Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

In januari meldden we op onze Facebookpagina dat Lorenzo van Kooten zijn eerste contract had getekend bij Dimitri Vegas & Like Mike. Zij behoren tot de absolute top van de DJ-wereld en beheren een beroemd label op het gebied van dance, aldus de 17-jarige Helmonder.
Lorenzo zag 6 jaar geleden DJ Tiesto aan het werk, raakte hierdoor gefascineerd en wilde dit ook. De puber bleek talent te hebben en is nu beginnend professional met een schitterende platendeal op zak.
Exact 4 weken geleden trad hij als DJ Lorentz nog op in Club Frendz op de Steenweg. Zijn debuut was indrukwekkender: in april 2015 op een groot festival in Uden. Hij zou backstage mee mogen kijken. DJ Jean, die de afsluiter zou zijn, was te laat en Lorenzo werd de uitsmijter. Het gevolg was dat het publiek wild enthousiast stond te dansen op zijn muziek. Een jaar later trad hij op tijdens het Amsterdam Dance Event, het grootste dance evenement ter wereld. ‘Dat was echt gaaf’, zei het toen 14-jarige menneke.
Het coronavirus trof ook de carrière van de jonge Helmonder. Want op dit moment wordt hij natuurlijk niet gevraagd in de gesloten clubs. Hoe het met de festivals in de zomer zal gaan, is op dit moment koffiedik kijken. Daarover is hij niet pessimistisch. Lorenzo woont nog bij zijn ouders in Helmond Noord en heeft daarom geen vaste woonlasten. Zijn vader en moeder steunen hem voor de volle 100% in wat hij doet. Voorlopig hoeft hij er nog geen geld mee te verdienen. De puber heeft geen bijbaantje want wil zich uitsluitend storten op zijn artiestenleven.
In het Amerikaanse platencontract zit geen ontbindende clausule en loopt dus gewoon door. Het eerste nummer Override (zie hieronder) staat sinds begin februari ook op streamingdiensten zoals Spotify en is inmiddels een kleine 30 duizend keer beluisterd en bekeken. 

Lorenzo houdt van alle muziekstijlen behalve Nederpop en carnavalsmuziek. De muziekstijl die hij als DJ Lorentz maakt staat bekend als Big Room. Verder maakt hij op zijn website (met de webcam op hem gericht) een radioprogramma waarbij hij eigen werk en andermans muziek mixt, zie de editie van vorige week.
Lorenzo haalde zijn HAVO-diploma op de Knip en kent zijn huidige vrienden uit die tijd. Tegenwoordig zit hij op de Herman Brood Academie in Utrecht en volgt vanwege het coronavirus van 10.00 tot 16.00 uur de lessen online. Er zijn onder andere videogesprekken waarbij de leerling-muzikanten elkaar stimuleren en inspireren. Er zijn geen echte praktijklessen online te volgen. DJ Lorentz doet het muzikale werk op dit moment dan ook in zijn eigen studio thuis. De puber is plusminus 12 uur per dag bezig met zijn vak. Door er veel mee bezig te zijn, groeit hij.
Zijn professionele loopbaan boekt progressie. De grootste drijfveer is werk te doen waar hij plezier in heeft. “Veel geld verdienen is voor mij niet het allerbelangrijkste!” zo zegt hij tijdens zijn telefonische interview met de weblog. 

4 reacties:

Super gaaf gedaan ????????

Beantwoorden

Wat knap Lorenzo, heel veel succes en hopelijk sta je weer snel ergens in de wereld achter de draaitafel.

Beantwoorden

We are Helmond 4.0

Beantwoorden

Dat was vandaag lekker wakker worden, eindelijk weer wat fijn nieuws uit de Schildersbuurt. We zijn trots op jouw en blijven jouw volgen. Hou vol

Beantwoorden
Schildersbuurt Helmond-noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *