30reacties

Wij roepen Ad weer naar voren

Dames en heren, met een achterstand van 3 punten op Angelique, natasjalex en Porcupine (a.k.a. Noud) begon hij deze ronde. Maar na 11 vragen had hij dat al omgebogen tot een voorsprong van 4 punten op de eerstvolgende, om die voorsprong daarna gestaag uit te bouwen. Drukke nevenactiviteiten dit kwartaal belette hem niet om toch zijn puntjes te blijven pakken. Uiteindelijk behaalde hij een voorsprong van 9 (!) punten op de nummer 2. Let wel: 3 méér dan hij de vorige ronde had op de nummer 2. Vandaag, na een strijd die in de eerste 3 maanden van 2006 op De weblog van Helmond plaatsvond, kunnen wij de rondewinnaar bekendmaken. Zijn naam is Ad.
De officiële eindstand van het eerste kwartaal van 2006 van Het WWWWW-spel, zoals die de annalen zal ingaan, luidt namelijk:
20 punten: Ad
zoals d luidt na   11 punten: natasjalex
zoals die de an    10 punten: Solveg
zoals die de anna  9 punten: Angelique
zoals die de annal 7 punten: Porcupine (aka Noud)
zoals die de annal 6 punten: jan willem terbeek
zoals die de annal 3 punten: Angie
zoals die de ann    3 punten: Merke
zoals die de annal 2 punten: Frans
zoals die de annalen zal inga Helga
zoals die daelijk: 02 p unten: Michael

Ad, dat je voor de tweede keer (uniek in de historie van Het WWWWW-spel) won, komt door je kennis van onze stad en je drive het antwoord te scoren. Dat laatste bleek wel uit de punten die jij slim oppakte die óók voor anderen zo voor het oprapen lagen. Of je medekandidaten gunden je die tweede tegel of ….. In je eerste overwinningsspeech schreef je dat die overwinning naar meer smaakte en dat je ook deze ronde graag op je naam zou schrijven. Welnu, je wens kwam uit. Ad, van harte gefeliciteerd met je tweede zege in Het WWWWW-spel. De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Hellemond Walk of Fame vallen je ten deel:

ad-geel

Ook met deze tegel zul je tot in lengte der dagen de voorpagina (en elke andere pagina) van De weblog van Helmond sieren. Solveg maakte ook deze tegel weer mogelijk. Geniet ervan. Het woord is aan de winnaar:


De derde ronde van Het WWWWW-spel zit er weer op. Wederom ben ik als eindwinnaar over de meet gekomen. Hoewel het maar een spelletje is, vind ik het toch altijd leuk om het goede antwoord te geven. Het zoeken naar het goede antwoord is overigens ook best leuk, als ik tenminste weet in welke richting er gezocht moet worden. Gelukkig vinden de meeste andere deelnemers dit ook, wat weer te herleiden is uit het aantal antwoorden dat gegeven wordt bij de “moeilijkere” vragen. Tijdens deze derde ronde vielen er toch weer enkele dingen op. Zo werden er tijdens het antwoord geven toch weer fouten gemaakt. Zelfs ik bezondigde me hieraan. Kijk nog maar eens bij de verkiezingsvraag (vraag 79). Het is soms zo vanzelfsprekend om een bepaalde afkorting te gebruiken, dat je die dan ook meteen overneemt in het antwoord, terwijl er duidelijk staat welke namen er gebruikt moeten worden. Gevolg: antwoord automatisch fout. Het tweede dat mij is opgevallen, is het grote aantal deelnemers (11) dat punten heeft gehaald. Dit mogen er in de volgende ronde best nog meer zijn, maar het is toch leuk om te zien dat meer mensen in staat zijn om punten binnen te halen. Het laatste punt dat ik zou willen aanhalen is de medewerking (lees: grote hulp) die andere deelnemers me gaven. Zo hebben Frans (vraag 72), J.E. Mulder (vraag 74) en Angelique (vraag 82) ervoor gezorgd dat ik met de punten kon gaan lopen. Daarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! Natuurlijk hebben ook de andere deelnemers meegeholpen aan het behalen van dit succes, simpelweg door foute antwoorden te geven. Door die antwoorden kon ik die van mijn “mogelijke-antwoorden-lijstje” strepen. In feite is deze overwinning en “Hellemond Walk of Fame”-tegel ook voor jullie allemaal. Zonder jullie enthousiaste meespelen was het zeker niet zo leuk geweest. Natuurlijk ook nog dank aan het team van De weblog van Helmond voor de leuke vragen in deze ronde (hoewel ze soms wel aan de moeilijke kant waren). Ik kijk alweer uit naar de volgende ronde en nodig iedereen uit om weer een gooi te doen naar zo’n fel begeerde tegel in de “Hellemond Walk of Fame”. Zou het mij lukken om ook de vierde ronde te winnen. Kom maar op met de vragen…