Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Corona in Helmond

Dit topic gaat over het coronavirus in Helmond. Reacties over de wereldwijde, Nederlandse en Brabantse oorzaken, problemen, oplossingen, (fake) nieuwtjes en gezemel inzake corona, beschouwt De weblog van Helmond als off-topic en verwijderen we daarom.
Voor het geven van zulke meningen zijn er tal van andere plekken op internet te vinden. De weblog van Helmond gaat namelijk over… Helmond. ????

8reacties

Coronatestlocatie verhuist dinsdag

Dinsdag verhuist GGD Brabant-Zuidoost de Helmondse testlocatie naar Varenschut 11 op de autoboulevard Helmond. De locatie bij Sporthal De Braak aan de Wethouder Ebbenlaan is tot en met maandag in bedrijf.
Programmamanager Covid-19 Gonny van Loon: “In deze winterperiode ben ik blij en opgelucht dat we zo snel een binnenlocatie hebben gevonden in Helmond. Deze locatie is voor inwoners én medewerkers een vooruitgang, met uiteraard de gastvrije en professionele bediening die de inwoners van ons gewend zijn.”Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
30reacties

In Helmond 767 coronaboetes uitgedeeld

De politie heeft in Helmond in de periode maart 2020 t/m maart 2021 in totaal 767 coronaboetes uitgeschreven en 91 waarschuwingen uitgedeeld. Dit blijkt uit cijfers die de politie heeft verzameld. Reden van deze boetes zijn:

  • Avondklok: 380
  • Mondkapjesplicht in personenvervoer: 3
  • Mondkapjesplicht publieke ruimte: 7
  • Noodverordening: 215
  • Veilige afstand: 60
  • Verbod alcohol: 5
  • Verbod groepsvorming: 97
1reactie

Dankzij corona 4 boeven + vuurwapen gepakt

Vannacht rond 03.30 uur hield de politie op de President Rooseveltlaan een auto met 4 mannen staande. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen en een vuurwapen aangetroffen waarop het viertal werd gearresteerd.
De bestuurder kreeg een stopteken omdat het vanwege de Tijdelijke Wet Coronamaatregelen niet is toegestaan om met 4 personen (niet uit 1 gezin) in 1 auto te zitten. De inzittenden kwamen uit verschillende steden in Nederland en reageerden erg zenuwachtig op de controle.Lees verder »

De Vries: Moeilijke tijden voor Helmond

De gevreesde tweede coronagolf, we zitten er midden in. Deze zomer hoopten we nog dat we het ergste gehad hadden. Verre vakanties zaten er niet in, maar met dank aan het mooie weer genoten we van een hapje en een drankje op het terras en maakten we er het beste van. Helaas schoot na de zomer het aantal coronabesmettingen weer omhoog en waren extra maatregelen onvermijdelijk.Lees verder »

29reacties

Coronabonus voor BOA’s in Helmond

B&W heeft besloten de Helmondse BOA’s een eenmalige bonus van 300 euro netto te geven. Dit vanwege hun bijzondere inzet in de afgelopen maanden, en de manier waarop zij tijdens de coronacrisis op de proef zijn gesteld.
Burgemeester Elly Blanksma: “De coronacrisis heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat we in onze samenleving een aantal vitale beroepen hebben. De BOA’s behoren daar zeker toe. Ik heb zeer veel waardering voor het extra werk dat zij sinds maart hebben verzet. In het handhaven van de maatregelen, en daarmee in het beschermen van de samenleving, hebben zij in de voorlinie gestaan.”Lees verder »

14reacties

Wethouder Maas: Het is wéér stil in de stad

Daar gáán we weer. Dat dacht ik toen het kabinet de afgelopen weken steeds strengere coronamaatregelen aankondigde. Deze zomer leek het erop dat we ons normale leventje weer een beetje konden oppakken. Speelhuis, Cacaofabriek, Museum Helmond en de bibliotheek gingen voorzichtig weer open. Met dank aan het prachtige weer genoten we van een hapje en een drankje op het terras. Grote evenementen en festivals zaten er nog niet in, maar we maakten er met z’n allen het beste van. We hoopten dat we het ergste hadden gehad.Lees verder »

8reacties

We krijgen 1,1 miljoen corona-compensatie

Foto Pressvisuals.comDe landelijke overheid biedt gemeenten een compensatiepakket corona aan. Dit om de extra uitgaven en de misgelopen inkomsten als gevolg van de coronacrisis dit jaar te dekken.
Voor onze gemeente betekent dat een bedrag van opgeteld 1.116.529 euro. Hieronder staan de diverse onderdelen met de bijbehorende bedragen.Lees verder »

86reacties

Extra coronamaatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost neemt nieuwe maatregelen tegen corona, Die worden genomen om de verspreiding in onder meer Helmond onder controle te krijgen. Deze nieuwe maatregelen gaan in vanaf komende zondag om 18.00 uur. Dat werd zojuist bekend gemaakt. 
De 3 nieuwe maatregelen zijn:Lees verder »

8reacties

Manders: een vaccin voor Helmond

Als er ineens iets onvoorspelbaars gebeurde zei mijn moeder vroeger altijd ‘jongen, een dubbeltje kan raar rollen’. In de periode dat ze als 85-jarige aan het herstellen was van het ook bij haar toegeslagen virus, heb ik vaak aan deze uitspraak moeten denken.

8 Maanden geleden leek alles nog rozengeur en maneschijn, de werkloosheid daalde ook in Helmond naar een historisch laag niveau en de koopkracht van veel inwoners ging na jaren van stilstand eindelijk weer eens omhoog. Maar toen kwam als een duiveltje uit een doosje een dodelijk virus tevoorschijn. Het virus bleek selectief te zijn in het vernietigen van levens, terwijl jongeren weinig last bleken te hebben werden groepen zoals kwetsbare ouderen hard getroffen.Lees verder »

4reacties

B&W wil 11 miljoen in de stad investeren

B&W heeft een Crisis- en Herstelnota gepresenteerd waarmee zo’n 11 miljoen euro de komende 4 jaar in de stad wordt geïnvesteerd. De investeringen zijn bedoeld om de grote sociaaleconomische uitdagingen die de coronacrisis biedt het hoofd te bieden en tegelijkertijd de kansen te pakken om de stad op de lange termijn te versterken.Lees verder »

11reacties

Tuerlings: Coronacarnaval

Helmond staat met veel op de kaart. Automotive en smart mobility, Vlisco en carnaval zijn daar enkele voorbeelden van. Sinds kort staat Helmond ook op de kaart met de grootste corona-teststraat van Oost Brabant. Dat is niet zo vreemd, want Oost Brabant werd bij de eerste corona-golf hard geraakt. We willen goed voorbereid zijn, mocht die gevreesde tweede golf toch komen.Lees verder »

22reacties

Rieter: Helmondse Nachtburgemeester?

Mensen zullen gek op hebben gekeken als ze het eerste weekend van augustus op stap zijn geweest in Helmond. Dat weekend bezocht namelijk onze eigen Burgemeester het Helmondse uitgaansgebied. En nee ze was daar niet voor een kroegentocht, maar om de verschillende horecazaken te controleren op naleving van de coronaregels. „Het was er druk, men stond tegen elkaar aan en de 1,5 meter afstand was ver te zoeken” constateerde Blanksma. Het nachtbezoek van onze Burgemeester vond plaats nadat de politie had vastgesteld dat de coronaregels slecht werden bewaakt. Deze reactie is volgens Helder Helmond naïef omdat 2 maanden ervoor de horeca al had aangegeven dat coronaregels niet te handhaven zijn in de nachthoreca.Lees verder »

27reacties

Peijs: zoutloze zomer in Helmond

Het is zomer. Mensen genieten van hun vakantie. Niet de vakantie die ze in het begin van het jaar verwachtten te hebben, maar toch zie ik op social media mooie plaatjes van dito plekjes voorbij komen. Alle Helmondse zomerparels gaan helaas niet door. Zo is er geen kermis en zijn er geen kasteeltuinconcerten. Maar hadden we met wat politiek lef toch niet meer kunnen beleven in Helmond deze zomer?Lees verder »

16reacties

Medewerkster tankstation lastiggevallen

Rond 03 uur vannacht is een medewerkster van een tankstation aan de Europaweg lastiggevallen door enkele jongen. Dat gebeurde nadat zij hen had aangesproken over het eten en de coronaregels. De jongeren zouden hierop agressief hebben gereageerd en onder meer een vuilnisbak hebben omgegooid/omgeschopt. Daarop alarmeerde de medewerkster de politie en beveiliging. De lastige klanten zijn met scooters gevlucht. De vrouw was hevig ontdaan door dit voorval maar zou niet gewond zijn geraakt. De politie gaat de jongeren proberen te achterhalen.
Harrie Fotografie maakte de foto.

101reacties

Q&A: Testen op corona in Helmond

Frans Mol, Jan van Aert, Jan Karel van der Zanden en René van Lierop van 50 PLUS stelden schriftelijke vragen aan B&W over het ontbreken van de mogelijkheid van coronatesten in Helmond.
Hieronder staan die 2 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

15reacties

Drumo had de primeur met E-bikes

Erik den Ruijter (57 jaar) is een geboren en getogen Helmonder. Hij groeide op in de Heistraat als ondernemerszoon van Fotozaak Den Ruijter. Hij ging naar de Sint Jan MAVO en heeft iets met techniek. Als tiener wilde hij de MTS gaan doen maar zijn plannen kregen een wending. Het gezin Den Ruijter emigreerde namelijk naar Nieuw-Zeeland. Toen hij 20 jaar was kwamen ze terug naar onze stad.Lees verder »

8reacties

Toch geen corona in Keyserinnedael

In Keyserinnedael wérden 2 bewoners verdacht van een besmetting met het coronavirus. Dat hoorden we vanochtend via Twitter. De 2 mogelijk besmette bewoners zijn getest: uit de uitslag blijkt dat beiden niet besmet blijken. Hun 2 afdelingen in de woonzorglocatie zijn nu weer voor een ieder open. Dat liet de woordvoering van de Zorgboog vanmiddag aan de weblog weten.
Het betrof cliënten die daar op verschillende afdelingen (aan het kanaal) wonen. Bij het bekend worden van de de mogelijke besmetting werden er direct voorzorgsmaatregelen getroffen. Conform de richtlijnen van het RIVM werden beide afdelingen daarom direct gesloten voor niet-bewoners, dus ook voor familieleden gold de lockdown.

30reacties

Van zorgmedewerker naar coronapatiënt

Jeanine de Groot is een echte zorgdraagster. Ze is al zo’n 25 jaar actief in de wijkzorg, werkt bij zorgboerderij Thuis bij Mientje en nam ook de zorg voor haar moeder op zich. Dit deed ze vol passie, tot het corona virus haar te pakken kreeg.
Begin maart kreeg Jeanine last van griepachtige verschijnselen en nam ze contact op met de huisarts. Die droeg haar op om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Ze wilde graag getest worden op corona, maar zowel bij de huisarts als de GGD kreeg ze hiervoor geen toestemming. Na de quarantaine ging het beter en ging ze weer aan de slag. In de tussentijd waren veel van haar collega’s ziek geworden en daarom wilde ze de cliënten niet laten zitten. Maar na 10 dagen werd Jeanine opnieuw ziek. Dit keer had ze andere verschijnselen; hoge koorts, pijn op de borst en kortademigheid.Lees verder »

67reacties

Q&A: toch een kermis in het najaar?

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de mogelijkheid de Helmondse zomerkermis te verplaatsen naar het najaar.
Hieronder staan haar 3 raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding en afgesloten door haar afsluiting. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

9reacties

Wethouder De Vries: Langzaam wat losser

De coronacrisis is nog niet voorbij. Maar we komen wel in de volgende fase van de crisis. De paniek en de angst van een paar maanden geleden zijn grotendeels weggeëbd. Het aantal besmettingen is laag en ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is daalt steeds verder. Dat betekent dat het land steeds meer ‘van het slot’ kan. De minister-president kondigde vorige week in zijn persconferentie flinke versoepelingen aan.Lees verder »