Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Q&A

De volledige raadsvragen & (zodra die er zijn) de B&W-beantwoording.

8reacties

Herbie Guldenaar en Wilbert Linders van Mi Hellemonders stelden schriftelijke vragen aan B&W over het Toekomstplan DitisHelmond 2022-2027 Middels dat plan vroeg de lokale omroep weer de jaarlijkse 80.000 euro subsidie aan en nu ook 85.000 euro extra subsidie. Na bijna 50 minuten vergaderen (vanaf 1:29:02 uur terug te kijken & horen), ging het voorstel van B&W vorige week als hamerstuk naar de gemeenteraadsvergadering van komende dinsdag. Dat betekent in feite dat de 37 raadsleden dan officieel instemmen met die 165.000 euro subsidie voor dit (en waarschijnlijk volgend) jaar. Lees verder »

15reacties

Er zijn problemen met het leerlingenvervoer in Helmond. Dat erkent B&W, het is een gevolg van een personeelstekort bij vervoersbedrijf Munckhof. De maximale reistijden worden daardoor soms overschreden. Ook worden er ritten samengevoegd met als gevolg dat de, voor deze kinderen zo belangrijke, vaste chauffeurs niet altijd achter het stuur zitten. B&W: “wij zijn ons ervan bewust dat kinderen in het leerlingenvervoer een groot belang hebben bij structuur en duidelijkheid, daar streven we naar. Ook de vervoerder is zich hiervan bewust.” Lees verder »

27reacties

De 3.528,21 euro die de in Rotterdam wonende wethouder Bonte aan pension- en reiskosten declareerde in de maanden juni, juli en augustus, vallen binnen de wettelijk vastgestelde regeling voor reis- en verblijfkosten. Dat antwoordde B&W vandaag op 1 van de 7 raadsvragen van Louis van de Werff van Helder Helmond. Dat en meer kun je teruglezen in de onderstaande antwoorden die het stadsbestuur gaf in antwoord op zijn schriftelijke raadsvragen. 
Lees verder »

21reacties

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de tijd die de gemeente erover doet om te reageren op meldingen van Helmonders met klachten en/of over kleinere en grotere problemen.
Hieronder staan haar 6 ingediende raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

36reacties

VVD, Helder Helmond, CDA en Forum voor Democratie stelden schriftelijk vragen aan B&W over de gang van zaken rondom de besluitvorming inzake de 1 miljoen euro voor het vergroenen van 4 wijken. Want had de aannemer de opdracht (het zogenoemde Miljoen voor Groen) al niet gekregen vóór de raadsvergadering van dinsdag 27 september daarover. Een debat dat daarom dan in feite nutteloos was? Die 5 kwartier durende behandeling kun je vanaf minuut 39.35 hier terug te kijken. Lees verder »

33reacties

Stef Stevens van D66 stelde schriftelijke vragen aan B&W over de aanleg van 2 padelbanen op tennispark De Warande aan de Horst 25 en mogelijk elders in Helmond.
Hieronder staan zijn 6 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

22reacties

Helder Helmond, Forum voor Democratie, CDA en Mì Hellemonders stelden schriftelijke vragen aan B&W over de 1.570.000 euro die het nieuwe gemeentehuis extra gaat kosten. Vanwege de wereldwijd hogere kosten voor bouwmaterialen werd dat bedrag met de aannemers afgesproken. Dat komt bovenop de ‘fixed price’ van 37 miljoen die de gemeente een jaar geleden met hen had afgesproken om dat ‘Huis voor de Stad’ te bouwen. In juni 2020 presenteerde wethouder Harrie van Dijk het ontwerp voor dat gebouw. Lees verder »

15reacties

Lara Tamarinof en Bert van Sas van GroenLinks stelden schriftelijke vragen aan B&W over de bereikbaarheid van de Helmondse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) ‘s avonds en in het weekend.
Hieronder staan de 2 raadsvragen (Question) van Lara en Bert voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

16reacties

Wilbert Linders, René van de Westerlo en Herbie Guldenaar van Mi Hellemonders stelden schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding van een mogelijk needle spiking-incident vorige week vrijdag. Over dit nieuwe fenomeen in Nederland schreef de minister Yeşilgöz precies een maand geleden deze brief (pdf).
Hieronder staan de 4 raadsvragen (Question) van deze politieke partij voorafgegaan door hun inleiding en eindigend met hun nawoord. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

36reacties

Met een definitieve uitspraak haalde de Raad van State (RvS) vandaag een dikke streep door een aantal stankmaatregelen die de provincie Noord-Brabant aan de mestverwerker Den Ouden op het industrieterrein had opgelegd. De hoogste bestuursrechter vindt dat de provincie eerst moet onderzoeken en vaststellen hoeveel geurhinder Den Ouden aan de Gerstdijk mag produceren zonder dat het woon- en leefklimaat in het aangrenzende Brouwhuis in het gedrang komt. Lees verder »

33reacties

De gemeente wil het Stationskwartier, dit gebied rondom het station, aantrekkelijker gaan maken. Dat wil zij gaan doen in samenspraak met bewoners, ondernemers en betrokkenen. Dus ook jij kan meedenken als je wilt door je ideeën en meningen daarover te geven. Wethouder Erik de Vries (verantwoordelijk voor Centrumontwikkeling) hoort graag de mening van de Helmonders. “Ik vind het belangrijk om een plan te kunnen maken waar onze inwoners zich zoveel mogelijk in herkennen.” Lees verder »

11reacties

Lara Tamarinof en Ruud Verhoeven van GroenLinks stelden schriftelijke vragen aan B&W over de veiligheid en leefbaarheid voor de huurders in ‘t Patronaat in ‘t Haagje. Over de verbouwing van dat gebouw tot ambachtscentrum voor startende ondernemers hielden we van 2015 tot en met 2020 dit blog bij. 
Hieronder staan de 4 raadsvragen (Question) van Lara en Ruud voorafgegaan door hun inleiding en foto’s. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

38reacties

In Helmond dreigt een overschot aan woningen te ontstaan. Samen met Lelystad en Almere wil dit trio meer dan 10% van de huidige woningvoorraad erbij bouwen. De woningnood in Nederland blijkt nog groter dan al werd gedacht, maar de behoefte aan nieuwe woningen is lang niet overal even groot. Er wordt nu zelfs gewaarschuwd voor de bouw van nieuwe woningen in die 3 gemeenten. Lees verder »

33reacties

Rick Koolen van de VVD stelde schriftelijke vragen aan B&W over het achterstallig groenonderhoud in het wijkpark van Brouwhuis.
Hieronder staan zijn 5 raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding en foto’s. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

20reacties

Theo Heller en Manfred Smol van Forum voor Democratie stelden schriftelijke vragen aan B&W over de horeca-terrassen en de toegankelijkheid van winkels tijdens de zomerkermis. Helemaal onderaan zie je daarover een tweet van Heller met foto die werd genomen op de Markt ter hoogte van sushirestaurant MoJo.
Hieronder staan hun 4 raadsvragen (Question) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

20reacties

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de blikvangers die de gemeente heeft weggehaald vanwege huisvuildumpingen.
Hieronder staan haar 9 raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding en eindigend met haar afsluiting. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

39reacties

Als het aan de politieke partij Mì Hellemonders ligt, krijgt de oliebollenkraam van Patrick van Hout voortaan een meerjarig wintercontract voor op de Markt. Die vraag heeft de nieuwe partij van Michael Rieter neergelegd bij B&W. Deze Helmondsche Gebakkroam heeft al tientallen jaren een ‘vaste’ winterseizoensplek op de kop van de Markt. Zij verdienen zo’n contract vindt de partij. Lees verder »

24reacties

In Brandevoort plaatst mHome vanaf begin volgend jaar 52 modulaire duurzame woningen. De 3-kamer woningen zijn bestemd voor de verhuur en geschikt voor 1 à 2-persoons huishoudens. De woningen zijn helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. In dit nieuwe gedeelte van deze wijk realiseert Brainport Smart District een ‘proeftuin’ voor wonen en werken. Het project van mHome is een mix van sociale huur en vrije sectorhuur. Ook creëert zorginstelling ORO 6 Begeleid Wonen-plekken voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees verder »

47reacties

Bert van Sas van GroenLinks stelde 4 schriftelijke vragen aan B&W over de volgens zijn fractie onacceptabele vuurwerkoverlast die nu al weer is begonnen. 
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

27reacties

Martijn Rieter van Helder Helmond stelde 7 schriftelijke vragen aan B&W over Mother Nature’s Finest. Vanwege de lockdown is deze winkel aan de Burgemeester van Houtlaan al 11 weken gesloten. Dat moet van de gemeente Helmond zo laat Rieter weten, want het Rijk staat de opening van deze winkel waar medicinale hennepproducten worden verkocht wel toe. Als gevolg daarvan ontvangen zij geen coronasteun. Rieter: “ambtelijk gaat iets gruwelijks fout binnen de gemeente.”
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleidingen en slotwoord. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »