Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Vanmiddag om 4 uur heeft wethouder Jan van den Heuvel de Zomerkermis 2011 weer opengemaakt (zoals zijn kleindochter Emma dat verwoordde). Tot en met woensdag kan je weer genieten van alle pracht en kermispraal op de Markt, de Watermolenwal, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal.
Een deel van de trouwe kermisbezoekers zijn jonge dames. Patrick Princen legde hen vanavond vast op de gevoelige plaat.

kermis Helmond 2011

15 reacties:

De kermis… wie is er blij mee en wie niet?
Ben wel eens benieuwd hoeveel mensen op ons weblog er op zitten te wachten.
Ik krijg af en toe het gevoel dat de gemeente de kermis met heel veel bombarie in de picture probeert te brengen als zijnde hét volksfeest. En dit terwijl een groot deel van de Helmonders vooral zit te wachten tot het maar weer voorbij is.
Wat vinden jullie: is de kermis nu echt zo belangrijk voor Helmond?

Beantwoorden

@Dan
Om de kermis net als de Trompetter volksvermaak nummer één te noemen vind ik ook pure propaganda. Maar als ik de foto’s van de kermismeisjes zie weet ik wel dat ik en mijn vriend weer graag op het terrasje gaan zitten. Want dat is de kermis ook: ander volk blieken.

Beantwoorden

Wie er niet op zit te wachten blijft gewoon thuis …..toch!

Beantwoorden
Wim van den Broek

@Wim van den Broek
Wie er niets mee heeft moet sowieso thuis blijven. Is ieders vrije keuze. Maar is het zó belangrijk dat het zo dik onder de aandacht wordt gebracht, de halve binnenstad wordt afgesloten en de gemeente er geld in stopt.

@Natas
Van mij hoeft het niet zo maar dit is ook mijn idee van kermis: op een terrasje zitten en kijken wat er weer allemaal zijn/haar weg richting Helmond gevonden heeft.

Beantwoorden

@Dan
Wat is eigelijk je probleem?
Stoort de media-aandacht voor de kermis je?
Of denk je dat alles vanzelf gaat.

Beantwoorden
Wim van den Broek

@Dan
Geen onzin verkondigen. De gemeente stopt geen geld in de kermis. De kermis levert de gemeente alleen maar geld op (pacht). Dit nieuwe inzicht zal je als kennelijke tegenstander van teveel overheidsbemoeienis en volksvermaak ongetwijfeld aanspreken.

Beantwoorden

Ik ben al jarenlang een enorm pretpark en kermis liefhebber. Nu ligt mijn passie vooral bij de eerste, amar gelukkig weet ik over de tweede ook vrij veel.

Het eerste wat dan opvalt is dat Helmond zomerkermis gewoon bagger is. Niet een beetje, maar gewoon heel erg. Het heeft geen functie, zit te dicht op de voorjaarskermis en echte topattracties ontbreken standaard. Kortom, van mij mag de zomerkermis compleet verdwijnen. Het gaat gewoon nooit iets worden aangezien hij altijd tussen Best, Eindhoven en Tilburg invalt, allen kermissen welke vele malen beter en gezelliger zijn!

Wat ik wel zou doen is de voorjaarskermis sterk uitbreiden en verbeteren. In dat deel van het jaar zijn er amper andere noemenswaardige kermissen in het land en zijn de meeste topattractie beschikbaar. Je zou makkelijk een tweede best of zelfs beter kunnen krijgen! Daarvoor moet de beschikbare ruimte wel flink omhoog. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de route naar het havenplein tot aan de elzasparkeergarage. Verder zou ik ook de gehele noordkoninginewal erbij pakken. Sluit maar wat meer af, het is toch maar voor 7 dagen.

En het alle belangrijkste, ZORG VOOR EEN GOEDE SFEER! Dit mist Helmond momenteel enorm in tegenstelling tot bijvoorbeeld Best. Ook zijn de prijzen veel te hoog. Dat er niet veel winst wordt gemaakt door de gemeente is niet erg, een beetje geld erbij ook niet, maar zorg voor een kwalitatief goede kermis. Liever een echt goede, dan de twee halve die we nu hebben! (of eigenlijk 3/5 voorjaar en 2/5 zomer)

Beantwoorden

@Wim van den Broek
Geen echt probleem hoor: alleen wat discussie voeren rondom de kermis. Verder op zich niet de media-aandacht maar het feit dat het zó opgeklopt wordt. Zo bijzonder is het nu ook weer niet, zoals JohanR hierboven goed aangeeft.

@Japie
Als iets geen gemeenschapsgeld kost wordt ik automatisch al blijer, idd. Maar dat het halve stad 2 weken op z’n kop staat en moeilijk bereikbaar, blijf ik toch minder vinden.

Beantwoorden

@Dan: Nouja, een enkele verkeersroute waarvan een eenvoudige omleiding mogelijk is en een winkelstraat die iets moeilijker loopt en eigenlijk niet eens echt een winkelstraat is? De bereikbaarheid is nog gewoon goed te noemen, alles is nog mogelijk. Alleen, tsja, op een iets andere wijze 😛

Beantwoorden

Het was vandaag (zaterdag middag) best wel gezellig op de kermis 🙂
Er mogen van mij best wel wat “grotere” atracties zijn maar de pret was er niet minder om 🙂

Beantwoorden

Jacky Pikaar mailde ons de onderstaande foto’s van vanmiddag om hier te plaatsen. Natuurlijk hebben wij dat gedaan:

Beantwoorden

Vanmiddag maakte Jacky Pikaar vanaf de Ameideflat onderstaande foto van de kermis op het Ameideplein:

Beantwoorden

De kermis gaat er flink op achteruit meeste is gokkasten en eten voor de kleintjes word het steeds minder en idd duurder en sinds de nieuwe bieb er is is het kleiner en saaier

Beantwoorden

Persoonlijk wordt ik moe van dat gezeur van mensen die het niets vinden. Als je het niets vindt, blijf je toch lekker weg!

Dat gezegd te hebben was de kermis sinds jaren weer leuk, het liep mooi rond zodat je een rondje kunt maken en niet heen en weer moete lopen.

Nog wat klein spul in de Ameide straat en het is echt duidelijk dat hij rond loopt.

En jongens we zijn geen Tilburg en wat dan, alles staat daar 3x hetzelfde in ellelange stukken verspreid, daar vind ik niets aan en veel te duur.

Park Hilaria in Eindhoven is leuk opgezet, maar als je daar met de auto naar toe wilt moet je nog een heel stuk lopen of duur parkeergeld betalen…

Best is top voor de kids, maar veel te druk naar mijn idee en moet je weer met de auto.

Helmond, lekker op de fiets of tevoet, terasje op en mensen kijken. Leuk toch!

Beantwoorden

@Guido

Jij hebt zeker geen kleine kinderen?

Ti’s triest voor de kleintjes

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *