Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmondse muzikale geluiden

11reacties

Gloednieuw indoor festival in het centrum

“Maak je maar klaar om los te gaan! Want op zaterdag 18 november en zaterdag 9 december bruist de stad tijdens het gloednieuwe indoor festival in het centrum: Helmond By Night.” Dat nieuws over het al lang voorbereide event meldde een enthousiaste Geert Blenckers van GJD Events vanochtend.
Op deze 2 avonden draaien zo’n 25 dj’s urban & house plaatjes in 6 kroegen. Ga je daar naar toe dan beleeft je ’t Helmondse nachtleven als nooit te voren belooft Geert.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
35reacties

De line-up van de Kasteeltuinconcerten 2023

Over precies 1 maand begint de 21e editie van de Kasteeltuinconcerten. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, gezellig een drankje drinken en het weerzien met oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…Hopelijk denken de weergoden er net zo over. Dan is het weer 8 vrijdagavonden feest in de kasteeltuin en lekker druk. Vorig jaar waren er iedere avond gemiddeld zo’n 9 duizend bezoekers.
Vers van de pers hierbij het volledige programma van het hoofdpodium dit jaar:Lees verder »

14reacties

Ibiza-sferen vanmiddag in het Havenpark

Flower Powersfeer vanmiddag in het zonovergoten Havenpark. Veel Helmonders, hippies en een uitgelaten sfeer. Even waan je je in de jaren 60 en je hoeft er niet eens voor over de landsgrens. Het Ibiza Festival is immers in het Burgemeester Geukerspark. Het eerste evenement in dit park, zo laat organisator Geert Blenckers van Helmond City Events de weblog weten. Hij vindt het de ideale plek in Helmond voor dit evenement.Lees verder »

9reacties

Nagenieten: Aftermovie Bluesroute Helmond

Wat was het weer geweldig tijdens de 11e editie van Bluesroute Helmond. Niet alleen muzikaal, maar ook de uitzonderlijke zomerse herfstdagen. Veel bluesliefhebbers en bezoekers wisten daardoor vrijdagavond, gisteren en vandaag de weg naar onze stad te vinden.
De organisatoren boden maar liefst 43 bands uit 9 landen. Daarbij zaten grote namen, aanstormend talent, meerkoppige bands met solo-optredens en zelfs walking acts. Hun blues klonk veelal vanaf 13 verschillende podia in de Binnenstad. Meer, zo niet alles, lees je in het programmaboekje (pdf).Lees verder »

5reacties

Harrie bezocht festival Los Zand

Na 3 jaar was vandaag de tweede editie van festival Los Zand op het naaktstrand bij recreatieplas Berkendonk. Op de 4 podia waren tussen 14.00 en 23.00 uur zo’n 30 artiesten geprogrammeerd zoals Def Rhymz, Brace, Outsiders en uit Helmond: Senna Willems.
Harrie Fotografie ging er heen en maakte de bijgaande 52 foto’s. Helemaal onderaan staat een filmpje dat hij maakte.Lees verder »

22reacties

Helmond? “Drank en mooie vrouwen!”

“Als ik de woorden kasteel en tuin hoor ben ik al verkocht. Ik ben namelijk dol op het bezichtigen van kastelen én tuinieren is een passie van mij. Het gaat vast en zeker goed komen met de Kasteeltuinconcerten.” Henk Westbroek ten voeten uit, altijd in voor een leuke quote. Deze nationale beroemdheid treedt vrijdagavond met Nederpop All Stars op in de kasteeltuin. De weblog sprak hem over dat optreden, Helmond en wat verder ter tafel kwam.Lees verder »

9reacties

Rooftop concert: cadeautje voor aanwezigen

Eerder deze week waren er de geruchten en gisteravond om 23.15 uur werden die bewaarheid op een plat dak tussen de Veestraat en de Parkweg. De Helmondse band Edelhout gaf daar in het Centrum een rooftop concert. Eentje zoals The Beatles en U2 dat ooit in andere steden deden. Het moment dat de muziek in de kasteeltuin stopte, tikte Edelhout (zo’n 100 meter verder) af. Lees verder »

47reacties

Geen Sterren Muziekfeest in de Kasteeltuin

Geen Jan Smit en Jeroen van den Boom op dinsdagavond 14 juni in de Kasteeltuin. Ook 30 andere Nederlandse artiesten zoals Donny en René Froger zullen er die dag niet verschijnen. En dat terwijl AVROTROS een aanvraag had gedaan bij de gemeente om gastheer te zijn van het evenement ´Sterren Muziekfeest op het Plein´. Later zou dit evenement dan op 2 vrijdagavonden op de televisie uitgezonden worden. B&W wees het verzoek echter af.Lees verder »

29reacties

Yess.. 20-jarig jubileum Kasteeltuinconcerten

“Yess.. dit jaar kunnen we dan eindelijk het 20-jarig bestaan van de Kasteeltuinconcerten Helmond met jullie vieren.” zo laat de organisatie vandaag weten. Inderdaad, na 2 jaar wachten lijkt het erop dat deze zomer de jubileumeditie van veruit het beste Helmondse evenement ooit doorgaat.
Net als de vorige 19 edities, zijn de 8 vrijdagavonden (vanaf 8 juli tot en met 26 augustus) in de kasteeltuin ook dit jaar weer gratis te bezoeken. Dat betekent: een zeer volle kasteeltuin, gezellig een drankje drinken, kids die het plastic inzamelen, veel (cover)bands en het weerzien van oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…Lees verder »

5reacties

Tel nationale bekendheid als platenproducer

Kees Tel is muziekproducer en schrijft teksten voor Nederlandse artiesten en maakt ook vaak de muziek bij de teksten van liedjes. Zijn bedrijf Kees Tel Productions met geluidsstudio is gevestigd op het industrieterrein in Lierop op de grens van Helmond. 
Een prachtige anekdote vertelt de muzikant over zijn nummer Een Bussie Vol Met Polen gezongen door Vlemmix & Roos. Kees stond met zijn auto in de file. Toen kwam daar een busje vol met Polen aangereden die de afslag nam en midden op de weg stil bleef staan. Dit leidde tot de inspiratie voor deze tekst op de muziek van zijn lied Een Bossie Rode Rozen. De skihuthit viel niet bij iedereen goed, verscheidene Polen waren er kwaad over. Het nummer leidde er zelfs toe dat er in het Poolse parlement vragen over gesteld werden.Lees verder »

3reacties

‘Wereldberoemd in de Molenstraat’

Fons de Graaf ging naar lagere school De Goede Herder en groeide op in de buurt van de Pronto. Hoewel zijn vader op 51-jarige leeftijd stierf, beleefde hij een relatief onbezorgde jeugd. Op jonge leeftijd besefte Fons al dat hij homoseksueel was. Toen hij een poosje daarna uit de kast kwam was dit heel dubbel. Aan de ene kant speelde er de gedachte van wat zal er gebeuren als ik het vertel? Aan de andere kant, als je me niet accepteert laat dan maar zitten. De gewezen Helmonder betitelt het uit de kast komen als volgt: ergens stel je je kwetsbaar op en aan de andere kant kies je tegelijkertijd voor de aanval. Fons vindt dat uit de kast komen nu gemakkelijker is dan in zijn tijd. Om zijn homoseksuele geaardheid is hij nooit echt gediscrimineerd.Lees verder »

10reacties

Oud-stadskunstenaar vertelt en zingt 😻

 

Dank je wel, Thomas en Kees vanuit het Speelhuis! Jullie zijn na Peter W en Paul Smeulders de derde die ons een geweldig verjaardagscadeau geven.
Wie is Thomas Pieters? Op zijn website zijn oeuvre. De weblog hoorde hem in maart 2009 voor het eerst zingen. Hij mailde toen zijn liedje voor WilHelmonds, een zoektocht naar hét Helmondse volkslied. Sindsdien ging het hard, werd hij stadskunstenaar en leverde deze ode aan onze stad.

4reacties

Plezier belangrijker dan rijk worden

In januari meldden we op onze Facebookpagina dat Lorenzo van Kooten zijn eerste contract had getekend bij Dimitri Vegas & Like Mike. Zij behoren tot de absolute top van de DJ-wereld en beheren een beroemd label op het gebied van dance, aldus de 17-jarige Helmonder.
Lorenzo zag 6 jaar geleden DJ Tiesto aan het werk, raakte hierdoor gefascineerd en wilde dit ook. De puber bleek talent te hebben en is nu beginnend professional met een schitterende platendeal op zak.Lees verder »

61reacties

De line-up van de Kasteeltuinconcerten 2019

Over een maand begint de negentiende reeks Kasteeltuinconcerten bij ons kasteel. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, druk, gezellig een drankje drinken, Geert Blenckers die de zuster vroeg te bidden voor goed weer, kids die het plastic inzamelen, weerzien met oude bekenden en het kleine podium voor lokale talentvolle acts. Want waarom iets veranderen als het goed is…
Het programma dit jaar:Lees verder »

68reacties

Kasteeltuinconcerten worden geprivatiseerd

Foto: Harrie FotografieDe Stichting Helmond Marketing heeft besloten dat de Kasteeltuinconcerten na 16 jaar worden geprivatiseerd.
Binnenkort maken zij de kaders en spelregels bekend maken op basis waarvan de Kasteeltuinconcerten geprivatiseerd zullen worden. Uitvoeren van evenementen is geen kerntaak van de stichting meer en daarom wordt dit volwassen evenement op de “markt” gebracht.
Voor wie nog even wil nagenieten van de 7 Kasteeltuinconcerten van dit jaar:

In de reacties hieronder staan updates.

14reacties

De Kasteeltuinconcerten van 2016

Over 3 weken weken begint de 16e reeks Kasteeltuinconcerten: vrijdagavond 8 juli is de eer aan de Helmonder Dave ‘The Voice’ Vermeulen.
Net als vorig jaar weer 7 zomerse muzikale vrijdagavonden van 20.30 tot 23.00 uur in de kasteeltuin. Ook dit jaar weer gratis, coverbands, druk, gezellig een drankje drinken, Peter-Paul van Meerwijk, kids die het plastic inzamelen, weerzien met oude bekenden en een laser- en vuurwerkshow op de laatste avond. Want waarom iets veranderen als het goed is?
Toegegeven, er is 1 wezenlijke verandering dit jaar: organisator Helmond Marketing koos voor het eerst niet voor de tenten, horecapersoneel en het Bavaria bier van Rooijakkers. Daar zal Verbakel Party & More uit Mierlo deze zomer voor zorgen.
Volledigheidshalve het programma dit jaar:Lees verder »

33reacties

Geen Festival Impact dit jaar

Fedde le Grand in 2006– PRIMEUR –
“De organisatie van Festival Impact heeft jammer genoeg moeten besluiten dat er na 10 prachtige edities dit jaar geen Festival Impact zal zijn. We hebben besloten om dit jaar over te slaan jaar en deze tijd te gebruiken om ons te herpakken als organisatie en onze mogelijkheden te onderzoeken om in 2017 een vernieuwde editie van Festival Impact neer te kunnen zetten.” Aldus de vrijwilligersorganisatie vandaag op haar website.Lees verder »