102reacties

Wij roepen Peter W naar voren

Na een waardige strijd die in de maanden juli, augustus en september van 2005 hier in Helmond plaatsvond, kunnen wij vandaag de winnaar bekendmaken. Het zal voor niemand een verrassing zijn, wie dat is geworden: Peter W
De officiële eindstand van Het WWWWW-spel, derde kwartaal 2005
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 39 punten: Peter W
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 24 punten: Ad
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 16 punten: Porcupine (aka Noud)
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 12 punten: Angelique
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 10 punten: J.E. Mulder
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk:  5 punten: Sjaan
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk:  2 punten: Angie
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 02 punten:G-force
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk:  2punten:  Tita T
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 1 punten: Lies
zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk: 1 punten: Natasjalex

Dat je gewonnen hebt Peter W, komt je méér dan toe. Je kennis over Helmond, slim gebruik van hulpbronnen en doortastendheid brachten je hier. Je grappige opmerkingen én 7 (!) geplaatste vragen maakte je tot een deelnemer waar we blij mee zijn. Van harte gefeliciteerd Peter W met je zege in Het WWWWW-spel. De eer, de eeuwige roem en de virtuele prijs komen je toe. Hierbij de virtuele prijs die je tot de eeuwigheid de welverdiende eer en roem geeft.

peterw

Deze prijs is namelijk een tegel die je als eerste op de Hellemond Walk of Fame brengt. Daarmee zul je tot in lengte der dagen op de voorpagina (en elke andere pagina) van De weblog van Helmond staan. Solveg was zo aardig dit cadeau mogelijk te maken. Omdat we niet al het gras voor je voeten willen wegmaaien én je de overgebleven ruimte in dit log gunnen, houden we het kort. Daarom nu het woord aan Peter W himself:


Hoera, hoera, hoera, de buit is binnen. De allereerste winnaar van het WWWWW-spel is bekend. Eeuwige roem en vermelding in de geschiedenisboekjes voor mij. Jan Traverse had een vooruitziende blik toen hij in zijn artikel in het Eindhovens Dagblad melding maakte van de Armstrong van het Helmond spel die er met kop en schouders boven uit stak en die niet meer in te halen was.
Dit had ik niet durven dromen toen ik op 2 juli bij toeval op Hellemond web-log stuitte en kennis nam van het gegeven dat er een quiz speelde met alles wat betrekking op Helmond had. Deze quiz en vooral de vorm waarin dit was gegoten sprak me meteen ontzettend aan. Ik had geluk dat ik slechts de eerste vraag moest missen en gelijk kon meedoen aan vraag 2. Als ik nou alles teruglees bij vraag 2 kan ik niets anders concluderen dan dat ik flink gegroeid ben in het spel. Want wat was het onhandig de eerste antwoorden die ik gaf. Helemaal geen kennis genomen van de spelregels van wat wel en wat niet mocht. De vraag waarvoor ik 3 uren nodig had om de juiste oplossing kenbaar te maken denk ik nu binnen 5 minuten wel opgelost te hebben. Ook stimuleerde het mij ontzettend dat de quizleiding kenbaar maakte dat zij zich verslikte in hun koffie toen ik na zo een korte tijd al met het antwoord kwam waarvan zij zelf dachten dat het tot de dag erop zou gaan duren voordat de oplossing bekend zou zijn. Toen ik na vraag 3, waarvoor ik de oplossing in de bibliotheek moest gaan zoeken zelfs bovenaan in het klassement kwam te staan was het hek helemaal van de dam en dacht ik, dit geef ik niet meer af. Maar ja, er kwam toch een dipje omdat ik ook niet altijd op het juiste moment mijn computer kon bedienen wegens andere verplichtingen. De echte drive om te winnen kreeg ik bij vraag 6 toen er als eerste een vraag geplaatst werd die ik ingestuurd had m.b.t. Stuw Stipdonk. Wat was ik trots.
Het mooiste van alles vond ik echter de reacties van de andere deelnemers. Deze stimuleerden mij dusdanig dat ik mijzelf beloofde om er alles aan te doen om de eerste winnaar van deze quiz te worden en zelfs nog meer vragen te gaan aanleveren. En zoals nu bekend is, heb ik het met mijn vaak te grote mond gelukkig ook kunnen waarmaken. Begrijpelijk vind ik het daarom des te meer dat als je als nieuwe deelnemer begint aan de oplossing van de vraag en dan vaak al vlug door iemand die al langer meedoet de 2 punten ziet wegkapen voor je neus, dat dit frustrerend werkt. Maar je moet maar denken al doende leert men en vooral door blijven gaan. Bewondering heb ik verder voor de mensen achter de quiz. Nu ik sinds kort een klein eigen weblog heb, denk ik te weten wat er allemaal bij komt kijken om zo een grote site als die van hun te beheren. Mijn complimenten daarvoor. Ik denk dat, als ik naar de kijkcijfers kijk, de grote belangstelling het rechtvaardigt dat zij zo een succes hebben met deze mooie en ook leerzame site over ons Helmond.
Tot besluit wens ik al diegene die in de afgelopen periode meegedaan hebben aan het WWWWW-spel en vooral ook alle nieuwkomers in de komende nieuwe periodes heel veel succes toe want het zou toch niet zo moeten zijn dat ik de volgende keer weer een overwinningsverhaal moet schrijven als winnaar van een nieuwe ronde.
Peter W op hoog niveau met Helmond aan zijn voeten: