Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.413 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

19reacties

Vandaag de prijsuitreiking van het tweede kwartaal van 2009 van De kennisquiz over Helmond. Na 25 vragen eindigt zij duidelijk als eerste. Haar kennis over Helmond en haar inzet bleek, zoals ook al in het derde kwartaal van 2008, het beste. Haar naam is Els.
Van harte gefeliciteerd met je zege Els. De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame vallen je weer ten deel:

els-geel-klein

Net als alle andere tegels, zal ook jouw tegel elke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren. Met deze overwinning verdien je ook nog 2 extra vrijkaartjes voor in ‘t Speelhuis. Want net als Ad en Niels won je gedurende dit kwartaal al 2 vrijkaartjes. Welke voorstellingen dat gaan worden, kunnen we nu nog niet vertellen. Zodra wij het weten, weten jullie het ook en zetten we dat in een reactie hieronder. We verwachten deze maand. Omdat het theaterseizoen pas in september begint, nog ruim op tijd dus.
Het woord is aan Els.


Hallo Weblog (van Helmond) bezoekers,
Ik had gedacht dat een overwinning bij deze kennisquiz mij geen tweede keer zou lukken. Dus daarom ook geen overwinningsspeech.
Maar verbazingwekkend is het dan toch een feit. Ik vind dat er verschillende deelnemers aan deze quiz zijn die behoorlijk wat kennis van Helmond hebben. Alhoewel ik toch geboren en getogen ben in Helmond moet ik soms  toch nog erg lang zoeken naar de straat of soms ook gokken.
Ik heb dan ook al vele malen geroepen: “ik stop ermee ! er gaat veel te veel tijd in zitten.” Maar ik kon het dan toch weer niet laten om te reageren.En tot de oplossing bekend is  te blijven denken en zoeken.Dit gaf vaak reakties van de rest van ons gezin, zoals: “Er is ook nog een leven behalve de weblog Mam,” Of :”Mam wanneer stop je nu echt met dat spelletje?”Maar ik denk toch dat mijn kinderen en echtgenoot moeten leren leven met dit “Helmond spelletje” binnen ons gezin.
En nu dan ook nog de leuke overwinning met naamtegel en zo. KEI LEUK TOCH!!!Ik hoop dat we als Helmonders samen nog veel leuke Puzzelstraatjes zullen proberen te achterhalen.En daarom medewerkers van De Weblog van Helmond HARTSTIKKE BEDANKT en ik hoop dat jullie nog veel” zoekstraatjes” zullen plaatsen.
Groetjes Els

19 reacties:

Proficiat Els met je 2e eindoverwinning.

Beantwoorden

@wilma:
Met jouw felicitatie heb ook jij deze ronde 2 vrijkaartjes voor ‘t Speelhuis gewonnen. Want naast kennis en inzet, waarderen we sportiviteit in deze kwis! De eerste die Els zou feliciteren zou de gelukkige zijn, en dat ben jij. 🙂

Beantwoorden

Els, gefeliciteerd met de 2e eindoverwinning

Beantwoorden

Els, van harte gefeliciteerd. Hartstikke knap!!!

Beantwoorden

Hoi Els gefeliciteerd met nog een catwalk tegel. Kei goed en op naar de 3de en misschien wel 4de tegel. Groetjes Helga

Beantwoorden

Gefeliciteerd Els.

Je hebt natuurlijk gelijk dat het een behoorlijk verslavend spelletje is. En ook behoorlijk moeilijk, zelfs als het straten zijn waar regelmatig doorheen gereden wordt.

Gewoon doorgaan.

De Catwalk begint overigens al een behoorlijke straat te worden.

Beantwoorden

bedankt voor de leuke felicitaties.Dit is toch kei gezellig !!

Beantwoorden

Ad, Niels en wilma verdienden deze ronde 2 vrijkaartjes voor een voorstelling in 't Speelhuis, Els verdiende zelfs 2 keer 2 vrijkaartjes. Vandaag start de verdeling.
Jullie kunnen zelf kiezen uit de volgende 7 voorstellingen:
– donderdag 01 oktober: Thriller Theater (try out)
– vrijdag 16 oktober: Frédérique Spigt
– zaterdag 17 oktober: Slavic Soul
– woensdag 28 oktober: Sara Kroos (try out)
– vrijdag 20 november: De Palingvissers
– donderdag 26 november: Leonie Jansen
– donderdag 03 december: Dolf Jansen
Voor een beschrijving van die voorstellingen, kijk in het programmaboekje van 't Speelhuis of op hun website (bij het kopje linksboven ‘Voorstellingen’).

Wie gaat naar welke voorstelling?
Els mag als de winnares van de ronde als eerste kiezen.
Daarna mogen Ad, Niels en Wilma uit de overgebleven voorstellingen kiezen. Bij die 3 geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.
Uit de voorstellingen die dan overblijven mag Els weer kiezen. Dit volgens het principe ‘de eerste zal ook de laatste zijn.’.
We realiseren ons dat het vakantie is en dat het wellicht even kan duren voordat iedereen zijn keuze kan maken. Omdat we ruim de tijd hebben (tot oktober) geeft dat niks.
Zet je mailadres in het daarvoor bestemde hokje "E-mailadres: (Niet getoond bij de reactie.)". Dan kunnen wij je per mail uitleggen hoe je jouw kaartjes in bezit krijgt.

Beantwoorden

We wachten met z’n allen op Els….

Beantwoorden

Ik denk dat de musical van de parelvissers wel leuk is om mijn moeder mee te verrassen.
Daarom wil ik graag voor de kaartjes van 20 november kiezen.

Beantwoorden

Mijn keus is gevallen op de voorstelling van zaterdag 17 oktober Slavic Soul.

Beantwoorden

@Els
Heb je het wel goed gelezen?
Het zijn geen Parelvissers, maar Palingvissers. Dat scheelt nogal wat.
Palingen smaken trouwens wel beter dan parels.

Beantwoorden

Doe mij de Spooktrein van het Thriller Theater op 1 oktober maar.

Beantwoorden

Mij lijkt de voorstelling van Dolf Jansen op 3 december wel leuk.

Beantwoorden

@Els:
Wellicht ben je nog aan het nadenken, wellicht vergat je het. In het laatste geval: uit de voorstellingen die nu nog overbleven mag jij je tweede voorstelling kiezen.
Je kunt dus kiezen uit:
– vrijdag 16 oktober: Frédérique Spigt
– woensdag 28 oktober: Sara Kroos (try out)
– donderdag 26 november: Leonie Jansen

Beantwoorden

Mijn keuze is de voorstelling van Frederique Spigt . Sorry voor deze late reaktie.

Beantwoorden

Nu iedereen heeft aangegeven welke vrijkaartjes hij of zij voor ‘t Speelhuis wenst, gaan wij het in orde maken. Komende week hoor je per mail hoe je jouw kaartjes in bezit kunt krijgen.

Beantwoorden

Gisteren naar de Spooktrein van het Thrillertheater geweest. Was een goede voorstelling om naar te kijken. Prima spel van de spelers.
Moet eerlijk zeggen dat ik vooraf hiervoor geen kaarten van zou hebben besteld, maar heb me zeker vermaakt. Mogelijk dat ik in de toekomst nog eens naar een voorstel van het Thrillertheater zal gaan.

Beantwoorden

@Ad: Leuk om te horen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *