Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

8reacties

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de tweede helft van 2013 van De kennisquiz over Helmond won. Een ronde waarin 16 verschillende Helmonders 1 of meer van de 26 gestelde vragen als eerste goed beantwoordden.
Zoals elke ronde, won ook deze keer natuurlijk de beste. De Helmonder die deze ronde de meeste juiste antwoorden gaf en dus de meeste punten haalde, mag zich met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is Hein.

Hein

Van harte gefeliciteerd met je zege Hein. De eer, de eeuwige roem én deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou: Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan Hein:


Zo zie je maar weer waar een te veel aan vrije tijd toe kan leiden. Ik ben zo ongeveer sinds de vorige ronde hier wat frequenter aan het reageren gegaan en daarbij hoorde natuurlijk ook de kennisquiz. Behalve van Helmond, hou ik ook van puzzels, dus dit was een mooie manier om die twee zaken te combineren. Dus dat werd regelmatig kijken of er een nieuwe vraag was en dan meteen aan het zoeken gaan als ik het antwoord niet direct wist. Daarbij ben ik mijn grote vrienden van Google natuurlijk heel erg veel dank verschuldigd. Zonder hen zou ik nu niet deze speech aan het schrijven zijn. Je kunt immers niet alles weten.

Het mooie is dat ook de vragen waar ik geen punten bij haal iets opleveren: namelijk weer wat extra kennis over onze mooie stad en vaak ook nog eens een “oh ja, da’s waar ook” beleving. Voor de volgende ronde ga ik in ieder geval mijn best doen om die -2 zo snel mogelijk in de plus te krijgen en dan zien we wel waar het schip strandt. Als afsluiter wil ik graag iedereen een gezond en gelukkig 2014 wensen met veel nieuw kennisquiz plezier!

Groeten, Hein

8 reacties:

Gefeliciteerd Hein met de eindoverwinning en de bijbehorende tegel.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Hein. Ik blijf het nog altijd knap vinden hoeveel sommige Helmonders van Helmond weten!

Beantwoorden

Gefeliciteerd Hein. En ook jij en je naasten een goed 2014

Beantwoorden

Hein, proficiat. “You never walk alone over the Walk of Fame”!
Nog even 2013 volhouden (is zó gepiept) en dan in 2014 er weer tegenaan knallen. We zullen beslist weer van je horen. Ik heb véél vrije tijd, maar puzzels of een quiz zijn niet mijn ding. Geen geduld.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Hein op naar de volgende ronde.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Hein.

Beantwoorden

Hein, gefeliciteerd.

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitaties!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *