Buiten is het 15 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.797 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmondse Geluiden

4reacties

In januari meldden we op onze Facebookpagina dat Lorenzo van Kooten zijn eerste contract had getekend bij Dimitri Vegas & Like Mike. Zij behoren tot de absolute top van de DJ-wereld en beheren een beroemd label op het gebied van dance, aldus de 17-jarige Helmonder.
Lorenzo zag 6 jaar geleden DJ Tiesto aan het werk, raakte hierdoor gefascineerd en wilde dit ook. De puber bleek talent te hebben en is nu beginnend professional met een schitterende platendeal op zak. Lees verder »

25reacties

Een ode aan het Helmonds dialect door Marcel Stevens. Plaats van handeling was het bordes van ons kasteel afgelopen donderdag tijdens de laatste editie van het Ondernemerscafé Helmond. Diverse Helmonders stuurden ons het onderstaande filmpje.

61reacties

Over een maand begint de negentiende reeks Kasteeltuinconcerten bij ons kasteel. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, druk, gezellig een drankje drinken, Geert Blenckers die de zuster vroeg te bidden voor goed weer, kids die het plastic inzamelen, weerzien met oude bekenden en het kleine podium voor lokale talentvolle acts. Want waarom iets veranderen als het goed is…
Het programma dit jaar: Lees verder »

58reacties

– PRIMEUR –

Dadelijk, na het laatste Kasteeltuinconcert dit jaar, lanceert Thomas Pieters zijn eerste project als stadskunstenaar van onze stad. Daar wordt bovenstaande video vertoond op een groot scherm. Onder de duizenden bezoekers werden deze flyers uitgedeeld ter promotie. Lees verder »

67reacties

Foto: Harrie FotografieDe Stichting Helmond Marketing heeft besloten dat de Kasteeltuinconcerten na 16 jaar worden geprivatiseerd.
Binnenkort maken zij de kaders en spelregels bekend maken op basis waarvan de Kasteeltuinconcerten geprivatiseerd zullen worden. Uitvoeren van evenementen is geen kerntaak van de stichting meer en daarom wordt dit volwassen evenement op de “markt” gebracht.
Voor wie nog even wil nagenieten van de 7 Kasteeltuinconcerten van dit jaar:

In de reacties hieronder staan updates.

14reacties

Over 3 weken weken begint de 16e reeks Kasteeltuinconcerten: vrijdagavond 8 juli is de eer aan de Helmonder Dave ‘The Voice’ Vermeulen.
Net als vorig jaar weer 7 zomerse muzikale vrijdagavonden van 20.30 tot 23.00 uur in de kasteeltuin. Ook dit jaar weer gratis, coverbands, druk, gezellig een drankje drinken, Peter-Paul van Meerwijk, kids die het plastic inzamelen, weerzien met oude bekenden en een laser- en vuurwerkshow op de laatste avond. Want waarom iets veranderen als het goed is?
Toegegeven, er is 1 wezenlijke verandering dit jaar: organisator Helmond Marketing koos voor het eerst niet voor de tenten, horecapersoneel en het Bavaria bier van Rooijakkers. Daar zal Verbakel Party & More uit Mierlo deze zomer voor zorgen.
Volledigheidshalve het programma dit jaar: Lees verder »

33reacties

Fedde le Grand in 2006– PRIMEUR –
“De organisatie van Festival Impact heeft jammer genoeg moeten besluiten dat er na 10 prachtige edities dit jaar geen Festival Impact zal zijn. We hebben besloten om dit jaar over te slaan jaar en deze tijd te gebruiken om ons te herpakken als organisatie en onze mogelijkheden te onderzoeken om in 2017 een vernieuwde editie van Festival Impact neer te kunnen zetten.” Aldus de vrijwilligersorganisatie vandaag op haar website. Lees verder »

13reacties

Foto: Harrie FotografieHet programma voor de vijftiende reeks Kasteeltuinconcerten is grotendeels bekend. Reageerder Mars deed goed werk want hij/zij wist zojuist 5 van de 7 namen te melden:

Misschien leuk om te weten wat de line-up is voor 2015:
Ze missen nog een echte salsaband, dus dat zal wel de 6e of 7e band worden.
.
10 juli: Skalala met Marlon Kicken. Zie http://www.skalala.nl/
17 juli: Bloody Buccaneers. Zie http://www.bloodybuccaneers.nl/
24 juli: Link. Zie http://www.linkdeband.nl/
31 juli Funky Fools. Zie http://www.funkyfools.com/agenda.html
7 augustus: Stoot!. Zie http://www.stootmusic.nl/?p=2569
14 augustus: ???

Lees verder »

34reacties

Over een maand beginnen de Kasteeltuinconcerten, voor de 14e keer alweer. De organisatie belooft 7 zomerse vrijdagavonden in de kasteeltuin. Vrijdagavond 4 juli om 20.30 uur is de aftrap. Die van vrijdag 18 juli is een bijzondere, want dat is het 100ste Kasteeltuinconcert. Die avond wordt ook (net als traditioneel bij de laatste) afgesloten met vuurwerk. Verder is alles als altijd, want “waarom iets veranderen als het goed is.” Dat concept van de Kasteeltuinconcerten is sfeer, gezelligheid, een drankje, prettige temperatuur, zien en gezien worden, weerzien van oude bekenden en muziek natuurlijk. Net als vorig jaar dus.
De line-up van dit jaar (die de organisatie morgen bekend maakt):

4 juli: ¿Qué Pasa? (pop, rock, funk, reggae & disco, top-100 band + blaassectie)
11 juli: Action Conclave (swingende salsa)
18 juli: ABBA Tribute Band
25 juli: Bazzookas XL (opwekkende ska en reggae)
1 augustus: William (eigen nummers en classic rock covers)
8 augustus: STOOT! (Nederpop coverband)
15 augustus: Beethoven Rocks (coverband met rock, nineties en dance)

10reacties

“Neem eens een keer de tijd en kijk dan eens goed rond.
We hebben met zijn allen nog steeds een keiskôn Hellemond.”
Aldus Sander van de Kerkhof in zijn onderstaand lied over Helmond. Deze geboren en getogen 32-jarige Helmonder zou je kunnen kennen als gitarist van de Helmondse coverband Wood 88.

Jaren eerder zong Bert(je) Kuijpers (Helmonds eerste stadsdichter) ook een nostalgisch nummer: Er zijn haast geen Helmonders meer:

36reacties

Let op:
Tot donderdag 12 september 14.30 uur maximaal 1 antwoord per deelnemer.


Tussenstand:
2 punten: Mark én Hein
1 punt:en ad én Noud én Arjen én Michael Rieter én Martijn van Lankveld én Dirk
-2 punten: Ad (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
34reacties

Komend weekend is het weer zover: 2 dagen Festival Impact. Dit jaar is de locatie bij de bieb (Speelhuisplein, Watermolenwal en De Bleek).
In 2006 (de eerste keer) al meteen groots opgezet en nu (de achtste keer) nog altijd Helmonds grootste gratis jongerenfestival.
Zaterdag (als de DJ’s hun ding doen) mag je alleen binnen als je 16 jaar of ouder bent. Zondag is iedereen op het terrein welkom. Het recept is ongeveer als voorgaande jaren. Er zijn 3 muziekpodia, 2 cultuurpodia, en voor de jeugd tot 12 jaar is er de Kidszone. Zie het programma.
We zullen bij dit log in de reacties vooral foto’s plaatsen die we zelf maakten of binnenkregen via [email protected] en Twitter.

11reacties

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september wordt Quadrant, de Ouverture uitgevoerd op het Speelhuisplein. Deze ouverture is een audiovisuele ode aan Helmond, gemaakt voor én met de stad. Deze openluchtuitvoering met koren, harmonieën, fanfares vindt op beide dagen plaats van 20.30 tot 21.45 uur. De toegang is gratis. In de reacties hieronder zullen we foto’s gaan plaatsen, maar om je nu alvast een indruk te geven, kijk onderstaand filmpje.

Lees verder »

17reacties

We vragen het bijna nooit, maar deze keer wel:
Stem op de Helmondse singer/songwriter Thomas Pieters.

Dit keer dus de spreekwoordelijke uitzondering. Want Thomas is deelnemer aan De Grote Prijs van Nederland, de grootste langstlopende competitie voor livemuziek. Sinds 1983 bieden zij talentvolle muzikanten en bands een opstap naar groter succes.
Thomas (27) groeide op en woont in Helmond. Sinds een jaar studeert hij aan de Rockacademie in Tilburg en haalde daar alles in 1 keer, iets wat weinigen gegeven is. Om 2 veel belangrijker redenen vragen we je even op hem te stemmen. Ten eerste is zijn nummer ‘Ik Wil Helmond’s vergaan’  1 van de mooiste nummers ooit over onze stad. De tweede reden is dat deze Helmonder op een haar na gekozen was tot de nieuwe paus. Zo gaat tenminste het gerucht na zijn open sollicitatie met het nummer ‘In conclaaf’. Luister en oordeel zelf:

Als je Facebook hebt, kan je hem met slechts 3 kliks helpen om hoog in de lijst te komen. Je Facebook-account dient alleen om je slechts 1 keer te kunnen laten stemmen. Het is anoniem, je post niks en als je wilt, maak je jouw ‘like’ van de Grote Prijs daarna weer meteen ongedaan.
Meld je eerst aan op je Facebook en vervolgens
• • • ga je naar deze pagina en klik daar op STEM!
• • • klik daarna op de Like-button van De Grote Prijs en dan heb je al gestemd.

Update op 6 augustus: Thomas Pieters door naar de kwartfinale

16reacties

Op de eerste vrijdag van juli is dit jaar het eerste Kasteeltuinconcert. Alweer voor de 13e keer organiseert Stadspromotie Helmond deze 7 gratis toegankelijke en drukbezochte zomeravondconcerten in de kasteeltuin. Deze reeks begint dus op vrijdag 5 juli. Vrijdag 16 augustus is de laatste. Zoals de traditie het inmiddels voorschrijft, beginnen de optredens om 20.30 uur en eindigen ze om 23.00 uur.
Voor de meeste bezoekers gaat het bij de Kasteeltuinconcerten om de sfeer, de gezelligheid, het drankje, de prettige temperatuur, het zien en gezien worden en/of het weerzien met oude bekenden. De muziek in het grootste openluchtcafé van de stad is, voor een groot deel van de 7 keer plusminus 5 duizend bezoekers niet het belangrijkste.
Maar toch. Komende week wordt bekend wie op welke avond mag optreden. Wij weten er 2 van de 7. Dynamic Orchestra (zie hun 5 YouTube-filmpjes) zal de reeks dit jaar op 16 augustus afsluiten  De vrijdag daarvoor (op 9 augustus) treedt Stardusters op. Zij spelen een tribute aan hun held Neil Young (zie dit YouTube-filmpje). Mocht jij toevallig al meer optredende artiesten weten, lezen we dat natuurlijk graag in de reacties hieronder.
Net als vorig jaar, was het ook dit jaar overigens weer best spannend of de Kasteeltuinconcerten door zouden gaan. Klagende omwonenden en de rechter staken daar bijna een stokje voor, zie dit persbericht (Word-document) van de gemeente. Maar nu de vergunning deze week werd afgegeven, is Helmond verzekerd van editie 13 in de kasteeltuin. Het al dan niet doorgaan van deze concerten begint trouwens te lijken op de jaarlijkse “gaat het Sinterklaasfeest door?”, maar dat terzijde.
Om je alvast in de sfeer van de Kasteeltuinconcerten te brengen, hieronder een ruim 11 minuten durende samenvatting van de editie van vorig jaar:

16reacties

(bij de antwoorden zullen we niet letten op het hoofdlettergebruik,
maar zoals altijd letten we wel op de juiste spelling)


Tussenstand:
2 punten: Ad
1 punt:en Blommetjes én Thom én Eefje én Els én AleBlie én Noud én Karel
-1 punt:en én Hans Gruijters én Piet
-1 punt:en Erik (met 2 minpunten gestart)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
40reacties

De geplande reeks kasteeltuinconcerten gaat deze zomer toch gewoon door, dat werd zojuist bekend gemaakt. De organisatie heeft het veiligheidsplan aangepast en goede maatregelen getroffen om de veiligheid van de vele bezoekers te garanderen.
Burgemeester Fons Jacobs heeft daarom nu de vergunning voor de 7 concerten wel verleend. Bij de eerste 6 concerten wordt uitgegaan van een maximum van 7.000 bezoekers en bij het slotconcert maximaal 10.000 bezoekers. Daarop zijn de veiligheidsmaatregelen zoals in- en uitgangen en de inzet van beveiligers afgestemd. Eerder werd het veiligheidsplan 2 keer niet goed genoeg bevonden door de burgemeester.

Na het elfde, dus ook een twaalfde editie van de Kasteeltuinconcerten. Dit jaar van 6 juli tot en met 17 augustus. Zoals altijd begint de muziek op die vrijdagavonden om 20.30 uur en eindigt om 23.00 uur. De Kasteeltuinconcerten zijn gratis toegankelijk.

Het programma van dit jaar:
vrijdag 6 juli. Orquesta Salsabor (salsa)
vrijdag 13 juli. Splendid (reggae)
vrijdag 20 juli. Amariszi (balkanbeat)
vrijdag 27 juli. Sense (pop)
vrijdag 3 augustus Totolicious (Toto-covers)
vrijdag 10 augustus. een band die gipsy muziek speelt, naam nog niet bekend
vrijdag 17 augustus. Santa Rosa & Friends (covers)

17reacties

logo Festival ImpactFestival Impact ondergaat dit jaar een grote gedaantewisseling. In tegenstelling tot de 6 voorafgaande jaren wordt het een tweedaags festival op 1 plek in de stad. Dit jaar vindt Impact plaats op zaterdag én zondag, daar waar het tot nu toe altijd alleen zondags was. Dit jaar niet verspreid over het gehele centrum, maar alles is in de Kasteeltuin. Dat liet de woordvoerster van de Stichting Impact weten.
Het jaarlijks terugkerende, gratis toegankelijke jongerenfestival Impact staat op zaterdag 15 september helemaal in het teken van Dance. Vanaf 13.30 tot 00.15 uur zullen er vanaf het podium voor het kasteel house en dance beats uit de boxen galmen. Zoals voorafgaande jaren is de toegang voor de Dance Area wederom vanaf 16 jaar.
Zondag 16 september is omgedoopt tot de Impact Sunday Special. Van 13.15 tot 23.00 uur biedt de Kasteeltuin behalve muziek vanaf de Mainstage, ook een CultureZone, een Urbanstage en het Regionaal podium. Daar komt een groot aanbod aan kunst, cultuur, hiphop en dans voorbij. Zondags is wél toegankelijk voor alle leeftijden.
De programmering voor deze zevende editie maakt Impact later bekend. “Impact zal jullie gaan brengen wat jullie gewend zijn en zelfs meer dan dat” zo beloofd de organisatie.
De meeste ingrediënten van de voorgaande jaren (met zo’n 25.000 bezoekers) zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn. Maar toch wordt het anders. Al was het alleen maar omdat voor het eerst het Havenplein ontbreekt. De zeer moeizame relatie die Impact al jaren heeft met de betreffende horeca-ondernemers is daar voor een belangrijk deel debet aan. Dit jaar heeft de Stichting Impact de knoop uiteindelijk doorgehakt. Met hun nieuwe opzet hebben zij veel meer invloed over wie wat waar doet. Een wijze beslissing? Half september weten we het.