64reacties

Tijdelijke opvang van 110 vluchtelingen

B&W heeft besloten het COA te helpen met 2 tijdelijke noodlocaties 110 vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Afghanistan tot 1 september worden opgevangen in Helmond. Het gaat om uitbreiding van de locatie Dr. Knippenberg waar nu vluchtelingen uit Oekraïne zijn ondergebracht. Hiervoor wordt momenteel het bijgebouw “Het Engelse Paviljoen” aangepast voor de opvang van 70 personen vanaf half maart. Na 1 september worden in dit gebouw Oekraïense vluchtelingen gehuisvest.

De tweede locatie komt aan de Mierloseweg 140 (voorheen Fung Loy Kok Taoist Tai Chi). Daar opent eind februari het COA een noodopvang om hiermee de druk op de asielzoekerscentra in Nederland te ontlasten. Hier worden 40 jonge vluchtelingen ondergebracht.
De buurtbewoners zijn hierover vandaag schriftelijk geïnformeerd. De 2 brieven voor de omwonenden in de voormalige Knip en in het pand aan de Mierloseweg. Omwonenden van de Mierloseweg kunnen zich aanmelden voor een informatieavond op dinsdag 30 januari. Voor omwonenden van de Nachtegaallaan is dat een dag later. Beide opvanglocaties worden volledig door het COA beheerd.