helmonder Henk Waijers is (zie voor meer details de politie berichten hierboven). Het lichaam is daarom vrij gegeven en aan de familie overgedragen. Daarmee wachten politie en justitie de resultaten van een aangevraagd DNA-onderzoek dat 100% juridische zekerheid geeft niet meer af. Uit onderzoek van de politie is verder naar voren gekomen dat er geen enkele aanleiding is om aan te nemen dat er bij de vermissing van Henk Waijers en zijn overlijden sprake is van een misdrijf.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Verloren zaterdag 24 juli ,tussen de rijpelberg en de stads biblotheek een kunstof brillenkoker met daarin een bril , rechthoekig montuur met varvocale glazen .
Heeft iemand zo iets gevonden ??
0622997633

Beantwoorden

hallo ik zoek een huisarts die mij behandeld heeft in 1981/1982 uit helmond is er iemand die mij kan helpen informatie van hem of haar te vinden?

Beantwoorden

de naam van deze huisarts was koenen of coenen.

Beantwoorden

ben op zoek naar een huisarts koenen of coenen uit helmond die mij heeft behandeld in 1981/1982 wie kan mij helpen?

Beantwoorden

Hellemonders!

Kan iemand mij helpen aan de “Keiebijters” elpees, zoals die in de jaren zeventig zijn uitgebracht? Als je ze niet van de hand wilt doen zou ik het ook leuk vinden om ze op een ander formaat te krijgen. Het gaat me om de opnames. Ik wil deze gebruiken in ons radioprogramma ‘Helmond Info” op Stadsradio Helmond.

Erik van Heeswijk

Beantwoorden

PS

Mijn emailadres is: [email protected]

Beantwoorden

Is er iemand die mij kan vertellen in welke jaren er Helmondse carnavalsschlagers zijn uitgebracht op single of ep? Ik ben bezig met het voorbereiden van een speciaal carnavalsprogramma op Stadsradio Helmond en ik wil zoveel mogelijk echte ouwe Hellemondse schlagers langs laten komen.
Reacties graag naar [email protected]

Beantwoorden

Beste inwoner van Brandevoort,
Als inwoner van Brandevoort woont u centraal tussen een aantal verschillende gemeenten waar u naartoe kunt voor uw boodschappen, winkelen, theater etc. Marketing- en communicatiebureau Groep5700 is benieuwd hoe u denkt over het centrum van Helmond.
Graag willen wij u vragen om deel te nemen aan ons onderzoek. Door te klikken op onderstaande link, of deze te kopiëren naar uw internetbrowser, kunt u starten met de vragenlijst. Dit neemt ongeveer 5 à  10 minuten van uw tijd in beslag. Alle gegevens die u ons toezendt worden vertrouwelijk behandeld.

Naar het onderzoek: http://www.thesistools.com/web/?id=173465

Met deze informatie en verkregen inzichten proberen wij een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Helmond.

Wij hopen op uw deelname. Ook uw partner, familieleden of vrienden die in Brandevoort wonen kunnen meedoen.

Beantwoorden

In 2012 viert de afdeling Helmond van VVN haar 75-jarig jubileum. Een gebeurtenis, die deze organisatie niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. En onderdeel van de jubileumviering is een kleine expositie van 75 jaar VVN-Helmond. De afdeling is daarvoor op zoek naar archiefmateriaal (foto's, films, documenten) bij mensen thuis. Bij de geschiedenis van VVN moet u denken aan de verkeersexamens door de vele jaren heen en – meer recent – aan de opfriscursussen voor oudere automobilisten (de zogenoemd BROEM-cursussen) en de scootmobiel- en fietscursussen enzovoorts.
Als u hiervan thuis foto's, films, video's en ander materiaal hebt, zouden wij dat graag willen gebruiken (copieren) voor onze tentoonstelling. U kunt daarvoor contact opnemen met Piet van Schijndel, secretaris VVN-Helmond, e-mail: [email protected].

Beantwoorden

Hei ik zoek naar mijn jeugt lievde Els v Helmond.

Ik woon al sinds 1975 in Noorwegen, Els had oppgetreden destijds in Duitsland en Nederland. Door har zangkariere heb ik mij terug getrokken, om haar niet in de weg testaan.

Wil graag weten hoe het nu gaat med haar.

Groeten uit Stavanger, Noorwegen

Ronald Heymering
geboren 1953 te Helmond
mobil 0047 936 38 660
[email protected]

Beantwoorden

Ik ben op zoek naar de dichtsbijzijnde bowling baan om aan te sluiten ik woon in Deurne brabant.

Beantwoorden

hallo mensen zouden jullie aub op mij willen stemmen ik miriam uit helmond als
psvbabe! mvg miriam alvast bedankt.

http://psvmodel.omroepbrabant.nl/3664/4365/Miriam/

bij google psv model in typen

Beantwoorden

Miriam, zusje of look-a-like van presentatrice “Vrouw zoekt boer”?

Beantwoorden

Gezocht!!!

De veroorzaker of getuigen van een aanrijding op kruispunt Hoogeindsestraat/Floreffestraat waarbij een geparkeerd voertuig ( de mijne) behoorlijk is beschadigd waarbij zelfs een gat is ontstaan in het portier.
Het voorval heeft plaatstgevonden op Maandag 23 mei tussen 07.30 en 10.00. De veroorzaker is doorgereden zonder kennisgeving maar heeft het misschien niet eens gemerkt dat hij tegen de auto is gereden.

Reacties kunt u sturen aan de redactie van De Weblog [email protected] o.v.v aanrijding A.van der Laak

Beantwoorden
André van der Laak

Vrijwilliger worden bij een uniek evenement? Meld u dan nu aan!

HELMOND – De voorbereidingen voor het nieuwe, unieke en meeslepende evenement Ridderfestijn Helmond in Harnas zijn in volle gang. Tijdens het weekend van 2 en 3 juni zal de Kasteeltuin in middeleeuwse sferen gehuld worden met een heus kampement en een indrukwekkende arena. Het belooft een prachtig evenement te worden met naar verwachting duizenden bezoekers.

Om dit nieuwe evenement mogelijk te maken hebben we de inzet van vrijwilligers hard nodig. Lijkt het u leuk om mee te werken aan dit bijzondere evenement? Meld u dan aan via [email protected] aan voor de vrijwilligersavond op maandag 2 april. Tijdens de informatieavond wordt een presentatie gehouden over Ridderfestijn Helmond in Harnas. Daarnaast wordt er verteld wat u als vrijwilliger voor het evenement kunt betekenen.

De vrijwilligersavond wordt gehouden op maandag 2 april bij Rabobank Helmond aan de Kerkstraat 33 (ingang aan achterzijde/parkeerplaats Hema). De avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

Beantwoorden
Ridderfestijn Helmond in Harnas

Vrijwilligers gezocht voor G weekend 19-20 mei

Op 19 en 20 mei wordt het G-Weekend van Helmond Sport en MULO gehouden op de velden van ons sportpark. Voor dit prachtige weekend, waarin diverse activiteiten worden georganiseerd voor G voetballers, hebben we zeker 10 tot 15 vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Deze vrijwilligers hebben we op zaterdag 19 mei en/of zondag 20 mei hard nodig. Vindt je het leuk op die als vrijwilliger actief te zijn dan kun je je hiervoor aanmelden bij Chris van Vijfeyken, telefonisch (06-26138738) of via de mail ([email protected]). De bedoeling is dat 100 spelers en speelsters van deze doelgroep mee gaan doen maar het kunnen er ook nog veel meer zijn.

Meldt je aan zodat we er een onvergetelijke dag van kunnen maken. !!!

Beantwoorden

Film over servies

Hoe heet de artmovie uit de jaren 80 waarin een servies, schilderij, bestek en hun eigenaren gevolgd worden? Zou hem graag nog eens zien.

Eerdere reactie die ik heb gehad.

“Die film staat ook in mijn geheugen gegrift en ook ik ben op zoek naar de titel. Bij filmhuis Lumière in Maastricht, waar ik jarenlang vrijwilliger was, heb ik veel mensen gewezen op die film, die zo mooi aansluit bij de jaarlijkse TEFAF (The European Fine Art Fair), waar duizenden oude en nieuwe rijken op af komen. We hebben ernaar gezocht in distributielijsten en in archieven, er met mensen van het IFFR over gesproken, maar niemand kon zich deze film voor de geest halen.
De film gaat over een ‘adellijk’ servies met gouden randen en een wapenschild als opdruk. Telkens als het volle maan is, gebeurt er iets dramatisch met of rond het servies. In de loop van enkele eeuwen valt het steeds verder uit elkaar. Uiteindelijk is er alleen nog maar een sauskom, die bij een diefstal aan gruzelementen valt. Zo krijg je een mooie dwarsdoorsnede van de tijd en de sociale klassen. Tot zo ver mijn herinnering.
Ik heb de film ooit in Kriterion in Amsterdam gezien, in dezelfde tijd als Kaos (1984) van de broers Taviani en La Luna (1979) van Bertolucci, waarin de volle maan ook een belangrijke rol speelt. De film over het servies moet ook uit de jaren ’80 zijn. Het was geen groot meesterwerk, maar niet onaardig en vooral het thema heeft me bijzonder geboeid.”

Beantwoorden

Waarom staan er in de kasteeltuin niet wat speeltoestellen voor kleine kinderen b.v een schommel glijbaan of klimrek ……er wonen zoveel opa’s en oma’s rondom het kasteel in een flat en de kleinkinderen zouden in de tuin rondom het kasteel zo fijn kunnen spelen , waar kan ik dit verzoek het beste indienen ik heb géén flauw idee bij wie ik moet zijn
er is helemaal niets van kleine kinderen in het centrum van de stad om te spelen …..jammer er is ruimte genoeg in de kasteeltuin .

Bedankt alvast een Omi

Beantwoorden

Misschien wil de gemeente voorkomen dat de eigen ambtenaren zich te vaak in de speeltuin zullen begeven…?

Beantwoorden

Tejo hahaha ja misschien heb je wel gelijk , maar ik weet nog steeds niet waar ik mijn verzoek kan indienen ?
Is daar een site voor waar helmonders verzoeken kunnen indienen voor b.v speeltoestelen voor de kinderen in de kasteeltuin ?
Of moet ik een aangetekende brief naar de gemeente sturen ………geen flauw idee ……….HELPPP

Beantwoorden

@Omi op 1 mei 2012 om 17:51:

Een brief naar de gemeente is altijd een goed idee, maar beter naar een partij. Het lijkt mij dat het CDA als gezinspartij daar zeker wel oren naar heeft. Of nog beter kun je naar een gemeenteraadslid mailen die daar in de buurt woont of die je kent. Die kunnen vaak wel iets regelen, want die weten de weg het beste. Good luck.

Beantwoorden

@Weblog,

Heb ik iets gemist? Maar sinds wanneer moet er een code worden ingevuld voordat een reactie geplaatst wordt?

Beantwoorden

@Ad op 10 mei 2012 om 00:09:

De weblog heeft de afgelopen 2 weken ontzettend veel spam aanvallen gehad. Het meeste hiervan is op tijd tegen gehouden door een externe service waar de weblog gebruik van maakt, maar enkele spambots waren er toch doorheen gekomen. Dat betekende dat er honderden spam-reacties handmatig verwijderd moesten worden. Een arbeidsintensief werkje omdat een groot deel leek op normale Nederlandse reacties.

Om dit op te lossen en iedere bezoeker nog steeds de mogelijkheid te geven te reageren zonder dat hij of zij een gebruikersaccount nodig heeft, hebben we de weblog zo aangepast dat ieder land behalve Nederland en België eerst een captcha code moet invullen om te kunnen reageren (de meeste spammers komen uit de verre landen) en op deze manier kan de website controleren of de reageerder daadwerkelijk een persoon is en niet een spambot.

Kort gezegd, bekijk je de weblog vanuit het buitenland (vakantie, etc), dan moet je eerst de captcha code invullen voordat je kan reageren.

Volgens het IP adres waar jij mee reageerde komt deze uit het buitenland, misschien ben je op vakantie, anders is er iets anders aan de hand, en dan gaan we dat proberen op te lossen.

Je kan jouw IP adres opvragen via:
http://www.whatsmyip.org/

En eventueel zelf controleren (als je nog op dezelfde locatie zit, dus waar je de captcha code zag) plak deze in Google en je zult zien dat volgens diverse websites jouw IP adres een buitenlands IP adres is.

Beantwoorden

@Technische dienst van de weblog op 10 mei 2012 om 10:55:

Tja, zo af en toe zit werk ik op zo’n 20 km van Helmond af. Blijkt het een Duitse enclave te zijn 😛

Beantwoorden

@Ad op 10 mei 2012 om 16:21:

Ja dat is dus ook wat ons controle systeem zei, een Duits ip adres… Helaas worden er ook vanuit Duitsland veel spam en email harvesting aanvallen uitgevoerd.

En hebben we er dus voor gekozen om alleen voor Nederland (en voorlopig ook België) geen captcha code te tonen, en reacties direct toe te staan na een simpele automatische spam controle.

Deze oplossing is niet 100% waterdicht, maar het begint erop te lijken.

Beantwoorden

@angelique op 7 september 2005 om 18:29:

Jerusalem is een bouwstijl en komt in meerdere steden voor.
Onder anderen Tilbrg kent ook een wijk met deze naam

Beantwoorden

Nog €1388,62 centjes te gaan voor bankroet.
http://www.stichtingsem.nl is al lang nagenoeg leeg
23 mei is SEM weer jarig ik hoor de boekhouding tegen de statuten aan schuren om uit de kast te komen.
Wie heeft dit gevoel ook?

Rita

Beantwoorden

@Rita Aarts op 11 mei 2012 om 21:14:

De ‘goede oude tijd’ herleeft weer en geldt voor steeds meer Nederlanders.

Noem het gevoel maar een beleving.

Beantwoorden

Beste mede Helmonders,

Via deze weg doe ik een oproep op jullie. Gisterennacht is uit mijn tuin mijn afgesloten moederfiets gejat met 2 kinderzitjes. Het is een licht met donkergroene moederfiets van het merk Montego, de fiets heeft op het frame lotusbloemen ( plaatje volgt hieronder) voorop een Bobike zitje afgedekt met een originele regenhoes van Bobike, en achterop een zitje van GMC met zwart met witte bekleding. Het achterzitje is op een speciale manier vastgezet door mijn vader, met 2 eigengemaakte omgebogen beugels en vastgezet met grotere moeren en bouten en twee flinke ti-rips, het zitje is niet zomaar ff te demonteren dus waarschijnlijk zit het zitje er gewoon op als de fiets gezien wordt of aangeboden wordt. Op de achterkant van het zitje zit de originele reflector in de hoofdsteun en er zit een schaafplek op het zitje van tegen de muur aanschaven. Er zit een heel breed Selle Royal zadel op met studs aan de achterkant. Ik zou heel graag mijn fiets terug willen, mocht iemand een tip hebben die resulteert in het terugkrijgen van mijn fiets krijgt en mijn eeuwige dank en een kadobon van Bol.Com twv 25 euro.

Link naar plaatje van de fiets: http://www.internet-bikes.com/index.php?p=27&id=4438

Alvast bedankt voor het lezen!

Groetjes Corina Houtman-Smulders

Beantwoorden
Corina Houtman-Smulders

Werd jouw fiets gisteren (zaterdag) aan het eind van de middag gestolen bij de achteringang van de Elzaspassage? Dat is dus de in- en uitgang aan de kant van ‘t Speelhuis. Dan hebben wij duidelijke foto’s in ons bezit gekregen van de zeer waarschijnlijke daders.
Mail ons dan op [email protected] en beschrijf je gestolen fiets en hoe laat je merkte dat ie gestolen was, dan kunnen we je wellicht met die foto’s helpen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 26 augustus 2012 om 11:11:

Tot op dit moment heeft zich bij ons niemand gemeld van wie de fiets zaterdagmiddag werd gestolen bij de achteringang van de Elzaspassage.
Wel 2 andere Helmonders wiens fiets die avond en een paar weken eerder vlakbij ontvreemd werden. Maar of dat dezelfde daders betrof?

Mocht iemand zich toch nog melden bij ons, de foto’s bewaren we natuurlijk en de politie weet ervan, dus wie weet…

Beantwoorden

Ik was drie weken terug (2 september) bij lokaal 42 en toen vroeg een blonde vrouw van een jaar of 25 met blauwe ogen en 1.70 of ze mijn haar mocht knippen omdat ze een leuk kapsel in gedachten had voor mij. Ze heet Randy en is thuiskapster. Helaas heeft mijn mobiel haar nummer niet goed opgeslagen en ben ik haar contact gegevens kwijt. Kan iemand mij helpen? Mail me dan even!

Beantwoorden

@Malu op maandag 24 september 2012 om 11:06:

Misschien is het verstandig als je je oproepje ook even op de Facebook pagina van Lokaal 42 zet.
https://www.facebook.com/Lokaal42

Beantwoorden

@Malu op maandag 24 september 2012 om 11:06:

Misschien dat de eigenaar haar kent en dat je het hem even vraagt.

Beantwoorden

Ik heb het al aan Marion en Marc gevraagd, maar hun kennen haar ook niet 🙁
Ik blijf nog even verder zoeken.

Beantwoorden

Met een aantal vrienden had ik het over het ontstaan van de vijvers in het Warandepark. Die zouden ontstaan zijn bij de bouw van het Elkerliek ziekenhuis eind jaren 50. Het Zieken huis is geopend in 1957. Is er binnen u redactie iemand die dat van vruuger naw zou kunnen vertellen?

Met hartelijke groeten,

Hein van den Reek

Beantwoorden

die lijken me toch gewoon uitgegraven bij de aanleg ( uitbreiding ) van het Warande Park. Op wikipedia is een deel van de geschiedenis van de Warande terug te lezen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Warande_(Helmond)

Beantwoorden

De vijvers zijn inderdaad ergens tussen 1952 en 1955 uitgegraven bij de verdere herinrichting van de Warande door de gemeente om het gebied aantrekkelijker te maken als recreatiegebied. De weide aan de westzijde was als speelweide bedoeld, de vijver aan de oostkant (waarin later dus een eilandje is ‘gekomen’) als kanovijver. Maar of deze ooit als zodanig dienst heeft gedaan?
En dan blijft ook nog de vraag: waar is al dat zand van die uitgravingen gebleven? Heeft de aannemer daar goede zaken mee gedaan en wellicht heeft hij het vlakbij kwijt gekund bij de bouw van inderdaad het ziekenhuis of de wijk Amstleven? Wie het weet mag het zeggen

Beantwoorden

Als oud inwoner van Helmond heb ik veel activiteiten in Helmond gefotografeerd. Zo ook de Kasteelmuziekfeesten. Bij het plaatsen van die foto’s op mijn website, kwam ik op foto’s van een dansende man. Ooit werd hij tijdens de muziekfeesten het podium opgehaald en in het zonnetje gezet. Tot nu is het mij niet gelukt de identiteit van de man te achterhalen. Wie kan me hierbij helpen?

Beantwoorden

@wim manders op dinsdag 4 juni 2013 om 12:05:

Als je even wacht dan zijn de kasteeltuinconcerten weer en kun je hem zo aanspreken. Wanneer zijn de kasteeltuinconcerten eigenlijk?

Beantwoorden

@wim manders op dinsdag 4 juni 2013 om 12:05:

volgens mij is het Dhr ? Sprengers, broer van wijlen Frans Sprengers welke een loodgieters bedrijf op de markt had.

Beantwoorden

@peter op dinsdag 4 juni 2013 om 13:23:

Dank je Peter!

Beantwoorden

@Frank op dinsdag 4 juni 2013 om 13:17:

Woon net iets te ver weg om naar de feesten toe te komen; heb geïnformeerd naar de dansende man bij stg. Stadspromotie. Zij hadden hem al enkele keren niet meer gezien en vreesden dat hij niet meer leeft.

Beantwoorden

@wim manders op dinsdag 4 juni 2013 om 12:05:

Hoe hij heet weet ik niet, maar een heerlijke vent, lak aan alles. De dancing fool noemen wij hem altijd, zie het filmpje. Veel succes met zoeken.

Beantwoorden

@Lieke op woensdag 5 juni 2013 om 12:24:

Gaaf filmpje, je laat precies zien wat me intrigeerde aan die man: hij trekt zich van niemand iets aan… het zou een broer van (wijlen) loodgieter sprengers kunne zijn. weet nog steeds niet of de man nog leeft, dank voor je reactie…
waar in helmond toch nog groot kan zijn!

Beantwoorden

Wanneer gaat de Gouden Kegel eigenlijk weer open?

Beantwoorden

@Noud op zondag 8 december 2013 om 01:18:

Zijn daar (al) plannen voor dan?

Beantwoorden

Het ​Eindhovens ​Dagblad ​mag ​5 ​keer ​5000 ​euro ​weggeven ​aan ​een ​goed ​doel,
namens ​de ​Lions ​Eindhoven ​Welschap. ​Wij ​zijn ​één ​van ​deze ​goede ​doelen!
Maar ​er ​zijn ​nog ​49 ​andere ​goede ​doelen ​aangemeld…. ​
Vier ​goede ​doelen ​worden ​door ​een ​jury ​gekozen, ​het ​vijfde ​doel ​wordt door ​het ​publiek ​gekozen ​door ​middel ​van ​stemmen ​op ​de ​website ​van ​het ED. ​

Wij ​willen ​jullie ​vragen ​om ​ons , Stichting Speel je Mee, te ​helpen ​om ​de ​meeste stemmen ​te krijgen! ​Ga ​allereerst ​naar ​http://www.ed.nl/extra/5×5 ​[1], ​scrol ​naar beneden ​naar ​Stichting ​Speel ​je ​mee ​en ​klik ​op ​”stem”. ​Vul ​je ​emailadres in ​en ​je ​ontvangt ​een ​bevestiging mail ​van ​Redactie ​ED: ​actie ​5×5. ​Je
stem ​wordt ​pas ​geteld ​nadat ​je ​op ​de ​link ​in ​deze ​email ​geklikt ​hebt! ​
Help ​ons ​nog ​meer ​door ​dit door te sturen naar zo veel ​mogelijk ​vrienden ​en kennissen ​door ​te ​sturen ​en ​hen ​te ​vragen ​ook ​op ​ons ​te ​stemmen! ​

Bedankt, http://www.stichtingspeeljemee.nl

Beantwoorden

Doen!!!! Volg het advies van Solveg hierboven!
Het kan tot 26 januari. ed.nl/5×5 en je komt er al.

Beantwoorden

Wie o wie weet wanneer de Kidsplaza op Suytkade opent? Hoor het graag!

Beantwoorden

@Nicky op dinsdag 28 januari 2014 om 10:14:

Is nog niet bekend. Op hun FB kun je al hun nieuws volgen: https://www.facebook.com/Kidsplaza.Helmond

Beantwoorden

hallo
weet er iemand wat er is geweest voor dat de straat Overspoor en Spoorstraat werd gebouwd ben benieuwd naar de antwoorden

Beantwoorden

Graag vraag ik jullie om een stem uit te brengen op een column die ik heb ingezonden voor een schrijfwedstrijd bij Metronieuws.
Voor meer informatie over de wedstrijd zie:
http://lezerscolumns.metronieuws.nl/vriend-en-vijand.html
Voor de column en het stemmen daarop zie:
http://lezerscolumns.metronieuws.nl/view/d6bw

Alvast bedankt Hellemonders … en anderen …!

Rob Mientjes (alias Mien)

Beantwoorden

Wij zijn van het ROC ter aa en wij gaan geld in zamelen voor het goede doel: Make a wish. Indien u een donatie wilt geven kunt u ons altijd bereiken via de mail of via onze facebook pagina.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Groetjes,
Sharon van de Nieuwenhof, Kelly Hulsman, Belinda Pluym, Danielle van der Horst, Basant Hashish, Megan van Veghel, Lotte Peeters, Manon Rutjens en Sabine Aarts

Beantwoorden
make a wish roc ter-aa

Is toch een rubriek die dient te gaan over inhoudelijke Helmondse zaken en geen schooirubriek.
Als het woord inhoudelijk niet duidelijk is volg eens een taallesje 🙂

Beantwoorden

Een door De weblog van Helmond verplaatste reactie omdat die hier off topic was (en bij deze rubriek niet):

Aan de weblog Helmond.
Ik heb sterk de indruk dat u zich schuldig maakt aan censuur.
Klopt dat want dit is namelijk niet de eerste keer dat ik dit mee maak.
Bent u spreekbuis van de Gemeente Helmond.. ook prima maar maak dit dan duidelijk aan de deelnemers.

Beantwoorden
M. Betgem/van der Spuij

@M. Betgem/van der Spuij op zondag 26 oktober 2014 om 16:23:

Aangenomen dat het een serieuze reactie is:
1. Is die reactie bij die column on topic?
2. Waarop baseer je die sterke indruk?

Beantwoorden

Hoe bedoel je on topic. alleen het woord al ga ik van over mijn nek.
Die sterke indruk baseer ik dus op eerdere stukken die ik heb geschreven.
Toen waren jullie erg mee bezig dat ik twee namen gebruikte. Nu dus nog maar 1 en wel mijn eigen naam. Vanmiddag schreef ik een stuk en dat verdween zomaar. Je doet je best maar als het zo moet..
Ik denk echt dat jullie in opdracht van de gemeente Helmond werken.
Is dat zo????

Beantwoorden
M. Betgem/van der Spuij

@M. Betgem/van der Spuij op zondag 26 oktober 2014 om 17:29:

Over je nek? Vreemde formulering om aan te geven dat je de term ‘on topic’ niet kent. Op Wikipedia staat de uitleg.

Dat jij en je man met meer dan 2 namen reageerden, was slechts een reden dat we destijds (na meerdere waarschuwingen) een ip-ban gaven. De belangrijkste reden daarvoor was namelijk het regelmatig ronduit onbeschoft reageren op andere reageerders en columnisten. Een derde reden was het vaak off topic reageren, met name door off topic jullie problemen met de gemeente erbij te slepen. Vanwege dat laatste boden we jullie eind juni (toen we de opgelegde ip-ban na ruim een half jaar hadden opgeheven) deze ruimte voor dit gastblog aan om daar jullie kant van het verhaal op te schrijven.
Als je denkt dat wij gisterenmiddag een reactie van jou hebben verwijderd, dan kunnen we je bij deze zeggen dat dat niet gebeurd is. Dat hebben we op 4 verschillende manieren gecontroleerd. Alle 8 reacties die jij gistermiddag op de weblog plaatste, staan gewoon volledig op de weblog. Bedenk daarbij dat het natuurlijk ook niet erg logisch zou zijn dat we wél een reactie van jou zouden verwijderden, maar de klacht daarover níet verwijderen.
Op jouw vraag of De weblog van Helmond in opdracht van de gemeente Helmond werkt, is het antwoord nee.

We hopen dat we je het e.e.a. duidelijk hebben kunnen maken. Maar eens houdt zelfs ons geduld op. Dan stoppen we met waarschuwen en is een tweede ip-ban een definitieve.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 oktober 2014 om 15:53:

Ik zou ze gewoon bannen van dit stadsblog. Daar is geen land mee te bezeilen. Zij denken dat de wereld om hun probleem draait. Get a life!
Ter verdediging van dat ze over haar nek ging, wil ik graag aanvoeren dat ze dat waarschijnlijk heeft overgenomen van de klanten toentertijd in haar restaurant. Die zeiden dat steeds als ze hen vroeg “En? Heeft het gesmaakt?” 😉

Beantwoorden

hallo,
ben op zoek naar foto’s van het helmonds dameskoor dat in 1975 25 jaar bestond, er was toen een feest in de gouden kegel op de markt, ik was toendertijd de jongste van het koor samen met femma van der zee, wie o wie kan mij helpen aan foto’s, andere foto’s van het koor rond die tijd zijn ook welkom!
mvrgr
marian

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 11 augustus 2009 om 09:34:

Beste Heer Mevrouw,

Ik weet niet of U al te weten bent gekomen wie dit zijn maar ik vond ze een beetje lijken op Piet en Anna De Wit ( peapark ).
Graag hoor ik wat U er van denkt.

Mvgr,Henry Emons Helmond

Beantwoorden

@Henry Emons op zondag 25 januari 2015 om 23:44:

Bedankt voor het antwoord. We hebben voor de zekerheid een kattebelletje gestuurd naar de persoon die het destijds mailde. Wellicht laat die persoon hieronder iets weten.

Beantwoorden

@Henry Emons
Ook ik dank u voor uw reactie. Ik denk dat u toch verkeerd zit. De foto dateert uit circa 1925, toen waren Piet de Wit en ‘zijn’ Anna niet meer de jongsten, in ieder geval te oud om als passagiers van de betreffende auto door te kunnen gaan. Ik twijfel inmiddels of het wel een Helmonds beeld is, maar misschien herkent iemand het hoekpand nummer 15

Mvgr
Giel van Hooff

Beantwoorden

Helmonders gezocht! Help mij met afstuderen!

Ik zoek zoveel mogelijk inwoners van Helmond die deze korte enquête invullen. Het gaat over hoe Helmonders makkelijker betrokken kunnen worden in het meedenken en –doen met de plannen van de gemeente.
De enquête bestaat slechts uit 10 vragen en het invullen duurt maximaal 7 minuten.
Deze is in te vullen via deze link:

http://www.thesistools.com/web/?id=458193.

Bedankt voor jullie hulp!

Beantwoorden

@Inge op woensdag 1 april 2015 om 13:04:

Zojuist ingevuld. Veel succes met je afstudeerproject.

Beantwoorden

Open Jongerencentrum Werkwinkel
Herinnert u zich de voormalige Gerardusschool aan de Heistraat nog die onderdak bood aan nogal wat organisaties? Van Sentersoos tot Jongerenadviescentrum, van de muziekbunker tot Turkse Jongerengroep vanaf begin jaren 80 vonden ze er allemaal hun onderdak. Nogal wat van deze organisaties waren bedoeld voor, maar werden ook ‘gedraaid’ door jongeren.
Eén van de initiatieven was Jongerencentrum Werkwinkel, beter bekend als De Werkwinkel. En een onderdeel van de Werkwinkel was de Drukstudio.
De Drukstudio bood werkruimte aan kunstenaars, vormde voor jongeren vaak een eerste stap op weg naar het arbeidsproces, en bestond bovenal uit een werk- leeromgeving waarin jongeren zich, onder begeleiding, grafische technieken en –vormgeving eigen konden maken.
Kortom het was een drukte van belang, een broeinest van initiatieven en bovenal……kei gezellig!

Kortgeleden is de collectie affiches vervaardigd door de Drukstudio als het ware ‘herontdekt’. Naar onze mening een bijzondere collectie omdat zij een bijna laatste, tastbare Helmondse exponent zijn uit een tijd waarin jongeren nog steeds bezig waren zich aan ‘het gezag van ouderen’ te onttrekken vanuit een locatie die bijna geheel zelfstandig door henzelf werd gerund.
Het tijdsbeeld lijkt ons de moeite waard om hier bij stil te staan. Dit willen we doen door een gedeelte van de affiches te gaan exposeren. De expositie willen we als het mogelijk is verder inhoud geven met bijvoorbeeld beeld en geluid (bands) die in die tijd onderdak vonden in de Gerardusschool.

We denken er aan om dit begin 2016 te gaan doen in de Cacaofabriek.
Heb je (tastbare)herinneringen, heb jij nog contact met je oude bandleden, heb je zin om mee te denken en te organiseren? Graag, wij kunnen jullie hulp heel, heel goed gebruiken!
Wil je meer informatie, je kunt mailen naar [email protected] of meldt je aan voor de (besloten) Facebookpagina ‘Open Jongerencentrum Werkwinkel 1980—1989’.
Doe je mee?

Beantwoorden
OJC Werkwinkel 1980—1989

@OJC Werkwinkel 1980—1989 op woensdag 22 april 2015 om 12:34:

Wat een leuk initiatief. Kun je een link van die Facebook-pagina geven, ik kan hem niet vinden. 🙁

Beantwoorden

@Frank op woensdag 22 april 2015 om 17:32:

https://www.facebook.com/groups/339187656255310/

Beantwoorden
Lucien van der Voort

Beste mensen,

Samen met een paar oud-klasgenoten ben ik bezig om een reünie te organiseren.
Het gaat om het schooljaar 1977 van de Schellenboom, die school stond in Helmond-Noord, vóór de Boerderij.
Nou zijn er een aantal mensen die we niet meer kunnen vinden, erg jammer.
Mijn vraag aan jullie is dan ook:

Als er iemand iets van de volgende mensen weet, zou je het me dan willen laten weten? Het gaat om de volgende personen, ze zaten op de Schellenboom in de periode 1971-1977

Tineke van Dalen
Mirjam Jongen
John Scheepers
Piet van de Broek
Paul Cornelissen
Tjitske Laan
Wiljan van de Mortel
Antonie Waijers
Lisette van de Vorst
Steven Sneijders
Vera van de Boogaard
Berdie van de Boogaard

Hopelijk kan iemand me helpen!

Beantwoorden
Linda Dams – van Stiphout

Voetbal Trainer(s) gezocht voor vv Bruheze B2 te Helmond

Voor aankomend voetbalseizoen, wat dus op het punt staat te beginnen, is vvBruheze B2 nog druk op zoek naar de invulling van een aantal vacatures. Vooral voor de invulling van het trainerschap van de B2 (leeftijdscategorie 14-16 jaar), is de nood hoog aan het worden om ook deze jongens een leuk en leerzaam seizoen te kunnen bieden.
De trainingsdagen zijn op maandag en woensdag van 20:00-21:00
op Sportpark Espendonk te Helmond-Brouwhuis
De voetbalwedstrijden op zaterdag.
Ook zoeken we nog spelers!!!!!!!!!!!!!!!

Mocht iemand hier interesse in en / of vragen over hebben, gelieve dan een mail te sturen naar [email protected]

Beantwoorden
vv Bruheze B2 Voetbalvereniging

Ik ben van plan om een (dragende) muur tussen de woonkamer en keuken gedeeltelijk te verwijderen, nu heb ik al toestemming van de woningbouw en ben al in contact met een constructeur om een berekening te maken over welke ondersteuningsconstructie er nodig is.
Alleen kan ik op de website van de gemeente Helmond totaal niet vinden of er voor deze aanpassing een omgevingsvergunning nodig is en wat de eventuele kosten zijn.
Iemand ervaring hiermee ?

Beantwoorden

@Erik op zaterdag 26 september 2015 om 15:12:

Vermoedelijk heb je schriftelijke toestemming van de verhuurder.

De verhuurder kan dan toch wel duidelijkheid geven?

Anders neem je voor informatie (telefonisch) contact op met de gemeente.

Beantwoorden

Bij dit item plaatsten jullie al vraagtekens. Jullie leggen erg veel nadruk op Helmond. Ik begrijp dat wel. De wereld is niet uitsluitend Helmond. De (social) media verplichten jullie ook tot een breder perspectief. Misschien moet je na 10 jaar ook eens een soort zelfreflectie toepassen?

Beantwoorden

Een opmerking van Henk Jan Mieijr, burgemeester van Zwolle, is bijvoorbeeld niet on-topic. Jullie letten echt op gemeentegrenzen. Dat werkt niet in 2015.

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 14:17:

Henk Jan Meijer.

Beantwoorden

Euhm, Evert, je bent bekend met de titel van dit weblog? De weblog van Helmond…
Voor niet-Helmonds nieuws zijn er meer dan genoeg websites. Hier wordt gewoon alles over Helmond behandeld. En voor de een zitten daar meer interessante onderwerpen bij dan voor de ander.

Ik vind het eerlijk gezegd erg vreemd dat je vraagtekens bij dit artikel zet, aangezien het behoorlijk opvallend nieuws was. Op social media en bij andere tv programma’s is het nog teruggekomen en ik ben blij dat het onder de aandacht is gekomen, want normaal kijk ik dit programma nooit.

Beantwoorden

Evert, dit is de Weblog van Helmond. Op een website over Italië kom ik ook geen tips tegen over Madrid en Barcelona. Houdoe!

Beantwoorden

@Helmonder op maandag 26 oktober 2015 om 14:23:

Weet jij wie achter deze site zit?

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 13:54:

Ik vraag me af hoe je het verzonnen kreeg, maar ik kan er wel weer smakelijk om lachen/
Was jij dat die dat voorstel jaren terug ook aan het Helmonds Dagblad deed?

Beantwoorden

@Evert op maandag 26 oktober 2015 om 13:54:

Hein, Helmonder en Jan maaiden flink wat gras voor onze voeten weg. Hun reacties (ieder op een eigen manier) verwoorden namelijk wat De weblog van Helmond voor ogen staat: een plek waar je over Helmond kunt praten, huilen en lachen. Het enige dat wij dus op de weblog (zullen) aansnijden is Helmond.
De verplichting om hier over iets anders dan Helmond te berichten, zien we eerlijk gezegd niet en zullen we op zeker ook nooit aangaan. Dat er ook een wereld buiten Helmond is, weten we natuurlijk, maar dat is niet de wereld van deze weblog. Over alles buiten onze stad zijn miljoenen andere websites/weblogs/fora/…. Die zijn veel beter in die onderwerpen.
We waarderen suggesties altijd, maar we hopen ook dat je begrijpt dat we niet elke suggestie overnemen.

Beantwoorden

Wat is 1e café van Helmond en in welke straat was dit gevestigd

Beantwoorden

Geachte heer / mevrouw,

Mijn naam is Michel, 44 jaar en ik woon in Alkmaar. Sinds april 2014 volg ik de 2 jarige avond opleiding aan fotovakschool van Amsterdam. Voor mijn eind examen project wil ik de achtergronden van mijn moeder wil fotograferen. Mijn moeder is overleden in 1981 en helaas weet ik niet veel. Via officiële stukken ben ik erachter gekomen dat ze heeft gewoond aan de Houtsteeg en moeder is geboren op 09-12-1944. Ik wil jullie vriendelijk vragen of jullie contact met mij willen opnemen want ik wil graag de geschiedenis momenten vast te leggen waar dit een onderdeel van is.
Mvg, Michel

Beantwoorden

@Michel op zaterdag 19 december 2015 om 18:33:

Als je hieronder duidelijk jouw vragen daarover stelt, wellicht dat iemand ze kan beantwoorden.

Beantwoorden

waar vind ik het lied uit de 60er jaren

en dan zijn we verdomme ,met d’un brommer gekomme naar het Hellemondse carnaval???

Beantwoorden


Wij van De Knallers zijn genomineerd met onze Helmondse carnavalskraker bij Giel Beelen (3fm). Inmiddels hebben we de top 11 behaald uit 160 inzendingen, maar we hebben nog veel stemmen nodig om in de top 3 te komen. Aangezien dit hele goede Helmond promotie is de vraag of jullie willen helpen.
Via deze link kan er gestemd worden: http://giel.vara.nl/nieuws/stem-op-de-top-11
Alvast bedankt.

Groeten,
De Knallers

Beantwoorden

Hallo,

In het kader van mijn stage bij Adriaans Bouwgroep BV ben ik bezig met een woonwensenonderzoek. Ik studeer ruimtelijke ordening en planologie aan de NHTV te Breda en zit hierbij in mijn 3e leerjaar. Voor het onderzoek heb ik een enquête opgesteld om een goed beeld te kunnen krijgen van de woonwensen. Het onderzoek is gericht op de wijk Stiphout maar iedereen met een woonwens in de regio Eindhoven – Helmond wordt van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag en de resultaten zullen volledig anoniem verwerkt worden.

De enquête is te vinden op http://www.woneninstiphout.nl . Voor meer informatie over het onderzoek kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 0492-523759.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!
Nick van Wel

Beantwoorden

Beste mensen,

Zoals jullie weten zitten we met ons project ‘Speurtocht voor kinderen langs Helmondse Monumenten’ volop in de race voor de Peeltrofee. De eerste 3 weken stonden we zelfs op de eerste plaats. Om mee te dingen naar één van de drie prijzen, dienen we op 11 juli in de top 5 te eindigen. Inmiddels zijn we gezakt naar plaats 3!
Om ervoor te zorgen dat we niet verder afzakken en onze plaats in de top 5 gaan verliezen, kunnen we dus nog wel wat stemmen gebruiken
Een dringende oproep aan iedereen: verspreid de vraag om te stemmen onder jullie collega’s vrijwilligers, vrienden en bekenden. En als je zelf nog niet gestemd hebt………. Hartelijk dank!!!

Je kunt bovenstaande tekst kopiëren en doorsturen aan je contacten. Ik hoop dat we op die manier in de top 5 blijven staan.
Dank jullie wel!!!

Stem vóór 11 juli op SPEURTOCHT VOOR KINDEREN LANGS HELMONDSE MONUMENTEN op http://www.peeltrofee.nl

Beantwoorden

Repaircafé Rijpelberg zoekt vrijwillige reparateurs
Heb jij twee rechterhanden? En vind je het leuk om die te gebruiken en daarmee andere mensen te helpen? Dan is Repaircafé Rijpelberg iets voor jou! Het Repaircafé kan namelijk nog enkele vrijwilligers gebruiken om het team uit te breiden.

Nut én gezelligheid
Op 3 dagdelen per maand repareren vrijwillige reparateurs huishoudelijke apparaten, geluidsapparatuur, verlichting, meubels, speelgoed, fietsen en nog veel meer. Dat is gratis voor inwoners van Helmond die niet zo’n grote beurs hebben, maar ook voor mensen die duurzaam met spullen willen omgaan. De reparaties worden uitgevoerd onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje, want het sociale contact is ook belangrijk.

Interesse?
Heb je verstand van elektra, elektronica, meubels, stoffering of heb je anderszins klus-handen en vind je het leuk om andere mensen te helpen? Neem dan contact op met Johan Megens, coördinator van Repaircafé Rijpelberg. Je kunt hem bellen of mailen: 0492-846991 / 06-19342212 / [email protected].
Meer informatie vind je ook op https://www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg

Beantwoorden
Repaircafé Rijpelberg

Beste Webblog,ik weet niet precies hoe deze site werkt,maar misschien is het een idee om langlopende zaken ofline te halen,er worden mensen en dingen besproken die een nieuw leven op willen bouwen maar blijven door de reactie’s hier op deze site wel achtervolgd,en blijven open wonden.

Beantwoorden
geweest voorbij afgelopen

@geweest voorbij afgelopen op woensdag 1 februari 2017 om 16:04:

Bedankt voor je suggestie. Maar wij verwijderen nooit iets dat we op De weblog van Helmond hebben geplaatst. Tenzij zijn of haar reactie spam of off-topic is, geldt hetzelfde voor de reacties van onze reageerders. Dat doen we al bijna 12 jaar op deze wijze en dat bevalt ons goed.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 2 februari 2017 om 10:07:

Bevalt mij ook goed en zeker houwen zo!

Beantwoorden

Hoe komt het dat ik steeds confetti achter mijn laptop heb liggen als ik deze site heb bezocht? 😉

Beantwoorden

@Noud op vrijdag 24 februari 2017 om 23:19:

Onze technische dienst is meteen een diepgravend onderzoek gestart en heeft zojuist de waarschijnlijke oorzaak ontdekt:

Mogelijk is die header, ook wel kopfoto genoemd, er (door nog onverklaarbare redenen) vanwege carnaval opgekomen. Zojuist is alles hersteld en zou de hoeveelheid confetti achter jouw scherm niet meer mogen groeien. Hopelijk veroorzaakte het euvel in de afgelopen dagen niet te veel overlast voor je.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 1 maart 2017 om 11:58:

Ik heb er behoorlijk wat overlast van gehad. Zodra ik moest niezen vloog hier de confetti door de huiskamer.

Beantwoorden

Nog even een late reactie op de vraag waarom de buurt Jeruzalem zo genoemd wordt: dit komt door de witte of lichtgrijze kleur en de eenvoudige bouwwijze van de betonnen woningen. Tilburg en Nijmegen hebben buurten met soortgelijke huizen en die worden in de volksmond ook Jeruzalem genoemd.

Beantwoorden

Beantwoorden
Sambaband Bando di Ritmo

Onze poes Mila is sinds 12 Maart vermist, ze is een Maine Coon zonder stamboom maar met chip en woonachtig in de wijk Stepekolk in Helmond Brandevoort. Heeft u de gouden tip om ons te herenigen?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond in reactie op deze reactie
Hoezo off topic? Ik ga niet voor Sander Lam spreken. Ik heb het heel duidelijk over zuiver Helmondse gemeentelijke “issues”, waar de heer Mohammed CHAHIM het ook over heeft. Het enige waar ik het niet over heb gehad – in tegenstelling tot de heer CHAHIM – zijn de pvv en denk. (Niet voor niks in kleine letters!).
Voor een goed functionerende democratie is volledige transparantie een eerste vereiste. Dat geldt voor de gemeente Helmond, voor Senzer, voor de politieke partijen die nu en in de toekomst in de gemeenteraad zitten en – niet in de laatste plaats voor – de weblog van Helmond.
Een onderdeel van deze transparantie is de relatie – kruis – en dwarsverbanden – tussen de gemeente Helmond en Senzer. en het is de taak van de gemeente/Senzer om deze informatie aan de Helmondse burgers te verschaffen. Als Senzer/de gemeente hierin tekortschieten is dat de taak van de gemeenteraad + gemeenteraadsleden t.b.v. de Helmondse kiezers.

Beantwoorden

@Weblogredactie: mij is ook niet duidelijk waarom mijn reactie off topic was. Met de zin “Als de heer Chahim wil dat de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaan over lokale politiek en een inclusieve samenleving, laat zijn partij zich er dan sterk voor maken dat…” geef ik de aansluiting bij de column toch aan? Het is jullie site, daarom respecteer ik jullie keuze, maar ik snap hem niet.

@Peter: zullen we op de uitnodiging van de Weblogredactie ingaan en samen een gastblog schrijven?

Beantwoorden

@Peter op vrijdag 14 april 2017 om 04:43:
Hetgeen jij aansneed gaat zeker over Helmond (daarom onze suggestie om daarover een opiniërend gastblog te schrijven). Het onderwerp dat Mohammed Chahim in zijn column besprak betreft de PVV, DENK, zijn PvdA en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Reacties daarop beoordelen wij als on topic.
Om de leesbaarheid van De weblog van Helmond in de hand te houden, grijpen we heel soms een beetje in zoals we dat woensdag deden. Als je in de reacties hierboven terugkijkt, zie je nog zo’n ingreep. We laten heel veel toe op de weblog, maar niet alles.
Zo zijn er wel eens Helmonders die denken dat alles wat ze schrijven (over bijvoorbeeld Maxima, Syrië en vervuilde oceanen) on topic is omdat ze zelf Helmonder zijn. Met hen zijn we het niet eens. Een jaar of 10 terug was er een man die heel mooi kon formuleren en veel weblogonderwerpen aan Jezus wist te koppelen vanuit de gedachte dat zijn geloof aan Helmond verkondigd moest worden. Met 1 druk op de knop werden die off topic reacties destijds steeds verwijderd. Zo deden we dat toen, nu proberen we dergelijke ingrepen bij reacties van personen die vaker op de weblog reageren, hier netjes toe te lichten.

@Sander Lam op vrijdag 14 april 2017 om 08:39:
Wat betreft het eerste deel van je reactie heb je 100% gelijk. We refereerden aan de 2 laatste alinea’s van die reactie.
Je maakt overigens 1 inschattingsfoutje dat we wel eens vaker horen. “Het is jullie site, daarom…” dat klopt alleen strikt juridisch. Wij vinden dat de weblog van de Helmonders is. Dat was een belangrijke reden voor het weblogteam om de naam De weblog van Helmond te kiezen. Want reacties (inmiddels 72.345 met deze erbij) als van jullie moesten de weblog gaan maken tot wat die nu is.

Beantwoorden

Beste mensen, ik doe mee aan een wedstrijd voor mijn idee om in het PSV stadion een springkussenfeest met muziek, hapjes en drankjes voor kinderen die vaak in het ziekenhuis liggen, te organiseren.
Ik moet nu zoveel mogelijk stemmen verzamelen om te winnen en het dan te mogen realiseren.
Ik zou het leuk en fijn vinden als ik daar wat hulp bij krijg….helpen jullie mee?

https://baasvanhetveld.energiedirect.nl/idee/bianca/stemmen/

Beantwoorden

@bianca van Bruinisse op vrijdag 5 mei 2017 om 14:53:

Gestemd, mooi initiatief en toi-toi-toi!

Beantwoorden

@Sjaan op woensdag 7 september 2005 om 19:54:

In Moskou heb ik gewoond, maar waarom het Moskou heette?? Vond het wel altijd interessant om op school te vertellen dat ik in Moskou had gewoond. De wijk lag als je Helmond binnenrijdt vanuit Deurne aan de rechterkant. Bij de tunnel zeg maar.

Beantwoorden

@Zwaantje op maandag 14 augustus 2017 om 11:37:

Of het klopt weet ik niet, maar later die maand postte Angelique:

De naam Moskou is ontstaan toen anders denkenden (lees geen katholieken) geen woning konden huren in Helmond. Een paar mensen zoals Piet van Bokhoven, van Rooij, Jan Bungelers (Bakker?) hebben toen een woningbouwvereniging opgericht , Algemeen Belang ?, en gingen toen vanuit oogpunt Socialisme, Communisme huizen verhuren . Bijnaam werd Rooie Woningbouw en vandaar de buurt MOSKOU.

Beantwoorden

Weet iemond nog hpe het café op de steenweg heette voordat het Dadas heette?

Beantwoorden

Ik hoorde dat de ANWB samen met ONIS een vrijwilligers project was gestart om ouderen te helpen bij vervoer (Auto Maatje??) weet iemand hier meer over?

Beantwoorden

@eenzame oudere op donderdag 5 oktober 2017 om 14:08:

Kijk even op https://www.levgroep.nl/nieuws.asp?sleutel=4432 daar staat alle info over AutoMaatje.

En als je van voetbal houdt:
Vanavond speelt Helmond Sport thuis tegen De Graafschap. Vanwege Nationale Ouderendag nodigt Helmond Sport in samenwerking met het Nationale Ouderenfonds alle (eenzame) ouderen uit de regio uit om gratis te komen kijken. Kijk even op http://www.helmondsport.nl/nieuws/helmond-sport-nodigt-ouderen-uit-tegen-de-graafschap

Beantwoorden

@AleBlie op woensdag 13 september 2017 om 22:41:

Volgens mij heeft dat altijd Dadas geheten. Zo heette het al toen ik er 35 jaar voor het eerst kwam en er zowat elke vrijdag ook een paar wat dikkere vrouwen van lichte zeden (om het maar netjes te zeggen) zaten.

Beantwoorden

Een kaartje voor onze ouderen

Savant Zorg levert een bijdrage aan de landelijke actie ‘kaartje voor onze ouderen’ van Nationaal Ouderenfonds en Post.nl en daarbij kunnen we uw hulp gebruiken!
Wij willen zorgen dat de ouderen op onze woonzorglocaties en bewoners in de wijk een kerstkaartje krijgen. Vindt u dit ook een goed idee dan kunt u ook deelnemen.

Stuur een handgeschreven kaartje met een leuke kerstboodschap naar:
Kaartje voor ouderen
Hof Bruheze 16
5704 NP Helmond

U mag het kaartje ook afgeven bij de receptie van woonzorgcentrum Savant Rivierenhof op bovenstaand adres.
We ontvangen de kaartjes graag voor 22 december. Wij zorgen vervolgens dat de kaartjes bij de ouderen terecht komen, die hier heel blij mee zullen zijn!

Alvast bedankt namens de ouderen!

Beantwoorden

Vacature: Senior Fietsenmaker.

Functie omschrijving:

Wij zoeken een Senior fietsenmaker met ervaring die verantwoordelijk is voor het repareren van onze weesfietsen.

Werkzaamheden
Repareren en onderhouden van fietsen
Ontmantelen van fietsen die niet te redden zijn
Schoonmaken van de fietsen en proper houden van de werkruimte

De functie wordt geboden in de vorm van dagbesteding, werkstage en vrijwilligerswerk, met doel naar betaald werk.
Er is altijd ruimte voor ontwikkeling door mee te werken aan andere projecten.

Beantwoorden

Stageplek MBO / HBO: Applicatie- en mediaontwikkelaar:

– Het opzetten van een intranet van A tot Z in een team van 2 of 3 mensen (programmeren, bijhouden/regelen, (projectleider)
– Ontwikkeling mobiele (scan) app ten behoeve van digitalisering voorraadbeheer
– Implementeren van IBeacons in vastgoed

Meer info: http://www.beginstation.nl/vacatures/leerbedrijf-stageplek/

Beantwoorden

Stageplek ICT-beheer bij het Beginstation:

– Opzetten transitie van lokaal naar Office 365
– Ondersteunen van gebruikers bij diverse ICT-incidenten
– Onderhouden NAS
– Opstellen van procedures/werkinstructies
– Mogelijke verbeteringen implementeren in huidig netwerk
– Opzetten en bijhouden van werkinstructies alsmede handleidingen
– Meedraaien in projecten
– Website aanpassen/ontwikkelen

Meer info: http://www.beginstation.nl

Beantwoorden

Vacaturemelding:
Gezocht:
Wethouder (m/v), die samen met de organisaties uit onze groene wijk in de komende 4 jaren een nog leefbaardere en socialere wijk met aandacht en respect voor elkaar wil maken.

Wie zijn wij?
Éen van de oostelijke wijken van Helmond.
Groen en natuur staan bij ons hoog in het vaandel. Recreatie, sport en spel zijn goed ontwikkeld.
Onze wijk huisvest al jaren één van de excellente Nederlandse basisscholen. Cohesie en communicatie kunnen wél een boost gebruiken en ook aan veiligheid kunnen we nog wel wat verbeteren. Kunnen we dan nog iets aan het beeld van de wijk en het zelfvertrouwen van de bewoners doen, dan is dat het helemaal!

Verwachting:
Voor deze belangrijke functie zijn wij op zoek naar kandidaten (mannen of vrouwen), die van aanpakken weten; die bewoners en organisaties weet samen te brengen en te motiveren om van een forensenwijk een samenleving te maken om trots op te zijn: doorzetters en teamspelers dus die weten te verbinden en te activeren.

Functie-eisen:
* Hands On mentaliteit, aanpakker (n.l.m.p.)
* No nonsens type
* Vooropleiding niet zo belangrijk
* Sociaal bewogen
* Groot denker
* Durf om ‘out of the box’ te denken
* Sterk en gemotiveerd in het debat
* Gevoel voor mens, samenleving en natuur
* Humor
* ‘Ginne Skrik’

Vergoeding:
* Nader in overleg met B & W te bepalen
* Af en toe een compliment voor goede daden
* Respect
* Hulp van uit de wijk en van overige organissaties.
* Een mooie vermelding op het CV
* Credits voor een volgende zittingsperiode

Solliciteren:
U kunt uw sollicitatie mailen naar [email protected]
Ná ontvangst zullen wij met u datum en tijd voor de groepssollicitatie met u, de concurrerende sollicitanten en wijkbewoners afstemmen. Doel van deze avond zal zijn dat u het gremium – meer specifiek wijkbewoners- weet te overtuigen van de door u gestelde doelen en hoe deze te bereiken.

De definitieve uitslag volgt 21 maart 2018 zo rond 00:00 uur. Over deze verkiezingsuitslag valt niet te twisten.

Beantwoorden

Ik heb een vraag
Welk groot water lag er in de wijk leonardus rond 1920

Beantwoorden

Ik heb gelezen dat er naa r mij gevraagd is door een zekere inge van. Zon. En ilse ik vind dat jullie dit niet zonder meer maar kunnen plaatsen daar om wil ik dat dit zo snel mogelijk verwijderd wordt

Beantwoorden

Heeft iemand een kleine poes gezien rond de zwanenbeemd of daarbuiten? Haar naam is Fredje. Het is een schildpad poes dus met alle kleuren door elkaar zonder motief. We zijn haar sinds 26 april kwijt. Alle informatie is welkom. Ze is makkelijk te pakken als je haar naam roept (Fredje) 0612395398. Of Verdilaan 12.

Beantwoorden

Wie kan mij helpen? In de eregallerij met sporters in de Kamstraat hangt een poster van Charles de Groot. Hij zou goud gewonnen hebben op de Paralympische Spelen in Seoel in 1988. Echter, op diverse pagina’s over deze Paralympische Spelen komt hij niet voor. Wel een Henk de Groot. Zijn Henk en Charles dezelfde persoon?

Beantwoorden

Rond 1960 werd in zaal Van Vilsteren aan de Markt de allereerste tieneravond in Helmond gehouden. Op die avond traden twee groepen op: “The Lucky Guys” uit Helmond en “The Rocket Strings” uit Gemert, beide bands van Indo-afkomst.

Wie heeft van deze avond of van die groepen misschien een foto en weet misschien zelfs de exacte datum?

Beantwoorden

@ Lieke op vrijdag 6 oktober 2017 om 4.58

Ik weet het weer. De kroeg heette San Remo bar

Beantwoorden

Hee hallo, ik heb het al vaak gevraagd. Mijn overgrootmoeder (Weduwe van Gerwen geb. van Zantvoort) woonde op het Hout. (Toen nog Helmond) Ze had daar een winkeltje. Ze verkocht van alles… o.a. snoep, maar ook haring uit een ton. Ik meende op de MIerloseweg nr 48. Ben er niet zeker van. Er bestaat een foto met haar voor haar winkeltje, maar niemand schijnt het te kennen. De foto stond ook in een (groene lijst) boekje (A6 liggend formaat) over Helmond. Is niet meer te koop.
Kunt u dat voor mij nakijken en eventueel de foto mailen aub… heb het via fb geprobeerd… niks.
Met dank
W. de Jager – van Lieshout

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 1 mei 2018 om 16:03:

is opgelost!

Beantwoorden

waarom staat mijn naam peter frensch op jullie site ik wil dat deze wordt verwijderd datum circa eind 2008

Beantwoorden

Vrijwilligers gezocht voor Het Kasteel van Sinterklaas

Net als andere jaren is Sinterklaas ook dit jaar weer op zoek naar hulp om van Het Kasteel van Sinterklaas een groot succes te maken. Van 15 augustus tot en met 15 september is het mogelijk om via http://www.hetkasteelvansinterklaas.nl in te schrijven als vrijwilliger.

Op zondag 17 november meert de boot met de goedheiligman en zijn pieten aan in de haven van Helmond en nemen zij hun intrek in het Helmondse kasteel. Om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn uitziet en dat de bezoekdagen vlekkeloos verlopen, is de hulp van wel 450 vrijwilligers nodig. De werkzaamheden zijn heel divers;van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastheer/-vrouw.Iedereen kan een steentje bijdragen.

Informatieavond op 12 september
Op donderdag 12 september om 19.30 uur is er in wijkhuis De Fonkel (Prins Karelstraat 131 in Helmond) een informatieavond. Deze avond is vrij toegankelijk en is bedoeld om (potentiële) vrijwilligers te informeren over wat het inhoudt om als vrijwilliger bij Het Kasteel van Sinterklaas te werken. Het is die avond ook mogelijk om in te schrijven.

Beantwoorden

@Het Kasteel van Sinterklaas op maandag 12 augustus 2019 om 07:58:

Ik geef me vrijwillig op voor de kassa

Beantwoorden

Lieve mensen. Mijn vriend en ik doen mee met een wedstrijd. We maken kans op een bruiloft t.wv. 30.000 euro!!! We zitten al in de finale maar we hebben nu jullie hulp nodig om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Elke like op dit filmpje is een stem: https://www.facebook.com/237652562699/posts/10158085213367700?sfns=mo . Willen jullie ons helpen onze droom werkelijkheid te laten worden?

Beantwoorden

De Weblog van Helmond is een mooi initiatief. Geboren uit ideologie. Het draagvlak blijkt gering.
Vermoedelijk is de bijdrage van de gemeente Helmond 0,0.
De organisatie van De weblog zou hierover duidelijkheid kunnen geven.

Beantwoorden

@Edwards op zaterdag 4 april 2020 om 00:44:

Dank voor jouw compliment!

Wat betreft de door jou gevraagde duidelijkheid over “Vermoedelijk is de bijdrage van de gemeente Helmond 0,0.”:
Voor het weblogteam was de persdesk van onze gemeente de eerste 15 jaar ????. In ons geval beantwoordden de dames en heer vrijwel alle persvragen binnen 24 uur (bij tijdrovende vragen soms binnen 72 uur) en visten uit hun omvangrijke website of gemeentelijke organisatie precies dat statistiekje of document dat wij nodig (dachten te) hebben. Daarbij zijn ze altijd telefonisch bereikbaar, tijdens deze coronacrises zelfs ‘letterlijk’ 24/7 want binnen een paar keer overgaan hebben we de dienstdoende dame aan de lijn.
Vóór corona toesloeg in onze stad kregen we een keer of 10 per week een mail met 1 of meer bijlagen. In die bijlagen staan onder meer persberichten, RaadsInformatieBrieven, uitnodigingen en foto’s. Sinds vorige maand zijn dat er soms 5 op een dag extra…
Ook onze wethouders zijn zeer benaderbaar via de persdesk én (zie bijvoorbeeld ons interview vorige week met Erik de Vries) daar waar nodig rechtstreeks. Een paar keer deden we op voorspraak van een wethouder een gezamenlijk project met de gemeente, zie bijvoorbeeld dit stadsproject dat toenmalig wethouder Paul Smeulders initieerde.
Is dat een antwoord op je vraag?

We hebben ook een vraagje aan jou over “Het draagvlak blijkt gering.”: welk draagvlak bedoel je precies?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 4 april 2020 om 03:29:

Het ging mij meer om een eventuele financiële bijdrage van de gemeente Helmond. Daaraan twijfel ik.
Er zijn in Noord-Brabant voldoende initiatieven (geweest). o.a. Omroep Brabant. Lokaal Helmond. Menig initiatief had/heeft voldoende aandacht (gehad).

Ook De weblog moet self-supporting zijn.
Nergens aankloppen voor financiële steun.

Beantwoorden

@Edwards op woensdag 8 april 2020 om 23:25:

Oeps, dan hebben we de jouw vraag veel te uitgebreid en fout beantwoord. Sorry daarvoor.
Tweede poging: de gemeente heeft de weblog sinds 10 mei 2005 geen cent betaald. Daar waar er kosten zijn, betalen we dat zelf. Niet omdat de 4 teamleden zo rijk zijn, maar omdat we niet afhankelijk willen zijn van de gemeente of van wie dan ook. Immers: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Mocht jij of een andere Helmonder nog een algemene vraag hebben over de weblog, stel die dan hier zo duidelijk mogelijk en wij beantwoorden die normaal gesproken binnen 24 uur.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 9 april 2020 om 07:31:

Voor mij persoonlijk heeft De weblog voldoende draagvlak qua initiatief. Aan enige financiële bijdrage van een (gemeentelijke) overheid ontbreekt het.

In ruil daarvoor zou je dan misschien/mogelijk je doelstelling voorbij kunnen schieten.
Dat je daarvan afstand neemt begrijp ik.

Wellicht zijn er andere inkomensbronnen? Een financier mag niet de redactie zijn/worden/vormen.

Berichtgeving moet neutraal zijn en niet worden gemaakt.

Beantwoorden

@Edwards op donderdag 9 april 2020 om 11:54:

Vraag: Wellicht zijn er andere inkomensbronnen?
Antwoord: We hadden een plannetje om iets leuks te gaan doen met ons 15 jarige bestaan over precies 1 maand. Maar dat offline feestje in ‘n lokale kroeg is gecancelled, nog voordat we het hadden aangekondigd. Bespaart wat euro’s. 🙂

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 10 april 2020 om 23:24:

Het is wel een heuglijk feit. Ik ben er blij mee. Het beoogde feestje op de geplande wijze strandt.
Probeer voorlopig de gemeente maar financieel te strikken. Onder voorwaarde dat onafhankelijkheid het motto blijft van De weblog van Helmond.
Op een later tijdstip mogen jullie dan de gemeente een glas champagne aanbieden. Nu gelden de felicitaties voor De weblog.

Beantwoorden

Wel fijn dat deze rubriek er is! Ik heb een vraag en die is zeker niet (!) om te provoceren, maar waar ik wel graag een antwoord op heb.
Heel wat Helmonders zijn van turkse komaf. Een deel komt samen in een van de twee turkse moskeeën, Molenstraat of Paulus Potterlaan (met internaat voor kinderen). Beide moskeeën zijn stevig gericht op Turkije. In de beide turkse moskeeën wordt letterlijk gepreekt wat in Istanbul wordt geschreven. In de Molenstraat klinkt verschillende keren per dag in het arabisch de gebedsoproep. Ik wil graag weten wat deze Helmonders denken over erdogan en wat hij de laatste tijd doet en zegt. Zij zijn onze stadsgenoten of misschien directe buren, zij bekleden soms publieke functies. Hoe denken zij over o.a. zijn wens van Turkije een veel groter land te maken? Om dus andere landen binnen te trekken. Onlangs werd nu museum maar als christelijke kerk gebouwde en vele eeuwen gebruikte Hagia Sofia onnodig een moskee. Het lijkt een provocatie. Dat lijkt een vraag die groter is dan ons Helmond, maar dat raaks ons direct. Hoe denkt men in het echt in turkse moskeeën, winkels, theehuizen etc.? Kan de politiek een open avond organiseren? PvdA?

Beantwoorden

@Patricia op woensdag 5 augustus 2020 om 14:46:

Ik ben ook wel benieuwd en vind het een goed idee. Ik ken drie Helmondse Turken. Dat zijn vrienden/bekenden van elkaar, de ene is fan van Erdogan, de ander moet hem niet en de derde interesseert heel de politiek in Turkije niet en wordt doodziek als ik er over begin. Of er in de moskeeën gepreekt wordt wat in Istanbul wordt geschreven weet ik niet, ik kwam er nooit.

Beantwoorden

@deweblog:

Komen de “duimpjes” ooit nog terug, of is het onder het mom van “om meer reuring te krijgen op de site” dat deze zijn afgeschaft?
Ben zomaar nieuwsgierig.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 5 oktober 2021 om 09:50:

Technische redenen zorgen ervoor dat de duimpjes helaas niet meer te plaatsen zijn bij reacties en topics. 🙁
Als die problemen worden opgelost, zijn de duimpjes er ook weer. Onze technische dienst weet helaas nog niet hoe en wanneer.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 oktober 2021 om 11:58:

Oke, bedankt, we wachten af 🙂

Beantwoorden

Help mee met beschrijven fotocollectie Jozef van den Broek!
Het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven zoekt vele handen

De Helmondse fotograaf Jozef van den Broek maakte tussen 1965 en 1985 duizenden foto’s van Helmondse bruidsparen, verenigingsleven, sport- en culturele activiteiten, ondernemers en regionale pers. Ook fotografeerde hij in opdracht van de gemeente Helmond. Na zijn overlijden in 2019 werd de negatieven-collectie overgedragen naar het RHCe. De collectie is afgelopen maanden gesorteerd en meer dan 10.000 negatieven zijn gedigitaliseerd.

Voor het beschrijven van de gebeurtenissen en personen op de foto’s zoekt het RHCe helpende handen. Via crowdsourcing op de website VeleHanden.nl worden vrijwilligers opgeroepen mee te helpen. Weet jij veel over Helmond, of zijn jouw ouders, een kennis of een (gepensioneerde) collega geïnteresseerd in Helmond, meld je dan aan bij dit project: velehanden.nl/projecten/bekijk/details/project/hel_tagging_helmond

Sowieso leuk om al die oude foto’s nog eens te bekijken!

Beantwoorden

Het gaat ons aan het hart dat steeds meer mensen in armoede leven. We letten allemaal steeds meer op onze uitgaven. Om de mensen te helpen die het echt heel hard nodig hebben, is de Facebookgroep Foodsharing Helmond opgericht.

In deze groep komt vraag en aanbod van eten bij elkaar. Dus heb jij wat weg te geven aan iemand die het goed kan gebruiken? Heb je een bordje eten over? Of heb je het zelf heel hard nodig?

Dan zien we je graag: https://www.facebook.com/groups/3136527096657794

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *