Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

30reacties

Dames en heren, met een achterstand van 3 punten op Angelique, natasjalex en Porcupine (a.k.a. Noud) begon hij deze ronde. Maar na 11 vragen had hij dat al omgebogen tot een voorsprong van 4 punten op de eerstvolgende, om die voorsprong daarna gestaag uit te bouwen. Drukke nevenactiviteiten dit kwartaal belette hem niet om toch zijn puntjes te blijven pakken. Uiteindelijk behaalde hij een voorsprong van 9 (!) punten op de nummer 2. Let wel: 3 méér dan hij de vorige ronde had op de nummer 2. Vandaag, na een strijd die in de eerste 3 maanden van 2006 op De weblog van Helmond plaatsvond, kunnen wij de rondewinnaar bekendmaken. Zijn naam is Ad.
De officiële eindstand van het eerste kwartaal van 2006 van Het WWWWW-spel, zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk:
20 punten: Ad
zoals d luidt na   11 punten: natasjalex
zoals die de an    10 punten: Solveg
zoals die de anna  9 punten: Angelique
zoals die de annal 7 punten: Porcupine (aka Noud)
zoals die de annal 6 punten: jan willem terbeek
zoals die de annal 3 punten: Angie
zoals die de ann    3 punten: Merke
zoals die de annal 2 punten: Frans
zoals die de annalen zal inga Helga
zoals die daelijk: 02 p unten: Michael

Ad, dat je voor de tweede keer (uniek in de historie van Het WWWWW-spel) won, komt door je kennis van onze stad en je drive het antwoord te scoren. Dat laatste bleek wel uit de punten die jij slim oppakte die óók voor anderen zo voor het oprapen lagen. Of je medekandidaten gunden je die tweede tegel of ….. In je eerste overwinningsspeech schreef je dat die overwinning naar meer smaakte en dat je ook deze ronde graag op je naam zou schrijven. Welnu, je wens kwam uit. Ad, van harte gefeliciteerd met je tweede zege in Het WWWWW-spel. De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Hellemond Walk of Fame vallen je ten deel:

ad-geel

Ook met deze tegel zul je tot in lengte der dagen de voorpagina (en elke andere pagina) van De weblog van Helmond sieren. Solveg maakte ook deze tegel weer mogelijk. Geniet ervan. Het woord is aan de winnaar:


De derde ronde van Het WWWWW-spel zit er weer op. Wederom ben ik als eindwinnaar over de meet gekomen. Hoewel het maar een spelletje is, vind ik het toch altijd leuk om het goede antwoord te geven. Het zoeken naar het goede antwoord is overigens ook best leuk, als ik tenminste weet in welke richting er gezocht moet worden. Gelukkig vinden de meeste andere deelnemers dit ook, wat weer te herleiden is uit het aantal antwoorden dat gegeven wordt bij de “moeilijkere” vragen. Tijdens deze derde ronde vielen er toch weer enkele dingen op. Zo werden er tijdens het antwoord geven toch weer fouten gemaakt. Zelfs ik bezondigde me hieraan. Kijk nog maar eens bij de verkiezingsvraag (vraag 79). Het is soms zo vanzelfsprekend om een bepaalde afkorting te gebruiken, dat je die dan ook meteen overneemt in het antwoord, terwijl er duidelijk staat welke namen er gebruikt moeten worden. Gevolg: antwoord automatisch fout. Het tweede dat mij is opgevallen, is het grote aantal deelnemers (11) dat punten heeft gehaald. Dit mogen er in de volgende ronde best nog meer zijn, maar het is toch leuk om te zien dat meer mensen in staat zijn om punten binnen te halen. Het laatste punt dat ik zou willen aanhalen is de medewerking (lees: grote hulp) die andere deelnemers me gaven. Zo hebben Frans (vraag 72), J.E. Mulder (vraag 74) en Angelique (vraag 82) ervoor gezorgd dat ik met de punten kon gaan lopen. Daarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! Natuurlijk hebben ook de andere deelnemers meegeholpen aan het behalen van dit succes, simpelweg door foute antwoorden te geven. Door die antwoorden kon ik die van mijn “mogelijke-antwoorden-lijstje” strepen. In feite is deze overwinning en “Hellemond Walk of Fame”-tegel ook voor jullie allemaal. Zonder jullie enthousiaste meespelen was het zeker niet zo leuk geweest. Natuurlijk ook nog dank aan het team van De weblog van Helmond voor de leuke vragen in deze ronde (hoewel ze soms wel aan de moeilijke kant waren). Ik kijk alweer uit naar de volgende ronde en nodig iedereen uit om weer een gooi te doen naar zo’n fel begeerde tegel in de “Hellemond Walk of Fame”. Zou het mij lukken om ook de vierde ronde te winnen. Kom maar op met de vragen…

30 reacties:

Ad, Proficiat 😀 😀 😀

Beantwoorden

Ad, ook proficiat van mij met de geleverde prestatie van 2 x achtereen op de 1e plaats eindigen.
Uniek in het bestaan van de weblog van Helmond.
Wat bedoel je met vragen die deze keer wat aan de moeilijke kant waren? Ze zijn toch allemaal opgelost. 😉

Beantwoorden

@Peter W
Uiteindelijk zullen de vragen inderdaad wel opgelost worden.

Beantwoorden

@Ad:
Kun je je bewering dat de vragen deze ronde aan de moeilijke kant waren, ook getalsmatig (vergelijkend met vorige rondes) staven?

Beantwoorden

Ad, wederom gefeliciteerd met de eindoverwinning. Werd in de eerste ronde Peter W , door Jan Traverse, nog als de Armstrong van Helmond gezien, nu lijkt het er op dat jij met de titel aan de haal gaat. 8)

Beantwoorden

@Ad
Overigens zou ik nog maar eens goed kijken wie als eerste het antwoord gaf, dat leidde naar het juiste antwoord op vraag 82. 😉

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud) om 12.12: JIJ durft.

Beantwoorden

@Ad: gefeliciteerd met de overwinning in deze ronde van het WWWWW-spel. Ik ben niet te verleiden om mee te gaan doen,de reden heb ik daarvoor gegeven,maar ik blijf het spel wel volgen natuurlijk. 😀

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a.Noud) om 12.12:uur:
Je schrijft het inderdaad goed. Het lijkt er op. Het is inderdaad niet meer dan dat. Er is en blijft maar 1 Armstrong van Helmond. Nu deze gestopt is dient er zich natuurlijk een opvolger aan. Maar of deze ooit het niveau van Armstrong kan halen betwijfel ik toch ten zeerste? Net als ik ook twijfel over het gebruik van doping bij mijn opvolger. Uit betrouwbare bron mocht ik vernemen dat zijn vrouw de laatste tijd verdacht veel in de apotheek is gesignaleerd. 😀

Beantwoorden

@Peter W
Begint dat al op te vallen dan. De no-claim voor dit jaar kan ik in ieder geval al vergeten. 😮
@Porcupine
Je hebt gelijk. Porcupine, bedankt voor het op de goede wegbrengen.

Beantwoorden

@Ad:
En wij Peter W maar uitlachen toen hij daarmee op de proppen kwam. 😕
De regels zijn natuurlijk duidelijk: producten die op de dopinglijst staan van het IOC zijn illegale hulpmiddellen en dus verboden in Het WWWWW-spel. Ook al is het voor 1 of ander pijntje of verkoudheidje. Moeten we nu (naast de reguliere dopingcontroles) ook vliegende controles gaan invoeren? We zullen Hein Verbruggen eens om advies vragen, die is ons nog een tegendienst verschuldigd ivm de publiciteit die hij kreeg nav vraag 74.

Beantwoorden

nou ad.. hartelijk gefeliciteerd met je eerste plaats en tevens tegel op de walk of fame.. Je verdiend het helemaal hoor! 😀

Beantwoorden

Ad proficiat …

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad, jij weet echt veel van Helmond.

Beantwoorden

@Pieter
Samen met de andere deelnemers komen we wel tot een goede oplossing. 😉

Beantwoorden

@Ad; Gefeliciteerd.

Beantwoorden

Dag allemaal, ik ben weer terug en gelukkig weer een amerikaanse toetsenbord instelling. 😛 Ik kon hem zo omzetten, maar het mocht niet, was toch eigenlijk wel een leuk berichtje van mij 😉 of niet dan? is weer eens wat anders even lekker puzzelen 😉
Het was er heerlijk, heel veel gezien het weer was de eerste dagen zo’n 24 gr. de rest was tussen de 32 en 37 gr.
Prachtige zonsverduistering, is toch mooi om mee te maken zo’n totale verduistering. 8)

Beantwoorden

@Solveg,
Leuk dat je terug bent. Nou de foto’s nog. 8)

Beantwoorden

@Solveg:
Fijn dat je blijkbaar weer heelhuids terug bent.
Dat je het toetsenbord niet mocht omzetten was leuk. Het werd flink gecopieerd door jaloerse (?) thuisblijvers. 😉 Meedoen aan het spel werd daardoor ook erg lastig voor je. Frans maakte er 2 keer dankbaar gebruik van.

Beantwoorden

Ja, jammer dat het zo was, want anders had ik nog wel mee gedaan, ‘s avonds laat had ik daar nog wel tijd voor gehad.
Maar enfin, maakt niet uit.
Ga nu gauw verder met achterstallig werk. 😀

quote:
Het werd flink gecopieerd door jaloerse (?) thuisblijvers.

Wat bedoel je hier nou mee??

Beantwoorden

Ha die Solveg 😀

Beantwoorden

@Solveg:
Kijk bij vraag 85 maar eens naar de reacties op 29 maart 23:34 en 30 maart 10:28.

Beantwoorden

O, ja, dat had ik gezien, leuk hoor 😀 lekker ff puzzelen.

@Angelique; Heb je het kranteberichtje nog bewaard??
of stond er niets in de krant?? 😕

Beantwoorden

@Solveg om 10:30 uur.
Je kunt natuurlijk een volgende keer ook een ASCII-tabel meenemen. Kun je altijd de juiste letters intypen. 😀
O, ja. Welkom terug.

Beantwoorden

@Noud; Dank je wel 😀

ASCII, tja, weet je wel hoeveel werk dat is 🙁

Beantwoorden

ASCII is inderdaad een hoop werk. Maar je hoeft het dan ook alleen maar te gebruiken voor de letters die niet op je toetsenbordindeling staan. In jouw geval dus de letter “i”.

Trouwens sinds wanneer is het oplossen van de WWWWW-vraag teveel werk? 8)

Beantwoorden

Oké, dat was dan mijn vraag !!! Dus Rob, 1 punt voor mij en 2 voor Noud. 😉 😀 😉 😀

Beantwoorden

@Solveg
Was het maar zo makkelijk. 8)

Beantwoorden

@Solveg:
Zo te zien ben je nog geen kwismaster. Immers Porcupine (a.k.a. Noud) stelde de vraag (met vraagteken) en jij gaf op voorhand al het antwoord. Tja, we moeten streng zijn. 😉

Beantwoorden

@Weblog: Goh……. jij ziet ook alles. 😉

@Jan-Willem: de foto’s komen nog, heb er 526 gemaakt, maar moet alles nog uitzoeken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *