81reacties

Basisontwerp voor het nieuwe stadhuis

Vanavond presenteerde wethouder Harrie van Dijk het basisontwerp voor het Huis voor de Stad. Dat nieuwe gebouw moet over 3 jaar gereed zijn en komt op de plek waar nu het Stadskantoor zit.
Naar verwachting zullen de gemeenteraadsleden dinsdagavond 30 juni besluiten of zij akkoord gaan met dit ontwerp en of zij het de 35 miljoen waard vinden. Dat bedrag betaalt de gemeente nu ook voor het gebruik en onderhoud van de 4 huidige gebouwen. Dat zijn het Stadskantoor, ’t Cour en het pand aan de Zandstraat en Boscotondo (dat inmiddels is verkocht).

Dit ontwerp van het nieuwe stadhuis voldoet aan de criteria die vorig jaar werden vastgelegd, zo meldt de gemeente. Denk daarbij aan criteria als ‘duurzaam’, ’toegankelijk’, ‘economisch vitaal’, ‘flexibel’ en ‘passend bij de stad’. De komende maanden wordt verder gewerkt aan het definitief ontwerp: daarbij worden de Helmonders betrokken. Het is de bedoeling van de wethouder dat we in september mogen meepraten tijdens een (mogelijk online) bijeenkomst.
Bijgaand de 5 beschikbare beelden.

.
.
.
.

Heel veel meer kun je lezen op deze pagina van de gemeentelijke website.

In de reacties hieronder staat een update.