Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Kermis

67reacties

Q&A: toch een kermis in het najaar?

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de mogelijkheid de Helmondse zomerkermis te verplaatsen naar het najaar.
Hieronder staan haar 3 raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding en afgesloten door haar afsluiting. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
8reacties

Trainingspakken op de kermis

Vrijdagmiddag is de voorjaarskermis weer begonnen. Met meer dan 50 attracties en prachtig lenteweer. Het resultaat zaterdag: een gezellige drukte met goed gevulde terrasjes, blije gezichten bij jong en oud, suikerspinnen en natuurlijk de traditionele camping smokings (de trend dit jaar is overduidelijk Adidas).

Deze klikbare foto’s werden gemaakt door Prinfoto Fotografie.
Tot donderdagavond 22 uur kan iedereen er weer van genieten. Want dan wordt de kermis afgesloten met vuurwerk vanaf het oude postkantoor aan de Watermolenwal. “Zorg dat je dit niet mist!” laat de gemeente weten.

15reacties

Zomerkermis in Helmond

Vanmiddag om 4 uur heeft wethouder Jan van den Heuvel de Zomerkermis 2011 weer opengemaakt (zoals zijn kleindochter Emma dat verwoordde). Tot en met woensdag kan je weer genieten van alle pracht en kermispraal op de Markt, de Watermolenwal, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal.
Een deel van de trouwe kermisbezoekers zijn jonge dames. Patrick Princen legde hen vanavond vast op de gevoelige plaat.

kermis Helmond 2011

3reacties

De kermis is weer in de stad

Helmond

Vanmiddag om 4 uur was het weer zover: in ons centrum is de voorjaarskermis begonnen, en daarmee het Brabantse kermisseizoen. Voor wie er zojuist niet bij kon zijn maakte Chloë Cremer foto’s van hen die er al wel waren.
O ja, zoek je extra informatie op de officiële kermissite van Helmond, bespaar je de moeite. Die site draait dit jaar nog steeds niet.

9reacties

De voorjaarskermis barst weer los

Kermis Helmond

“Alweer een winnaar, kinderen altijd prijs, nieuwe ronde, nieuwe prijzen.” Wordt jij al warm? Deze kreten zullen vanaf vrijdag tot en met donderdag 1 april (nee dat is geen grap) weer rondgalmen in de binnenstad. Alle kermisliefhebbers – en dat zijn er nogal wat in Helmond en omgeving – kunnen hun hart weer ophalen.
Het belooft dit jaar in ieder geval een spannende kermis te worden. Ouderwets griezelen in een gloednieuw spookhuis, over de kop gaan in de good-old Booster Maxxx, kinderen gillend naar beneden op de mega-slide en voor de jeugd de botsauto’s. Met mooi weer (check de weersverwachting) kan het dan niet meer stuk.
Of toch? Sinds vorig jaar hebben we het ouderwetse rondje kermis weer terug: Markt, Ameideplein en Noord-Koninginnewal. Maar tegelijkertijd heeft de kermis veel van haar glans verloren. Want in plaats van 2 grote pleinen, hebben we door de bouw van de nieuwe bibliotheek nu nog maar 1 echt plein waar de kermis kan staan. Dat betekent minder plek voor de grote publiekstrekkers, bijvoorbeeld een groot reuzenrad of achtbaan. Waar wijze mensen bedacht hebben dat de voorjaarskermis (met grotere kans op slecht weer) net zo groot moet worden als de zomerkermis, is het voortaan sneller bekeken op de kermis. Bij de laatste zomerkermis was je daar te vlug overheen, zo luidde een vaak gehoorde klacht.
De Helmondse zomerkermis heeft zich aan moeten passen aan de begindatum van Tilburg. Omdat veel kermisexploitanten van Helmond doorgaan naar de kermis van Tilburg, begint en eindigt de zomerkermis in Helmond een dag eerder. Een ander nieuwtje is dat de komende zomer een flink deel van de Watermolenwal bij de kermis wordt getrokken, zodat naast het rondje Kermis een uitstulping tot voor de nieuwe bibliotheek ontstaat. Dat biedt ruimte voor minstens 1 grote attractie extra.
O ja, zoek je extra informatie op de officiële kermissite van Helmond, bespaar je de moeite. Die draait ook dit voorjaar niet. Maar kermiscoördinator Kees Snijders heeft ons beloofd dat die voor de zomerkermis geheel vernieuwd terug zal komen.
Waarmee de vraag blijft: is Helmond nog steeds dé kermisstad en zijn we tevreden met onze kermissen?

Naw en Vruuger CXVII

Naw zien we de zojuist afgelopen zomerkermis met voornamelijk gokkramen op de Markt. Op de foto van de kermis van Vruuger (die in tegenovergestelde richting op de Markt is gemaakt) was het in ieder geval flink drukker en was het vooral vermaak wat er stond. We hebben geen jaartal van de foto van Vruuger kunnen achterhalen maar we schatten eind zestiger jaren.

18reacties

De kermis is weer in de stad

Kermis Helmond

Voor de kermisliefhebbers begint het seizoen weer. Vrijdag barst de Helmondse voorjaarskermis los. Tot en met donderdag kunnen we weer zwieren en zwaaien, gokken, ‘skieten’, vette vis eten en hopelijk op ’n terrasje er 1 pakken.

De Helmondse kermis heeft altijd goed aangeschreven gestaan, zowel bij het publiek als bij de kermisexploitanten. Helmond had een naam opgebouwd als kermisstad. Dat onze zomerkermis midden in de vakantie viel, zal daar niet vreemd aan zijn geweest.
Maar de laatste jaren is er veel veranderd. De Markt is opgeknapt, bij ’t Speelhuis wordt nieuwbouw gezet, en de Wallen worden binnenkort onder handen genomen. Daarnaast heeft het gemeentebestuur om onnaspeurbare redenen een paar jaar geleden besloten dat de voorjaarskermis de grote kermis moet worden en de zomerkermis kleiner mag worden. Samen met het geschuif met de kermis door alle bouwactiviteiten, weten bezoekers onderhand niet meer waar ze aan toe zijn. En dan hebben we natuurlijk nog altijd een behoorlijke kans dat het volgende week (weer) slecht weer is. Check hier de weersverwachting.

Ben je een kermisvierder, ga je naar de kermis, wat vind je de leukste attractie? Goed dat het Helmondse ‘rondje kermis’ weer terug is? Ga je liever in de zomer kermisvieren? Wat vind je van alle geschuif met tijd en plaats? Zijn de prijzen acceptabel, zijn er voldoende attracties en wat is goed en/of wat moet er beter?
Kortom: het woord is nu aan jullie.

16reacties

Nog een kermisvraagCirca hoeveel lampjes heeft deze actractie?

De opgave van de exploitant die wij hebben is daarbij maatgevend.
Uiterlijk morgenavond (16 juli) geeft de weblog het juiste antwoord. Zien we het juiste antwoord eerder, dan geven we het juiste antwoord eerder.Dan weet je of jij het punt won dat bij deze vraag hoort. Tot dat moment mag je in totaal maximaal 3 antwoorden geven! Gaf niemand het juiste antwoord, dan wint de persoon die er het dichtste bij zit.


Tussenstand:
1 punt: wilma en Klorriemorrie en Helga en allesvanhelmond.nl

42reacties

Een kermisvraagHoeveel personen kan deze actractie per uur verwerken?

De opgave van de exploitant die wij hebben is daarbij maatgevend.
Zondagavond (13 juli) tussen 20 en 23 uur geeft de weblog het juiste antwoord. Dan weet je of jij het punt won dat bij deze vraag hoort. Tot dat moment mag je
in totaal maximaal 3 antwoorden geven! Gaf niemand het juiste antwoord,
dan wint de persoon die er het dichtste bij zit.


Tussenstand:
1 punt: wilma en Klorriemorrie en Helga

1reactie

GGG, Nieuw op Helmond kermis

GGG Helmond

Misschien zag je dit nieuwigheidje afgelopen dagen zelf ook al op de Helmondse kermis staan. We hebben het niet over de 1 of andere nieuwe attractie, maar over een handigheidje voor de heren. Die hoeven nu niet meer bang te zijn voor de o zo hinderlijke inkijk. Ook is het mooi te gebruiken als er wat te diep in het glaasje werd gekeken. Want omvallen is er niet meer bij.

en zie waarover wij het hebben.
.

16reacties

De Kermis

Van 1 van onze bezoekers kregen we het verzoek dit log en deze tekst te plaatsen.
Hij vond het een log waardig, wij ook. Zo gevraagd, zo gedaan dus.

_______________________________________________________________________________

Logo Helmond KermisElk jaar is hij er weer. Helmond staat bekend als echte kermisstad, en dat is ook niet vreemd als je bekijkt dat we elk jaar twee grote kermissen hebben; de zomerkermis en de voorjaarskermis.
Elk jaar is de zomerkermis een week vermaak voor jong en oud.
Echter, dit jaar is voor een andere opzet gekozen. Als afsluiting van de afgelopen kermisperiode werd een extra lange voorjaarskermis van 10 (!) dagen gehouden, met veel attracties.
De zomerkermis is nu een stuk kleiner geworden. Voorheen Speelhuisplein, Watermolenwal, Ameideplein en de Markt. Nu zijn alleen de Markt en het Ameideplein over. Vroeger waren er nog wel eens spectaculaire openingen, met behulp van BN’ers, maar het lijkt er op of de kermis steeds minder ‘spectaculair’ wordt, en Helmond zijn waardigheid als echte kermisstad aan het verliezen is.

Nu we er allemaal een keer overheen hebben kunnen lopen, kunnen we een oordeel vormen. Onze vraag is of Helmond er goed aan heeft gedaan met de veranderingen rondom de kermis.