Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.680 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

36reacties

Na de wedstrijd Helmond Sport – FC Den Bosch gisteravond zijn tientallen supporters met elkaar op de vuist gegaan en ontstond er een agressieve en dreigende situatie. De politie zette fors meer mensen in om de situatie onder controle te krijgen. Om 01.14 uur meldde de politiewoordvoering dat de situatie in Helmond inmiddels weer rustig was. Of er aanhoudingen zijn verricht vanwege deze ongeregeldheden is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt.
Dit alles gebeurde na een 1-1 gelijkspel in een goed gevulde Braak waarbij ook supporters uit Den Bosch in grote getale aanwezig waren. Deze laatste wedstrijd van het seizoen stond in het teken stond van het 40-jarige jubileum van de promotie van Helmond Sport in 1982 naar de eredivisie.

In de reacties hieronder staan updates.

36 reacties:

Vandaar al die politieauto’s gisteravond vanuit Eindhoven.

Beantwoorden

moete ok nie as tegnstander in het supporteshome van HS KOMME dan vraag je om trubbel

Beantwoorden

Ah, dat waren de enorme colonne van sirenes die ik hoorde…
Gezellig man, voetbal 😵

En vervolgens klagen dat we te weinig politie zien, doordeweeks op straat en in de wijken…..tsja, die worden opgetrommeld voor alle voetbal- en andere rellen…. Dan zijn ze door de uren heen. En dus niet meer in de wijken…

Beantwoorden

Ze zetten Helmond weer geweldig op de kaart…..de rode wel te verstaan 🤬🤬🤬

Beantwoorden

Van den Bosch zochten de confrontatie en zijn zelf door de hekken naar het supportershome gegaan. Dus hier valt de kant van HS niks te verwijten. Meteen die rare reacties. Volgend jaar een beter elftal met een mooiere klassering, steun ze dan verdomme als Helmonders eens ipv altijd die negativiteit!

Beantwoorden
Robin van der Wijst

Ik snap niet dat er nog geen clubs opgeheven worden na zulke dingen. Dit kost teveel belastinggeld dmv politieinzet.
We verbieden toch ook motorclubs?

Beantwoorden

Update 1:
Politieagenten bekogeld met vuurwerk, stenen en blikjes bier
Nadat de 2 supportersgroepen elkaar opzochten en naar het leven stonden (zie de beelden onderaan), wist de politie tussen de 2 groepen te komen en ze uit elkaar te houden. Zo kon een grotere clash tussen de groepen voorkomen worden.
Toen die klus geklaard was, richtte de agressie van de supporters zich op de agenten en de politiehonden. Die werden bekogeld met vuurwerk, stenen en blikjes bier. Ook werd met broekriemen geslagen om agenten en politiehonden te raken. Er werden van meerdere politievoertuigen onder meer de ruiten vernield. Dat verscheidende relzoekers een bivakmuts bij zich hadden, zegt ook iets over hoe het rellen was voorbereid aldus de politiewoordvoerder.
Er raakte 1 agent lichtgewond nadat die een blikje tegen het hoofd gegooid kreeg. Verschillende agenten gaan aangifte doen van (poging tot) mishandeling en bedreiging. De politie heeft tot op dit moment nog geen supporters aangehouden. “Maar we hebben bodycambeelden en meerdere inlichtingen die ons gaan helpen om deze raddraaiers te herkennen en aan te houden. Want geweld tegen hulpverleners tolereren we niet.”

Beantwoorden

Helmond sport fans, de grootste clowns van nederland. Manmanman

Beantwoorden

Wat triest, triest, triest. Een geweldige jubileumdag is naar de klote geholpen. Wat zullen al die oud-spelers en hun vrouwen hebben genoten van die klojo’s. Wat geven ze de politiek weer een goed argument op een presenteerblaadje om tegen het nieuwe stadion te zijn. Met zulke supporters heb je geen vijanden meer nodig.

Beantwoorden

Al die zuurpruimen die hier negatief reageren richting de fans van Helmond sport hebben geen idee wat er plaats heeft gevonden. Feit is dat Bosschenaren met bivakmutsen op hun kop( dat soort gasten hebben een kop) nietsvermoedende supporters van Helmond Sport hebben aangevallen daarop is er door een flinke groep gereageerd in eerste instantie om medesupporters te beschermen ( vrouwen , kinderen ouderen etc..) dat het daarna nog lang onrustig blijft en agenten aangevallen worden slaat nergens op natuurlijk maar het lont is door die malloten met bivakmutsen op hun kop in het vat gestoken en die moeten kneiterhard aangepakt worden !

Beantwoorden

De politie heeft dus escalerend gewerkt.

Beter was het geweest om bv Wel mensen op te pakken, vooral en metname dus die Den Bosch debielen met hun bivakmutsen.
Hoe moeilijk toch weer… Maar de politie zegt al trots te zijn met mogelijke bodycambeelden.

Bij dit soort vandalisme dient het recht meteen toegepast te worden, die lui oppakken dus.
Maar dat was bewust al Niet de insteek.

Beantwoorden

Update 2:
Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport over de ongeregeldheden: “We weten nog niet wat er precies aan de hand was. Dat zijn we nog aan het onderzoeken. Het leek een prachtige avond te worden, het stadion zat lekker vol en het kampioensteam was op een mooie wijze gehuldigd. We balen gigantisch!”

Beantwoorden

Laffe honden van den bosch om zo opeens onverwachts aan te vallen. Wat kregen ze flink klappen stumpers echt. Wat sta je dan als Den Bosch stad voor schut.

Beantwoorden

De smoesverhalen zijn er alweer hoor. “Zij begonnen”…”komt door de politie”…”kinderen beschermen”.
Sodeflikker op, het gros van dit tuig zijn gefrustreerde, doorgesnoven en/of beschonken laagopgeleide idioten. Verspilling van gemeenschapsgeld zo’n nietspresterendenvoetbalclub op amateurniveau. Opdoeken die handel

Beantwoorden

@Berry op zaterdag 7 mei 2022 om 14:51:

Precies. Waar er twee vechten zijn er twee schuld zei mijn moeder altijd. Maar als de Helmond Sport supporters niks fouts deden dan zich verdedigen, dan zal er ook niemand van opgepakt worden. 🙂
Ik herken er eentje op het filmpje van Dumpert, dat is veel duidelijker. Maar mij hoor je niet zeggen hoe die heet. Ik ben geen verraaierd. 🙂

https://www.dumpert.nl/item/100029937_d32a5502

Beantwoorden

Ik mag hopen dat die kopschoppers zichzelf aangeven bij het zien van de beelden. Iemand die op de grond ligt tegen het hoofd schoppen…laffer dan laf.

We zien weer dat ons belastinggeld goed besteed wordt. Gemeente Helmond: steun voor minder geld de breedtesport in Helmond en verhuur een veld aan HVV. Een club met 3x meer historie dan dit lachertje van het betaald voetbal.

Beantwoorden

Ik was er zelf bij en Helmond sport support hun club en Den Bosch hoeft niet zo binnen te komen vallen op ons terrein waar hun niks te zoeken hebben dus ze hebben er zelf om gevraagd ik heb alles van dichtbij zien gebeuren

Beantwoorden

@Anyscha op zaterdag 7 mei 2022 om 15:37:

Leer eerst eens een fatsoenlijke Nederlandse zin te typen, voordat je met dit soort domme praat komt.

Beantwoorden

@Geelzwarte op zaterdag 7 mei 2022 om 15:25:

Misschien een domme vraag, maar zijn die kopschoppers van Helmond Sport-zijde of van Den Bosch-zijde? Want zoiets vind ik ook heel erg laf, lijkt wel zoals toen onder de Traverse een paar jaar geleden.

Beantwoorden

@Geelzwarte Laat me niet lachen. Gelukkig heeft onze gemeente wat dat betreft meer verstand.

Verder 100% eens met Robin van der Wijst, zeer goed geformuleerd wat mij betreft.

En als de (Eindhovense!) politie nou eens gewoon haar werk doet, waren die van Den Bosch gisteren helemaal niet bij dat café gekomen. Met hun bivakmutsen.
Falende uitvoering en dan weer lekker een ongenuanceerde beeldvorming neerzetten. Alweer. Politie je beste vriend? Helaas al heel lang niet meer. En dat helaas meen ik oprecht.

Beantwoorden
Fanatieke HS-er, géén hooligan, w

Oh ja,

Behalve het zeer kleine groepje raddraaiers; hulde aan de drieënhalf duizend Helmonders en een aantal Bosschenaren die er gisteren een geweldig voetbalfeest van hebben gemaakt.

Laat dat ook gezegd zijn.

Beantwoorden
Fanatieke HS-er, géén hooligan

@ Fanatieke HS-er, de politie is geen vriend van HS supporters. Ik ken ook HS supporters die tegen de politie hebben zitten rellen dus doe niet alsof het allemaal lieverdjes zijn.

Beantwoorden

@Mark

Nee, er wordt nu een beeld geschetst alsof er een substantieel onderdeel van de HS-supporters rellers zijn. Dat is natuurlijk niet zo en ook jij zult dat echt wel weten. FCDB-“fans” komen de boel verstieren, politie grijpt te laat en niet goed in en waar hebben we het weer over? Dat de Helmonders weer tuig zijn.

Dus doet het HS-bashen, waar vele toetsenbordhelden nogal plezier in hebben, vooral veel pijn. Verdienen club en stad niet.

Beantwoorden
Fanatieke HS-er, géén hooligan

In de meeste stadions hebben ze een apart gedeelte voor de “downies”. En op de braak komen alleen maar zwakzinnigen. Als ze mij zo tegen mijn kop zouden schoppen en ik zou later de beelden zien, dan heb ik geen politie meer nodig. Al moet ik 3 jaar in den Bosch of Helmond rondhangen, vroeg of laat vind ik je.

Beantwoorden

@Geelzwarte op zaterdag 7 mei 2022 om 15:25:

veld verhuren aan HVV?? wanneer er een speler van HVV 1 voorop staat bij het vechten en overigens net een schorsing van 9 maanden aan zijn broek heeft hangen?? Laat de Geelzwarten eerst maar eens laten zien dat ze een toekomst hebben.

Beantwoorden

Update 3:
2 Aanhoudingen in verband met de rellen
Naar aanleiding van de rellen na de wedstrijd Helmond Sport en FC Den Bosch op 6 mei pakte de politie vandaag een 22-jarige verdachte uit Rosmalen en een 35-jarige verdachte uit Den Bosch op. Tijdens die rellen richtte de agressie zich ook tegen de politie. Er werd met straatstenen, vuurwerk en drankblikjes naar agenten gegooid. Ook gebruikten supporters broekriemen om politiemensen en politiehonden te slaan en zijn van 6 politievoertuigen ramen ingegooid. “Vanzelfsprekend heeft dit geweld veel impact gehad op de betrokken collega’s” zo meldt de politiewoordvoering.
Onder meer op basis van beschikbare camerabeelden konden deze eerste raddraaiers worden opgepakt. Naast het bekijken van de camerabeelden wordt ook onderzoek gedaan naar de beelden van de bodycams van de aanwezige agenten. De politie sluit daarom niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. De politie: “Mogelijk worden de beelden in een later stadium openbaar gemaakt. Wil je voorkomen dat jij hierop herkenbaar te zien bent? Meld je dan nu bij de politie.”

Beantwoorden

Kevin. Kom na de braak dan op een vrijdag avond. Praatjesmaker

Beantwoorden

Goed teken, tot zover zijn er geen Helmond-hooligans gepakt. 🙂

Beantwoorden

Update 4:
Politie geeft camerabeelden vrij van 17 verdachten van de rellen

Na de wedstrijd Helmond Sport – FC Den Bosch richtte de agressie van de  supportersgroepen van beide voetbalclubs zich onder meer tegen de politieagenten. Naar aanleiding van deze rellen werden al 2 verdachten opgepakt (zie update 3 hierboven). De politie is op zoek naar 17 andere nog niet geïdentificeerde verdachten. Zij worden allen verdacht van openlijke geweldpleging of bedreiging. 
Van al deze verdachten zijn camerabeelden vrijgegeven die hieronder met 1 of meer foto’s staan. Daarbij staat van iedere verdachte een uniek nummer. Denk jij 1 of meer van de verdachten te herkennen, dan vraagt het rechercheteam dat (met het juiste nummer) aan hen te melden. Dat kan via 0900 – 8844, anoniem via 0800-7000 en via hun tipformulier.

NNM01:

 

NNM04:

 

NNM05:

 

NNM06:

 

NNM07:

 

NNM08:

 

NNM09:

 

NNM13:

 

NNM15:

 

NNM16:

 

NNM20:

 

NNM23:

 

NNM24:

 

NNM26:

 

NNM11:

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

.

NNM25:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 1 juli 2022 om 16:57:

Goede zet van de politie! 🙂

Beantwoorden

Echt niet normaal, moet je je als Helmonder maar op je bakkes laten slaan en niks terug doen? Al jaren zijn ze hier vogelvrij, bezoekers kunnen van alles flikken, oke, er zal best iemand iets te ver gaan, maar kun je verwachten

Beantwoorden

Da zijn denk ik allemaal supporters van Den Bosch, die van helmond hebben zich alleen maar verdedigd, dat zegt iedereen die erbij was. Dan vindt ik het net wel goed dat de politie ze opspoort. Sluit dat tuig maar op. Is altijd wa met hun. Hopelijk deelt SVHS het ook op hun Facebook.

Beantwoorden

Stel jezelf de vraag! Wat zou jij doen als er +- 15 man in zwart gekleed, klaar om te vechten een aanval inzet op een supporters cafe waar een feest aan de gang is d.m.v ingehuurde dj’s en waarbij ook kinderen en vrouwen buiten zitten

Enige juiste antwoord is zelfverdediging

Beantwoorden

Deze randdebielen moeten gewoon gepakt worden 🤔

Beantwoorden

Update 5:
Politie hield weer 4 relschoppers aan, nog 11 te gaan
Sinds de politie op 1 juli de camerabeelden vrijgaf van 17 relschoppers (zie update 4 hierboven), werden er daarvan 3 aangehouden. Op een andere manier werd er nog een relschopper bekend en opgepakt. Dit viertal bestaat uit een 30-jarige Helmonder en 3 inwoners van Den Bosch met de leeftijden 21, 29 en 30 jaar. Dat liet de politie aan de weblog weten.
Deze mannen zitten overigens niet meer vast. Het is aan de officier van justitie om te bepalen of zij zich bij de rechter zullen moeten verantwoorden. Met de 2 verdachten die op 25 mei werden opgepakt (zie update 3), zijn er inmiddels dus in totaal 6 mannen het haasje vanwege de rellen na de wedstrijd Helmond Sport en FC Den Bosch op vrijdag 6 mei.
De politie is nog op zoek naar de onderstaande 11 verdachten. Weet jij meer over (1 van) deze personen, zij waarderen het als je even belt naar 0900 – 8844, het meldt via hun tipformulier of het anoniem doorgeeft via 0800-7000.

Bij update 4 zie je meer en grotere foto’s van deze verdachten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 augustus 2022 om 10:10:

Ik was bij die wedstrijd. Het was een schande en erg disrespectvol om dit te zien gebeuren op zo’n speciale en tot dan mooie dag. Zoals al meerdere mensen zeiden, blijken ze op eentje na van FC Den Bosch te zijn. Vreselijk, waar zit hun verstand en voetbalhart! Hopelijk worden ze allemaal heel snel gearresteerd!

Beantwoorden
partner van oud-speler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *