Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmond Sport

19reacties

Voorzitter Van Esch licht prijsverhoging toe

“We moeten het samen doen.” Aan het woord is Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport. De praeses vertelt over de beoogde prijsverhoging van de seizoenkaarten van Helmond Sport voor het volgend seizoen.
Van Esch meldt dat de goedkoopste seizoenkaart nu 199 euro kost en dat mogelijk 220 of 225 euro kan gaan worden. De exacte prijs is nog niet bekend. Hoeveel de duurste seizoenkaart wordt weet hij niet uit zijn hoofd. “In uiterste noodzaak is het zo dat als er mensen zijn die hem echt niet kunnen betalen: meld je dan bij ons. Dan kijken we of we er een mouw aan kunnen passen bijvoorbeeld door een gespreide betaling.”Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Volgend seizoen geen MVV-publiek?

Voorzitter Philippe van Esch vindt het heel teleurstellend wat er gisteravond gebeurde tijdens het duel Helmond Sport-MVV. “Het begon als een hele mooie avond met de 1 minuut stilte voor het overleden bestuurslid Pieter-Paul Saasen. Daarna werd de wedstrijd ontsierd door het vuurwerk in de 16de minuut. Heel teleurstellend!”
Er waren tal van maatregelen genomen, politie in uniform en in burger, behoorlijk wat stewards meegekomen van de zijde van MVV en het fouilleren door de stewards van Helmond Sport.Lees verder »

1reactie

Meijers was overtuigd van kampioenschap

Eergisteren was het exact 10 jaar geleden dat Helmond Sport voor de laatste keer in de eerste divisie op kop stond. Wij refereerden er op Facebook al aan. Uiteraard is een reactie van toenmalig coach Eric Meijers op zijn plaats, waarvan bij deze acte de préséance. Goedgehumeurd sprak hij met warme woorden over zijn periode in het Helmondse.Lees verder »

14reacties

Contract getekend voor bouw MFSA De Braak

Sportpark De Braak ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Het zetten van de handtekeningen van de aannemers en de gemeente Helmond eergisteren onder de aannemingsovereenkomst is de officiële start van de realisatie van de MFSA (MultiFunctionele SportAccomodatie) De Braak. Daarover werd de gemeenteraad via deze RaadsInformatieBrief (pdf) geïnformeerd.Lees verder »

8reacties

‘Veiligere wedstrijden van Helmond Sport’

Voetbalwedstrijden van Helmond Sport laten verlopen in een sportieve en veilige sfeer. Dat is de doelstelling van het Convenant Betaald Voetbal 2022 dat vanochtend werd ondertekend. Dat gebeurde door Helmond Sport, Supportersvereniging Helmond Sport, de gemeente Helmond, de politie-eenheid Oost-Brabant en het Openbaar Ministerie Oost-Brabant.Lees verder »

11reacties

Alana bij Helmond Sport – ADO

Laat ik bij het belangrijkste beginnen. Mocht je een echte voetbalfan zijn, dan kun je deze column beter overslaan. Want ik heb er ‘de ballen’ verstand van.
Ik keek het in de tijd dat Edgar Davids nog bij het Nederlands Efltal voetbalde. Uiteindelijk deden we zoveel jaar niet mee en keek ik alleen nog maar als anderen het aan hadden staan.Lees verder »

14reacties

Trainer Swinnen stopt bij Helmond Sport

Naar aanleiding van de teleurstellende resultaten en de stand op de ranglijst (de nummer 19 van 20 in de Keuken Kampioen Divisie) is besloten om de samenwerking tussen hoofdtrainer Sven Swinnen en Helmond Sport met onmiddellijke ingang te beëindigen. Dat is in onderling overleg gebeurd aldus de club. Spelers en staf zijn daarover vanochtend geïnformeerd. De komende weken gaan de rood-zwarten in alle rust op zoek naar een vervanger van de 47-jarige Belg die in februari aantrad als hoofdtrainer.Lees verder »

8reacties

“Ik hou het op een 2-2”

“De mooiste derby die ik op De Braak zag was in 2008 toen Helmond Sport met 4-3 van FC Eindhoven won.” Aan het woord is Maarten Driessen die al vele derby’s meemaakte. Inderdaad, die wedstrijd was een ware Hitchcock-thriller. De rood-zwarten kwamen met 2-0 voor, stonden daarna met 2-3 achter en in de 95ste minuut maakte Youssef Chida de 4-3.Lees verder »

1reactie

Essanoussi: “Een grote club kan altijd nog”

Wassim Essanoussi is een creatieve linksbenige voetballer met een goeie techniek. Hij kan als aanvallende middenvelder uit de voeten maar ook hangend op rechts. In het verleden speelde hij in de jeugdopleiding van Helmond Sport.
Door tussenkomst van zijn neef Faiz Essakkati (van de Helmondse Voetbalschool) keert hij dit seizoen op het oude nest terug. “Helmond Sport vroeg aan Faiz hoe het met mij zat en daarop belden ze mij. Mijn neef was later ook bij de contractonderhandelingen aanwezig.”Lees verder »

4reacties

Stille kracht op De Braak

Het verhaal ‘Rachid Tijani’ is de geschiedenis over 1 van de vrijwilligers die zich belangeloos wegcijferen voor de maatschappij. Rachid mag je de stille kracht op De Braak noemen. Zowel bij de profs als bij de amateurs. Hij is een man van weinig woorden maar een gouwe voor de Helmondse voetbalwereld. Op een regenachtige maandag sprak de weblog met Tijani in de Business Club van Helmond Sport onder het genot van een bakkie koffie.Lees verder »

11reacties

“Mijn moeder is nummer 1”

Tarik Essakkati is 1 van de grote talenten van Helmond Sport. Samen met 4 andere jeugdspelers kreeg hij in april een contract aangeboden. De weblog sprak met hem op een regenachtige vrijdagmiddag in mei. Het was zijn eerste uitgebreide interview met de reguliere pers. Toch was Tarik niet zenuwachtig. Eerlijk en zelfbewust vertelde hij over zijn nog jonge voetballeven.Lees verder »

36reacties

Ongeregeldheden na voetbalwedstrijd

Na de wedstrijd Helmond Sport – FC Den Bosch gisteravond zijn tientallen supporters met elkaar op de vuist gegaan en ontstond er een agressieve en dreigende situatie. De politie zette fors meer mensen in om de situatie onder controle te krijgen. Om 01.14 uur meldde de politiewoordvoering dat de situatie in Helmond inmiddels weer rustig was. Of er aanhoudingen zijn verricht vanwege deze ongeregeldheden is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt.Lees verder »

2reacties

Reünie 6 mei ook eerbetoon aan Notermans

Jan Notermans wordt door velen beschouwd als de succesvolste coach ooit van Helmond Sport. De rood/witten behaalden onder zijn hoede in het seizoen 1981-1982 het kampioenschap in de eerste divisie. Een mooi resultaat zeker gezien het feit dat de club dat seizoen lange tijd de enige ongeslagen ploeg in het West-Europese profvoetbal was. Het seizoen ervoor won Helmond Sport onder Notermans’ leiding bijna de vierde periodetitel en in de jaargang 1982-1983 handhaafden de Helmonders zich in de Eredivisie. Dit alles mag je met een gerust hart een uitstekende prestatie noemen, eentje die nooit meer geëvenaard is.Lees verder »

13reacties

“Kampioenselftal begon erin te geloven”

Met enthousiasme haalt William Verkoelen van Helmond Sport met de weblog herinneringen op over de promotie op 1 mei 1982. Dat is zondag dus exact 40 jaar geleden. Zelfs een diehardsupporter als William moest even zijn geheugen op laten frissen. Dit gebeurde door Helmond Sport-kenner Wilko van Tilburg. 
Wilko praatte hem onder andere bij over de goede voorbereiding voor dat seizoen. Zo werd tegen de nationale selectie van Polen nipt met 1-2 verloren. Een uitstekende prestatie als je je realiseert dat deze ploeg het jaar erop de halve finale van het WK in Spanje bereikte waarin ze met 0-2 verloren van de latere wereldkampioen Italië. Ook de 4-0 overwinning tegen eredivisionist FC Den Haag mag niet onvermeld blijven. Kortom, er leek iets moois op De Braak op te bloeien.Lees verder »

10reacties

Biografie over oud-trainer Helmond Sport

Volgende week vrijdag wordt het boek Van kroonprins tot kutkeeper gepresenteerd: de biografie over Eric Meijers. Hij was deze eeuw 1 van de succesvolste trainers van Helmond Sport. Meijers werd daarna landelijk vooral bekend door het programma Veronica Inside (en alle opvolgers). Bij deze praattafel wordt tot op heden de door hem gebruikte krachttermen in de documentaire Voetbal is Oorlog (over het reilen en zeilen van voetbalclub Achilles’29) veelvuldig herhaald en heeft het vaste trio aan tafel daarover telkens weer de grootste lol. We gingen naar Nijmegen om de 58-jarige thuis te interviewen over vooral zijn tijd bij Onze club. Lees verder »

8reacties

Oud-manager Helmond Sport wil politiek in

Bij Helmonder Gijs de Ruijter staat een groot gedeelte van zijn leven in het teken van sport, met een voorliefde voor voetbal. Van 1992 tot 1995 was hij algemeen manager van Helmond Sport. Bij deze club maakte De Ruijter coaches mee als Frans Körver, Henk Rayer en Adrie Koster.
Achter de aanstelling van Koster zit nog een verhaal. Aanvankelijk hadden de rood/zwarten Huub Stevens in het vizier. Dat zou dan diens eerste baan als hoofdcoach worden. Er liepen reeds vergevorderde onderhandelingen. De geboren Limburger koos na het ontslag van Adrie Koster door Roda JC echter voor de club uit Kerkrade en Koster kwam naar Helmond. De interesse van Helmond Sport in Stevens getuigde van een goede kijk. Want Stevens won enkele jaren later met Schalke 04 de UEFA Cup en werd in het seizoen 2000/2001 op een haar na kampioen in de Bundesliga. Lees verder »

18reacties

Ludieke actie Rond de Toss met Otto Versfeld

Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie blijft het wedstrijdboekje Rond de Toss voor Helmond Sport behouden. De actie leverde tot nu toe ruim 5 duizend euro én enkele nieuwe sponsors op. De kers op de taart volgt echter nu: iedereen kan op de koffie met een broodje bij de legendarische Helmond Sport-keeper Otto Versfeld.
Zondag 5 december 1982 staat nog altijd op het netvlies van Versfeld gebrand. Uit bij Ajax kreeg de thuisclub een penalty, waarbij niemand minder dan Johan Cruijff achter de bal ging staan. Na het fluitje schoot hij die echter niet op goal, maar tikte ‘m breed op Jesper Olsen. Die gaf hem terug waarna Cruijff eenvoudig kon binnentikken. Curieus natuurlijk, zie ook de bewegende beelden. Nog (bijna) nooit vertoond, zo’n penalty, en ook Versfeld ging daarom de hele wereld over.Lees verder »

5reacties

“Goed ondernemer verwondert zich altijd”

Philippe van Esch is vooral bekend als voorzitter van Helmond Sport en CEO van Vescom Groep. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt interieurproducten en werd in de jaren 60 opgericht door zijn vader Joop. Die vertrok destijds bij het Helmondse Hatéma op de Engelseweg en maakte Vescom tot een gigantisch succes met inmiddels meer dan 350 medewerkers. Het hoofdkantoor zit in Deurne. Er zijn tal van dépendances in het buitenland en ook Helmond heeft een vestiging op de Speltdijk op het industrieterrein. Lees verder »

3reacties

“Stadionspeaker stond op mijn bucketlist”

Op Aswoensdag 2013 werd Martie Jeuken door Fons Hasselman gevraagd of hij de vrijdag erop in wou vallen als stadionspeaker bij de wedstrijd Helmond Sport – FC Emmen. De eigenlijke omroeper Pieter Klumpers was namelijk ziek. Hasselman was hoofd van de beveiliging bij Helmond Sport en kende Jeuken van SV Someren. Hij vroeg hem waarschijnlijk om diens harde forse stem die fijn in het gehoor ligt.Lees verder »

5reacties

Beekmans, Helmonder en Gemertenaar

Tonnie Beekmans, bij velen bekend als Mister Helmond Sport, speelde er tussen 1968 en 1981 in totaliteit 381 officiële wedstrijden. Dit is een record dat waarschijnlijk nooit meer gebroken gaat worden. Tonnie is 1 en al voetbal. Welk gespreksonderwerp je te huize Beekmans ook aansnijdt het komt altijd bij voetbal uit. Tegen De weblog van Helmond praat hij over zijn voetbalverleden. Een historie met tal van anekdotes en af en toe een droevig momentje. Lees verder »