Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

81reacties

Vanavond presenteerde wethouder Harrie van Dijk het basisontwerp voor het Huis voor de Stad. Dat nieuwe gebouw moet over 3 jaar gereed zijn en komt op de plek waar nu het Stadskantoor zit.
Naar verwachting zullen de gemeenteraadsleden dinsdagavond 30 juni besluiten of zij akkoord gaan met dit ontwerp en of zij het de 35 miljoen waard vinden. Dat bedrag betaalt de gemeente nu ook voor het gebruik en onderhoud van de 4 huidige gebouwen. Dat zijn het Stadskantoor, ‘t Cour en het pand aan de Zandstraat en Boscotondo (dat inmiddels is verkocht).
Dit ontwerp van het nieuwe stadhuis voldoet aan de criteria die vorig jaar werden vastgelegd, zo meldt de gemeente. Denk daarbij aan criteria als ‘duurzaam’, ‘toegankelijk’, ‘economisch vitaal’, ‘flexibel’ en ‘passend bij de stad’. De komende maanden wordt verder gewerkt aan het definitief ontwerp: daarbij worden de Helmonders betrokken. Het is de bedoeling van de wethouder dat we in september mogen meepraten tijdens een (mogelijk online) bijeenkomst.
Bijgaand de 5 beschikbare beelden.

.
.
.
.

Heel veel meer kun je lezen op deze pagina van de gemeentelijke website.

In de reacties hieronder staat een update.

81 reacties:

Zo’n 2 a 3 jaar geleden is het stadskantoor verbouwd,hoop zonnepanelen,groen dak,nieuwe zon screens etc.
Hoeveel heeft dat gekost??
Zint eer ge begint hebben wij vroeger geleerd!!

Beantwoorden

Weggegooid geld!!!!

Beantwoorden

Ziet er fantastisch uit!

Bouw binnen budget (zo laag mogelijk), bouw met Helmondse bedrijven, bouw zo sober mogelijk en zorg ervoor dat het het groenste gebouw van de wereld wordt… maak een statement!

Beantwoorden

Bijzonder. Gisteren stond nog op ED dat de gemeente het financieel zo zwaar heeft 🙄

Beantwoorden

Kantoortuinen zijn uit

Beantwoorden

Geld over de balk gooien daar is deze gemeente goed in

Beantwoorden

Waarom

Leg me uit waarom

Is er niet genoeg om aandacht aan te besteden in helmond

Beantwoorden

Stumpers daar hebben ze wel 💶💶💶voor 😡😡😡

Beantwoorden

Dacht dat ze moesten bezuinigen🤔

Beantwoorden

En maar manieren vinden om de mensen meer geld te laten betalen

Beantwoorden

Nondeju, de kost geld, is de wel noddig?

Beantwoorden

weggegooid geld, maar ja t budget zal wel weer opmoeten anders krijgen ze volgend jaar minder…..

Beantwoorden

Ongelooflijk. Hoe is dit ooit goedgekeurd. Zijn belangrijkere zaken en wat doen we met de 2 andere gemeentelijke gebouwen? Leegstand?

Beantwoorden

daar hebben ze welgeld voor

Beantwoorden

Dat noem je basis ???

Beantwoorden

Mooi ontwerp, ik hoop dat ze snel gaan bouwen.

Beantwoorden

De gemeente heeft al wat panden gehad ..net als de Socialedienst of het GAK..en dan staat het leeg..dus Boscotondo is ook weer te klein..snap er niks van ..bezuinigingen dat moeten ze leren.oh vergeten te zeggen belasting kantoor ..ook paar keer verhuist..en Maar leegstand.

Beantwoorden

Kennelijk vind de coalitie van GroenLinks, SP, D66, VVD en lokaal Sterk stenen belangrijker dan mensen. Vooral als men moet bezuinigen op sociaal domein!

37 miljoen voor een naar mijn mening weggegooid alternatief. De bestaande ruimten voldoen, ondanks dat niet alle afdeling bij elkaar liggen.

Daarnaast lijkt mij de invulling van het ontwerp nogal de wensen overlaten. Waar parkeert men? Waarom zo duur? En wellicht dat ze eerst eens informatie kunnen inwinnen bij Woonbedrijf Eindhoven over een bedrijfspand van glas. Want de duurzaamheid gaat er vanaf als je ziet wat de kosten zijn van de airco om de glazenbox koel te houden!

Beantwoorden

Wat heeft de Helmonder eraan?

Beantwoorden

Wat een decadente onzin, geef maar meer geld uit aan de jeugdzorg.

Beantwoorden

Ronduit schandalig en belachelijk wat voor geld Daar nutteloos aan besteed gaat worden!! Maak i.p daarvan meer parkjes of speeltuintje etc geef t terug aan de burgers ..

Beantwoorden

En wij maar betalen betalen betalen Ik zeg dikke onzin om weer iets nieuws neer te zetten

Beantwoorden

Ik vind het belachelijk!!
Nooit tevreden met wat ze hebben!!
Kunnen beter besteden aan een nieuw zwembad (ook een buitenbad) en de leegstand van winkels aanpakken.Zo kan ik wel meer dingen opnoemen

Beantwoorden

En maar janke da bestuur van helmond over geld voor een nieuw voetbalstadion…zo ziedde maar da egoiste met een bult eigebelang voorop staat…geld moet rolle, anders hadde ze er wel fruitella van gemakt….het liefste hullie kant op!!!

Beantwoorden

Voor de twee panden is een koper. Zie het als het kopen van een nieuw huis met een hypotheek. Je betaalt nu bijv. 1000pm voor een oud huis wat helemaal verbouwd moet worden. Of je bouwt iets nieuws waar je straks 800pm voor gaat betalen. Alles nieuw en helemaal klaar voor jaren. Wat zou je dan doen?

Beantwoorden

Is die enorm hoge hal niet peperduur om te verwarmen?

@Wassing op donderdag 11 juni 2020 om 23:22:

Helmond Sport is een commercieel bedrijf dus de Gemeente Helmond MAG ze niet financieel steunen. Toen FC Den Bosch bijna failliet ging en FC Haarlem helemaal hebben ze ook geen steun van de overheid gehad.

Beantwoorden

…. zoete lieve Gerritje…

Beantwoorden

Waarom weer een nieuw gebouw er staan er toch genoeg gebruik alle ruimtes eerst eens nuttig die er leeg staan en kijk eerst eens naar de lasten voor de burgers in u stad bv jeugdzorg geld te kort ,afval moet duurder worden ,enz

Beantwoorden

Nu maar hopen dat al die ambtenaren niet thuis blijven werken, want dan staat er meteen een flink deel van het gebouw leeg. En leegstand hebben we al genoeg in Helmond, dacht ik zo. 😏 Misschien is het een idee het meteen zo te bouwen dat er goedkoop eenpersoonsappartementjes van gemaakt kunnen worden.
Tip: wacht met beslissen over het nieuwe stadshuis tot na de coronacrises. De wereld en ook Helmond ziet er dan anders uit. Echt waar, dat heeft de burgemeester zelf gezegd.

Beantwoorden

Hiervoor is de gemeenteraad het unaniem eens, dit is voor hun eigen hangjeugd. Stelletje imbeciele die geen gevoel hebben voor de maatschappij, en nog nooit voor geld gewerkt hebben!!!

Beantwoorden

@Stef Stevens op donderdag 11 juni 2020 om 23:35:

Er is een derde keus: die paar miljoen die we vingen voor Boscotondo bewaren voor als de gemeente geld te kort komt. Volgens Peggy Vulders stond in de krant dat de gemeente het financieel zwaar heeft…

Beantwoorden

Eerste indruk: van buiten afschuwelijk, van binnen megalomaan.
Aan de buitenkant mis ik als herkenningspunt levensgroot het nieuwe stadslogo (die pleerollen).

Ik sluit me aan bij Leroy (22:36): hoe kan zo’n gebouw duurzaam zijn?

Corona schijnt Helmond nu al € 100 miljoen te kosten. Alleen al dat: met 92.000 inwoners is dat ca. € 1100 per capita of (met een gemiddelde gezinsgrootte van 2,85 personen) ruim € 3000 per gezin, waarbij niet elk gezin een netto betaler zijn.

Stef Stevens (23:35): een nieuw huis voor € 800 p.m.? Waar kan ik intekenen? Alleen als je het oude goed hebt verkocht, maar wie wil die bouwval duur kopen?
Boscotondo levert bij verkoop ook niet op wat Helmond gedacht had!

Andere onzalige ideeën van Helmond (die duurzame afvalverwerking bijv.) kosten de inwoners ook nog bakken met geld…

Beantwoorden

Allemaal geldverspilling

Beantwoorden

Wauw wat een reacties

Beantwoorden

Blijf het thuiswerken stimuleren dan kan er één locatie dicht en de rest renoveren mocht dat echt nodig zijn. Nieuwbouw zou je nu even niet moeten doen. En als er dan toch nieuwbouw moet komen, dit ontwerp is echt niet praktisch (waarom helemaal open tot aan het plafond in het midden van het gebouw).

Beantwoorden

Functionaliteit boven uitstraling stellen. Het is gemeenschapsgeld, maar de Overheid, van gemeentes tot en met Den Haag, vindt het lekker gemakkelijk om te shoppen met andermans geld. Erg jammer.

Beantwoorden

Er staan al veel reacties waarvan ik wil zeggen dat ik het er mee eens ben. Ik kies er twee uit.

@Leroy op donderdag 11 juni 2020 om 22:36:
Als de SP en GroenLinks dit slikken én de kiezer herinnert zich dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, dan durf ik de voorspelling wel aan dat jullie van 11 naar 5 misschien 6 zetels gaan. Dit pikt jullie achterban niet.

@Toverdaas op vrijdag 12 juni 2020 om 03:02:
Je vat best goed samen wat ik wil zeggen. Precies: met de verwachting dat de coronacrises nog een jaar of wat duurt, staan we opgeteld nu al zo’n 100 miljoen in de min. Verdeeld over een 10 jaar is dat 10 miljoen per jaar minder op een begroting van 300 à 400 miljoen. Laten we daarom een beetje zuinig op ons geld zijn, dat komt later nog van pas.

Een belangrijke vraag mijn inziens: waarom die haast wethouder Van Dijk?
Is er een landelijk of Europees subsidiepotje die de gemeente ‘dwingt’ de eerste spade snel de grond in te steken? Zo ja: zeg dat dan! Of is dat een achter-de-handhoudertje voor als de raadsleden richting een nee gaan stemmen? Zo nee: stel dan een zo grote beslissing die blijkbaar veel tegenstand bij de burger oproept, uit! Dat doen we in het normale bedrijfsleven nu ook hoor. En niet zonder reden want kort geld lenen kost nog geen procent. Puntje 😉 is namelijk dat niemand in de gemeenteraad en de rest van Nederland weet hoe de maatschappij er in 2023 uitziet. Dat was zonder corona een beetje te voorspellen, maar niet nu we pás een maand of vier in het coronatijdperk zitten.

Beantwoorden

Zorg eerst maar voor de burgers en ondernemers. Anders is er straks geen Helmond meer.

Beantwoorden

Het hoeveelste stadskantoor is dit wel niet?

Beantwoorden

Ziet er prachtig uit! Maar liggen de prioriteiten momenteel niet ergens anders….?

Beantwoorden

35 miljoen, zullen we eens wedden dat dit bedrag veel meer wordt?

En daarbij, is dit nu echt nodig? In deze tijd? Nu er extra bezuinigd moet gaan worden? Er veel van de Helmonders gevraagd gaat worden de komende jaren? Het “de Braak” sprookje al heel veel meer geld gaat kosten? De gebouwen die nu gebruikt worden nog best mee kunnen?

Ambtenaren moeten niet zo mekkeren en eens tevreden zijn met wat ze hebben.

Beantwoorden

En wij mogen dat als inwoners van de gemeente Helmond weer betalen, en bedankt

Beantwoorden

Echt belachelijk dat geld verkwisten
Jullie zitten goed
Iedereen moet bezuinigen dus jullie ook🤔

Beantwoorden

EEN NIEUW STADHUIS?? Te gek voor woorden! Ik moet me toch iets van het hart nu…

Een aantal jaren geleden heeft deze gemeente o.l.v. Natalie v.d. Zanden een aantal wijkgebouwen waar onder De Terp In Helmond-Noord wegbezuinigd en daar vele vrijwilligers/enthousiastelingen het slachtoffer van gemaakt. Het is diezelfde ouwe Terp die de afgelopen weken een nieuwe metamorfose heeft ondergaan om binnenkort tot een nieuw buurthuis te worden gebombardeerd. Een aantal jaren heeft daar Candy Car in gezeten met een schoonheidssalon en welzijnswerkers, dat was bij voorbaat al een verloren zaak, gedoemd dus tot mislukken. De verbouwing ervan kan ik je zeggen mocht wat kosten. Dat nadat de hele inboedel van die goeie ouwe Terp gesloopt werd…En die had in een aantal jaren ook al het nodige gekost kan ik je hier vertellen.

De boel daarbinnen dus verbouwd en nu na een jaar of 5-6 is die hele ploeg mensen verhuist naar het gebouw er naast, voormalig jeugdcentrum Jovic. Een gebouw dat in 2006 1,6 miljoen heeft gekost en dat zou bij intrek nu 500.000 euro mogen kosten. Maar dat nemen dus een aantal gemeentes nu voor hun rekening. Let wel mensen, ik heb dit allemaal uit een goed onderbouwde en betrouwbare bron. In die ouwe Jovic is jawel… wederom alles verbouwd op kosten van 3-4 gemeentes in deze regio die de boel daar exploiteren. HET MAG wat kosten………Dan de hele (nieuw te bouwen?) Braak is (nog steeds) in opspraak , het zou het te kosten enorme bedrag met meerdere miljoenen overschrijden? Dat had ik van te voren al in kunnen vullen… Deze gemeente heeft een goed beleid in kapitaalvernietiging. Zoals hier aangehaald, het hoeveelste (verbouwde) stadhuis nu onderhand? Het zijn slechts een paar voorbeelden van miljoenen die zijn weggegooid, geld van de belastingbetaler die er voor op draait. Waarschijnlijk is nu al bekend hoeveel duurder de gemeentelijke belastingen volgend jaar weer gaan worden… Hoe lang pikken we dat nog?

Beantwoorden

Hoezo nieuw🤔 hij doet het toch nog steeds…. 🤐

Beantwoorden

Beter geld in lasten verlichting duwen ipv weer een nieuw ontwerp.
Wat is met het gebouw wat nog niet lang is verbouwd.
Of gaan jullie dan sneller werken in het nieuw gebouw?? Dan kan het wel een voordeel zijn 😂

Beantwoorden

Als ik het zo lees: nieuwe verkiezingen, de mensen staan niet meer achter de gemeenteraad.

Beantwoorden
Bert van Scherpenzeel

Mag wat kosten , staat het ander op instorten ? Zo zie je dat alles om uittelijk moet gaan , als het maar hip is en andere stede gaan denken sow die hebben het goed voor elkaar dat zit er modern uit daar moeten we zijn . Als je nu gewoon blijft waar je zit en het geld aan de mensen of projecten die het nodig hebben uitgeeft bijv kleine ondernemers helpen in deze tijd die zorgen dat de stad bruizend blijft .
Groot pand zorgt niet altijd dat het gezellig wordt en de mensen bij elkaar brengt

Beantwoorden

Ik vind het nieuwe ontwerp er prachtig uitzien. Met de tijd mee. En straks alles weer onder één dak. Niet meer de stadswinkel bij de bioscoop, WMO op het hoogeind en de rest op de heuvel.
Kost wat, maar er komen ook gebouwen beschikbaar voor andere doeleinden.

Beantwoorden

leuke omgeving voor cyberambtenaren

Beantwoorden

Schitterend

Beantwoorden

Het mag inderdaad wat geld kosten.
Het nieuwe kantoor zorgt wel voor werkgelegenheid en de oude kantoren worden verbouwd wat ook werkgelegenheid bied.
Dus het geld stroomt niet 1 kant op zoals veel mensen denken.
Als geen een gemeente iets inversteerd dan komt het ook niet goed.
Oke er zal altijd wel 1 blunder tussen zitten.

Beantwoorden

Alweer een nieuw gebouw? Hand op de knip graag! Er komt een economische crisis aan, mochten B&W de corona crisis, waar we nog in zitten, zijn vergeten!

Beantwoorden

Waarom een nieuw gebouw. Wat is er mis met waar jullie nu zitten 🤷🏼‍♀️

Beantwoorden

Nieuw voetbal stadion gaat niet door, maar wel dit gebouw willen zetten wat niet eens in Helmond past beetje overdreven nie ??

Beantwoorden

Weg gegooid geld. Daar gaat ons eigen burger geld. Waarom de burger zelf niet laten beslissen of we dit wel willen, tis tenslotte ons eigen geld. Gaan de gemeentelijke kosten weer omhoog, pand zal toch terug verdiend moeten worden.

Beantwoorden
Stefan Fabeltjeskrant

Zijn wel betere dingen in stad die aandacht nodig hebben maar daar geen geld voor hoop mensen eens goed gaan nadenken als weer mogen stemmen

Beantwoorden

Thuis werken ambtenaren! Dat is de nieuwe standaard. Dus we hebben geen nieuwe blokkendoos nodig. Lekker thuis in je onderbroek achter de laptop en ondertussen wat klussen in de tuin is het nieuwe normaal voor overheid stumperds die wel gewoon hun salaris krijgen en snakken naar vakantie in het buitenland met het vliegtuig.

Beantwoorden

Update:
Gemeente hoort graag je mening over 5 aspecten van nieuwe stadhuis
Met 29 stemmen voor en 6 stemmen tegen keurde de gemeenteraad in juni het basisontwerp voor het nieuwe stadhuis goed (agendapunt 14). Ook helemaal bovenaan staat meer informatie over dat ontwerp.
De gemeente is de plannen nu verder aan het uitwerken en vraagt Helmonders mee te denken over de volgende 5 aspecten:

  • hoe we het voorplein gaan inrichten…
  • hoe we het publieke gedeelte gaan inrichten…
  • hoe we het gebouw ‘typisch Helmonds’ kunnen maken…
  • hoe we onze inwoners straks gaan ontvangen…
  • welke voorzieningen er in het gebouw komen…

Donderdagavond 24 september kun je daarover meedenken in het Stadskantoor aan de Weg op den Heuvel. Via dit formulier dien je je daarvoor aan te melden.
Wil je echter geen 2 weken wachten: je kunt je mening over die aspecten van het nieuwe stadhuis nu al in een reactie hieronder geven. Dat kan zonder inloggen of iets dergelijks (voor wie dat nog niet wist).

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 9 september 2020 om 16:16:

Veel te veel glas. Hoe hou je dat koel in de zomer met die hoge temperaturen? Kost klauwen vol geld.

Beantwoorden

Keuze 6. Gewoon een rechthoekig of vierkant gebouw zonder poespas die reeds bestaat. Scheelt een hoop kosten… puur prestigeprojectje. Er zijn toch wel belangrijkere dingen waar helmond het geld in kan stoppen?

Beantwoorden

Zinloos. Gebruik het geld ergens anders voor!

Beantwoorden

Ik denk dat het ontwerp achterhaald gaat zijn, door de coronocrisis komen we tot hele nieuwe inzichten, flexibel werken, thuiswerken etc etc.

Beantwoorden

Alles zo goedkoop mogelijk
Echt geld verspilling

Beantwoorden

Ik zal niet meestemmen. Ik denk dat er veel belangrijkere zaken zijn. Dat gemeentehuis nu staat nog geen 25 jaar, gewoon nog even zo laten.
Meer thuiswerkenis ook een optie. Rijbewijzen en andere documenten zouden volledig met Digid aangevraagd kunnen worden, het opsturen kan per post in neutrale enveloppen of bij een afhaalpunt. Geboorte en overlijden kan ook via Digid.

Beantwoorden

Belachelijk!! Pure geld verspilling is het 😠
Blijf lekker zitten waar je zit en knap het dan op als dat zo nodig moet.
Geef het geld aan iets nuttigs uit zoals het behoud van oude panden ipv alles meteen te slopen!!!
Kansloze figuren daar in de gemeente….😓

Beantwoorden

Mijn ervaring met de Gemeente Helmond is dat ze de schijn wekken dat je mee mag denken maar dat er in werkelijkheid niets wordt gedaan met de mening van de burgers. Waarom hier dan energie in steken?

Beantwoorden

De gemeente Helmond heeft Transparantie hoog in het vaandel staan. Gezien de reacties hier op dit forum en het blijkbaar zo’n goed idee was om te verhuizen is er iets toch goed misgegaan met de communicatie naar de burger toe. Naar nu blijkt is er zeer weinig draagvlak en zou de Gemeente hier toch zijn conclusies uit moeten trekken? Ook het hele circus omtrent het Voetbalstadion, wat er ook zo nodig ‘moet: komen, de huidige financiële draagkracht van de Gemeente en de onzekere tijd waar we nu inzitten, geeft mij in ieder geval weinig vertrouwen in dit project. Wellicht zou de Gemeente ook kunnen kijken naar het bedrijfsleven zoals bijv. multinationals als een Fujitsu en Siemens, die flink het mes zetten in grootschalige kantoorruimten i.v.m. het overstappen op het ‘nieuwe’ werken. Wat niet alleen een besparing oplevert in vierkante meters, maar ook besparing in alles wat in een kantoor staat.

Beantwoorden

OK, voor het gemak gaat de gemeente maar even voorbij aan de kosten van mij als extern adviseur.
Voor niets gaat de zon op!

Dus als ze interesse hebben in mijn advies dan kunnen ze mij benaderen en zal ik graag een offerte opstellen (die naar goed gebruik ook weer 2,5x duurder uitvalt)

Beantwoorden

35 miljoen voor de huisvesting, dat is erg veel geld. Waarom kan deze dure jas niet een mooie, goed zittende jas worden met een veel lager prijskaartje? Het geld is van alle inwoners, wij allen betalen dat. Kies de positie van al die stadsgenoten die hun jas niet en nooit bij een dure winkel kunnen kopen en leef niet op een ivoren toren. Onze raad wil of kan niet van die toren af, men koos op het moment dat er gekozen kon worden voor opnieuw de dure jas. Ik noem dat elitaire politiek en dat staat ver af van onze Helmondse geschiedenis.

Beantwoorden

Ik snap echt niet dat als er zoveel mensen tegen zijn dat het er dan nog steeds gewoon door heen gedrukt wordt en het geld gewoon wordt weg gegooid en dan ook nog het lef hebben om onze meningen te vragen over ontwerp aspecten 🤣🤣 alsof daar naar wordt geluisterd

Beantwoorden

Tijdens een inspraak avond voor omwonenden werden ook alle zorgen, meningen, en ideeen zo de prullenbak ingeveegd. Was echt verspilde tijd….

Beantwoorden

We kunnen zeggen wat we willen maar de helmonders hebben niets inte brengen. B enw doen wat ze zelf willen.Het enige waar wij goed voor zijn is onze portemonaie open houden zodat ze kunnen graaien.

Beantwoorden

Volgens mij waren ALLE reacties al negatief toen de plannen bekend werde gemaakt hier en door de gemeente.
Dus waarom nu weer de vraag wat de inwoners vinden???
Er word totaal NIET naar geluisterd.

Beantwoorden

Jongen jongen,wat een knappe architect zeg. Hebben we niks anders?????????

Beantwoorden

De gemeente kan beter niks vragen want ze doen toch niet luisteren naar de mening van de inwoners

Beantwoorden

Prachtig!!!

Beantwoorden

@Marion Jansen op donderdag 11 juni 2020 om 22:05:

Bezuinigen door overheid betekent meestal niet dat er minder geld wordt uitgegeven, maar dat de burger meer belasting moet betalen.

Beantwoorden

Ahhhh wa mooi kunnen de personeel daar ook weer heel de dag rondlopen en lopen niksen

Beantwoorden

@Apenzaad hahaha rondkomen en vooruitkomen met al dat trappenwerk.

Beantwoorden

Zoals voorspeld weer 3,3 miljoen erbij, hoppa!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *