10reacties

Wij roepen wilma weer naar voren

Dames en heren, met 2 punten achterstand begon zij deze ronde. Maar na 26 vragen eindigt zij het eerste kwartaal van 2009 van De kennisquiz over Helmond toch weer als eerste. Nu met een voorsprong van 2 punt op de nummer 2, Els.
Spannend was de strijd in de eerste 3 maanden van 2009 zeker. Tot vraag 25 (de ‘lettervraag’) lag de overwinning voor 5 dames (“waar zijn de heren?”) nog binnen handbereik.  Maar juist met die vraag liet zij zien wie deze ronde heerst en wie dus het meeste van onze stad weet.
Haar naam is wilma. Van harte gefeliciteerd met je zege wilma. De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame vallen je ten deel:

wilma
Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel elke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.

Maar van roem alleen kun je in Helmond niet leven. Met deze zege win je ook nog 2 vrijkaartjes voor de Cabaretnacht op vrijdag 29 mei in ’t Speelhuis. Zij organiseren deze Cabaretnacht samen met Kunstfestival Artimond. Ook die kaartjes werden weer door ’t Speelhuis, de sponsor van dit spel, beschikbaar gesteld. Zoals te doen gebruikelijk krijg je (uiterlijk volgende week) hierover weer een mailtje.
Omdat je van al het lachen wellicht wat meer dorst krijgt dan anders, zullen je kaartjes vergezeld gaan van wat extra’s.
Veel plezier!

Het woord is aan wilma.


Hallo allemaal.

De eerste ronde van het nieuwe jaar zit er weer op. Dit is mijn 2e overwinningsspeech. Ik had niet verwacht dat ik deze ronde zou winnen omdat sommige vragen best pittig waren voor mij.
Ik vind het elke keer weer leuk om de oplossing te zoeken van de vraag. Ook deze ronde had ik wel eens hulp nodig van anderen en soms ging ik met de auto er op uit om de oplossing te vinden. De vraag met de letters zoeken van het woord Helmond vond ik de leukste.Dit was echt speurwerk, niet een maar meerdere oplossingen vinden voor dat de vraag was opgelost.
Ook deze ronde vond ik weer spannend op naar de volgende ronde!

Groetjes, Wilma