Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

WilHelmonds

3reacties

Winnende WilHelmonds-lied op CD

Liedertafel 't Akkoordje WilHelmonds Helmond De WilHelmonds-CD van ’t Akkoordje komt vanmiddag uit! Burgemeester Fons Jacobs, voorzitter van ’t Akkoordje Twan Spierings en dirigent Frans Raaijmakers ontvangen dan de eerste exemplaren. Plaats van handeling is wijkhuis de Fonkel waar ’t Akkoordje hun 500ste optreden heeft.
Het opnemen en uitbrengen van “M’n Stad”, het winnende lied in de zoektocht naar hét Helmondse lied van het WilHelmonds. Dat was de laatste en materieel grootste prijs die de Helmondse Liedertafel ’t Akkoordje nog tegoed had.
Eind mei was het zover. De zangeressen, zangers en muzikanten trokken naar de fameuze Markant Recording Studios in Heeze. Namen als Guus Meeuwis, BLØF en Rowwen Hèze gingen hen daarin al meermalen voor.
In die studio werden de opnames gemaakt van “M’n Stad”, “Bijzonder Helmond” en “Vaya Con Dios”. Het mixen, masteren, persen, ontwerpen en drukken is nu gereed. Vanmiddag ziet ’t Akkoordje (en de rest van Helmond) het prachtige eindresultaat op hun CD:

 
Wij van WilHelmonds zijn natuurlijk aanwezig bij dat feestje. Nadat het ten einde is zullen we hieronder in een reactie 1 of meer foto’s plaatsen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

De media over WilHelmonds

WilHelmonds, dé zoektocht naar hét Helmondse lied, is een gezamenlijk project van Stichting Impact, Stadsradio Helmond, Stichting SEM en De weblog van Helmond. Sinds dit project op 27 november 2008 werd aangekondigd kreeg het tot ver na de finale op 12 juni 2009 behoorlijk wat media-aandacht.
Kijk hierboven of klik hier voor een indruk van wat de pers daarover schreef.

16reacties

WilHelmonds bedankt jullie

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsOp een mooie avond in maart 2008 ontstond tijdens een gezellig gesprek aan een Helmondse bar spontaan een idee: WilHelmonds. Vandaag, ruim 15 maanden later, het laatste wapenfeit van deze zoektocht naar hét Helmondse lied: een indrukwekkende lijst met namen van alle personen, bedrijven en instanties die belangeloos aan dit schitterende project meewerkten. Zonder jullie geen WilHelmonds, dus namens het achtkoppige WilHelmonds-team: DANK JE WEL!

’t Akkoordje, 38mm, Anika Etman, Anjo van Café ’t Vat, Annique & Monkey Beeez,  Arie Willems, Bart Kuipers, Bavaria, Bea Vervoordeldonk, Ben van der Velden, Blendomatic, Bob Heiliger, Café Zeezicht, CassetteBandje, CBP, Cindy Rigters, Cofoto, De Greef, De Helmvlegels, De Houtse Bazar, De Loop, De Oefenruimte, De Pingelaars, De weblog van Helmond, Désirée Verkaar, Eindhovens Dagblad, Femke Verhees, Ferdi van Hout, Floor Hofman, Frank van der Vorst, Frans van Rijt, Gabriël van Neerven, Gebroeders Tel, Geert Blenckers, gemeente Helmond, Hangover Sunday, Hans Goddefroy, Har Dirkx, Helmonds Hoops, Herbie Guldenaar, Joris van Laarhoven, Juriaan Achthoven, Keiegalmers, Kirstin de Visser, Knippenberg, Koolen’s New Project, Leon Snijders, Lieke de Groot, Ling Fung Ko, Maartje van der Rijt, Marie-Elise Rijke, Marije, Mark Verlijsdonk, Markant Recording Studios, Martijn van de Sanden, Met Roosen, Momenteel, Monald Aben, Muziekcafé, Nivko, NKV Gebouw, Oude Aa Posse, Patrick van de Pol, Pep Comics, provincie Noord-Brabant, Rabobank, Rhyzz, Riekie, Rik Schreurs, Riky Verhees, Rob Huybers, Rob Verbakel, Rob, Roland van der Heijden, SLG licht en geluid, Solveg van Kooten, Stadsradio Helmond, Stefan Bollars, Stichting Impact, Stichting SEM, Stippent licht en geluid, Tacoola, The Frowns, Theo van Mullekom, Tim Achthoven, Tom Smeenk, Uitvaart Frits Spierings, vanLeest, Vender’s Breakfast, Veul Skik, Vincent van den Heuvel, Willemien Waterreus, Wim Maasakkers, Wim van den Broek, Zomoessie, Zondagsnieuws + alle duizenden Helmonders die stemden en wiens naam we niet kennen.

Mocht je naam in deze lijst staan en heb je het officiële WilHelmonds t-shirt nog niet van ons ontvangen, maar je zou dat wel graag willen? Laat ons dat dan hieronder in een reactie weten (niet per mail). Geef je volledige naam en je maat (XL L M S, regular of girlie) op, en zet je mailadres in het daarvoor bestemde hokje “E-mailadres: (Niet getoond bij de reactie.)”. We hebben er namelijk een aantal voor jullie bewaard. Mochten er meer gegadigden zijn dan wij shirts hebben, dan bepaalt het lot of je er één krijgt. Wees er snel bij, want op = op natuurlijk!

1reactie

Eind goed, al goed

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsEen prettig gesprek op Stadsradio Helmond
Zoals maandag aangekondigd, waren gisterenavond de nummers 1 en 2 van het WilHelmonds, en organisatieleden Geert Blenckers en Femke Verhees, te gast aan tafel bij Wim Maasakkers in zijn radioprogramma Cultuurbarbaren. Van enige strijd of afgunst tussen de finalisten was geen enkele sprake; het was een spontaan en gemoedelijk gesprek. Want zoals Jeroen Tel eerder al had aangegeven: “Natuurlijk zijn we wel een beetje teleurgesteld, we hadden graag gewonnen! Maar regels zijn regels, en het is gewoon gelopen zoals het liep. Niks aan te doen.” No hard feelings dus.
Op de vraag van Wim of er iemand iets kwijt wilde over de veelbesproken uitslag, reageerde Geert geheel terecht: “Het WilHelmonds lééft, dat lijkt me wel duidelijk! Nog steeds!” Instemmend geknik volgde van alle tafelgenoten.
Over de wedstrijd meldde Twan Spierings, de voorzitter van ’t Akkoordje (de grote publieksfavoriet tijdens de finale), dat de overwinning toch nog ’n beetje onverwacht kwam. De leden van ’t Akkoordje waren namelijk zeer onder de indruk van de kwaliteit van hun medefinalisten. Zij zijn uiteraard erg blij met de winst, met de eer, en natuurlijk met hun prijzen! ’t Akkoordje heeft nog nooit eerder in een studio opgenomen, en gaat dan ook met veel plezier gebruik maken van de mogelijkheid om een professionele opname te maken in de Markant Studio’s. Naast het WilHelmonds, M’n Stad, zullen zij nog 2 andere nummers gaan opnemen. Dit gaat na de vakantieperiode plaatsvinden. Houd deze website in de gaten: want daar zal zeker aandacht aan besteed worden!

WilHelmonds op Festival Impact
Op zondag 20 september 2009 vindt de vierde editie van Festival Impact plaats, in het centrum van Helmond. Een plek op dit festival was één van de grootste prijzen die de organisatie van WilHelmonds beschikbaar had gesteld voor de winnaar. ’t Akkoordje gaf na de finale echter aan helaas verhinderd te zijn op deze datum, vanwege een reeds gepland optreden elders. Na overleg tussen de organisatie van het WilHelmonds en de afdeling Programmering van Stichting Impact, werd besloten om deze prijs uit te reiken aan de nummer 2, en juryfavoriet, de Gebroeders Tel. Kees en Jeroen Tel zijn beide al jaren professioneel met muziek bezig. Kees als producer van vele Nederlandse hitnoteringen, Jeroen (onder de naam ‘Maniacs of Noise’) als componist van o.a. muziek bij vele wereldwijd bekende computergames. Optreden op een podium is hen beiden niet vreemd, muziek zit hen in het bloed, en samen vormen zij een unieke topact voor Festival Impact! Uiteraard zullen zij hun WilHelmondslied, Helmond Mijn Stad, ten gehore brengen. Hoe de rest van het optreden wordt ingevuld, blijft nog even een verrassing, maar een feest wordt het zeker!
Tijdens de radiouitzending vond de officiële overdracht van deze prijs plaats, middels een prachtig certificaat dat Twan Spierings overhandigde aan de Gebroeders Tel. Tevredenheid alom, zoals op de foto’s duidelijk te zien is.
Eind goed, al goed.

Hieronder het hele radiogesprek:

2reacties

Nieuws van WilHelmonds

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsDruk druk druk…
De finale is inmiddels achter de rug, maar het werk voor team WilHelmonds zit er nog niet op. Bij de afronding van zo’n groot project komt er veel kijken. De prijzenpot moet worden uitgekeerd, rekeningen betaald, er is veel contact met de winnaars en de media, het bedanken van de sponsors en alle extra vrijwilligers, er wordt druk geëvalueerd, en ga zo maar door. Met een niet aflatend enthousiasme werken de organisatieleden aan een goede afronding van dit fantastische evenement.
Inmiddels heeft ’t Akkoordje, de grote winnaar, afgelopen zaterdag al opgetreden op de GroenLinks-picknick in de kasteeltuin.

Stadsradio Helmond
Alle WilHelmonds-geïnteresseerden raden wij aan om morgen, dinsdag 23 juni, van 20.00 tot 22.00 uur te luisteren naar het radioprogramma Cultuurbarbaren van Wim Maasakkers op Stadsradio Helmond (via de ether op FM 107.2 MHz, via de kabel op FM 94.4 MHz én via internet). Aan tafel bij Wim zullen dan plaatsnemen: Twan Spierings (voorzitter ’t Akkoordje), de beide gebroeders Tel, Geert Blenckers (namens WilHelmonds) en Femke Verhees (namens Stichting Impact). Er zal gesproken worden over het verloop van de wedstrijd en over de, inmiddels veelbesproken, uitslag. Natuurlijk zullen de liederen van  nummers 1 en 2 van het WilHelmonds voorbij komen én er wordt nieuws bekend gemaakt! Is je interesse gewekt? Luister dan naar Cultuurbarbaren of kijk vanaf woensdag weer op deze website.

De uitslag
Het WilHelmonds moet een lied zijn voor héél Helmond, dus breed gedragen door een zo groot mogelijk deel van de Helmondse bevolking. Vergelijkingen met de verkiezingen en programma’s als Idols werden zelfs al gemaakt!
Zowel de honderden mensen in het Brabant House op 12 juni, als de duizenden mensen die thuis via internet hebben gestemd, hebben duidelijk van zich laten horen. Hieronder de exacte stempercentages van de internetstemronde (zoals reeds bekend was), én van de jury én het publiek tijdens de finale.
Achter elke finalist staan tussen de haakjes de respectievelijke percentages en daar achter hun definitieve score:
       Helmonds Hoop: (12,0 + 21,9 + 24,8 =) 58,7
       ’t Akkoordje: (44,7 + 16,4 + 46,4 =) 107,5
       Monald Aben: (7,0 + 28,4 + 6,4 =) 41,8
       Gebroeders Tel: (36,3 + 33,3 + 22,4 =) 92,0

39reacties

’t Akkoordje: gefeliciteerd!! (met de foto’s)

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Het WilHelmonds leeft! Dat werd gisteren tijdens de Grande Finale nog eens extra duidelijk. Wat een opkomst! In een steeds drukker wordend Brabant House hing een geweldige sfeer. De 4 finalisten hebben allemaal hun beste beentje vóór gezet, en de optredens van Hangover Sunday en The Frowns maakten deze muzikale avond helemaal áf. Het massaal opgekomen publiek genoot duidelijk, zoals je kunt zien op het WilHelmonds foto-album.

Ook wij van WilHelmonds hebben gisteren enorm genoten. Van alle optredens, van het enthousiaste publiek én van de spannende uitslag. Ook voor ons was het tot op het laatste moment een verrassing wie er zou winnen. ’t Akkoordje en de Gebroeders Tel hadden een voorsprong vanwege de internetstemmen, maar dat was slechts 1/3 van de uiteindelijke uitslag, dus alles was nog mogelijk! De jury heeft wijs geoordeeld, en het aanwezige publiek liet haar stem duidelijk gelden, dus er is geen twijfel over mogelijk: Met ’t Akkoordje heeft WilHelmonds een terechte winnaar.

De winnaar gaat met een enorme prijzenpot naar huis: studiotijd in Markant Studio’s voor het opnemen van 3 nummers (inclusief het WilHelmonds), daarbij 300 gedrukte cd’s met die nummers, een cheque ter waarde van €250,-, een optreden op Festival Impact 2009 en 3 optredens op diverse andere Helmondse locaties. En verder een jaar lang airplay voor ‘M’n stad’ op Stadsradio Helmond plus natuurlijk een mooie bos bloemen.

Voor de Gebroeders Tel was er een prachtig schilderij, de Helmondriaan, aangeboden door schilder Bart Kuipers, een cheque ter waarde van €200,- en een bos bloemen. En Helmonds Hoop en Monald Aben zijn ook beloond met een mooi boeket en cheques ter waarde van respectievelijk €150,- en €100,-. Dit alles was mogelijk dankzij onze sponsors. Ook aan hun: bedankt!

Nu zit het erop. Moe maar voldaan kijken wij terug op een geslaagde WilHelmonds finale-avond. Het wás hard werken tot aan deze climax. Maar het wás ook ontzettend leuk!!
Alle medewerkers van het WilHelmonds hebben zich de afgelopen anderhalf jaar vrijwillig en met een enorm enthousiasme ingezet om het doel te halen. En wij durven met gepaste trots te zeggen: DAT IS GELUKT!!
Een puntsgewijze terugblik:
• november 2008: de eerste bekendmaking, het begin van onze mediacampagne
• januari 2009: een grootse kick-off met 6 bands in een overvol Velvet Lounge
• 24 april: sluiting inschrijfperiode, maar liefst 28 inzendingen
• 1 tot 15 mei: internetstemronde 1, met duizenden stemmen en 9 winnaars
• 29 mei: de halve finale in een druk Café Zeezicht, resultaat 4 finalisten
• 30 mei tot 12 juni: internetstemronde 2, ook nu met duizenden stemmen
• 12 juni: het klapstuk, de finale in het Brabant House, ’t Akkoordje als winnaar
• de hoeveelheid aandacht in alle media waarvan wij vooraf niet eens droomden.
• en niet te vergeten alle reacties van onze stadsgenoten tijdens het gehele project, op deze website, tijdens de live-evenementen en zeker ook daarbuiten.

Ferdi van Hout (lid van het WilHelmonds-team) is buitengewoon trots. “Het WilHelmonds is anderhalf jaar geleden ontstaan als een klein spontaan idee, dat uitgroeit tot een project dat gedragen wordt door de Helmonder. Kijk naar de hoeveelheid stemmen die via internet zijn uitgebracht en kijk naar de geweldige opkomst aan publiek tijdens deze finale, en de run op de stembriefjes na afloop. Het WilHelmonds en zeker deze finale is een groot succes geweest. Ik moet zeggen dat ik blij ben met deze winnaar, maar daarbij ben ik ook blij dat ik als lid van deze organisatie niet degene ben die het beslissende oordeel heeft moeten geven. Het was spannend tot aan het einde wie het WilHelmonds zou gaan winnen. Uiteindelijk heeft de jury in de voorronde in Zeezicht een goede taak afgeleverd. Zij hebben toch vier waardige kandidaten aangesteld als finalisten. Juist daardoor is het tijdens deze finale zo spannend geweest. Toch kan er maar één de winnaar zijn.”

Fan van het WilHelmonds? Er zijn nog T-shirts te koop. Stuur ons even een mailtje op [email protected], dan zorgen we dan jij er één kan bemachtigen.

15reacties

Vrijdag 12 juni: Finale WilHelmonds

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsVrijdagavond is het zover, dé WilHelmonds Finale!
Het WilHelmonds beleeft haar hoogtepunt, de zoektocht naar hét Helmonds lied bereikt zijn eindpunt.
Na de zoektocht, die vorig jaar november begon, is het nu dan eindelijk zover: vrijdag 12 juni vanaf 20:00 uur strijden de finalisten in het Brabant House om de felbegeerde WilHelmonds titel.
De entree is natuurlijk weer gratis. Iedereen is meer dan welkom om er getuige van te zijn wie het WilHelmonds wint. Nog maar 2 nachtjes slapen……

Waarom moet je vrijdagavond komen, wat ga je horen en zien?
Natuurlijk de vier finalisten en hun geweldige inzendingen:
• Helmonds Hoop – Helmond is van ons
• ’t Akkoordje – M’n stad
• Monald Aben – Ons Hellemond
• Gebroeders Tel – Helmond mijn stad
Elke finalist start met de WilHelmonds-inzending en gaat in totaal 20 minuten optreden. De ideale mogelijkheid dus om te zien wat ze nog meer in petto hebben.
Om van deze Grande Finale een nog groter muziekspektakel te maken, zal de avond starten met een optreden van de band Hangover Sunday. De swingende indie-rock van deze Helmondse formatie was al meerdere malen succesvol bij diverse bandwedstrijden. Let op onze woorden: zij gaan het ver schoppen in het muziekwereldje.
The Frowns
sluiten de avond af met naar eigen zeggen lichtverteerbare vintage rock. Niet zomaar een bandje! Om een paar van hun gigs te noemen: zij speelden in het café van Henk Westbroek en live in de uitzending van Rob Stenders.

Wie gaat winnen?
Het gaat vrijdagavond niet alleen om het luisteren naar de muziek. De waardering daarvan speelt natuurlijk een zeer belangrijke rol! Want op deze feestelijke avond wordt voor het grootste deel beslist wie gaat winnen. Daarbij krijgen we de hulp van een deskundige jury (wederom onder voorzitterschap van Herbie Guldenaar, ditmaal bijgestaan door Rob Verbakel en Rob Huybers) én van het aanwezige publiek.
Alle aanwezigen a.s. vrijdag in het Brabant House kunnen namelijk hun stem laten gelden! Zorg dat je er op tijd bij bent, zodat je alle optredens kan zien, horen en beoordelen. Jij zorgt ervoor, samen met de jury, dat het beste nummer de titel ‘WilHelmonds’ krijgt!
Het derde deel dat meetelt voor de einduitslag, is de uitslag van de internetverkiezing. Speciaal voor iedereen die helaas niet naar de finale kan komen, zijn hier de 4 inzendingen te beluisteren. Bovenaan in de linker kolom kun je tót vrijdag nog (eenmalig) stemmen op jouw favoriet. Op deze manier kan heel Helmond mee bepalen wat ons volkslied wordt. Jouw mening telt!
Tot vrijdag 20:00 uur in het Brabant House
(ingang via de Kromme Steenweg)

Wij van WilHelmonds verwachten een supermooie avond
en hopen dat de beste finalist zal winnen.

28reacties

Luister naar de finalisten en stem!

Met de WilHelmonds Finale in zicht: de laatste internetstemronde!

Hieronder de jukebox met de nummers van de 4 finalisten. Nummer 1 tot en met 4 in de jukebox zijn de live-registraties die wij afgelopen vrijdag tijdens de Live-ronde in Zeezicht maakten. De laatste 4 zijn de opnames die de artiesten inleverden als hun inzending voor het WilHelmonds. Studio-opnames die je al eerder op deze website kon beluisteren.
Wij willen je er op attenderen dat de live registratie van ’t Akkoordje door te weinig microfoons tijdens hun optreden minder goed is.
Je kunt alle nummers achter elkaar beluisteren: klik op het eerste nummer en de jukebox speelt ze dan.

Update op 21 augustus 2009: Via onderstaande jukebox zijn de nummers niet meer te beluisteren. 

Finale

De eerste internetstemronde (begin mei) en de Live-ronde (afgelopen vrijdag in Zeezicht) zijn achter de rug. Nu is het dus tijd voor de tweede internetstemming.
Na het luisteren kun je jouw stem ook nu weer laten gelden. Daarmee zorg je dat 1 finalist vrijdagavond 12 juni in Brabant House met een voorsprong begint.

Je kunt stemmen op jouw favoriete finalist in de linker kolom bovenaan.
Het stemmen is heel eenvoudig:

1. Vink je favoriete nummer aan in de WilHelmonds verkiezing.
2. Ga naar de felrode button STEM (2 cm onder de laatste stemmogelijkheid).
3. Klik daarop om je stem te activeren.
4. Nadat je hebt gestemd zie je de meest actuele tussenstand.
Mocht er al gestemd zijn vanaf jouw IP-adres, dan krijg je direct de actuele tussenstand te zien.

Deze internetstemronde loopt tot vrijdag 12 juni.
Om jouw favoriete finalist te steunen in de WilHelmonds Finale: STEM!!!

24reacties

Finalisten zijn bekend (met de foto’s)

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Gisterenavond was het dan zover, de beste 9 WilHelmonds inzendingen traden op. In een druk bezocht café Zeezicht brachten zij hun Helmondse liederen. En hoe! De ene nog beter dan de andere, maar stuk voor stuk met een intense bezieling!
Aan het begin van de nieuwe dag, 30 mei 2009 om 00:17 uur pakte juryvoorzitter Herbie Guldenaar de microfoon. Nadat hij uitlegde hoe moeilijk de jury het had gevonden (beluister onderaan het interview met hem daarover) kwam het alles beslissend oordeel.


En de winnaars zijn:

• Monald Aben – Ons Hellemond
• ’t Akkoordje – M’n Stad
• Gebroeders Tel – Helmond Mijn Stad
• Helmondshoop – Helmond is van ons

Nogmaals: Van harte gefeliciteerd!!!

Vier finalisten? Er zouden toch maar 3 finalisten zijn. Klopt. Maar in al haar wijsheid besloot de jury dat er 4 door moesten naar de WilHelmonds Finale op vrijdag 12 juni. Wat moet je tegen een dergelijke wijsheid inbrengen? Niks! Wij zijn blij met zoveel kwaliteit in de WilHelmonds Finale.
Wat valt er nog meer over zo’n geweldige avond te vertellen?
Roland (lid van het WilHelmonds-team en gisteravond de presentator van de Live-ronde) verwoordde het als volgt. “Super!” De sfeer was hypnotiserend, de mensenmassa geweldig. Zeezicht was gewoonweg the place to be! De inzenders deden stuk voor stuk hun best, maar er konden er dus maar 4 de beste zijn. Zoveel vrolijke gezichten doet een mens goed. En vanaf het podium de avond aan elkaar kletsen was een enorme kick. Dit had je echt niet willen missen. Het feest kon maar niet op! En wederom hadden wij naderhand een eigen super afterparty met een aantal mensen die ons de hele avond hielpen! De manier voor ons om zo’n topavond samen af te sluiten. Nu dus op naar de finale in Brabant House en nog zo’n geweldige avond. Het WilHelmonds leeft! Super!”
Vraag: Tja, wat moet je daar nog aan toevoegen?
Antwoord: De 113 foto’s van gisterenavond. Want als 1 foto meer dan 1000 woorden zegt, wat gaan 113 foto’s je dan zeggen….Hulde aan de fotografen!

Morgen begint trouwens de tweede en laatste internetstemronde. Je kunt dan stemmen op de 4 finalisten. Met jouw stem bepaal jij welke finalist vrijdagavond 12 juni in het Brabant House met een voorsprong begint.

Interview van Stadsradio Helmond met Herbie Guldenaar:

32reacties

Geen live radio voor WilHelmonds (JC)

In een strak neergezet programma beleefde het WilHelmonds vrijdagavond haar halve finale. In een druk bezocht café Zeezicht konden de bezoekers en ik genieten van een zeer divers aanbod aan liedjes uit en over Helmond.
Vele vrijwilligers hebben zich maandenlang ingezet om van dit evenement een succes te maken. Maar achter de schermen overheerste teleurstelling. Een van de initiatiefnemers van het WilHelmonds is Stadsradio Helmond. Die had dan ook groots aangekondigd dat het hele evenement via de radio thuis te volgen zou zijn. Niets daarvan echter. Doodse stilte op de zender. Alleen ingeblikte muziek te horen, want voor de live uitzending moesten andere programma’s wijken.
Eén van de deelneemsters aan de wedstrijd reageerde geschokt: ze had speciaal een draagbaar radiootje naar haar slecht ter been zijnde moeder gebracht en moest die nu bellen omdat de uitzending niet door ging.
De officiële verklaring is dat de uitzending niet door kon gaan vanwege ’technische problemen’. Navraag bij de organisatie leert echter dat het ligt aan het niet nakomen van afspraken door één persoon. Die bovendien in staat blijkt een hele uitzending te saboteren en een hele organisatie in gijzeling te nemen.
Daar sta je dan, als vrijwilligersorganisatie. Teleurstelling in de hele stad, boze sponsors, een lelijke domper op de vreugde van wat een feestelijke avond had moeten worden. Een dieptepunt voor de Stadsradio bovendien. Die zet zich neer als een onbetrouwbare partner. Ik ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden.

Was getekend,

3reacties

Vrijdag gaan de 9 voor 3 Finale-plekken

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Nog 2 nachtjes slapen en dan is het zover! De 9 inzenders met de meeste internetstemmen gaan in café Zeezicht (aan de Steenweg) het podium beklimmen en tonen wat ze waard zijn.
Inzet: de 3 felbegeerde plekken in de Wilhelmonds Finale.

Elke Helmonder kan vrijdag in Zeezicht komen kijken, natuurlijk is de entree gratis. Om 20:00 uur wordt de avond geopend en gaan de 9 artiesten hun nummer spelen.

Tussen 1 en 2 uur zal de deskundige jury haar alles beslissende oordeel geven en weet Helmond wie 2 weken later in de WilHelmonds Finale staan.
De jury zal de 9 inzenders dan hebben beoordeeld op hun nummer, de zangkwaliteiten, de originaliteit en de performance van het nummer. De mening van het publiek zal een wezenlijk onderdeel in hun beoordeling vormen. Harder juichen vergroot de kans op een plek in de finale voor jouw favoriete act!
De jury vrijdag bestaat uit Herbie Guldenaar (een meester gitarist die met met de groten der aarde speelde), Patrick van de Pol (met ruim 10 jaar ervaring als eigenaar van het Muziekcafé weet hij alles van live optredens) en Wim Maasakkers (die met zijn wekelijks radioprogramma Cultuuurbarbaren, al 14 jaar bewijst dat hij een muziekkenner pur sang is).
Denk jij nu al te weten welke 3 doorgaan, ga dan even naar dit topic. Vrijkaartjes voor 't Speelhuis en het officiële WilHelmonds t-shirt zijn daar te winnen.

Nadat de 9 inzenders hun nummers ten gehoren hebben gebracht, ga je verder genieten van de band Koolen's New Project. DJ Frogson zal de avond afsluiten en laten horen waarom hij als de beste van Helmond wordt beschouwd.
Kortom: Zeezicht is vrijdagavond 29 mei the place to be!!!

Maar wij realiseren ons terdege dat niet elke Helmonder vrijdag kan komen. Niet getreurd, ook aan de thuisblijvers is gedacht. Vanuit Zeezicht zal Stadsradio Helmond het hele spektakel van de eerste tot de laatste minuut live verslaan. Tussendoor hoor je korte interviews die de speciale sterverslaggever met de artiesten ter plekke maakt. Vanaf 20.00 uur kunnen Helmonders dit ruim 5 uur durende radioprogramma via de ether op FM 107.2 MHz, via de kabel op FM 94.4 MHz én via internet beluisteren.

Rest ons van Wilhelmonds: dat de beste 3 mogen doorgaan!

38reacties

Welke 3 halen de WilHelmonds Finale?


In bovenstaande fotocollage staan de 9 acts die komende vrijdagavond in café Zeezicht gaan strijden voor de 3 plekken in de WilHelmonds Finale. Voorspel de 3 die doorgaan en win!
Hoe kun je meedoen?
Zoals je ziet kreeg iedere inzender een nummer van 1 tot en met 9. Plaats in een reactie onder dit log jouw drie cijfers zonder spatie achter elkaar in oplopende volgorde (als een getal dus). Ter verduidelijking: 123 zou het goede antwoord kunnen zijn. Antwoorden als 213 of 1 2 3 of de namen van 3 acts zijn per definitie fout.
Tot vrijdag 29 mei 19.30 uur kun je jouw antwoord hieronder plaatsen. Per persoon (= per ip-adres) mag je 1 antwoord geven, je eerste antwoord telt.
Is er iets te winnen?
Geef jij het goede antwoord, dan win je sowieso een punt in de tussenstand van De kennisquiz over Helmond. Alsof dat al niet voldoende is, maak je daarbij ook nog kans op 2 vrijkaartjes voor een voorstelling in ’t Speelhuis in het komende seizoen én je maakt kans op het officiële WilHelmonds t-shirt. Want die extra prijzen worden onder de goede inzenders (of je nu als eerste of als laatste het goede antwoord gaf) verloot.
Zaterdag 30 of zondag 31 mei maken we bekend wie deze prijzen won.


Tussenstand:
5 punten: Els*
4 punten: wilma
1 punt:en Helga én Niels* én Will Rutten

Een * betekent dat hij of zij dit kwartaal 2 vrijkaartjes won voor een voorstelling komend seizoen in ’t Speelhuis.

Meen Helmond

Onderstaande tekst werd aangeleverd door mevrouw W.Maasakkers-Boudewijns. Zij zong dit lied over Helmond vroeger als ze opkamp gingen met de Kajotters (Katholieke meisjesbeweging). Vroeger, datis in de jaren 1945-1950.

Meen Helmond
Heil veul wordt er gescholden
op de stad van 'Kienaw daor'
en al maken ze't vur 'n gat oit
vur meen is dè nie waor

Vur meen is Helmond alles
al zeggen ze'r van alles van
ik laot ze dan mar praoten
to'k nie mer zwiegen kan

Al staon er veul fabrieken
al hebben we'n klaen station
ik kan aw nie vergaeten
wai ok nog niemand kon

Die daor is geboren
die vergaet dè pletske nie
ok as ie deur z'n verhoize
de half waereld zie

Dir wonen aerm mensen
mi wainig of gin money
mar kom ik in de vrimde
zeg ik toch 'Hawdoe wonnie'

Naar aanleiding van het WilHelmonds, dé zoektocht naar hét Helmondse lied, kwam bij haar dit lied naar boven. Mevrouw W. Maasakkers-Boudewijns kent alleen de tekst nog, de melodie is haar niet meer bekend.Via deze weg hoopt zij de melodie alsnog te kunnen achterhalen.

1reactie

De wildcard en de WilHelmonds t-shirts

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsAfgelopen vrijdag werd bekend welke 8 inzenders de meeste stemmen in de eerste WilHelmonds verkiezing kregen. Zij gaan daarmee dus door naar de Live-ronde op vrijdag 29 mei in café Zeezicht. Vandaag de bekendmaking naar wie de wildcard gaat en dus als negende mee gaat strijden voor een plek in de Finale.

De wildcard gaat naar Met Roosen met het nummer Bekentenis.

Gefeliciteerd met jullie uitverkiezing.

Menig Helmonder zag onze WilHelmonds t-shirtjes al. Regelmatig kregen we de vraag of die shirts ergens te koop waren. Toen niet, nu wel!
Ze zijn sinds kort voor €15,- te koop bij:
– De Greef Textiel (in de Dorpsstraat in Stiphout)
– De Houtse Bazar (in de Hoofdstraat in Mierlo-Hout)
– vanLeest (in de Veestraat in het centrum).
De shirts zijn verkrijgbaar in de maten S/M/L/XL/XXL in dames- en herenmodel. Wil je meer dan 5 shirts ineens bestellen, dan kun je ook mailen naar [email protected]. Geef in je mail aan hoeveel stuks je wilt, in welke maten en je telefoonnummer. Wij zullen daarna contact met je opnemen voor de verdere afhandeling.
Alle WilHelmonds-inzenders kregen via hun contactpersoon al te horen hoe zij hun bestelling (met daarbij een extraatje) direct bij ons kunnen plaatsen.

20reacties

De uitslag van de internetronde

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsTwee weken stonden de 28 WilHelmonds-inzendingen centraal. Elke Helmonder kon die muziek beluisteren én antwoorden op de vraag “Dé vertolker van hét Helmonds lied is?” door zijn of haar stem uit te brengen in de poll.
Toen we twee weken geleden schreven “luister en stem!!!” hadden wij zeker niet verwacht dat daar zo massaal gehoor aan zou worden gegeven: in 14 dagen tijd werden de 28 nummers in totaal 23.729 keer beluisterd en werd er 3.583 keer gestemd. Kortom: het WilHelmonds leeft!

Maar goed, nu de uitslag van dit eerste deel van de wedstrijd. Welke 8 inzenders kregen de meeste stemmen? Wie gaan dus door naar de Live-ronde en spelen vrijdag 29 mei in café Zeezicht hun nummer en strijden dan voor een plek in de finale?

De inzenders met hun nummers die doorgaan:
• Cassette Bandje – Ik Wil Helmond’s vergaan

• Theo van Mullekom – Groetjes uit Helmond

• Monald Aben – Ons Hellemond

• Veul Skik – Ons skon Helmond

• De Helmvlegels – Hellemonder

• ’t Akkoordje – M’n Stad

• Gebroeders Tel – Helmond Mijn Stad

• Helmondshoop – Helmond is van ons


Van harte gefeliciteerd!

In totaal hebben deze 8 inzendingen samen 68,90% van de stemmen gekregen, een waardig rijtje (dat je hiernaast ziet) dus.

Maar niet alleen deze 8 inzenders gaan door naar de Live-ronde. Zoals bekend krijgt één van de overgebleven 20 inzenders de wildcard. Met de wildcard gaat die inzender als negende door naar de Live-ronde in Zeezicht. Begin volgende week maken we bekend wie de gelukkige is.

We bedanken nogmaals alle inzenders. Hulde voor zoveel kwaliteit, luistergenot én de spannende strijd!

140reacties

WilHelmonds: luister en stem!!!

Update op 21 augustus 2009: Via onderstaande jukebox zijn de nummers niet meer te beluisteren.

28 spelers

De musici deden hun werk, vanaf nu kun jij hierboven hun 28 ingezonden nummers voor het WilHelmonds horen. Een geweldig aantal van hoge kwaliteit.
Na het luisteren kun je jouw stem laten gelden in dé zoektocht naar hét Helmondse lied. Want ook jij beslist wie gaat winnen. Heel eenvoudig door te stemmen op jouw favoriete nummer in de WilHelmonds verkiezing in de linker kolom bovenaan.

Het stemmen is heel simpel:

  1. Vink je favoriete nummer aan in de WilHelmonds verkiezing.
  2. Ga naar de felrode button STEM (10 centimeter onder de laatste stemmogelijkheid).
  3. Klik daarop om je stem te activeren.
  4. Nadat je hebt gestemd zie je de meest actuele tussenstand.

Wil je alle nummers achter elkaar horen, dat kan. Zet de eerste aan en de jukebox speelt ze op volgorde.
Deze poll staat er tot vrijdag 15 mei. De 8 inzendingen die dan de meeste stemmen hebben, gaan een ronde verder. Daarmee zijn zij zeker van de live ronde in Zeezicht op vrijdag 29 mei. Tussen 15 mei en 20 mei maakt WilHelmonds 1 inzender blij met een wildcard waarmee die ook door gaat naar de live ronde.
Om te zorgen dat jouw favoriet een ronde verder komt:STEM!!!

2reacties

WilHelmonds begint aan stemronde

WilHelmonds Helmond internetstemming

Voor alle tekstschrijvers, componisten, zangers en muzikanten is de eerste fase van het WilHelmonds afgesloten. Daarmee komt de verkiezingsfase van deze zoektocht naar hèt Helmondse lied echt op stoom. Het team van WilHelmonds is razend enthousiast over zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de inzendingen. Het woord is nu aan de Helmonders.

Lees verder »

9reacties

Cultuurbarbaar nummer 1 (met 88 foto’s)

Helmond en cultuur. Daarover heeft programmamaker Wim Maasakkers zich de afgelopen 14 jaar gebogen, direct op de radio met het programma Cultuurbarbaren bij Stadsradio Helmond. Elke dinsdag staat in heel wat Helmondse huishoudens de radio op 107, 2 Mhz om te luisteren wie Wim in de uitzending heeft en waarover het gaat.
Vanavond beleefde Cultuurbarbaren – op zoek naar de ware aard van cultuur zijn 500e aflevering. Het is een informatief, verstrooiend en soms ronduit amusant programma.
Samensteller/presentator Wim Maasakkers en vaste technicus Wiljon van Melis, in de loop der jaren gesteund door een keur van gastpresentatoren, zijn in augustus 1995 vertrokken voor een zoektocht die wellicht nooit zal eindigen.
Literatuur en beeldende kunst, muziek en theater, tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en manifestaties kwamen allemaal aan voorbij. Jonge muzikanten en bandjes waren te gast in de studio en presenteerden steeds vaker live hun muziek. De rode draad door het programma is het kettinginterview waarbij de gast van deze week de gast voor de volgende week uitnodigt. Dat leidde tot interessante gesprekken die soms alles en soms niks met cultuur te maken hadden.Lees verder »

3 x Goed nieuws voor de muzikanten

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

1. Inschrijving WilHelmonds verlengd tot 25 april!
2. Gratis je nummer opnemen.
3. De winnaar duikt de Markant studio in!

Goed nieuws voor de Helmondse acts die denken geen tijd meer te hebben om een lied over Helmond te schrijven. Van diverse artiesten hoorden we dat ze extra tijd nodig hebben om een lied over de stad te componeren en op te nemen. Omdat we die gelegenheid graag bieden, schoven we de uiterste inzenddatum voor liedjes op van 27 maart tot zaterdag 25 april. Liederen kunnen nog altijd aangeleverd worden via [email protected] (of via het postadres linksonder in de groene kolom). Vergeet daarbij niet alle benodigde gegevens te vermelden van je act, kijk daarvoor even hier!

Repetitiecentrum De Oefenruimte Helmond

Voor artiesten die een nummer klaar hebben, maar geen mogelijkheid hebben om het op te nemen voor inzending, heeft WilHelmonds een oplossing. Hans van der Heijden, eigenaar van Repetitiecentrum De Oefenruimte in Helmond, reikt artiesten de helpende hand door gratis opnameapparatuur beschikbaar te stellen. Opnamemogelijkheden zijn er zowel doordeweeks als in het weekend. Wil jij je Helmondse single laten opnemen, stuur dan een mailtje naar [email protected] of reageer hieronder met je mailadres in het daarvoor bestemde hokje. Wij brengen je vervolgens in contact met Hans.
Hans van der Heijden is geen onbekende meer onder Helmondse bands en zorgt er met zijn compleet ingerichte oefenruimtes in Helmond (en Eindhoven) voor dat het bands aan niets ontbreekt. Met zijn hulp laat Hans zien dat ook hij WilHelmonds én de stad een warm hart toedraagt.

En alsof het bovenstaande nog niet genoeg is, wordt het winnende nummer opgenomen in Studio Markant in Heeze. Guus Meeuwis en Bløf gingen de toekomstige winnaar van WilHelmonds al voor. De winnende act mag naast de single over Helmond nog twee eigen tracks op gaan nemen in deze topstudio en weet zich uiteindelijk verzekerd van een set professioneel klinkende opnamen.
Daardoor is WilHelmonds tevens de weg naar meer! Iedere artiest weet hoe belangrijk representatief klinkende opnamen zijn om het verschil te kunnen maken in de wereld die muziek heet. Daarnaast raken muziekliefhebbers enthousiast naar wat je naast de single over Helmond nog te bieden hebt. Met de twee extra tracks laat je als act dus meteen zien dat er méér is dan alleen je lied over de stad. Deze topprijs uit de WilHelmonds prijzenpot geeft je carrière dus gegarandeerd een boost!